Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja starsza córka od dwóch dni w nocy mało śpi, gorączkuje (tylko nocą - może przez to że tak gorąco), a na dodatek właśnie te upały jej doskwierają. Jesteśmy wykończeni bo przebudza się z takim płaczem że ciężko ją uspokoić. Na dodatek w poniedziałek zaczyna się adaptacja w przedszkolu, mam nadzieję że do tego czasu jej się wszystko unormuje..
Jeszcze martwi mnie to bo ona siusia na nocnik ale w domu po prostu się rozbiera z majteczek i siada na nocnik i robi. Nie komunikuje tego że chce jej się siku, boję się że w przedszkolu będzie się posikiwać bo właśnie często gęsto jak gdzieś jedziemy to się posikuje.. Dzisiaj mam spotkanie z dyrektorką to muszę pogadać z nią o tym♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
Widzę, że atmosfera się zagęszcza...robi się nie przyjemnie...
Również zakładałam parę razy posty na fb i nie zauważyłam, żeby nikt na nie nie odpisywał
Są posty gdzie pisalysmy więcej lub mniej
Są dni kiedy mamy więcej czasu lub mniej
W ogóle to Dzień dobry 🥰
Życzę miłego, upalnego dnia i udanych wizyt
Ja dziś mam w lux med,ale tu to chodzę tylko po skierowania na badania 🙃
Morelka456, Giosiek, Dzella19, Malgo_93 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
kropeczek wrote:Moja starsza córka od dwóch dni w nocy mało śpi, gorączkuje (tylko nocą - może przez to że tak gorąco), a na dodatek właśnie te upały jej doskwierają. Jesteśmy wykończeni bo przebudza się z takim płaczem że ciężko ją uspokoić. Na dodatek w poniedziałek zaczyna się adaptacja w przedszkolu, mam nadzieję że do tego czasu jej się wszystko unormuje..
Jeszcze martwi mnie to bo ona siusia na nocnik ale w domu po prostu się rozbiera z majteczek i siada na nocnik i robi. Nie komunikuje tego że chce jej się siku, boję się że w przedszkolu będzie się posikiwać bo właśnie często gęsto jak gdzieś jedziemy to się posikuje.. Dzisiaj mam spotkanie z dyrektorką to muszę pogadać z nią o tym
Może rzeczywiście to przegrzanie i ta gorączka nocna od tego.
U mojego raz taka była,miał blisko 38,ale samo spadło przez noc i więcej się nie pojawiła
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Zrobiło się tutaj niemiło... 😒
Co do fb, to niektóre dziewczyny od razu pisały, że będą raczej obserwować niż pisać.
Tutaj też w większości udzielają się ciągle te same osoby mimo, że grupa ma wielu członków. Ja to rozumiem - nie każdy ma czas i nie każdy codziennie ma coś do powiedzenia. 😊
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ✊ powodzenia! 🍀Kasiastaraczka, Dudka1997, Giosiek, Malgo_93 lubią tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
e_mil_ka wrote:Ja kilka razy zakładałam posty i też nie będę robić tego ciągle skoro i tak nikt tam nie pisze 😅
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Tutaj też bywają dni, że pojawia się tylko jedna strona, albo i pół, ale nie sądzę, że świadczy to o nie zgranej grupie. Ja np na fb prędzej udostępnię jakieś zdjęcie czy zapytam o coś bardziej intymnego, tutaj jednak wszyscy wszystko widzą, każdy jest anonimowy, co uważam nie wpływa korzystnie na "zgranie się" grupy. Do tego zrobiło się nieprzyjemnie. Czasami warto przemilczeć, bo widzę, że szczerość nie zawsze wnosi coś dobrego.
Kropeczek, będzie dobrze, mała się zaadaptuje,myślę, że jak powiesz o sytuacji z podsikiwaniem to panie będą wiedziały co robić a co do gorączkowania, może faktycznie mocno się zgrzewa w dzień i tak organizm odreagowuje.. to bardzo możliwe, ale może warto zobaczyć lekarza rodzinnego i zapytać o opinię.
Powodzenia na dzisiejszych wizytach 🍀Kasiastaraczka, Dudka1997, Giosiek, Malgo_93 lubią tę wiadomość
-
kropeczek wrote:Moja starsza córka od dwóch dni w nocy mało śpi, gorączkuje (tylko nocą - może przez to że tak gorąco), a na dodatek właśnie te upały jej doskwierają. Jesteśmy wykończeni bo przebudza się z takim płaczem że ciężko ją uspokoić. Na dodatek w poniedziałek zaczyna się adaptacja w przedszkolu, mam nadzieję że do tego czasu jej się wszystko unormuje..
Jeszcze martwi mnie to bo ona siusia na nocnik ale w domu po prostu się rozbiera z majteczek i siada na nocnik i robi. Nie komunikuje tego że chce jej się siku, boję się że w przedszkolu będzie się posikiwać bo właśnie często gęsto jak gdzieś jedziemy to się posikuje.. Dzisiaj mam spotkanie z dyrektorką to muszę pogadać z nią o tym
Upały straszne. A jakiej wysokości jest to gorączka? Podajcie jej wtedy coś na gorączkę. Może ma po prostu podwyższona temperaturę przez gorąco i emocje,bo chyba, wie, że przed nią przedszkole.
Myślę, że na początku z pewnością będą się zdarzały wpadki w przedszkolu, ale powolutku przyzwyczai się i będzie super 😉 ja moja dwulatke odpielu howalam w lipcu,bo miała przerwę w zlobku. Nie całkiem,bo zakładam jej na noc. To też stopniowo wyeliminuje. Martwiłam si, że jak wróci to w żłobku będzie się wstydzić albo ja dzieci zakrzyczą, ale zdarzyly się tylko dwie wpadki, także moim zdaniem to super i Was też będzie dobrze. -
Linka2019 wrote:Upały straszne. A jakiej wysokości jest to gorączka? Podajcie jej wtedy coś na gorączkę. Może ma po prostu podwyższona temperaturę przez gorąco i emocje,bo chyba, wie, że przed nią przedszkole.
Myślę, że na początku z pewnością będą się zdarzały wpadki w przedszkolu, ale powolutku przyzwyczai się i będzie super 😉 ja moja dwulatke odpielu howalam w lipcu,bo miała przerwę w zlobku. Nie całkiem,bo zakładam jej na noc. To też stopniowo wyeliminuje. Martwiłam si, że jak wróci to w żłobku będzie się wstydzić albo ja dzieci zakrzyczą, ale zdarzyly się tylko dwie wpadki, także moim zdaniem to super i Was też będzie dobrze.👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
lukaszkowa wrote:Ja z Jankiem jestesmy w trakcie odpieluchowania, jakies zlote rady?
-nie zamykanie się w toalecie, córka widziała jak korzystamy z toalety
- na początku jak robiła kupę z pampersa to szłam z nią do toalety i tam go wyrzucałam, mówiąc, że tu jest miejsce kupy, mówiłam, że jak będzie w brudnym chodzić, bo ja będzie pupa szczypać
- za każdym razem biłam brawo a jak zasygnalizowała to biegłam z nią do toalety, jakoś tak śmiesznie, aby widziała, że to jest fajne i atrakcyjne
- razem z nią spuszczałem wodę i mówiłam "papa" do siku 😁
-na dworze bardzo często pytałam się czy chce siku, ćwiczyliśmy jak ma wołac, dziecko czasem zapomina podczas zabawy, proponowałam, że podlejemy kwiatuszka na dworze albo szyszkę itd.
Nie wiem czy to złote rady, ale tak robiłam. Oczywiście z pewnością będą się zdarzały wpadki, ale jestem z niej bardzo dumna, szybko ogarnęła. Wczoraj trochę ibsiusiaja sobie sukienkę,bo zapomniała podnieść z tyłu 😉
Powodzenia!lukaszkowa lubi tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o Facebook, to ja go nie używam na co dzień i nawet nie wiem czy bym umiała zamieścić tam post 😅
Ale chętnie czytam, gdy coś napiszecie 😊
Moim zdaniem on jest bardzo fajny ze względu na to, że można tam wrzucać posty tematycznie. Typu te o brzuszkach czy wyprawach. Ja wolę udzielać się na forum, ale tutaj czasem ciężko mi znaleźć informację, którą kiedyś widziałam i chciałabym do niej wrócić. A na Facebooku jest ładnie posortowane 😊
A co do dyskusji o możliwości zaplanowania płci dziecka itd, to uważam, że każda z nas ma prawo do własnej opinii i powinnyśmy to prawo szanować. Ja też nie zawsze się ze wszystkimi zgadzam, ale nie mam potrzeby narzucać nikomu swojego zdania 😊
Gdybym zawsze pisała, co myślę, to pewnie już dawno zostałabym „skanselowana” 😅😂Dudka1997, SamiDe, RedTail_Rudzia, Morelka456, Malgo_93 lubią tę wiadomość
-
Powodzenia na wizytach ✊😊
Dziewczyny które biorą magnez - bierzecie same z siebie czy z zaleceń lekarza?Kasiastaraczka, RedTail_Rudzia lubią tę wiadomość
-
Mam nadzieję, że nie uraziłam nikogo moim komentarzem o wielkości Waszych brzuszków. Nie taki był mój zamysł. Moim zdaniem duże brzuszki są super i sama nie mogę się doczekać żeby taki mieć ☺️
W końcu starałam się o niego ponad 10 lat 😅
Na wielkość brzuszka wpływa wiele czynników, takich tak ilość przebytych ciąż, ale też figura mamy. Moja siostra jest trochę ode mnie niższa (ja mam 163 cm), ale też ma inną proporcję ciała - ma dłuższe nogi i krótszy tułów. Przesłała mi ostatnio swoje zdjęcie, gdy była na tym samym etapie co ja teraz i jej brzuch był meeeega duży! 😊
Mój jest taki, że nadal większość ludzi nie wie o mojej ciąży, choć mam wrażenie, że z każdym dniem jest coraz większy ☺️RedTail_Rudzia, SamiDe, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Linka2019 wrote:Wierz w sobie w co chcesz, czy ja gdzieś napisałaś, że nie masz do tego prawa? Czy ja napisałam, że JA traktuję forum, jako wyrocznie? Odetchnij trochę i czytaj ze zrozumieniem, po co te emocje i ironiczne gratulowanie. Napisałam jedno, krótkie pytanie odnośnie badań, tyle.
-
Kasiastaraczka wrote:Widzę, że atmosfera się zagęszcza...robi się nie przyjemnie...
Również zakładałam parę razy posty na fb i nie zauważyłam, żeby nikt na nie nie odpisywał
Są posty gdzie pisalysmy więcej lub mniej
Są dni kiedy mamy więcej czasu lub mniej
W ogóle to Dzień dobry 🥰
Życzę miłego, upalnego dnia i udanych wizyt
Ja dziś mam w lux med,ale tu to chodzę tylko po skierowania na badania 🙃 -
Wiewioora wrote:Powodzenia na wizytach ✊😊
Dziewczyny które biorą magnez - bierzecie same z siebie czy z zaleceń lekarza?
Dziewczyny po IVF na pewno wiedzą o co chodzi 😉
Magnez wdrożyłam od dnia transferu, bo zapobiega skurczom macicy, a kwasy omega jeszcze na długo przed, bo obniżają aktywność komórek NK 😊RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość
-
Giosiek wrote:Mam nadzieję, że nie uraziłam nikogo moim komentarzem o wielkości Waszych brzuszków. Nie taki był mój zamysł. Moim zdaniem duże brzuszki są super i sama nie mogę się doczekać żeby taki mieć ☺️
W końcu starałam się o niego ponad 10 lat 😅
Na wielkość brzuszka wpływa wiele czynników, takich tak ilość przebytych ciąż, ale też figura mamy. Moja siostra jest trochę ode mnie niższa (ja mam 163 cm), ale też ma inną proporcję ciała - ma dłuższe nogi i krótszy tułów. Przesłała mi ostatnio swoje zdjęcie, gdy była na tym samym etapie co ja teraz i jej brzuch był meeeega duży! 😊
Mój jest taki, że nadal większość ludzi nie wie o mojej ciąży, choć mam wrażenie, że z każdym dniem jest coraz większy ☺️
Mi kiedyś lekarz mówił jak leżałam na patologii ( w 1 miałam mały brzuch na tym etapie w 2 już wiekszy ) to jest tak że macica z każdą ciąża jest większa ( ale też mi się wydaje że coś innego determinuje np. Okres między jedną a drugą ciąża - że im krótszy tym większy brzuszek no i pewnie inne rzeczy , ilość wód, predyspozycje)
Bo ja teraz będąc w ciąży nr 3 - to hmm mam mały brzuch może nie aż tak ale na tym etapie w poprzedniej był o wiele większy ( 10 lat) - ale tam miałam krótsza przerwę między jedną a drugą ciąża - więc może coś w tym jest - nie wiem ?
No ja jak ubiorę sukienkę owersize to nic nie widać - bądź luźniejsza sukienkę - muszę ubrać tak się - że ciuchy opięte - ale ostatnio koleżanka która mnie zobaczyła a dawno nie widziała - to myślała że po prostu przytyłam
Więc nie wiem już jak to jest -
Kropeczek - w przedszkolu będą wiedziały co robić w takich sytuacjach - nawet będą kazać zostawić ubranka na zmianę w razie wpadki nie martw się
A gorączkę może powodować pogoda ale też może powoli się stresuje Mała - są takie dzieciaczki że na stres reagują Gorączka - można na zmianę w odstępach czasowych podawać ibuprofen z paracetamolem bądź położyć okład na kark - ale by nie zakrywał węzłów chłonnych ( najszybciej zbija tempetarure ) - a jak jej gardełko ? Zaglądałas może czy nie jest czerwone ? Mam nadzieję że szybko jej minie 🌹 dużo zdrówka dla niej ❤️ -
Wiewioora wrote:Powodzenia na wizytach ✊😊
Dziewczyny które biorą magnez - bierzecie same z siebie czy z zaleceń lekarza?
Ja szczerze biorę sama z siebie właśnie by skurczy nie dostać , powiedziałam o tym doktor - powiedziała że dobrze
Ale właśnie jeszcze zastanawialam się nad kwasami niby w tych wiatamkach co biorę są - ale muszę się upewnić jaka jest to dawka - bądź się upewnić czy są