Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
kropeczek wrote:U nas wszystko dobrze, dziewczynka się potwierdziła. Będę miała cesarskie cięcie w 39tyg. Czyli na pewno będziemy na święta w domu razem 😍😍 Bałam się że będę rodzić naturalnie po terminie 😄
-
Dzella19 wrote:Aaa Oki właśnie myślałam czy coś poważnego wiem ze poród naturalny a cesarka to temat tabu, ja osobiscie nienawidzę jak ktoś krytukuje dany wybór typu mój znajomy który uważa ze cesarka to nie poród i ze są gorsze dzieci !!! Serio tak mowil ja nie będąc w ciąży i nie zbyt wtedy ogarniać tematy już mu tłumaczyłam ze tak nie uważam po za tym JA! Jestem z cesarki 😂 myśle ze teraz jak się z nim spotkam naszczescie narazie nie to lepiej żeby nie poruszał tematy bo z moimi hormonami i wiedza np jak wyglada jeden i drugi poród z czym się każdy wiąże, i ze jest coś tez strach przed jednym lub drugim porodem to bym go pewnie rozszarpała 😂 ja szczerze dziewczyny przed ciąża myslam ku cesarce przez właśnie moja mamę i historie koleżanek teraz jak to wszystko ogarniam to nie wiem jeszcze bo myśli o porodzie jakim kolwiek powoduje strach wiec narazie jezszcze nie zdecydowałam ale nie lubie krytyki i przymusu na konkretny poród. A jakie są wasze zdania chętnie poczytam.
Ja też nie lubię krytyki jeśli możemy mieć wybór to indywidualna sprawa. Ja osobiście chciałam rodzić naturalnie bo wtedy czułabym się spełniona do końca. Oczywiście nie uważam że kobieta po CC nie jest prawdziwa kobieta ale ja miałam taką potrzebę. Nie było mi dane i nie będzie bo oprócz wąskiej miednicy mam stabilizator kręgosłupa i lekarze boją się pozwolić mi rodzic.
Jednak kilka edy w nocy dostałam skurczy na porodówce a miałam mieć CC na drugi dzień to jak już poznałam ten bol to byłam wdzięczna że zaraz go nie będę czuła 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2023, 21:19
-
kropeczek wrote:Ja od swojej mamy usłyszałam że jestem słaba! Że ona urodziła dwójkę dzieci naturalnie a ja nawet jednego nie dałam rady.
-
Morelka456 wrote:Dziewczyny jestem załamana.
Jestem w Gdańsku i poszłam na pierogi w Stary Młyn,dostaliśmy przystawkę chleb i tatar z w śledzia. Nie wiedziałam i wzięłam troszkę kęsa 😔
Kelner mówił,że śledzie są marynowane w soli. Tylko czy to nie jest żadne ryzyko zarażenia się bakterii listeria? Bo te śledzie są surowe czy się mylę? -
Dudka1997 wrote:Super że wszystko dobrze ja też będę miała cc i do tego pierwszego dziecko dlatego jestem ciekawa jak to będzie 😅
Dopóki działa morfinka to jest całkiem dobrze oprócz mega telepki po wszystkim kołdra dwa koce nic nie dają więc się cała telepiesz aż wszystko chodzi a potem wstać nie możesz bo wszystko Cię boli. Po naturalnym porodzie dziewczyny śmigają a ty chodzisz zgięta wpół. No nie wiem już sama co jest lepsze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2023, 21:29
Madeline lubi tę wiadomość
-
e_mil_ka wrote:Dopóki działa morfinka to jest całkiem dobrze oprócz mega telepki po wszystkim kołdra dwa koce nic nie dają więc się cała telepiesz aż wszystko chodzi a potem wstać nie możesz bo wszystko Cię boli. Po naturalnym porodzie dziewczyny śmigają a ty chodzisz zgięta wpół. No nie wiem już sama co jest lepsze.
e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
Dudka1997 wrote:Super że wszystko dobrze ja też będę miała cc i do tego pierwszego dziecko dlatego jestem ciekawa jak to będzie 😅
Ostatnio rozmawiałam z moją mamą o porodzie naturalnym i cc, ja rodziłam córkę naturalnie więc nie mogę się wypowiedzieć, ale moja mama rodziła raz naturalnie, a pozostałe 2 porody cc, wcześniaki, (36 i 27tc) i powiedziała, że po cc czuła się okropnie, jakby jej miało tam wszystko pęknąć i nie mogła prosto chodzić, nie zbyt przyjemne wspomnienia, a zaczęła mi o tym mówić, bo powiedziałam, że chyba wolałabym mieć cc.. no i cóż zmieniłam zdanie 😅 ale poza tym jestem zdania, że każda kobieta ma wybór i rodzi jak chce, albo jak jest to możliwe. Każdy poród to cud,nie ważne jaki... to pojawienie się nowego życia na tym świecie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2023, 22:04
Olive lubi tę wiadomość
-
Dudka1997 wrote:A no wlasnie 😅 ja też niestety nie mam wyboru i muszę mieć cc ,tak to bym chętnie przekonała się jak to z porodem naturalnym;) ale ogólnie wszystko zależy od organizmu kobiety, mam koleżankę która rodziła i tak i tak i dla niej cc to super zbawienie moje klientki też cc chwaliły w sumie nie słyszałam od żadnej żeby narzekała, to właśnie po naturalnych porodach słyszę:"nigdy wiecej" 🤣🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2023, 22:04
-
kropeczek wrote:Hope jak tam wizyta?
Będziemy mieli synka. 💙
Kolejną wizytę i badanie połówkowe mam 21.08.
Morelka456, Kasiastaraczka, Nattttal, Dudka1997, SamiDe, Madeline , e_mil_ka, Olive, alex0806 lubią tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
_Hope wrote:Wszystko u nas dobrze. Maleństwo ma 159g. 🥰
Będziemy mieli synka. 💙
Kolejną wizytę i badanie połówkowe mam 21.08.
_Hope lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Super ze macie takie zdania, ja nasłuchałam się i negatywnych opinii o jednej i drugiej metodzie porodu ja szczerze wybrałabym cesarkę gdyby nie to ze chciałbym mieć mimo wszystko z 3 dzieci ale mąż 4 hahah a Np mieć 4 cesarki to nie wiem stwerdzilam ze pierwsza ciąże chce spróbować naturalnie niestety mój próg bólu jest niski bardzooo wiec okropnie się boje druga sprawa ze okropnie boje się pęknięcia lub nacięcia i ze później na dole nie będzie to samo no szczerze to okropnie się tego boje w rodzinie miałam przypadek po jednym porodzie takie koszmaru ze aż mam ciary jak sobie o tym przypomnę ehhh no zobaczymy jak to będzie
-
Mogę prosić Was o zdanie nt. usunięcia z listy Edith90? Na naszym wątku,jak i na całym forum, umieściła 3 posty...
Kiedyś ją wzywałam do odpowiedzi i nic...
Na pierwszej stronie już mało co niewiadomych co do płci,ale super 🥰Madeline , _Hope lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Dzella może zapisz się na ćwiczenia oddechowe do porodu, idź do fizjo uroginekologicznej żeby zobaczyła Twoje mięśnie itp
Warto przygotować się do tego porodu
Ja pomimo dobrego przygotowania to nawet nie poczułam mocnych skurczy,a zaczęłam dość mocno krwawić i okazało się że łożysko się odkleja, więc CC miałam baardzo szybko
Jednak cieszę się,bo była też zagrażająca zamartwica i różnie mogło być z synkiem
Teraz będę próbować vbac
Wiem, że jest duża szansa
Mam koleżanki, które rodziły naturalnie po cc
Ja po cc bardzo szybko doszłam do siebie, czułam się dobrze
Jedynie to właśnie jak Emilka pisała,te drgawki
Później nogi mi bardzo napuchły
Miałam też problem z pęcherzem,ale to rozpracowała mi fizjoWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2023, 22:51
Madeline , Nattttal lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Dzella19 wrote:Kasiastaraczka a czy sprawdzilaas czy na pewno każdy co jest wpisany udziela się czasem bo ja widze ze właśnie zostało chyba z 5:6 dziewczyn do podania płci w tym akurat ja 😂 ale czy pozostałe się udzielają na pewno 😃
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Cześć! Ja wyleciałam z miasta do rodziców i korzystam z powietrza.
Nadrabiając: Kropeczek i Hope - gratki z udanych wizyt🧡
Odnośnie porodu, to ja na szczęście nie spotkałam się z opiniami,że CC to nie poród i takie tam, kiedyś też wydawało mi się,że kobiety wybierają cc, bo się boją naturalnego, a teraz wydaje mi się, że jest większa świadomość i przecież każdy z tych porodów jest trudny w przygotowaniu i rekonwalescencji,a zarazem i wsrod cc i pn są i tę opinie pozytywne po ( "szybko wróciłam do sił, chętnie powtórzę ") i te z traumami.
Nie usłyszałam tutaj głosu sprzyjającego naturalnym porodom. Otóż moja bratowa - mówi, że chętnie by ponownie urodziła,że to nie był taki potworny ból,jak go opisują (dla niej).
Jedyne w czym chciałam przestrzec dziewczyny nastawiające się na CC - ogólnie całym sercem Wam życzę,by życie nie postawiło Was w zaskakującej sytuacji,Ale na wszelki wypadek z grubsza zorientujecie się w naturalnym, dlaczego? Przypadek mojej siostry - gdzie od początku mówiono jej, że musi mieć cesarkę,ze względu za skrzywione biodro, po czym zaczęła rodzić i powiedzieli jej,że ma jechać naturalnie.
Oczywiście macie zapas (jeśli zgłaszacie się w 39tc),może jest 10lat później i nie zdarzają się takie hardcory, ale kto wie... Czasem dziecię rwie do przodu szybciej. W każdym razie,moja siostra miała takie poczucie, że żałowała,że się w ogóle na to nie przygotowała,bo przecież można ☺️
Ja w każdym razie chciałabym naturalnie. Może też dlatego,że naogladalam się potwornych blizn na brzuchu i rehabilitacji tego u mojego męża,ale wiem,że są też większe problemy np. z kp, no i tatuś kanguruje dziecię,a nie kobieta je tuli itp. a że jestem chuchro,mam ciasną cipkę, że tampona nie wsadzę xD to się już przygotowuję fizycznie i psychicznie i wierzę w moc kobiecą, że ciało mi na to pozwoli i pomoże 💪💪💪🤰
Oczywiście,mam świadomość tego,że życie pisze swoje scenariusze, biorę też pod uwagę, że co wyjdzie to wyjdzie, ale wzmocnienie ciała to się przyda i do cc i do sn i do późniejszej opieki nad bobo 😂
Kasiastaraczka, _Hope, SamiDe lubią tę wiadomość