Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
SamiDe wrote:I to jest jak najbardziej prawdą, ale u nas jak widać się nie sprawdziło, bo stosunek odbyłam w dniu owulacji, a jest dziewczynka
Cześć GryfnoFrela! Fajnie, że jest nas coraz więcej 😊
Rudzia, aż nie wiem co napisać! Bardzo mi przykro, że musisz teraz przechodzić taki stres. Mam nadzieję, że ułożycie sobie wszystko po waszej myśli i terapia przyniesie szybkie rezultaty! Ściskam Cię mocno!
Dziękuję Kruszynko 🌹 jak narazie nie wiem gdzie ręce włożyć - mam rozpier... W głowie .. widziałam pomieszczenie w szkole do terapii - jest istnieje - bardziej mi chodzi o to że uważano mnie za wariatkę - że z nią wszystko jest wporzadku - coś nie tak jest z wychowawcą - bo mimo wszystko tak - język polski - dodatkowy chodzi - z matematyki się lepiej uczy - religia też bardzo dobrze - wbrew pozorom - angielski nie jest najgorzej ( dużo z nią pracuje ) ale wiem z innych źródeł że wychowawca nie lubi dzieci gdzie trzeba powtórzyć im 2 x polecenie - faworyzuje uczniów zdolnych - wbrew pozorom - nie tylko Lila ma w klasie opinie - coraz więcej dzieci trafia do poradni - by stwierdzić że jest wszystko wporzadku.. czuję się beznadziejnie, że mogłam zrobić więcejjak mnie wyrzucali drzwiami - wracałam oknem ..
Do czego zmierzam ? Jak coś czujecie ( może to wywołać się śmieszne dla niektórych - ale macie przeczucie ) to nie poddawajcie się - walczcie o swoje ! Ja byłam na wielu rozmowach indywidualnych - mogła powiedzieć mi wyprost - nie umiem uczyć Pani córki - niech zmieni klase, szkole no nie wiem - a byłam okłamywana
Ja się nie obrażam za szczerość - mnie boli to, że swoją upartością dopiero się dowiedziałam co jest 5
Terapie zaczynam w środęSamiDe lubi tę wiadomość
-
e_mil_ka wrote:Plemniki muszą dolecieć do jajeczka w ciągu 24 godzin od uwolnienia z jajnika bo tyle żyje komórka jajowa a potem dopiero dochodzi do implantacji. Jeśli stosunek jest wcześniej 2-3 przed owulacją to najpewniej będzie dziewczynka bo plemniki z męskim chromosomem rzadko tyle żyją. Jeśli jest monitoring cyklu dokładny to łatwo to obliczyć. U nas się sprawdziło z corką a teraz monitoringu nie miałam ale ból owulacyjny odczuwałam w dniu stosunku i jest chłopak.
Są jakieś różnice w 'ciezkości plemników' z Y i X, ale nie na tyle znaczące, żeby to determinowało płeć.
Funfact: ja czekam na syna, a stosunek 3/4 dni przed owulacją. A wiem stąd, że miałam monitoring dzień po stosunku, zakaz seksu z względu na hiperstymulację, podany ovitrelle i pęknięcie ok 36h po jego podaniu, więc znam 'dokładną' datę owu
Ja Was podczytuje z wakacji w Portugalii, podróż z przesiadką bezproblemowo, pogoda przyjemniejsza niż w Polsce
Czy mogę prosić o zmianę daty kolejnej wizyty, dziś się dowiedziałam, że dopiero będę mogła iść do swojego lekarza 2.09, prawie 6 tygodni bez wizytyWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2023, 20:11
niezapominajk_aa, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
RedTail_Rudzia wrote:Emilka Ty pracujesz prawda? A to praca siedząca jest ?
Jest kilka sposobów
1. Po przyjściu do domu na 15 - 20 minut owiń kostki zmoczonym i schłodzonym w lodówce bandażem. Potem na 10 minut ułóż nogi wyżej niż resztę ciała
2. Możesz robić letnie kąpiele nóg z dodatkiem cytryny
3. Możesz masować też za pomocą takiej piłeczki z kolcami aby krążenie się polepszyło
4. Jeżeli masz siedzącą pracę, podstaw pod stopy jakiś podnóżek, mniejsze krzesełko , karton coś co będzie stabilne. Od czasu do czasu poruszaj palcami, kręć stopą kółeczka i napinaj mięśnie łydek - to świetna gimnastyka dla żył. Nie zakładaj nogi na nogę
5. Pij dużo wody - bo wbrew pozorom przy opuchliznach pije się dużo wody
6. Aaaa i można zrobić trening naczyń - to jest na zmianę - prysznic 30 sekund zimniejszej wody ( która znosicie ) 30 sekund cieplejszej - to spowoduje lepsze krążenie i tak z kilka minut
Wiem że nie dla każdej to pomoże - ale może któreś z tych sposobów pomoże ?RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość
-
SamiDe wrote:I to jest jak najbardziej prawdą, ale u nas jak widać się nie sprawdziło, bo stosunek odbyłam w dniu owulacji, a jest dziewczynka
Cześć GryfnoFrela! Fajnie, że jest nas coraz więcej 😊
Rudzia, aż nie wiem co napisać! Bardzo mi przykro, że musisz teraz przechodzić taki stres. Mam nadzieję, że ułożycie sobie wszystko po waszej myśli i terapia przyniesie szybkie rezultaty! Ściskam Cię mocno!RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość
-
Linka2019 wrote:Emilka, nie musisz mi tłumaczyć na czym polega zapłodnienie 😉 ale dla mnie nie jest to pewnie tylko 'najprawdopodobniej będzie chłopczyk/dziewczynka' jak stosunek był wtedy i wtedy. A jak stosunek był i przed owulacja i w trakcie, to co wtedy? Dlatego napisałam, że dla mnie to wróżenie z fusów, a nie możliwość zaplanowania płci.
Po drugie nikt nie mówi że sprawdza się to w 100% tylko zwiększa się prawdopodobieństwo poczęcia dziewczynki bądź chłopca.
Jeśli komuś zależy na płci to nie odbywa stosunku przed i w trakcie owulacji tylko próbuje w wyznaczonym okresie. Dla mnie to jasne i logiczne.RedTail_Rudzia, SamiDe lubią tę wiadomość
-
Natash88 wrote:Teoria została obalona jednak
Są jakieś różnice w 'ciezkości plemników' z Y i X, ale nie na tyle znaczące, żeby to determinowało płeć.
Funfact: ja czekam na syna, a stosunek 3/4 dni przed owulacją. A wiem stąd, że miałam monitoring dzień po stosunku, zakaz seksu z względu na hiperstymulację, podany ovitrelle i pęknięcie ok 36h po jego podaniu, więc znam 'dokładną' datę owu
Ja Was podczytuje z wakacji w Portugalii, podróż z przesiadką bezproblemowo, pogoda przyjemniejsza niż w Polsce
Czy mogę prosić o zmianę daty kolejnej wizyty, dziś się dowiedziałam, że dopiero będę mogła iść do swojego lekarza 2.09, prawie 6 tygodni bez wizytyWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2023, 20:41
RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość
-
GryfnoFrela wrote:Termin mam z om na 30.12.2023r. ❤️ powiedzcie mi proszę jak mogę dołączyć do grupy na Facebooku?
Moim zdaniem grupa na FB istnieć nie będzie bo nie jesteśmy zgraną grupą -
e_mil_ka wrote:No tak mam pracę siedzącą. Staram się pić jak najwięcej. Dzięki za rady mam nadzieję że pomogą chociaż przy 2,5 latce ciężko jest chwilę poleżeć.
Oj najlepszy czas ahjak sobie przypomnę❤️🌹 a jakbyś poleżała chwilę na lewym boku ? Sprawdzałaś może ? A masz możliwość np. Podczas pracy wstać i się przejść ? Choćby do toalety i spowrotem ? Czy to nie pomaga ? Może przed snem poleż chwilkę z nogami wyżej ? Są też te okłady - hydrożelowe jak dobrze pamiętam z czego są zrobione - je się mrozi - owijasz później w jakaś ściereczkę - by nie doszło do odmrożenia ( by nie było kontaktu - kompres - skóra )
Hmm bądź jeszcze jeśli masz możliwość - by mąż przed snem Ci zrobił masaż stóp ?
Oo a co myślisz by np. Zachęcić Mała by Ci pomogła ? W sensie że wiesz jakbyś miała taką piłeczkę z kolcami ? By Ci np pomasowala stópki? Albo zabawa że dwie piłeczki macie - i obydwie sobie masujecie na podłodze turlając. . Usiądziecie sobie wygodnie na kanapie nóżki w dół w jej przypadku może być na jakimś mniejszym krzesełku - i będzie sobie turlać taką piłeczką z kolcami ? Dla niej mogłaby być miększa a dla Ciebie twardsza ? -
kropeczek wrote:Emilka ale nas podsumowałaś 😃
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2023, 22:25
-
RedTail_Rudzia wrote:Oj najlepszy czas ah
jak sobie przypomnę❤️🌹 a jakbyś poleżała chwilę na lewym boku ? Sprawdzałaś może ? A masz możliwość np. Podczas pracy wstać i się przejść ? Choćby do toalety i spowrotem ? Czy to nie pomaga ? Może przed snem poleż chwilkę z nogami wyżej ? Są też te okłady - hydrożelowe jak dobrze pamiętam z czego są zrobione - je się mrozi - owijasz później w jakaś ściereczkę - by nie doszło do odmrożenia ( by nie było kontaktu - kompres - skóra )
Hmm bądź jeszcze jeśli masz możliwość - by mąż przed snem Ci zrobił masaż stóp ?
Oo a co myślisz by np. Zachęcić Mała by Ci pomogła ? W sensie że wiesz jakbyś miała taką piłeczkę z kolcami ? By Ci np pomasowala stópki? Albo zabawa że dwie piłeczki macie - i obydwie sobie masujecie na podłodze turlając. . Usiądziecie sobie wygodnie na kanapie nóżki w dół w jej przypadku może być na jakimś mniejszym krzesełku - i będzie sobie turlać taką piłeczką z kolcami ? Dla niej mogłaby być miększa a dla Ciebie twardsza ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2023, 22:32
-
e_mil_ka wrote:🤦 widocznie trzeba tłumaczyć skoro piszesz z przecież nie wiemy kiedy jest implantacja a przecież nie od czasu implantacji to zależy tylko od czasu owulacji.
Po drugie nikt nie mówi że sprawdza się to w 100% tylko zwiększa się prawdopodobieństwo poczęcia dziewczynki bądź chłopca.
Jeśli komuś zależy na płci to nie odbywa stosunku przed i w trakcie owulacji tylko próbuje w wyznaczonym okresie. Dla mnie to jasne i logiczne.
Nie, nie trzeba mi tłumaczyć. Pytałam się o badania naukowe, też słyszałam, że plemniki determinujące płeć żeńska są wolniejsze ale dłużej żyją. Ale.czy to jest prawda? Są tu dziewczyny, które będą zaczynały swoją przygodę z macierzyństwem, więc piszmy tu albo o faktach albo o pewnym przypuszczeniu z przymrużeniem oka.
Tak jak pisałam, ta teoria jest tak samo prawdopodobna, co chiński kalendarz płci (też się niektórym sprawdza 😉).
To może ja żyję w innym świecie, ale skoro ktoś stara się o powiększenie rodziny, to po prostu uprawia seks regularnie a nie celuje 2dni przed owulacja, a w dzień owulacji to już nie,bo chce dziewczynkę/chłopaka 🤦🤦🤦 zwłaszcza jak starania się przedłużają. -
Ja uważam ze fb mogła by istnieć lepiej
tylko trzeba by było codziennie dodawać post i żeby każda codziennie coś pisała jak u niej itd, wystarczy chcieć, ja moge pisać tam ale jak widze od początku ze większość pyta i odpowiada tutaj to oczywiste jest ze ja tez misze tutaj coś pisać bo tak to sama nie będę codziennie tworzyła wpisów na fejsie 😂 a nie chce rezygnować z porad lub wygadania się po prostu 😂 a jak większość ma opory i spędza czas tu, to nigdy fb nie będzie funkcjonować.
SamiDe lubi tę wiadomość
-
RedTail_Rudzia wrote:Mam pytanie - jeśli będę chciała zrobić obciążenie glukoza wybrać się na badanie o ,7.00 rano
To o której godzinie zjeść ostatni posiłek - dzień przed ?
Bądź co zjeść bym nie czuła głodu przez tyle godzin do badania ? Macie jakieś rady ?
Przeczytałam o Twojej córeczce i bardzo współczuję sytuacji w szkole
Podziwiam Cię za determinację w walce o córkę
Jednak intuicja matki wie, że coś się dzieje...
Trzymam kciuki za Was 😚❤️RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Natash88 wrote:Teoria została obalona jednak
Czy mogę prosić o zmianę daty kolejnej wizyty, dziś się dowiedziałam, że dopiero będę mogła iść do swojego lekarza 2.09, prawie 6 tygodni bez wizyty
Zmienię datę kolejnej wizyty
My niestety bez wakacji w tym roku... mąż dostał nowe projekty i nie dostanie urlopu... wspaniale...Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Linka2019 wrote:Nie, nie trzeba mi tłumaczyć. Pytałam się o badania naukowe, też słyszałam, że plemniki determinujące płeć żeńska są wolniejsze ale dłużej żyją. Ale.czy to jest prawda? Są tu dziewczyny, które będą zaczynały swoją przygodę z macierzyństwem, więc piszmy tu albo o faktach albo o pewnym przypuszczeniu z przymrużeniem oka.
Tak jak pisałam, ta teoria jest tak samo prawdopodobna, co chiński kalendarz płci (też się niektórym sprawdza 😉).
To może ja żyję w innym świecie, ale skoro ktoś stara się o powiększenie rodziny, to po prostu uprawia seks regularnie a nie celuje 2dni przed owulacja, a w dzień owulacji to już nie,bo chce dziewczynkę/chłopaka 🤦🤦🤦 zwłaszcza jak starania się przedłużają.
A ja będę pisała to co uważam a czy sobie ktoś poszuka badań czy nie to już każdego indywidualna sprawa. A mam prawo wierzyc że ma to jakiś wpływ bo w wielu miejscach tak piszą i u mnie się sprawdziło. Uważam że nikt tego forum nie powinien traktować jak forum super pewnej wiedzy i wyroczni a jeśli Ty tak myślisz o forach to gratuluję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2023, 05:59
-
Dzella19 wrote:Ja uważam ze fb mogła by istnieć lepiej
tylko trzeba by było codziennie dodawać post i żeby każda codziennie coś pisała jak u niej itd, wystarczy chcieć, ja moge pisać tam ale jak widze od początku ze większość pyta i odpowiada tutaj to oczywiste jest ze ja tez misze tutaj coś pisać bo tak to sama nie będę codziennie tworzyła wpisów na fejsie 😂 a nie chce rezygnować z porad lub wygadania się po prostu 😂 a jak większość ma opory i spędza czas tu, to nigdy fb nie będzie funkcjonować.
-
e_mil_ka wrote:No uwierz mi że są takie osoby które chcą mieć dziewczynkę czy chłopca na pewno nie mają takiego podejścia ludzie którzy starają się długo.
A ja będę pisała to co uważam a czy sobie ktoś poszuka badań czy nie to już każdego indywidualna sprawa. A mam prawo wierzyc że ma to jakiś wpływ bo w wielu miejscach tak piszą i u mnie się sprawdziło. Uważam że nikt tego forum nie powinien traktować jak forum super pewnej wiedzy i wyroczni a jeśli Ty tak myślisz o forach to gratuluję.
Wierz w sobie w co chcesz, czy ja gdzieś napisałaś, że nie masz do tego prawa? Czy ja napisałam, że JA traktuję forum, jako wyrocznie? Odetchnij trochę i czytaj ze zrozumieniem, po co te emocje i ironiczne gratulowanie. Napisałam jedno, krótkie pytanie odnośnie badań, tyle.Dzella19 lubi tę wiadomość