Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiastaraczka wrote:Ale fajnie, że już na swoim
My na dole w domu też mamy jeden pokój,a na górze sypialnia i 3 pokoje
Nie mamy jeszcze wszystkiego, ale bardzo cieszymy się, że mieszkamy już w swoim domu. 🥰
e_mil_ka wrote:Ja znowu nie lubię pajacyków ,zapinanych na zamek i zapinanych na jedną nogawkę. Gdy dziecko było małe to body kopertowe a potem już normalne.
Ja też nie polubiłam się z pajacykami zapinamymi na jednej nogawce🤦♀️ ale dzieci tak szybko rosną, że mam zamiar wykorzystać wszystko co już mam po córeczce, a że najwygodniejsze były dla mnie zestawy bluzeczka+spodnie to takich mam zamiar kilka dokupić.
e_mil_ka, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
_Hope wrote:Ja też nie polubiłam się z pajacykami zapinamymi na jednej nogawce🤦♀️ ale dzieci tak szybko rosną, że mam zamiar wykorzystać wszystko co już mam po córeczce, a że najwygodniejsze były dla mnie zestawy bluzeczka+spodnie to takich mam zamiar kilka dokupić.
Ja jeszcze nie wiem kto tam rośnie w moim brzuchalu więc narazie nic nie kupuje. Jeśli dziewczynka to w sumie prawie niczego nie muszę kupować bo pajacu na jedną nogawkę sama nie kupowałam tylko dostałam więc mam może 1 taki lub dwa_Hope lubi tę wiadomość
-
Dzella19 wrote:O widzicie jak to w zyciu ile ludzi tyle opinii ja się troszke staram sugerować tych co maja maluchy bo jednak pierwsze dziecko wszystko pierwszy raz No stresik jest ogromny nie będę ukrywać, jak to będzie kapać przebierać jak to malutkie jak laleczka żeby nic się nie stało, kuzynka mowila mi ze spokojnie to taka adrenalina ze po porodzie nie spała cała noc i caty dzien chodziła jak bo 10 kawach 😂 wiec może coś w tym jest ze te matki to jednak silne babki które jak maja dziecko to już wszystko wiedza 😂
Kasiastaraczka, SamiDe lubią tę wiadomość
-
Hope to u nas Synek ze stycznia 2022,a teraz bobasek grudzień 😁
U nas w szpitalu też położna mówiła, żeby ubrać w body spodenki, pajacyk i skarpety,do tego czapeczka,ale bez niedrapkow,bo już są niezalecane ze względu na sensoryke,dzieci,takie maluszki bardzo odbierają świat dotykiem. Nawet jak się podrapią to bardzo szybko to się goi - sprawdzone na synku 🙃
Madeline ha ha,no więcej tu salonowych dzieci 🥰
Cieszę się, że Twoja wizyta udana i maluszek urósł i wszystko dobrze 🥰
No i zakupy udane 💪
He he w ciąży można się przeliczyć 🙃
Na początku bardzo się wspierałam o wózek synka,a teraz ciężko mi go pchać pod górkę, ech
Bardzo przykre są takie historie... przykro mi, że to też tak wpłynęło na Twój nastrój...
Musimy o siebie dbać,nie tylko dla siebie,ale też dla mężów i dzieci
Ja byłam w szoku jak w zeszłym roku poszłam na usg piersi i usłyszałam od lekarki, że to bez sensu,ona tu nic nie widzi,bo karmię piersią... że mam przyjść po skończonej laktacji...no super...czyli kiedy,za 5 czy 7 lat?...ja cały czas karmię i teraz w ciąży...
No w zeszłym roku już nie poszłam do nikogo,ale w tym roku znalazłam wspaniałą lekarkę od usg,nie dość że pogratulowała ciąży,to jeszcze zachęcała,by się badać czy to w ciąży czy przy kp,a jeszcze mi tarczycę przy okazji obejrzała
U mnie parę lat temu wykryto zmianę,po biopsji okazała się łagodna - badałam co pół roku, teraz już jej nie ma
Ja jestem przewrażliwiona na tym punkcie,moja babcia zmarła na raka piersi,mama 5 lat temu zachorowała na raka jajnika,u nas w rodzinie jest gen Brca- ja nie mam- badałam się genetycznie
A dziś mija 2 lata od śmierci mojego brata ciotecznego (zmarł mając 37 lat). Pojechali na rodzinną wycieczkę do Krakowa i nigdy stamtąd nie wrócił - pękł mu jakiś tętniak w głowie... została żona i 8 letnia córka...
Ech jest tych smutnych historii...
Emilka wow, niezły egzemplarz z tej Twojej córki 😁 zazdro
Ale wiem, że to zależy od podejścia rodziców i od dziecka
Dwaj synowie mojego brata podobnie jak Twoja córa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2023, 21:39
_Hope, Madeline , e_mil_ka lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
e_mil_ka wrote:Ja jeszcze nie wiem kto tam rośnie w moim brzuchalu więc narazie nic nie kupuje. Jeśli dziewczynka to w sumie prawie niczego nie muszę kupować bo pajacu na jedną nogawkę sama nie kupowałam tylko dostałam więc mam może 1 taki lub dwa
Ja też czekam aż dowiem się czy to chłopiec czy dziewczynka. Może uda się już w poniedziałek, a jeśli nie to na połówkowych już na pewno. Nie planuję dużych zakupów. 😉 Część ubranek mam uniwersalnych, a jak będzie synek to dokupię troszeczkę więcej rzeczy. 🤭
Kasiastaraczka, e_mil_ka lubią tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
Kasiastaraczka wrote:Hope to u nas Synek ze stycznia 2022,a teraz bobasek grudzień 😁
U nas w szpitalu też położna mówiła, żeby ubrać w body spodenki, pajacyk i skarpety,do tego czapeczka,ale bez niedrapkow,bo już są niezalecane ze względu na sensoryke,dzieci,takie maluszki bardzo odbierają świat dotykiem. Nawet jak się podrapią to bardzo szybko to się goi - sprawdzone na synku 🙃
My też chcieliśmy niewielką różnicę między dziećmi. Udało się teraz i jestem bardzo szczęśliwa. 🥰
Niedrapki zakładałam tylko w szpitalu i kupiłam je tylko dlatego, że był taki wymóg.Kasiastaraczka, e_mil_ka lubią tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
_Hope wrote:My też chcieliśmy niewielką różnicę między dziećmi. Udało się teraz i jestem bardzo szczęśliwa. 🥰
Niedrapki zakładałam tylko w szpitalu i kupiłam je tylko dlatego, że był taki wymóg._Hope lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka co to za badania genetyczne gdzie się je robi i jak ?
Emilka nawet nie wiem bo mąż ustalam z moim bratem bo oni nas zaprosili żebyśmy pojechali z nimi i ja tylko miałam dać znać czy dam radę a jutro rano mam wizytę i mam dać znać o której wyjedziemy ze względu na to ze jak rano wstaje to zawsze czuje się tragicznie serio jeżeli nie wstanę min o 11 to dzień jest mocno średni lub wymiotuje 😂 chore
A i co do ubranek u mnie jest zakaz kupowania weluru czy czegoś podobnego mam wstręt do tego materiału od małego nie moge go dotknąć nawet nic w domu nie mam z tego materiału często widze piękne dresy i patrze a tu ten materiał aż mam ciary a moja teściowa kocha ten materiał i kupowała dużo ciuszków z niego swoim wnukom wiec jej przypomnę o tym zakazie 😂Madeline lubi tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Tak, Super, że tak się udało 😚 u nas też - szczególnie, że i Synka prawie 2 lata starań,a teraz 2 cykle 😁
To u nas bardzo podobnie. O pierwszą ciążę staraliśmy się 3 lata,a z drugą udało się stosunkowo szybko. 😊Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
Madeline wrote:Olive, dzięki za kciuki, o 16.45 mam położna i potem gina. A dzień w pracy zakręcony potwornie i nawet dołujący niestety,ale nie chcę Wam siać doła.
My z mieszkaniem mamy podobnie, bo jakieś 64m2+piwnica i 2 duże pokoje (w jednym sypialnie z dużym łóżkiem, w drugim pracownia męża), salon przejściowy do kuchni, gdzie ja pracuję. Wydaje nam się,że póki dzidzi będzie mały,to z nami jakoś musi się zmieścić, moje biurko przerobimy na przestrzeń do zabaw może, ale jak będzie większe niż mini,to nie wyobrażam sobie mieć go w sypialni... Tam. Myślałam ,że tak się zwykle robi, że sypialnia rodziców to świętość,dzieci powinny mieć osobną przestrzeń. No bo jak byliście w stanie zrobić drugie Bobo w takich warunkach 😂? Nie wiem właśnie jak to rozwiązać,sprawdziło Wam się spanie w trójkę? Ale to dostawiliscie jeszcze łóżeczko,czy jak?
My myślelismy,że chyba mąż będzie musiał wynająć jakaś przestrzeń do pracy,a ten drugi pokój byłby dziecka, ale to dopiero za jakiś czas...mam nadzieję...? Teraz też jesteśmy na wynajmowanym,ale miło się tu mieszka, czynsz wyjątkowo nieduży,a warunki spoko, więc chcieliśmy jak najdłużej pomieszkać (dopiero od 2022 tu mieszkamy).
Moja córka ma lekko ponad dwa lata i nadal 'mieszka" z nami w sypialni. Jak była malutka to miałam dostawie na kółkach, takie małe łóżeczko drewniane, o szer. Ok. 40cm. Było super,bo w ciągu dnia woziłam ja po całym mieszkaniu,bo łóżeczko było mobilne. Przez pierwsze pół roku zawsze do niej wstawałam na karmienie i odkładalam, ale po pół roku trafił się pierwszy katar. Było mi jej tak szkoda, że położyłam ja z nami do łóżka, karmiłam na leżąco, co było dla mnie super wygodne. I tak z nami została do dziś... Postaram się ja nauczyć spać osobno, ale obawiam się, że to będzie cięższe niż odstawienie od piersi 😜 nie chce, aby pomyślałam, że drugie dziecko wykopuje ja z łóżka.
Też kiedyś myślałam tak jak Ty. Że sypialnia to moja z mężem świątynia. Ale jak widzisz życie pisze różne scenariusze. Ale znam rodziców, który swoje bliźniaki przenieśli do ich pokoju jak miały zaledwie trzy miesiące.
Kasiastaraczka, Madeline lubią tę wiadomość
-
Dzella19 wrote:Kasiastaraczka co to za badania genetyczne gdzie się je robi i jak ?Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Linka2019 wrote:Moja córka ma lekko ponad dwa lata i nadal 'mieszka" z nami w sypialni. Jak była malutka to miałam dostawie na kółkach, takie małe łóżeczko drewniane, o szer. Ok. 40cm. Było super,bo w ciągu dnia woziłam ja po całym mieszkaniu,bo łóżeczko było mobilne. Przez pierwsze pół roku zawsze do niej wstawałam na karmienie i odkładalam, ale po pół roku trafił się pierwszy katar. Było mi jej tak szkoda, że położyłam ja z nami do łóżka, karmiłam na leżąco, co było dla mnie super wygodne. I tak z nami została do dziś... Postaram się ja nauczyć spać osobno, ale obawiam się, że to będzie cięższe niż odstawienie od piersi 😜 nie chce, aby pomyślałam, że drugie dziecko wykopuje ja z łóżka.
Też kiedyś myślałam tak jak Ty. Że sypialnia to moja z mężem świątynia. Ale jak widzisz życie pisze różne scenariusze. Ale znam rodziców, który swoje bliźniaki przenieśli do ich pokoju jak miały zaledwie trzy miesiące.
U nas synek ląduje w środku nocy i dalej kp,ja nie wiem jak go odstawie 😁
U nas była też spora alergia pokarmowa, bóle brzuszka i pierwsze miesiące synek spał na nas - dosłownie...
Ja musiałam bardzo dużo produktów odstawić z diety,na szczęście to pomogło,a mieliśmy brzydkie kupy z krwią... bardzo wtedy schudłam...
Jak zaczęliśmy rozszerzać dietę udało się już bez alergii, uff
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Linka2029 dokładnie tak jak mówisz,życie pisze swoje scenariusze, pożyjemy zobaczymy,na razie tematu nie ruszalam z mężem. Chyba zobaczymy,co nam się sprawdzi, ale początek zapewne wygodniej w sypialni mieć dziecko, blisko do karmienia. To może jednak to nasze wielkie łóżko się jeszcze na coś przyda:D
Kasiastaraczka niedawno natknęłam się na artykuł na temat kp i że dzieci w Afryce mniej płaczą - właśnie dzięki temu,że są dużo kaione piersią, to podobno bardzo dobre dla dziecka:) daje mu bliskość,poczucie bezpieczeństwa.
Ale fakt,że pewnie nie dasz rady wykarmić obu... Wyzwania, wyzwaniaKasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Madeline w tandemie można spokojnie karmić 😁
A co najlepsze to każda z piersi może produkować mleczko odpowiednie dla bobo 😁
Tylko teraz te karmienia mnie bolą trochę...
Ale mąż wyjeżdża służbowo,a ja nie mam siły odstawić T. Żeby uśpić znów trzebaby nosić,lulac,a to już klocek 12 kg...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2023, 05:41
Madeline lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Dzień dobry ☀ Dzisiaj pobranie krwi 😁 Zbierałam się cały tydzień z tym i wybrałam dopiero jak nie miałam z kim dziecka zostawić 😃
Już mnie mdli z głodu 🤤Kasiastaraczka, Nattttal, SamiDe lubią tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
kropeczek wrote:Dzień dobry ☀ Dzisiaj pobranie krwi 😁 Zbierałam się cały tydzień z tym i wybrałam dopiero jak nie miałam z kim dziecka zostawić 😃
Już mnie mdli z głodu 🤤Kasiastaraczka, Nattttal lubią tę wiadomość