Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi zależy na forum czy fejsie bo jesteśmy wszystkie w ciąży i po prostu fajnie pisać tylko z osobami w ciąży 😂 a to chyba normalne ze każdy ma inne zdanie na dany temat i nie musi mieć tego samego 🤷🏻♀️😃 mimo ze to moje pierwsze to i tak mam kilka swoich myśli których nie zmienię 🤣
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Hmm Kochane czasami spięcia łydek - skurcze nie tylko jest spowodowane przez brak magnezu - ale ogólnie elektrolitow - my jesteśmy bardziej narażone w takie upały - na większą utrate -
A może sok z pomidorów by Wam pomógł ? Chyba że nie możecie przełknąć
Kurcze - burza idzie - może będzie w końcu chłodniej
To też moje pierwsze forum - nigdy nawet nie byłam na grupie na FB dla " ciężarówek "
Aaa i ja lubię takie spotkania -- że można kiedyś kogoś na żywo poznać czy to przez grę czy to przez forumKasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
RedTail_Rudzia wrote:Ja biorę magne B6 forte ponieważ to nie suplement ale lek , minimalizuje mi spinanie brzucha
To jest tak z magnzem że można go brać w do 6 tabletek dziennie - ale jeśli nie trzeba tzn hmm nie ma takiej potrzeby ( tak to ujmę ) to wystarczy 3 x
Tak najważniejsze to temperature u dzieciaczka nie sprawdza się po rączkach ani nóżkach ale na karku
Dlatego moja Niunia jak miała wysoką gorączkę przy anginie od razu kompres na kark schładzał i mi się nie męczyła
Kasiu - dziękuję za słowa wsparcia ❤️ najgorszy będzie wrzesień - ale mam ochotę iść do dyrektora i zadać pytanie - skoro dziecko chodziło na tyle zajęć w szkole to nikt nie zauważył problemu z nią? Ja muszę jej podnieść samoocenę bo przez wychowawcę spadło jej 🤔😭RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
RedTail_Rudzia wrote:Hmm Kochane czasami spięcia łydek - skurcze nie tylko jest spowodowane przez brak magnezu - ale ogólnie elektrolitow - my jesteśmy bardziej narażone w takie upały - na większą utrate -
A może sok z pomidorów by Wam pomógł ? Chyba że nie możecie przełknąć
Kurcze - burza idzie - może będzie w końcu chłodniej
To też moje pierwsze forum - nigdy nawet nie byłam na grupie na FB dla " ciężarówek "
Aaa i ja lubię takie spotkania -- że można kiedyś kogoś na żywo poznać czy to przez grę czy to przez forum
U nas coś pochmurno,aby mojej mamy na Lubelszczyźnie była ogromna burza z gradem....tak źle,tak niedobrze
Dzella jak po twojej wizycie?
Paulina już po połówkowych?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2023, 17:53
RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:To trochę pracy Cię czeka,ale warto dla dziecka 🥰
Kochana gdyby nie to że jestem w ciąży oraz to że nie mogę się denerwować to bym zrobiła jesień średniowiecza
Bo co innego gdybym sobie " olała" ale co innego kiedy w żywe oczy robi się ze mnie idiotkę czy tam wariatkę - naprawdę jest to przykre - aż później się samemu się zastanawia - odpuść - przecież inni widzą lepiej -- taaa yhy
Bo ja jestem czasem taka że jak za długo we mnie to siedzi to się w środku trzęsę - a wiele łez wylałam już -- dam tą opinie co wczoraj otrzymałam poczekam na rozwój sytuacji
A jak nie to Mój tam wpadnie na rozmowę do dyrektorki
Zobaczymy - może nie będzie tak źle - ale chce by wychowawca wiedziała że jest kolejny raz na cenzuralnym - kiedyś jej klasę odebrano - większość rodziców z klasy z dziećmi się uczy w domu - obgadują wychowawce - na zebraniu - nic się nie odzywają - później znowu obgadują - a jak pracowałam to Mała chodziła do świetlicy - te ce obgadywaly najmocniej wielokrotnie się jej podlizywaly by nikt nie widział
Później była grupa zamknięta - i miały się mamy spotkać by z nią porozmawiać - myślicie że dalej to poszło - oczywiście, że nie
Ja się namęczyłam nabiegałam - nikt mi nie wierzył więc na grupie na FB się przestałam udzielać i wyrażać jakiekolwiek zdanie - aż później się okazało że mam rację hehe mowiee Wam żenada i Jaja 🙈🤣 -
Kochana wizytę mam za tydzien wtorek i środa 😂 nie ukrywam ze przez brak ruchów mam stres ehh nie daje rady z upałami kupiliśmy nowe klimatyzatory i jest troszke lepiej ale mam problemy z nogami ale nie chce mi się na ten temat gadać bo wkurza mnie to za bardzo i raczej nic z tym nie zrobię 🤷🏻♀️
-
Odebrałam wyniki swoje ( Boże ja naprawdę jestem głupia ) ja wiem dlaczego musiałam zrobić te obciążenie - różne wyniki cukru miałam na czczo - raz w normie raz przekraczało
Żelazo zrobiłam sobie dodatkowo - mam w normie
Morfologia - trochę podwyższone leukocyty -
Obciążenie glukozą - w normie
Ogólne badanie moczu - też w normie
Wizyta w środę - zobaczymy co Doktuur powieKasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Dzella19 wrote:Kochana wizytę mam za tydzien wtorek i środa 😂 nie ukrywam ze przez brak ruchów mam stres ehh nie daje rady z upałami kupiliśmy nowe klimatyzatory i jest troszke lepiej ale mam problemy z nogami ale nie chce mi się na ten temat gadać bo wkurza mnie to za bardzo i raczej nic z tym nie zrobię 🤷🏻♀️
Ah wiem że nie chcesz a gdzieś tam pisałam o sposobach które może z nich pomogą ?
Aj ja przed połówkowymi miałam pulsu 109 🤣
Brak ruchów 🤣 -
Byłam w Rossku i akurat były gatki z siatki w promce, które mi się sprawdziły przy pierwszym porodzie. Kupiłam no, gatki więc już mam 😄
Jeszcze Vitapil Mama na wypadanie włosów był w fajnej cenie i nie wziełam i żałuję a mogę polecić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2023, 19:16
RedTail_Rudzia, Malgo_93, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
RedTail_Rudzia wrote:A powiesz jakie to są ? 🤣🙈 czy jest tylko jeden rodzaj tam ? 🙈
Gatki miałam Bella Mamma a podpaski poporodowe Natracare takie z przytulonymi ptaszkami na opakowaniu też bardzo bardzo polecam, teraz też je kupię. Wkładki laktacyjne mam wielorazowe i też polecam - to tak przy okazjiRedTail_Rudzia, Juśka88, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Super dziękuję zrobiłam sobie screen by zapamiętać bo pamięć mam dobrą ale krótka 🙈
A ja znówóż z Sinsay kupiłam Zestaw 2 ściereczek/śliniaków z powłoką zapobiegającą przeciekaniu
Że w środku mają ceratke - jestem ciekawa czy się sprawdzą np jak Dzieciaczka weźmie się na ręce i mu się uleje czy nie przecieknie
-
U nas wszystko dobrze 🥰
Helenka waży 436g. Wszystkie pomiary prawidłowe.
Rośnie zdrowo i pięknie oby tak dalej 🍀Dudka1997, Aś_84, Juśka88, Wiewioora, Giosiek, _Hope, alex0806, RedTail_Rudzia, Kasiastaraczka, SamiDe lubią tę wiadomość
HCG
20.04.23- 1131,9
18.04.23- 543
Pozytywny test
11.04.23
💔25.12.23
💔 14.02.22 cp laparoskopia -
Paulina_98 wrote:U nas wszystko dobrze 🥰
Rośnie zdrowo i pięknie oby tak dalej 🍀Paulina_98 lubi tę wiadomość
-
Paulina_98 wrote:U nas wszystko dobrze 🥰
Rośnie zdrowo i pięknie oby tak dalej 🍀♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina