Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam śpiworek po córce, ale moja Helenka w ogóle nie chciała w nim spać (mam taki na zamek, zapinany też na ramionach). 🤷♀️ Córcia urodziła się malutka, była w inkubatorze i potrzebowała ciepełka, więc na początku owijałam ją kocykiem tak, jak kazali mi w szpitalu. Też bałam się, że ją przegrzeję, ale sprawdzałam karczek i szybko wyczułam kiedy ma odpowiednio ciepło. Dla synka mam jeszcze wełniany śpiworek zapinany na guziki i rożek. Dokupię też kocyk i chyba będę postępować podobnie jak z córką. Teraz mieszkamy w swoim domu i zimą mamy 20-22 stopnie.
Jeśli chodzi o całą tą nieprzyjemną sytuację, to dla mnie oczywiste, że nasze opinie na pewne sprawy/tematy będą różne. 😉 Jesteśmy dorosłe i nie ma co się obrażać. Nie musimy się ze wszystkim zgadzać, ale należy uszanować zdanie innych.Malgo_93, Dudka1997, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
RedTail_Rudzia wrote:Kochana gdyby nie to że jestem w ciąży oraz to że nie mogę się denerwować to bym zrobiła jesień średniowiecza
Bo co innego gdybym sobie " olała" ale co innego kiedy w żywe oczy robi się ze mnie idiotkę czy tam wariatkę - naprawdę jest to przykre - aż później się samemu się zastanawia - odpuść - przecież inni widzą lepiej -- taaa yhy
Bo ja jestem czasem taka że jak za długo we mnie to siedzi to się w środku trzęsę - a wiele łez wylałam już -- dam tą opinie co wczoraj otrzymałam poczekam na rozwój sytuacji
A jak nie to Mój tam wpadnie na rozmowę do dyrektorki
Zobaczymy - może nie będzie tak źle - ale chce by wychowawca wiedziała że jest kolejny raz na cenzuralnym - kiedyś jej klasę odebrano - większość rodziców z klasy z dziećmi się uczy w domu - obgadują wychowawce - na zebraniu - nic się nie odzywają - później znowu obgadują - a jak pracowałam to Mała chodziła do świetlicy - te ce obgadywaly najmocniej wielokrotnie się jej podlizywaly by nikt nie widział
Później była grupa zamknięta - i miały się mamy spotkać by z nią porozmawiać - myślicie że dalej to poszło - oczywiście, że nie
Ja się namęczyłam nabiegałam - nikt mi nie wierzył więc na grupie na FB się przestałam udzielać i wyrażać jakiekolwiek zdanie - aż później się okazało że mam rację hehe mowiee Wam żenada i Jaja 🙈🤣
Doskonale Cię rozumiem z tym poczuciem, że sama walczysz i nikt Cię nie rozumie
Miałam tak z synkiem , rehabilitacją, neurologiem itp. Wszyscy patrzyli jak na wariatkę,a miałam racjęRedTail_Rudzia lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Dzella19 wrote:Kochana wizytę mam za tydzien wtorek i środa 😂 nie ukrywam ze przez brak ruchów mam stres ehh nie daje rady z upałami kupiliśmy nowe klimatyzatory i jest troszke lepiej ale mam problemy z nogami ale nie chce mi się na ten temat gadać bo wkurza mnie to za bardzo i raczej nic z tym nie zrobię 🤷🏻♀️Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
A męczy już kogoś zgaga? Czy tylko mnie 😵 jak sobie radzić bez leków? W pierwszej ciąży brałam jakieś tabletki które się ssało ale póki co wolałabym tego uniknąć
RedTail_Rudzia, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
Cześć Dziewczyny 🥰
U nas wszystko ok, czekam na wyniki moczu po raz kolejny czy wszystko już ok po antybiotyku.
Debatujemy nad imieniem, będzie Anielka lub Emilka ☺️
dajcie proszę namiar na grupę na fb - kto będzie chciał to dołączy i będzie się udzielał a kto nie będzie chciał to wiadomo że nie musi a może akurat się rozkręci. Dla mnie też fb z grupa tajną jest bardziej poręczny i na pewno częściej bym zaglądała.
Trzymajcie kciuki bo czekamy na pozwolenie na budowę domu, oby poszło szybko 🫣Dudka1997, SamiDe, Kasiastaraczka, Wiewioora, _Hope lubią tę wiadomość
-
Kropeczek ogarnia grupę na FB, jest tajna więc jej nie znajdziesz, Kropeczek będzie musiała chwilowo ją odtajnić 😊
Trzymam kciuki za wyniki moczu ✊ ale też za pozwolenie na budowę, więc że u nas dwa lata temu czekało się chyba 9 miesięcy 😱 -
kropeczek wrote:A męczy już kogoś zgaga? Czy tylko mnie 😵 jak sobie radzić bez leków? W pierwszej ciąży brałam jakieś tabletki które się ssało ale póki co wolałabym tego uniknąć
U mnie ta zgaga to już chyba w refluks przechodzi, po prostu jak zaatakuje to czuje kwas w przełyku i nie mogę normalnie funkcjonować.
Jak do tej pory radziłaś sobie bez leków to zazdroszczę 😉RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość
Invimed Poznań - 05.2022 ICSI 7 dojrzałych, 7 zapłodnionych, 5 blastek (3BA, 3x3BB z 5d, 1x3BB z 6d)
05.2022 ET 🍀 zostały ❄️❄️❄️❄️ - beta < 1
06.2022 FET + EG 2x 3BB z 5d zostają ❄️❄️
Beta 10dpt-15,5 mlU/ml, 12dpt-55,9 14dpt-53,5 😞 cb
08.2022 Diagnoza endo IV stopnia
12.2022 Operacja laparoskopowa endometriozy
28.03.2023 FET + EG 3BB z 5d i 3BB z 6d
03.04 6dpt ⏸️
Beta: 8dpt - 129 😍 prog 60; 10dpt - 231 🥰; 14dpt - 1083 💟; 18dpt - 5007 🩷; 24dpt - 22 020 💜; 35dpt - 105 005 💚
18.04 21dpt - CRL 2,6mm i migoczące ❤️
26.04 29dpt - słychać serduszko ❤️
CRL: 8+5 2,09cm, 10+5 3,94cm, 12+5 6,46cm, 14+1 8,48cm
01.06 NIFTY (z 10+6) ok! Chłopak 💙
19+0 ok 306g 💙
21+5 ok 463g, połówkowe ok👍
25+1 ok 946g 🙀
30+5 ok 1958g 🙉
38+0 ok 4000g 🐳
11.12.2023 19:18 👶🏻 Czaruś 4320g 60cm -
kropeczek wrote:A męczy już kogoś zgaga? Czy tylko mnie 😵 jak sobie radzić bez leków? W pierwszej ciąży brałam jakieś tabletki które się ssało ale póki co wolałabym tego uniknąć
A i pikantne rzeczy trzeba też odstawić ogólnie takie które wzmagają trawienie ( kuźwa muszę pomyśleć a ostatnio z tym ciężko 🙈🙈)
Inne rzeczy typu imbir - bądź spanie trochę wyżej by zawartość żołądka się nie cofała nie pomogło:(
Jeszcze można pić rumianek bądź miętę
Jak sobie pomyślę co jeszcze działało to dam znać -
RedTail_Rudzia wrote:Mnie męczy ale dziś się poddałam i kupiłam te mleczko - gaviscon ( od razu mi przeszło ) z ograniczeń to gazowane picie - ja nie pijam ale to wzmaga , chyba jakieś owoce i warzywa pomaga
A i pikantne rzeczy trzeba też odstawić ogólnie takie które wzmagają trawienie ( kuźwa muszę pomyśleć a ostatnio z tym ciężko 🙈🙈)
Inne rzeczy typu imbir - bądź spanie trochę wyżej by zawartość żołądka się nie cofała nie pomogło:(
Jeszcze można pić rumianek bądź miętę
Jak sobie pomyślę co jeszcze działało to dam znaćRedTail_Rudzia lubi tę wiadomość
Invimed Poznań - 05.2022 ICSI 7 dojrzałych, 7 zapłodnionych, 5 blastek (3BA, 3x3BB z 5d, 1x3BB z 6d)
05.2022 ET 🍀 zostały ❄️❄️❄️❄️ - beta < 1
06.2022 FET + EG 2x 3BB z 5d zostają ❄️❄️
Beta 10dpt-15,5 mlU/ml, 12dpt-55,9 14dpt-53,5 😞 cb
08.2022 Diagnoza endo IV stopnia
12.2022 Operacja laparoskopowa endometriozy
28.03.2023 FET + EG 3BB z 5d i 3BB z 6d
03.04 6dpt ⏸️
Beta: 8dpt - 129 😍 prog 60; 10dpt - 231 🥰; 14dpt - 1083 💟; 18dpt - 5007 🩷; 24dpt - 22 020 💜; 35dpt - 105 005 💚
18.04 21dpt - CRL 2,6mm i migoczące ❤️
26.04 29dpt - słychać serduszko ❤️
CRL: 8+5 2,09cm, 10+5 3,94cm, 12+5 6,46cm, 14+1 8,48cm
01.06 NIFTY (z 10+6) ok! Chłopak 💙
19+0 ok 306g 💙
21+5 ok 463g, połówkowe ok👍
25+1 ok 946g 🙀
30+5 ok 1958g 🙉
38+0 ok 4000g 🐳
11.12.2023 19:18 👶🏻 Czaruś 4320g 60cm -
Aś_84 wrote:Ja jestem człowiek-zgaga.... jest dramat. Ale Rennie jest dozwolone bo sie nie wchlania w przewodzie pokarmowym i nie idzie do krwi więc mam w każdej kieszeni i każdej torebce. Do tego pomaga zimne mleko, takie z lodówki. Unikam jakiegokolwiek leżenia na plecach, mimo że kiedyś mogłam spać bez poduszki to teraz niestety nawet na boku (LEWYM) muszę mieć poduszkę nie tylko pod głową a całym tułowiem.
U mnie ta zgaga to już chyba w refluks przechodzi, po prostu jak zaatakuje to czuje kwas w przełyku i nie mogę normalnie funkcjonować.
Jak do tej pory radziłaś sobie bez leków to zazdroszczę 😉
A rannigast mi kurcze nie pomaga -
Aaa przypomnialo mi się - kiedyś Pani gastrolog mi mówiła - że małe częste posiłki , niezbyt słone ,ani pikantne ,ani nie tłuste , ani zbyt smażone , tym bardziej na głębokim tłuszczu smażone - unikać
Czyli jeść lekkostrawne rzeczy plus maślanki , kefir , mleko - jak najbardziej
Aaa z imbirem to mogą tylko te kobietki które nie mają nadciśnienia
Kurczaki co tam jeszcze mówiła ? Słaba kawa nie jest przeciwskazaniem tylko nie może być pita na pusty żołądek , unikanie mocnej herbaty
Ah Kasiu przykro mi że musiałaś to przechodzić - to taki smutne ale cieszę się że Ci się udało ❤️
Cieszę się również i gratuluję udanych wizyt u lekarza ❤️
Daj namiary na siebie Kropeczek - bo niektóre rzeczy lepiej pisać na priv niż publicznie ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2023, 22:03
-
Można też brać Gaviscon o ile się nie mylę. Ja z pierwszą córką miałam dopiero pod koniec ciąży i pamiętam, że pomagały mi migdały.RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość
-
RedTail_Rudzia wrote:Super dziękuję zrobiłam sobie screen by zapamiętać bo pamięć mam dobrą ale krótka 🙈
A ja znówóż z Sinsay kupiłam Zestaw 2 ściereczek/śliniaków z powłoką zapobiegającą przeciekaniu
Że w środku mają ceratke - jestem ciekawa czy się sprawdzą np jak Dzieciaczka weźmie się na ręce i mu się uleje czy nie przecieknie
A przy okazji -to ja sobie uświadomiłam,że o tej porze w przyszłym roku nasze dzieci będą już spore, rozszerzanie diety będzie w czerwcu,a wtedy jeszcze nie ma np.polskich borówek amerykańskich. Mój starszy syn bardzo lubi, więc zamówiłam na jutro owoce i będę mrozić zapasy 😁Dudka1997, SamiDe, RedTail_Rudzia, Giosiek lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Mnie nie męczy,ale jak mój mąż ma czasami problem ze zgagą to super sprawdzają mu się migdały, polecamy!
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Malgo_93 wrote:Cześć Dziewczyny 🥰
U nas wszystko ok, czekam na wyniki moczu po raz kolejny czy wszystko już ok po antybiotyku.
Debatujemy nad imieniem, będzie Anielka lub Emilka ☺️
dajcie proszę namiar na grupę na fb - kto będzie chciał to dołączy i będzie się udzielał a kto nie będzie chciał to wiadomo że nie musi a może akurat się rozkręci. Dla mnie też fb z grupa tajną jest bardziej poręczny i na pewno częściej bym zaglądała.
Trzymajcie kciuki bo czekamy na pozwolenie na budowę domu, oby poszło szybko 🫣Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Wiewioora wrote:Kropeczek ogarnia grupę na FB, jest tajna więc jej nie znajdziesz, Kropeczek będzie musiała chwilowo ją odtajnić 😊
Trzymam kciuki za wyniki moczu ✊ ale też za pozwolenie na budowę, więc że u nas dwa lata temu czekało się chyba 9 miesięcy 😱
U nas bardzo szybko poszło z pozwoleniem w 2020, jakiś miesiąc i mieliśmy papier, zaczynaliśmy w tego największego kowida,co jeszcze nie było wiadomo co to za zaraza...Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Co do zgagi to naszczescie brak alee!!! Ja biorę gaviscon, gdy znalazłam się w szpitalu poleciła mi to doktor cytuje „bierz sobie to jak cukierki „ wiec ja codziennie od tamtej pory czyli już dwa miesiące biorę to i teraz na zmianę z rennie i w ciągu dnia biorę zazwyczaj jedna tabletkę i zawsze na noc ! Czuje wtedy taka ulgę ze nie czuje zadnego smaku gorzkiego czy kwaśnego bo czasem tak miałam w ciągu dnia żeby nie brac non stop tabletek biorę cukierki hollsy 😂 po prostu muszę wtedy lepiej się czuje lub muszę cos pic ale to ograniczam na wyjściach bo wtedy tylko siusiam 😂🙄 tak ze gaviscon bardzo polecam , rennie ja nie Lubie ale kupiłam to wybiorę takie bezsmakowe fu 😂
-
Kasiastaraczka wrote:Łoooo,a jaki region Polski?
U nas bardzo szybko poszło z pozwoleniem w 2020, jakiś miesiąc i mieliśmy papier, zaczynaliśmy w tego największego kowida,co jeszcze nie było wiadomo co to za zaraza...