X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Dudka1997 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GryfnoFrela wrote:
    Cześć! Obserwuje was od dłuższego czasu, postanowiłam wkoncu do was dołączyć jeśli oczywiście mogę? Mieszkam na Śląsku, mam 31 lat, jest to moja pierwsza ciąża. Od 2 tyg znamy płeć. Będziemy mieli dziewczynkę - Hanię. Dzisiaj mieliśmy prenatalne i wszystko w porządku! Będzie mi miło jeśli będę mogła do was dołączyć :)
    Cześć, fajnie że dołączyłaś 😊

preg.png

08.2022 💔🤰
    31.03 ⏸️
    USG1 20.04 7t+1d ❤
    USG2 5.05 9t+2d ❤ zalozona karta ciazy, CRL 2.6cm
    USG 3 30.05 12t+6dn CRL 6.9cm Płeć: dziewczynka
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GryfnoFrela wrote:
    Cześć! Obserwuje was od dłuższego czasu, postanowiłam wkoncu do was dołączyć jeśli oczywiście mogę? Mieszkam na Śląsku, mam 31 lat, jest to moja pierwsza ciąża. Od 2 tyg znamy płeć. Będziemy mieli dziewczynkę - Hanię. Dzisiaj mieliśmy prenatalne i wszystko w porządku! Będzie mi miło jeśli będę mogła do was dołączyć :)
    Hejka!!

Ja co do bodziakow to 6-7. Tylko kopertowe póki co :)

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • _Hope Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Ciężko coś poradzić przy cukrzycy...
    Z naturalnych to zakwas z buraka, sok z buraka,z młodej pokrzywy
    Floradix,ale ma miód...
    Amarantus, cielęcina, wołowina,jest jeszcze parę rzeczy

Przy cukrzycy ciężko coś wymyślić. 30 mam wizytę u diabetologa to zapytam czym mam się ratować, bo nie wyobrażam sobie dodatkowo zaparć po lekach. Tym bardziej, że teraz jem mnóstwo owoców, warzyw i pełnoziarnistych rzeczy, a i tak mam problemy z trawieniem. 🤷‍♀️ Paradoks, bo bez ciąży mam mega szybką przemianę materii, przez co całe życie mam niedowagę.
    Kasiastaraczka wrote:
    Ja zapomniałam wstawić zdjęcie,ale mnie mój też szokuje
    Ale to chyba prawda, że w drugiej ciąży większy brzuch
    Na razie sprawdza się u nas i w koło u koleżanki i kuzynki
    Ja idę na wesele w październiku i się zastanawiam w jaki namiot się ubiorę 🤣

No właśnie niby większy w drugiej ciąży, a ja sprawdziłam zdjęcia z pierwszej i może tylko odrobinę większy mam teraz. Ale teraz mam słabsze mięśnie i rozejście..

Jeśli chodzi o body 56 na krótki rękaw to ja mam 5-6 sztuk po córce i więcej nie zamierzam kupować.

GryfnoFrela, fajnie, że do nas dołączyłaś. Gratulacje🎉💗 Super, że po prenatalnych wszystko w porządku. Na kiedy masz termin?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2023, 17:17

Kasiastaraczka, Malgo_93 lubią tę wiadomość

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • e_mil_ka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dziś ledwo chodzę tak mam stopy spuchnięte. Wy też tak macie od tych upałów? Jakieś rady?

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedTail_Rudzia wrote:
    Kochane źle mnie zrozumiałyście - ale nie będę tego prostować - oczywiście że to sprawa losowa - mi się sprawdziło 3 x - to nie tak że się starałam i koniecznie w tym dniu bo chce chłopca czy dziewczynkę ( dla mnie płeć nie ma znaczenia powtórzę poraz dziesiąty - dlatego nie chce znać płci ) nie wierzę w brzuchu które mówią jaka płeć, nie niewierze w zachcianki.. ale niektóre mamy czują moja koleżanka czuła 3 x -- może to zbieg okoliczności -- nie mówię o testach owulacji - bo się na nich nie znam i nie będę się wypowiadać - ja w ten dzień się gorzej czuję jak na okres - nie umiem tego opisać - mniejsza o to

Co do mojej starszej córki - mimo prawidłowego porodu - mimo ciąży też jakoś niepowikłanej - kamienie milowe pokonane idealnie .
    Zaczęło coś mnie niepokoić - z jej mową - później wpadała mi z anginę w anginę - spala z otwartą buzią - osłabił się jej język - mięśnie wokół ust -- na początku nie mówiła literki "r" czujnie to obserwowałam - zaczęłam chodzić do logopedy - wszystko priv - nie chce wspominać co mi mówiono -- pochodzę z małej miejscowości trudno o kogoś normalnego, teraz już wiem -- później kolejny logopeda - została wyprowadzona tylko że pojawiło się "r" chodziłam tam półtora roku - kolejna zmiana logopedy - który mówi że można to wywołać na kilku spotkaniach - a nie przez półtora roku - ciekawe? Lecimy dalej
    Uparłam się poszłam do poradni pedagogiczno- psychologicznej - wyszło jej tylko tam zaburzenia emocjonalne - diagnoza trwało długo - ponieważ pandemia -- opinia do szkoły - trwało to prawie rok - była to pierwsza klasa - pół roku byli na zdalnym - stwierdzono że jest nieśmiała -- później w szkole Pani logopeda mówi że nie widzi w niej problemów - uparłam się dalej chodzila na zajęcia -- zaczęła sobie nie radzić w szkole - w domu umiała w szkole już nie - mówię wychowawcy - stwierdziła że trzeba więcej ćwiczyć - mówię że może trzeba w inny sposób do niej podejść inaczej tłumaczyć - przecież mamy OPINIE! ( gówno dała -- bo mimo że było napisane żeby nie zrobić z niej osła ofiarnego - wychowawca się nie dostosował ) kolejna moja interwencja w szkole - skończyła się tym że objęto Lile dodatkowymi zajęciami z psychologiem - pedagogiem - dalej że dziecko rozwija się normalnie - jest tylko NIEŚMIAŁA - kolejny logopeda priv - mówi że ma słabe mięśnie - dziecko uczęszcza na stymulację mięśni oraz języka ! Początek czerwca 2 klasy - dostaje informacje - że logopeda uważa że z Lila jest wporzadku koniec terapii- nie wytrzymałam - mówię jakie koniec - skoro powtarzam że Lila ma problem z fonetyką! By nie poszło dalej - wzięły mnie na rozmowę - babeczka z terapii kompensacyjno ( coś tam nie powtórzę teraz - wzięła mnie na rozmowę ) zaczęłam jej na nowo tłumaczyć - łzy mi spływały po policzkach - wpadła na myśl aby może przebadać ją metoda Neuroflow - ( jakby ktoś potrzebował kiedyś - mogę gdzieś dać swój namiar priv - na czym to polega ) zarejestrowałam się do poradni dla głuchych w Szczecinie mimo że na NFZ ( ta diagnoza odpłatna kolejka jak na NFZ) odczekalam swoje pojawiłam się na niej wczoraj
    Miałam rację - robili ze mnie nienormalna że na siłę coś dziecku szukam - od jakiegoś czasu szukałam dyslekcja na czym to polega - na początku był wywiad z nami - później badanie - dziecko wyszło z gabinetu żeby nie słyszeć rozmowy - Pani dr logopeda zaczęła tłumaczyć punkt po punkcie co oznaczają każde z liczb -- wyszła u niej dysleksja fonetyczna ( jak dobrze usłyszałam zapamiętałam - wtedy się popłakałam )
    Pani Dr. Mówi - co się stało ? Wzruszyła się Pani ? W końcu ktoś zrozumiał że nie jest Pani nienormalna ? Jedyne co mogłam zrobić to kiwnąć głową..
    Nie chcę pisać co dalej czułam
    Do czego zmierzam - już nie chodzi o to że wydałam tyle pieniędzy na " znachorów" logopedów którym zaufałam ( każdą złotówkę oddałbym dla dziecka !!) Szkoła nie widziała problemu , nie widziała tego poradnia - stwierdzono że jest nieśmiała - mam opisy końcowe oceny dziecka - gówno prawda - stwierdzono później że dziecko jest leniwe że nie chce się uczyć - a okazało się że ona nie uczy się ponieważ boi się oceny - boi się nawet odpowiedzieć źle - by nie zostać skrytykowana - mimo że cudowne pogodne dziecko z dużą empatia - stwierdzono że jest po prostu leniwa - NIE! Ona nie rozumiała pewnych rzeczy - gdy po pewnym sprawdzianie podeszłam do wychowawcy mówię dlaczego otrzymała 1 - przecież ona w domu to umiała - odp wychowawcy - trudno musi więcej ćwiczyć - mówię do niej - że może zostało jej to źle wytłumaczone ? - nie dalej Lila ma ćwiczyć !! Miała dostosować program do jej problemu - mówię nie żeby ją folgować ale zadawać jej to co umie - zaczęła lecieć z programem tak - że jedno dziecko nie zapamiętało - a już drugie wymagała - rodzice z nią rozmawiali - bez skutku - zastanawiałam się nad zmianą szkoły - ale Lila już się zaadaptowała ( rozmawiałam z córką - płakała że nie chce ) i teraz może pojawić się że jak zmienię jej szkołę " na siłę " może mi się zamknąć i proces od nowa :(
    Niedługo rok szkolny - moja batalia o równe traktowanie w szkole dopiero się zacznie - w moim stanie ? Hmm nie chce o tym myśleć - pani dr. Wczoraj powiedziała że największy problem to jest to, że źle jest prowadzona pedagogicznie - jeśli Lila nie chce zmienić szkoły - zastanawiam się czy nie zmienić klasy - kto zrobił " chorą" rywalizację ? Wychowawca ! Jutro dostanę opinie z centrum , Lila słyszy - gdzie mi sugerowano że nie - tylko inaczej to przetwarza - zastanawiałam się , gdzie poplenilam błąd - babeczka jakby czytała mi w myślach - mówi tak - to nie jest Pani wina, jest Pani wspaniałą matką to ktoś 3 zawiódł - ale w końcu pomożemy jej - ona już będzie taka całe życie -

Dlaczego się tak nie czuję? Dlaczego czuję się jakbym gdzieś popełniła błąd?
    Za kilka dni zaczynamy terapię - mam nadzieję że to spowoduje że moja córeczka w końcu uwierzy w siebie i że w końcu zacznie się uczyć - no bo nie jest " głupia ani leniwa " ale widzi to troszkę inaczej - by nie martwić nikogo - nie mówiła o tym - trzymała w sobie i zaczęła sobie radzić z brakami w inny sposób ..

Jeśli znowu coś źle wypowiedziałam - przepraszam nie chciałam nikogo obrazić, wywołać mieszane dyskusje - mam dużego doła -- potrzebuje czasu dla siebie - moim problemem jest to że nie potrafię tłumaczyć - wyrażać tego w przejrzysty sposób - przez co jestem źle odbierana

Moja walka trwa dalej
    Miłego dnia ❤️
    Dlatego mi się marzy homeschooling ale nie wiem czy będę miała na to siły :(. Mam wykształcenie pedagogiczne. Nie pracuję w zawodzie kilka lat ale myślę, że te początkowe klasy bym ogarnęła. Ja z perspektywy młodego nauczyciela uciekłam z placówek bo to nie jest miejsce dla młodych po studiach co myślą, że świat zmienią a co dopiero dla dzieci, które choć trochę odbiegają od "standardu" :(.

Kasiastaraczka, RedTail_Rudzia lubią tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Dziewczyny ja dziś ledwo chodzę tak mam stopy spuchnięte. Wy też tak macie od tych upałów? Jakieś rady?

Mi też puchną stopy, ale niestety nie mam na to sposobu. 🤷‍♀️

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka2019 wrote:
    Czy są jakieś badania naukowe, które potwierdzają, że moment stosunku determinuje płeć?
    Zgodzę się, że można określić termin owulacji np. poprzez częste monitoringi, ale jak ocenić moment zapłodnienia i moment implantacji? Nie zawsze jest krwawienie implantacyjne, a czas na to jest od 6 do 12 dni po owulacji, więc jak sama kobieta ma określić kiedy to się dzieje?
    Wydaje mi się, że to chyba jakieś naciągane.

Plemniki muszą dolecieć do jajeczka w ciągu 24 godzin od uwolnienia z jajnika bo tyle żyje komórka jajowa a potem dopiero dochodzi do implantacji. Jeśli stosunek jest wcześniej 2-3 przed owulacją to najpewniej będzie dziewczynka bo plemniki z męskim chromosomem rzadko tyle żyją. Jeśli jest monitoring cyklu dokładny to łatwo to obliczyć. U nas się sprawdziło z corką a teraz monitoringu nie miałam ale ból owulacyjny odczuwałam w dniu stosunku i jest chłopak.

RedTail_Rudzia, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Córka się cieszy, mówi że będzie się opiekować i w ogóle. Nie wiem jeszcze na ile to będzie takie świadome, ale myślę że będzie mi łatwiej niż np z 2 latkiem i noworodkiem. Ona już bardzo samodzielna jest
    No to prawda,na pewno będzie łatwiej niż u nas 🙃
    U nas Synek będzie miał niecałe 23 miesiące,a tu pojawi się nowy Ktoś 💙

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Anu5ia Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem młodym nauczycielem, dopiero 3 rok w zawodzie. Pracuję w szkole specjalnej. Kocham tą pracę i jedyne co mnie jest w stanie od niej odwrócić to zarobki (ale dajemy radę) i rodzice dzieci. Jestem przeciwko włączaniu w edukacji. Nauczyciele ze szkół ogólnodostępnych nie są wykwalifikowani do pracy z uczniami z potrzebami. Dlatego wychodzą takie kwiatki. Ja po 5 latach studiów, kursów i szkoleń nadal nie uważam się za specjalistę, a nauczyciel w takiej szkole po podyplomówce albo krótkim szkoleniu ma doprowadzić w swojej 30 osobowej klasie dziecko z potrzebami do jego możliwie najwyższego poziomu.... nonsens. Domowe nauczanie nie jest rozwiązaniem na wszystko. Z wieloma specjalistami jest jak z lekarzami... trzeba trafić na dobrego 🙄🥴

• GryfnoFrela Debiutantka

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin mam z om na 30.12.2023r. ❤️ powiedzcie mi proszę jak mogę dołączyć do grupy na Facebooku?

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GryfnoFrela wrote:
    Hej, fajnie, że dolaczylas,jest nas coraz więcej
    W ostatnim czasie sporo dziewczyn dołączyło

Na kiedy masz tp? Kiedy wizyta?
    Wpiszę na pierwszą stronę

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Tak,mnie też to dopadło

Kiedy tylko mogę to kładę się i nogi do góry
    Czasami wchodzę pod prysznic, żeby oblać nogi chłodniejszą wodą
    No i dużo, jeszcze więcej trzeba pić

e_mil_ka lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • GryfnoFrela Debiutantka

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Hej, fajnie, że dolaczylas,jest nas coraz więcej
    W ostatnim czasie sporo dziewczyn dołączyło

Na kiedy masz tp? Kiedy wizyta?
    Wpiszę na pierwszą stronę

Termin mam na 30.12.2023
    Wizytę mam 22.08.2023
    I imię Hania .
    Dziękuję ❤️

Kasiastaraczka, Wiewioora, _Hope, Madeline lubią tę wiadomość

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    No to prawda,na pewno będzie łatwiej niż u nas 🙃
    U nas Synek będzie miał niecałe 23 miesiące,a tu pojawi się nowy Ktoś 💙
    U nas 2.5 roczku roznicy :) bardzo podobnie :)

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • RedTail_Rudzia Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Plemniki muszą dolecieć do jajeczka w ciągu 24 godzin od uwolnienia z jajnika bo tyle żyje komórka jajowa a potem dopiero dochodzi do implantacji. Jeśli stosunek jest wcześniej 2-3 przed owulacją to najpewniej będzie dziewczynka bo plemniki z męskim chromosomem rzadko tyle żyją. Jeśli jest monitoring cyklu dokładny to łatwo to obliczyć. U nas się sprawdziło z corką a teraz monitoringu nie miałam ale ból owulacyjny odczuwałam w dniu stosunku i jest chłopak.

Pięknie to ubralas w słowa 🌹 o to mi chodziło ale ja nie umiem tego opisać ( rozwalona emocjonalnie jestem )
    Ja też wiem, kiedy mam - bo też mam ból w tym dniu - i stosunek odbyłam w dniu " bólu" z Lila było to przed .. w pierwszej też był w dzień " bólu " ..
    Oczywiście jest tak, że nie każda z Nas tak ma - więc może to być losowe - bo nie trzeba brać tego za wyznacznik - na testach owulacji się nie znam - nigdy nie używałam - ale znam swoje ciało dość dobrze
    Mnie tak uczono na lekcjach to zapamiętałam - czy są badania nie wiem - nie zagłębiałam się w to

Emi - jesteś moim trenerem słownym ❤️

Rudzia ❤️
    preg.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropeczek wrote:
    Dziewczyny w ile sztuk body na krótki rękawek zaopatrujecie się w rozmiarze 56?
    2-3 szt. Przy córce miałam 5 szt to o wiele za dużo. Na krótki rękaw jedynie pod spód jak będziesz wychodzić to przecież nawet się nie pobrudzą.

RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka Ty pracujesz prawda? A to praca siedząca jest ?
    Jest kilka sposobów
    1. Po przyjściu do domu na 15 - 20 minut owiń kostki zmoczonym i schłodzonym w lodówce bandażem. Potem na 10 minut ułóż nogi wyżej niż resztę ciała
    2. Możesz robić letnie kąpiele nóg z dodatkiem cytryny
    3. Możesz masować też za pomocą takiej piłeczki z kolcami aby krążenie się polepszyło
    4. Jeżeli masz siedzącą pracę, podstaw pod stopy jakiś podnóżek, mniejsze krzesełko , karton coś co będzie stabilne. Od czasu do czasu poruszaj palcami, kręć stopą kółeczka i napinaj mięśnie łydek - to świetna gimnastyka dla żył. Nie zakładaj nogi na nogę
    5. Pij dużo wody - bo wbrew pozorom przy opuchliznach pije się dużo wody
    6. Aaaa i można zrobić trening naczyń - to jest na zmianę - prysznic 30 sekund zimniejszej wody ( która znosicie ) 30 sekund cieplejszej - to spowoduje lepsze krążenie i tak z kilka minut ( to na nogi które są opuchnięte - zedytowałam - robimy taki prysznic w miejscu opuchnięcia - siadamy sobie wygodnie tak żeby nie upaść - jeśli wanna to żeby ktoś nas asekurował jeśli to możliwe z tyłu - jeśli prysznic to wygodne krzesło )

Wiem że nie dla każdej to pomoże - ale może któreś z tych sposobów pomoże ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2023, 21:29

e_mil_ka, Kasiastaraczka, Giosiek lubią tę wiadomość

Rudzia ❤️
    preg.png

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie - jeśli będę chciała zrobić obciążenie glukoza wybrać się na badanie o ,7.00 rano
    To o której godzinie zjeść ostatni posiłek - dzień przed ?
    Bądź co zjeść bym nie czuła głodu przez tyle godzin do badania ? Macie jakieś rady ?

Rudzia ❤️
    preg.png
  • SamiDe Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:

I to jest jak najbardziej prawdą, ale u nas jak widać się nie sprawdziło, bo stosunek odbyłam w dniu owulacji, a jest dziewczynka :)

Cześć GryfnoFrela! Fajnie, że jest nas coraz więcej 😊

Rudzia, aż nie wiem co napisać! Bardzo mi przykro, że musisz teraz przechodzić taki stres. Mam nadzieję, że ułożycie sobie wszystko po waszej myśli i terapia przyniesie szybkie rezultaty! Ściskam Cię mocno!

RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość

Baby girl 🩷
    preg.png
  • Linka2019 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:

Emilka, nie musisz mi tłumaczyć na czym polega zapłodnienie 😉 ale dla mnie nie jest to pewnie tylko 'najprawdopodobniej będzie chłopczyk/dziewczynka' jak stosunek był wtedy i wtedy. A jak stosunek był i przed owulacja i w trakcie, to co wtedy? Dlatego napisałam, że dla mnie to wróżenie z fusów, a nie możliwość zaplanowania płci.

‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ