Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja biorę magnez z zalecenia, zeby przeciwdziałać skurczom ale nawet nie macicy co łydek itp.👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Ja dzisiaj odsypiam nocna burze.
Mam nadzieje ze taka senna zostanę aż do czasu wizyty, bo zawsze tak się nakręcam ze jadę z mokrymi dłońmi 🙈
Dziewczyny mam pytanie co do spania, na jaka grubość śpiworka sie decydować? W mieszkaniu zawsze ok 22/24 stopnie.
I może macie jakieś sprawdzone sklepy gdzie kupić dobrej jakości pajacyki tylko te bez wbudowanej stopy?HCG
20.04.23- 1131,9
18.04.23- 543
Pozytywny test
11.04.23
💔25.12.23
💔 14.02.22 cp laparoskopia -
e_mil_ka wrote:Dobra dziewczyny ja zmykam. Nie dla mnie to forum ani tu ani na FB. Zostanę na swoim starym forum. Życzę Wam wszystkim udanych rozwiazań. Trzymajcie się. 👋
Kurcze Aż nie wiem co powiedzieć, napisać
Dużo zdrówka dla Twoich Maleństw ❤️
Szczęśliwego rozwiązania ❤️
Dużo zdrówka 🌹❤️ -
A jaki magnez bierzecie?
Paulina, akurat wczoraj o tym czytałam, tak samo mamy z temperaturą i myślę że odpowiedni będzie 1.0 Tog
Podrzucam stronę :
https://luluwarszawa.pl/blog/pielegnacja/spiworek-do-spania-dlaczego-warto-go-kupic-jaki-wybrac
W sumie inaczej, w sypialni mamy takie temperatury, w salonie jest niestety większą temperatura, bo to strona południowa plus mieszkamy na poddaszu 🤷🏼♀️ chcemy jakoś na dniach kupić w końcu nawilżacz do sypialni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2023, 11:21
Paulina_98, RedTail_Rudzia lubią tę wiadomość
-
I myślisz ze pod śpiworek tylko taki pajac i starczy? 😉
Ja jestem strasznym zmarzluchem wiec nie jestem dobrym wyznacznikiem 😅
A nie chce jej przegrzewać 🫠HCG
20.04.23- 1131,9
18.04.23- 543
Pozytywny test
11.04.23
💔25.12.23
💔 14.02.22 cp laparoskopia -
e_mil_ka wrote:Ktoś tu na forum napisał że pisał o swojej wizycie ale bez echa...
Mi ciężko było coś napisać, więc nie napisałamSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
e_mil_ka wrote:Dobra dziewczyny ja zmykam. Nie dla mnie to forum ani tu ani na FB. Zostanę na swoim starym forum. Życzę Wam wszystkim udanych rozwiazań. Trzymajcie się. 👋
Fajnie, że poprzednie forum i grupa dalej aktywneSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Trochę dziecinne zachowanie, opuścić grupę na której się jest od początku przez jedną wymianę zdań 🙃
No ale powodzenia na dalszym etapie ciąży 😊Kasiastaraczka, SamiDe, Dzella19, Dudka1997, Giosiek lubią tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
Ja czasem nie odpisuje bo zwyczajnie nie mam na nic sił w te upały albo mam milion innych zajęć. Każda z nas ma prawo do wyrażenia swojej opinii. Jeśli ktoś się z tym nie zgadza też może wyrazić swoją, ale najlepiej jakby to robić bez osądzania, obrażania itd
Czasem każdemu by się chciało coś odpisać ale jak naprodukuje się dużo postów to ciężko się do czegos odnieść
Na FB rzadko wchodzę bo zwyczajnie nie wyświetlają mi się powiadomienia i zapominam. A tu jesteśmy jednak bardziej anonimowi i jakoś lepiej mi się piszeKasiastaraczka lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ja magnez brałam na początku ciąży z własnej inicjatywy, tak jak w poprzedniej ciąży. Potem lekarka mi zaleciła. Także mam skurcze łydki i stopu,ale co dziwne tylko prawej (śpię na prawym i lewym boku). Raz to mi aż stopę wykręciło. Wyglądało to naprawdę źle, nigdy czegoś takiego nie doświadczyłam, wykręciło mi palce i stopę, tak, że nie mogłam na niej stanąć.
-
Ja z córką brałam slow mag czerwony. Teraz też zaczynam z własnej inicjatywy bo mi się brzuch spina. Z córką przy porodzie mnie taki mega skurcz łydki złapał że bolało bardziej niż skurcz 🤣 położna mi masowała nogeLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Co do śpiworów to mam po starszym synku,a on po moich bratankach. Różne grubości
Sama dokupiłam muślinowy z aden &anais, ale tylko dlatego, że udało mi się kupić w bardzo dobrej cenie w half Price
Ogólnie to polecam jeSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
lukaszkowa wrote:Ja biorę magnez z zalecenia, zeby przeciwdziałać skurczom ale nawet nie macicy co łydek itp.
Mój mąż bierze z bicaps. Bardzo czysty skład, polecamy!Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Paulina_98 wrote:I myślisz ze pod śpiworek tylko taki pajac i starczy? 😉
Ja jestem strasznym zmarzluchem wiec nie jestem dobrym wyznacznikiem 😅
A nie chce jej przegrzewać 🫠
Ja też jestem zmarzluch
A synek wdał się w męża,bo bardzo się poci
Też miałam problem z dobraniem dobrych ubranekRedTail_Rudzia lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Co do zażyłości forumowych czy fejsbukowych to nie z każdym złapiemy dobry kontakt i to jest ok
Nie musimy wszystkich lubić
Ale żeby od razu się obrażać....
Trzeba szanować innych,ich odmienne zdanie
Czasami również mam ochotę coś napisać czy wyśmiać czyjeś odmienne od mojego zdanie,ale co mi to da.... ważne żeby odnosić się do innych z szacunkiem
Moje poprzednie forum mamuś lutowych 2022 umarło śmiercią naturalną,coraz więcej obowiązków itp.
Na FB też rzadko dziewczyny się udzielają,ale fajnie jak co jakiś czas ożywa, są nowe zdjęcia z wyjazdów,zabaw dzieci czy spotkań mam
Mi udało się nawiązać kontakt z jedną mamą lutową i już 3 razy spotkalysmy się z dziećmi, super doświadczenie 🥰Morelka456, Linka2019, Dudka1997, Wiewioora, SamiDe, RedTail_Rudzia, Giosiek lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Ja jeśli chodzi o magnez to biorę Aspargin, polecony przez 4 roznych ginow to chyba się nadaje ale z braniem to mi idzie rożnie bo biorę już tyle tabsów, że na magnez juz mi doby nie starcza 🤦♀️
Wiewioora lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Kasiastaraczka wrote:Co do zażyłości forumowych czy fejsbukowych to nie z każdym złapiemy dobry kontakt i to jest ok
Nie musimy wszystkich lubić
Ale żeby od razu się obrażać....
Trzeba szanować innych,ich odmienne zdanie
Czasami również mam ochotę coś napisać czy wyśmiać czyjeś odmienne od mojego zdanie,ale co mi to da.... ważne żeby odnosić się do innych z szacunkiem
Ja czasami się czuję tutaj jak głupia ale też się nie obrażam hahaKasiastaraczka lubi tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
Ja biorę magne B6 forte ponieważ to nie suplement ale lek , minimalizuje mi spinanie brzucha
To jest tak z magnzem że można go brać w do 6 tabletek dziennie - ale jeśli nie trzeba tzn hmm nie ma takiej potrzeby ( tak to ujmę ) to wystarczy 3 x
Tak najważniejsze to temperature u dzieciaczka nie sprawdza się po rączkach ani nóżkach ale na karku
Dlatego moja Niunia jak miała wysoką gorączkę przy anginie od razu kompres na kark schładzał i mi się nie męczyła
Kasiu - dziękuję za słowa wsparcia ❤️ najgorszy będzie wrzesień - ale mam ochotę iść do dyrektora i zadać pytanie - skoro dziecko chodziło na tyle zajęć w szkole to nikt nie zauważył problemu z nią? Ja muszę jej podnieść samoocenę bo przez wychowawcę spadło jej 🤔😭Kasiastaraczka lubi tę wiadomość