X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Aś_84 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny

Przysiądę się do Was i trochę poczytam, chociaż tych 200 stron nie nadrobię 😄.
    To będzie moje pierwsze dzieciątko więc uczę się wszystkiego od zera mimo tylu lat na karku.

Trzymam kciuki za Was i wasze maleństwa 🫶

Edit:
    Widzę, że macie tu kalendarz więc wpisałabym się na
    📅 14.12 (burdel mam w tych terminach... z IVF 14, w karcie ciąży 13 a z USG 11 🤷🏼‍♀️. Zostaje przy tym 14 bo tak już pół ciąży liczylam)
    📅 kolejna wizyta 01.09 🩺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2023, 12:12

Kasiastaraczka, Dudka1997, e_mil_ka, _Hope, Madeline lubią tę wiadomość

age.png
    Invimed Poznań - 05.2022 ICSI 7 dojrzałych, 7 zapłodnionych, 5 blastek (3BA, 3x3BB z 5d, 1x3BB z 6d)
    05.2022 ET 🍀 zostały ❄️❄️❄️❄️ - beta < 1
    06.2022 FET + EG 2x 3BB z 5d zostają ❄️❄️
    Beta 10dpt-15,5 mlU/ml, 12dpt-55,9 14dpt-53,5 😞 cb
    08.2022 Diagnoza endo IV stopnia
    12.2022 Operacja laparoskopowa endometriozy
    28.03.2023 FET + EG 3BB z 5d i 3BB z 6d
    03.04 6dpt ⏸️
    Beta: 8dpt - 129 😍 prog 60; 10dpt - 231 🥰; 14dpt - 1083 💟; 18dpt - 5007 🩷; 24dpt - 22 020 💜; 35dpt - 105 005 💚
    18.04 21dpt - CRL 2,6mm i migoczące ❤️
    26.04 29dpt - słychać serduszko ❤️
    CRL: 8+5 2,09cm, 10+5 3,94cm, 12+5 6,46cm, 14+1 8,48cm
    01.06 NIFTY (z 10+6) ok! Chłopak 💙
    19+0 ok 306g 💙
    21+5 ok 463g, połówkowe ok👍
    25+1 ok 946g 🙀
    30+5 ok 1958g 🙉
    38+0 ok 4000g 🐳
    11.12.2023 19:18 👶🏻 Czaruś 4320g 60cm
  • Izi87 Debiutantka

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia i SamiDe mam nadzieję, że te hiperechogeniczne ogniska są tylko przejściowym zjawiskiem. Najważniejsze tak jak mi doradziłyście, żeby się nie stresować, na ile to możliwe.
    Ja też już nie pracuję, wolę poświęcić czas synkowi, bo porodzie będę musiała go na dwoje dzielić :)
    Co do płci to moment w cyklu rzeczywiście ma znaczenie. Tej ciąży nie planowaliśmy, ale też jakoś specjalnie nie uważaliśmy, cykl mam jak w zegarku więc na tym bazowaliśmy, no ale człowiek to nie maszyna, wiem że się zadziało przed dniami płodnymi, które okazały się jednak płodne. Więc raczej długa drogę miał plemnik X do pokonania i wytrzymał 😅 według badań plemniki determinujące płeć żeńską są wytrzymalsze, ale wolniejsze, a płeć męską szybsze, ale też szybciej obumierają.

SamiDe, RedTail_Rudzia, e_mil_ka lubią tę wiadomość

preg.png
  • SamiDe Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My "robiliśmy" dzieciaczka z testami owulacyjnymi, według tej teorii powinnam mieć chłopca, a tu dziewucha wyszła 😉 moim zdaniem takie planowanie to jak wróżenie z fusów 😆

Baby girl 🩷
    preg.png
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Ja też nadal pracuję i chcę pracować tak długo, na ile samopoczucie i rosnący brzuch mi pozwolą 😊
    Należę do bardzo aktywnych osób i nie umiałabym wysiedzieć w domu.
    Ale mi jest dużo łatwiej, bo mam niestresującą pracę, którą bardzo lubię. Do tego zupełnie nie odczuwam, że jestem w ciąży, bo od samego początku nie mam żadnych ciążowych objawów. Teraz jedyny objaw, to powoli powiększający się brzuch, który i tak jest malutki w porównaniu z Waszymi (niektóre mnie zszokowały na Facebooku 😅).

Mnie wielkość mojego brzucha na tym etapie też szokuje 🤭 zdjęcie, które dodałam na fb robiłam w ciągu dnia, rano brzuszek jest trochę mniejszy 😉 ale i tak obawiam się tego, jak będę wyglądała w grudniu... No i oczywiście pojawiają się obawy czy wszystko w porządku, czy maluch nie jest za duży, czy jest zdrowy...

Wydawało mi się, że w pierwszej ciąży miałam mniejszy brzuch, ale porównałam zdjęcia i wyglądałam prawie tak samo na tym etapie. Myślę, że to ze względu na moją budowę ciała (przed ciążą 40 kg i 154 cm) szybko robi mi się piłka z przodu 🤭.

Dobrze, że wizyta już w poniedziałek, bo coraz więcej rzeczy mnie niepokoi i zastanawia. 🤦‍♀️

Jeśli chodzi o planowanie płci to dla mnie to mocno naciągane, bo przecież nie wiemy kiedy ostatecznie dojdzie do zapłodnienia.. nasze ciała to nie maszyny. 😉

Aś, witaj na naszym forum. Gratulacje🎉💙

Aś_84 lubi tę wiadomość

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • Wiewioora Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś witaj na forum i gratulacje 😊
    Co do płci, to owszem jest taka teoria z tym, że współżycie bliżej tuż przed i w dzień owulacji to chłopak. To tak samo jak z tym czy się wymiotuje czy nie, czy ma się ochotę na słodkie czy słone. Wszystko to wróżenie z fusów 🤷🏼‍♀️ u nas pierwszą ciąża też z testami owulacujnymi, wiedząc że mamy problem z nadzieniem czekaliśmy do owulacji i był chłopak. Teraz też były testy owu, ale współżycie było częściej i też chłopak. Moja przyjaciółka wymiotowała w pierwszym trymestrze okropnie, ja w pierwszej i drugiej ciąży ani razu. Ona ma synka, my też teraz spodziewamy się synka 🤷🏼‍♀️

Aś_84 lubi tę wiadomość

Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    04.2023 ⏸ rośnij nasza kruszyno🌈
    29.12.2023 nasze tęczowe szczęście na świecie ♥️
    age.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Ja pracuję , ale z domu. W tym czasie jestem tez z synkiem
    Jesteś super mamą! Jak sobie dajesz radę? Pracujesz zdalnie? W jakiej branży?

Ja od lipca 2021 pracuję w domu,tzn.na rzecz rodziny 🥰 uważam, że to ciężka praca i należy ją tak nazywać,a nie że siedzę w domu
    Myślę, że jakbym poszła do biura to bym odpoczęła 😁

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope wrote:

Mi w morfologii przed poniedziałkową wizytą hemoglobina wyszła poniżej normy i nie wiem jak ja będę przyjmować żelazo, jak już teraz mam problem z zaparciami pomimo cukrzycowej diety. 🤷‍♀️ W poprzedniej ciąży też musiałam zażywać, ale tak mnie zablokowało, że lekarz pozwolił odstawić i ratować się dietą. Macie jakieś sprawdzone sposoby, żeby naturalnie poprawić ten wynik?

Ogólnie pamiętam, że w poprzedniej ciąży praktycznie w każdej morfologii coś było nie tak i lekarz mnie uspokajał, że w ciąży trudno o idealny wynik. Teraz też parę parametrów mam za nisko..

Ciężko coś poradzić przy cukrzycy...
    Z naturalnych to zakwas z buraka, sok z buraka,z młodej pokrzywy
    Floradix,ale ma miód...
    Amarantus, cielęcina, wołowina,jest jeszcze parę rzeczy

_Hope lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś_84 wrote:
    Cześć Dziewczyny

Przysiądę się do Was i trochę poczytam, chociaż tych 200 stron nie nadrobię 😄.
    To będzie moje pierwsze dzieciątko więc uczę się wszystkiego od zera mimo tylu lat na karku.

Trzymam kciuki za Was i wasze maleństwa 🫶

Edit:
    Widzę, że macie tu kalendarz więc wpisałabym się na
    📅 14.12 (burdel mam w tych terminach... z IVF 14, w karcie ciąży 13 a z USG 11 🤷🏼‍♀️. Zostaje przy tym 14 bo tak już pół ciąży liczylam)
    📅 kolejna wizyta 01.09 🩺
    Cześć,
    Fajnie że dolaczylas 🥰
    Wiadomo czy będzie chłopiec czy dziewczynka?🥰
    Serdecznie Ci gratuluję, że się udało 😚

Aś_84 lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope wrote:
    Mnie wielkość mojego brzucha na tym etapie też szokuje 🤭 zdjęcie, które dodałam na fb robiłam w ciągu dnia, rano brzuszek jest trochę mniejszy 😉 ale i tak obawiam się tego, jak będę wyglądała w grudniu... No i oczywiście pojawiają się obawy czy wszystko w porządku, czy maluch nie jest za duży, czy jest zdrowy...

Wydawało mi się, że w pierwszej ciąży miałam mniejszy brzuch, ale porównałam zdjęcia i wyglądałam prawie tak samo na tym etapie. Myślę, że to ze względu na moją budowę ciała (przed ciążą 40 kg i 154 cm) szybko robi mi się piłka z przodu 🤭.

Dobrze, że wizyta już w poniedziałek, bo coraz więcej rzeczy mnie niepokoi i zastanawia. 🤦‍♀️

Jeśli chodzi o planowanie płci to dla mnie to mocno naciągane, bo przecież nie wiemy kiedy ostatecznie dojdzie do zapłodnienia.. nasze ciała to nie maszyny. 😉

Aś, witaj na naszym forum. Gratulacje🎉💙
    Ja zapomniałam wstawić zdjęcie,ale mnie mój też szokuje
    Ale to chyba prawda, że w drugiej ciąży większy brzuch
    Na razie sprawdza się u nas i w koło u koleżanki i kuzynki

Ja idę na wesele w październiku i się zastanawiam w jaki namiot się ubiorę 🤣

_Hope lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Aś_84 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Cześć,
    Fajnie że dolaczylas 🥰
    Wiadomo czy będzie chłopiec czy dziewczynka?🥰
    Serdecznie Ci gratuluję, że się udało 😚
    Tak, chłopak na 100%

Kasiastaraczka, Dudka1997 lubią tę wiadomość

age.png
    Invimed Poznań - 05.2022 ICSI 7 dojrzałych, 7 zapłodnionych, 5 blastek (3BA, 3x3BB z 5d, 1x3BB z 6d)
    05.2022 ET 🍀 zostały ❄️❄️❄️❄️ - beta < 1
    06.2022 FET + EG 2x 3BB z 5d zostają ❄️❄️
    Beta 10dpt-15,5 mlU/ml, 12dpt-55,9 14dpt-53,5 😞 cb
    08.2022 Diagnoza endo IV stopnia
    12.2022 Operacja laparoskopowa endometriozy
    28.03.2023 FET + EG 3BB z 5d i 3BB z 6d
    03.04 6dpt ⏸️
    Beta: 8dpt - 129 😍 prog 60; 10dpt - 231 🥰; 14dpt - 1083 💟; 18dpt - 5007 🩷; 24dpt - 22 020 💜; 35dpt - 105 005 💚
    18.04 21dpt - CRL 2,6mm i migoczące ❤️
    26.04 29dpt - słychać serduszko ❤️
    CRL: 8+5 2,09cm, 10+5 3,94cm, 12+5 6,46cm, 14+1 8,48cm
    01.06 NIFTY (z 10+6) ok! Chłopak 💙
    19+0 ok 306g 💙
    21+5 ok 463g, połówkowe ok👍
    25+1 ok 946g 🙀
    30+5 ok 1958g 🙉
    38+0 ok 4000g 🐳
    11.12.2023 19:18 👶🏻 Czaruś 4320g 60cm
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś miło Cię tutaj widzieć 💗

Aś_84 lubi tę wiadomość

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w ile sztuk body na krótki rękawek zaopatrujecie się w rozmiarze 56?

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropeczek wrote:
    Ja nie kupuję z krótkim rękawem
    Przy synku ze stycznia nie miałam też i nie czułam potrzeby żeby je mieć

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropeczek wrote:
    Nie kupuję na krótki w ogole

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kilka, pewnie coś dokupie. W domu ciepło jest to córka glownie w krótkim po domu była. Body, spodnie, skarpetki które ściągała.

Dzisiaj piekę biszkopty na tort urodzinowy dla młodej, w sobotę robimy na sali zabaw. Już 4 latka ;)

SamiDe lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja mam kilka, pewnie coś dokupie. W domu ciepło jest to córka glownie w krótkim po domu była. Body, spodnie, skarpetki które ściągała.

Dzisiaj piekę biszkopty na tort urodzinowy dla młodej, w sobotę robimy na sali zabaw. Już 4 latka ;)
    My utrzymywaliśmy zimą chłodek,bo tak lepiej dla dzidzi
    W sypialni max 20 stopni, dlatego nie miałam nic na krótki rękaw

Wow,zaraz 4 latka,ale leci co???❤️
    A jak córeczka reaguje na nadchodzące rodzeństwo?
    Taka to już dużo rozumie
    Mój Tadzik wie gdzie jest "Nienio",ale czasem mu się pomyli i pokazuje na swój brzuch 🤣to jest takie urocze

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córka się cieszy, mówi że będzie się opiekować i w ogóle. Nie wiem jeszcze na ile to będzie takie świadome, ale myślę że będzie mi łatwiej niż np z 2 latkiem i noworodkiem. Ona już bardzo samodzielna jest

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • RedTail_Rudzia Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane źle mnie zrozumiałyście - ale nie będę tego prostować - oczywiście że to sprawa losowa - mi się sprawdziło 3 x - to nie tak że się starałam i koniecznie w tym dniu bo chce chłopca czy dziewczynkę ( dla mnie płeć nie ma znaczenia powtórzę poraz dziesiąty - dlatego nie chce znać płci ) nie wierzę w brzuchu które mówią jaka płeć, nie niewierze w zachcianki.. ale niektóre mamy czują moja koleżanka czuła 3 x -- może to zbieg okoliczności -- nie mówię o testach owulacji - bo się na nich nie znam i nie będę się wypowiadać - ja w ten dzień się gorzej czuję jak na okres - nie umiem tego opisać - mniejsza o to

Co do mojej starszej córki - mimo prawidłowego porodu - mimo ciąży też jakoś niepowikłanej - kamienie milowe pokonane idealnie .
    Zaczęło coś mnie niepokoić - z jej mową - później wpadała mi z anginę w anginę - spala z otwartą buzią - osłabił się jej język - mięśnie wokół ust -- na początku nie mówiła literki "r" czujnie to obserwowałam - zaczęłam chodzić do logopedy - wszystko priv - nie chce wspominać co mi mówiono -- pochodzę z małej miejscowości trudno o kogoś normalnego, teraz już wiem -- później kolejny logopeda - została wyprowadzona tylko że pojawiło się "r" chodziłam tam półtora roku - kolejna zmiana logopedy - który mówi że można to wywołać na kilku spotkaniach - a nie przez półtora roku - ciekawe? Lecimy dalej
    Uparłam się poszłam do poradni pedagogiczno- psychologicznej - wyszło jej tylko tam zaburzenia emocjonalne - diagnoza trwało długo - ponieważ pandemia -- opinia do szkoły - trwało to prawie rok - była to pierwsza klasa - pół roku byli na zdalnym - stwierdzono że jest nieśmiała -- później w szkole Pani logopeda mówi że nie widzi w niej problemów - uparłam się dalej chodzila na zajęcia -- zaczęła sobie nie radzić w szkole - w domu umiała w szkole już nie - mówię wychowawcy - stwierdziła że trzeba więcej ćwiczyć - mówię że może trzeba w inny sposób do niej podejść inaczej tłumaczyć - przecież mamy OPINIE! ( gówno dała -- bo mimo że było napisane żeby nie zrobić z niej osła ofiarnego - wychowawca się nie dostosował ) kolejna moja interwencja w szkole - skończyła się tym że objęto Lile dodatkowymi zajęciami z psychologiem - pedagogiem - dalej że dziecko rozwija się normalnie - jest tylko NIEŚMIAŁA - kolejny logopeda priv - mówi że ma słabe mięśnie - dziecko uczęszcza na stymulację mięśni oraz języka ! Początek czerwca 2 klasy - dostaje informacje - że logopeda uważa że z Lila jest wporzadku koniec terapii- nie wytrzymałam - mówię jakie koniec - skoro powtarzam że Lila ma problem z fonetyką! By nie poszło dalej - wzięły mnie na rozmowę - babeczka z terapii kompensacyjno ( coś tam nie powtórzę teraz - wzięła mnie na rozmowę ) zaczęłam jej na nowo tłumaczyć - łzy mi spływały po policzkach - wpadła na myśl aby może przebadać ją metoda Neuroflow - ( jakby ktoś potrzebował kiedyś - mogę gdzieś dać swój namiar priv - na czym to polega ) zarejestrowałam się do poradni dla głuchych w Szczecinie mimo że na NFZ ( ta diagnoza odpłatna kolejka jak na NFZ) odczekalam swoje pojawiłam się na niej wczoraj
    Miałam rację - robili ze mnie nienormalna że na siłę coś dziecku szukam - od jakiegoś czasu szukałam dyslekcja na czym to polega - na początku był wywiad z nami - później badanie - dziecko wyszło z gabinetu żeby nie słyszeć rozmowy - Pani dr logopeda zaczęła tłumaczyć punkt po punkcie co oznaczają każde z liczb -- wyszła u niej dysleksja fonetyczna ( jak dobrze usłyszałam zapamiętałam - wtedy się popłakałam )
    Pani Dr. Mówi - co się stało ? Wzruszyła się Pani ? W końcu ktoś zrozumiał że nie jest Pani nienormalna ? Jedyne co mogłam zrobić to kiwnąć głową..
    Nie chcę pisać co dalej czułam
    Do czego zmierzam - już nie chodzi o to że wydałam tyle pieniędzy na " znachorów" logopedów którym zaufałam ( każdą złotówkę oddałbym dla dziecka !!) Szkoła nie widziała problemu , nie widziała tego poradnia - stwierdzono że jest nieśmiała - mam opisy końcowe oceny dziecka - gówno prawda - stwierdzono później że dziecko jest leniwe że nie chce się uczyć - a okazało się że ona nie uczy się ponieważ boi się oceny - boi się nawet odpowiedzieć źle - by nie zostać skrytykowana - mimo że cudowne pogodne dziecko z dużą empatia - stwierdzono że jest po prostu leniwa - NIE! Ona nie rozumiała pewnych rzeczy - gdy po pewnym sprawdzianie podeszłam do wychowawcy mówię dlaczego otrzymała 1 - przecież ona w domu to umiała - odp wychowawcy - trudno musi więcej ćwiczyć - mówię do niej - że może zostało jej to źle wytłumaczone ? - nie dalej Lila ma ćwiczyć !! Miała dostosować program do jej problemu - mówię nie żeby ją folgować ale zadawać jej to co umie - zaczęła lecieć z programem tak - że jedno dziecko nie zapamiętało - a już drugie wymagała - rodzice z nią rozmawiali - bez skutku - zastanawiałam się nad zmianą szkoły - ale Lila już się zaadaptowała ( rozmawiałam z córką - płakała że nie chce ) i teraz może pojawić się że jak zmienię jej szkołę " na siłę " może mi się zamknąć i proces od nowa :(
    Niedługo rok szkolny - moja batalia o równe traktowanie w szkole dopiero się zacznie - w moim stanie ? Hmm nie chce o tym myśleć - pani dr. Wczoraj powiedziała że największy problem to jest to, że źle jest prowadzona pedagogicznie - jeśli Lila nie chce zmienić szkoły - zastanawiam się czy nie zmienić klasy - kto zrobił " chorą" rywalizację ? Wychowawca ! Jutro dostanę opinie z centrum , Lila słyszy - gdzie mi sugerowano że nie - tylko inaczej to przetwarza - zastanawiałam się , gdzie poplenilam błąd - babeczka jakby czytała mi w myślach - mówi tak - to nie jest Pani wina, jest Pani wspaniałą matką to ktoś 3 zawiódł - ale w końcu pomożemy jej - ona już będzie taka całe życie -

Dlaczego się tak nie czuję? Dlaczego czuję się jakbym gdzieś popełniła błąd?
    Za kilka dni zaczynamy terapię - mam nadzieję że to spowoduje że moja córeczka w końcu uwierzy w siebie i że w końcu zacznie się uczyć - no bo nie jest " głupia ani leniwa " ale widzi to troszkę inaczej - by nie martwić nikogo - nie mówiła o tym - trzymała w sobie i zaczęła sobie radzić z brakami w inny sposób ..

Jeśli znowu coś źle wypowiedziałam - przepraszam nie chciałam nikogo obrazić, wywołać mieszane dyskusje - mam dużego doła -- potrzebuje czasu dla siebie - moim problemem jest to że nie potrafię tłumaczyć - wyrażać tego w przejrzysty sposób - przez co jestem źle odbierana

Moja walka trwa dalej
    Miłego dnia ❤️

Rudzia ❤️
    preg.png
  • GryfnoFrela Debiutantka

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Obserwuje was od dłuższego czasu, postanowiłam wkoncu do was dołączyć jeśli oczywiście mogę? Mieszkam na Śląsku, mam 31 lat, jest to moja pierwsza ciąża. Od 2 tyg znamy płeć. Będziemy mieli dziewczynkę - Hanię. Dzisiaj mieliśmy prenatalne i wszystko w porządku! Będzie mi miło jeśli będę mogła do was dołączyć :)

Dudka1997, Kasiastaraczka, Wiewioora, e_mil_ka, SamiDe, _Hope, Madeline lubią tę wiadomość

• Dudka1997 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2023, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropeczek wrote:
    Narazie mam 8 szt. Ale myślę że jeszcze dokupię/dostanę 😊😊

preg.png

08.2022 💔🤰
    31.03 ⏸️
    USG1 20.04 7t+1d ❤
    USG2 5.05 9t+2d ❤ zalozona karta ciazy, CRL 2.6cm
    USG 3 30.05 12t+6dn CRL 6.9cm Płeć: dziewczynka
‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ