Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Malgo, trzymam kciuki za wyniki moczu oraz za szybkie pozwolenie na budowę. ✊
U nas kilka lat temu strasznie długo czekaliśmy na te wszystkie pozwolenia itd. Na szczęście już teraz mieszkamy we własnym domu, ale jeszcze wszystkiego nie mamy, więc ciągle coś robimy. 🏡 Ja sobie nie wyobrażam życia w bloku. Cieszę się swoim własnym podwórkiem i ogródkiem. 😉
Niestety mam małą zamrażarkę i niewiele zapasów mogę zrobić. 🤷♀️
kropeczek wrote:A planujecie przed porodem porobić sobie jakieś dania i pomrozić? Ja się trochę obawiam jak z dwójką dzieci dam radę też dom ogarnąć 😃
Ja planuję zrobić trochę dań do słoików, bo z dwójką dzieci ciężko będzie codziennie zrobić obiad, więc takie gotowe danie do odgrzania na pewno się przyda. 😄Dudka1997, Kasiastaraczka, Giosiek, Malgo_93 lubią tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
Dudka1997 wrote:Ja nie generalnie jestem dobrej myśli że razem z mężem podołamy;) mój mąż na szczęście też potrafi gotować więc tu jest plus bo czasami słyszę od koleżanek że mają facetow co dwie lewe ręce i ani nie posprząta ani nie ugotuje No to z takim to ciężko...
Mój mąż też ma fajny system pracy , 2 dni chodzi 6-14, 2 dni 14-22 i 2 dni 22-6 a później 4 dni wolnego i tak w kółko także sporo ma tego wolnego czasu i myślę że razem ogarniemy temat dom kuchnia dziecko 😉😉
Super, że tak dużo masz męża w domu. Trochę zazdroszczę. 😄 Mój pracuje od poniedziałku do soboty. Codziennie rankiem wychodzi i wraca o 21, w soboty pracuje do 13. Ja będę z dwójką dzieci całymi dniami sama, więc jakieś zapasy sobie zrobię. 😉 Do tego moja 2,5 latka zrezygnowała z drzemki w ciągu dnia więc będę miała co robić.Dudka1997 lubi tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
kropeczek wrote:A planujecie przed porodem porobić sobie jakieś dania i pomrozić? Ja się trochę obawiam jak z dwójką dzieci dam radę też dom ogarnąć 😃
My tez mamy domek, ogrodek i warzywka . Mieszkamy z miasteczku 4tys mieszkancow, do wiekszego mamy 8 km a do Poznania 80km wiec jest ok. Teraz raczej siędzę w ogórkach i jakiś sosach ale w listopadzie przysiade do smazenia jakis rzeczy i mrozenia zeby na ten poporodowy czas cos bylo, choc to beda tez swieta wiec fajnieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2023, 12:10
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Dudka1997 wrote:Ja nie generalnie jestem dobrej myśli że razem z mężem podołamy;) mój mąż na szczęście też potrafi gotować więc tu jest plus bo czasami słyszę od koleżanek że mają facetow co dwie lewe ręce i ani nie posprząta ani nie ugotuje No to z takim to ciężko...
Mój mąż też ma fajny system pracy , 2 dni chodzi 6-14, 2 dni 14-22 i 2 dni 22-6 a później 4 dni wolnego i tak w kółko także sporo ma tego wolnego czasu i myślę że razem ogarniemy temat dom kuchnia dziecko 😉😉
Teraz przy dwójce to mnie trochę przeraża 🙃Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
_Hope wrote:Super, że tak dużo masz męża w domu. Trochę zazdroszczę. 😄 Mój pracuje od poniedziałku do soboty. Codziennie rankiem wychodzi i wraca o 21, w soboty pracuje do 13. Ja będę z dwójką dzieci całymi dniami sama, więc jakieś zapasy sobie zrobię. 😉 Do tego moja 2,5 latka zrezygnowała z drzemki w ciągu dnia więc będę miała co robić.
Mój mąż pracuje z domu,ma pracę zdalną
To jest fajne,bo czasami w ciągu dnia mogę iść do lekarza czy po prostu chwilę spojrzy na synka jak ma trochę wolniejszy czas w pracy_Hope lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Ja póki co nie mam miejsca w zamrażarce 😱 mam chyba 3 pojemniki z truskawkami, pełno fasolki od mamy, piersi z kurczaka z pracy 🤣 mieliśmy taki trochę innowacyjny pomysł, ale zastanawialiśmy się nad dietą pudełkową na pierwszy miesiąc
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
kropeczek wrote:Rudzia dodaj mnie do przyjaciółek, bo ja Ciebie nie mogę nie wiem czemu. Malgo Tobie wysłałam zaproszenie, jak przyjmiesz to wyślę Ci link do grupy
Też biorę gaviscon -
kropeczek wrote:Aaaa już wiem, prawdopodobnie Ci kiedyś wysłałam żeby Cię dodać do grupy ale nie przyjęłaś do tej pory 😁
Więc gdzie ono jest ? Ja nic nie mam .. Ty nic nie masz hahah więc gdzie to jest? 🤣🙈 -
Dziewczyny, jak Was czytam, to sobie uświadamiam jaka ja zielona jestem 🫣
Piszecie o rozszerzaniu diety maleństwa i że robicie w tym celu zapasy na przyszłe wakacje, a ja nawet nie zaczęłam szukać wózka czy fotelika, które będą mi potrzebne w grudniu 😅
Jedyne co ogarnęłam, to parę ciuchów ciążowych (dostałam od siostry) i zamówiłam poduszkę ciążową do spania 🫣
Super, że mogę Was poczytać i korzystać z Waszego doświadczenia ☺️Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Giosiek wrote:Dziewczyny, jak Was czytam, to sobie uświadamiam jaka ja zielona jestem 🫣
Piszecie o rozszerzaniu diety maleństwa i że robicie w tym celu zapasy na przyszłe wakacje, a ja nawet nie zaczęłam szukać wózka czy fotelika, które będą mi potrzebne w grudniu 😅
Jedyne co ogarnęłam, to parę ciuchów ciążowych (dostałam od siostry) i zamówiłam poduszkę ciążową do spania 🫣
Super, że mogę Was poczytać i korzystać z Waszego doświadczenia ☺️
Pomożemy,podpowiemyGiosiek lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kochane podczytuje Was ale wakacje w Polsce rzadza sie swoimi prawami 🤣 juz ktorys dzien probuje cos napisac i zawsze cos 😅
Nowe dziewczyny, witajcie 👋 milo, ze do nas dolaczylyscie 😁
Gratuluje udanych wizyt 😊
Co do przygotowan to ja tez robie male zapasy ale poki co n'a biezaco je zjadamy, tzn jak mamy jakis gorszy dzien to otwieramy zamrazarke. Pewnie blizej porodu zrobie zapasy n'a dluzej. Przy corce nie robilam nic bo zaraz po porodzie wyjechalismy n'a kilka miesiecy do Polski, à do tego czasu czesto kupowalismy jedzenie n'a wynos. Tak wiec dla niezdecydowanych polecam cos zawsze sobie zamrozic lub zawekowac i miec w razie W. Polecam tez zrobic sobie liste sprawdzonych, szybkich dan i miec w domu skladniki, z ktorych najczesciej gotujecie.
Dziewczyny mieszkajace na wsi, powiedzcie jak wyglada u Was kwestia internetu? Ja wychowalam sie n'a wsi i nie mam dobrych wspomnien. To bylo lata temu, ale jakos u nas postep idzie bardzo wolno. Jesli wrocimy do Polski to marze o malym domku n'a wsi, z ogrodkiem, tylko, ze ze wzgledu n'a prace musimy miec z mezem internet smigajacy jak ta lala 🤣 i nawet nie mam kogo zapytac jak to wyglada w réalu🤷♀️Malgo_93 lubi tę wiadomość
-
Olive wrote:Dziewczyny mieszkajace na wsi, powiedzcie jak wyglada u Was kwestia internetu? Ja wychowalam sie n'a wsi i nie mam dobrych wspomnien. To bylo lata temu, ale jakos u nas postep idzie bardzo wolno. Jesli wrocimy do Polski to marze o malym domku n'a wsi, z ogrodkiem, tylko, ze ze wzgledu n'a prace musimy miec z mezem internet smigajacy jak ta lala 🤣 i nawet nie mam kogo zapytac jak to wyglada w réalu🤷♀️
Ja obecnie mieszkam w Niemczech w dużym mieście, ale byłam w lipcu dwa tygodnie w domu rodzinnym na pięknej polskiej wsi 😊
Pamiętam nawet, że Wam wtedy pisałam, że się rzadko odzywam, bo mam problem z internetem 😅
Mimo, że w domu jest internet stacjonarny z Orange 🫣
Gdy przeczytałam już zabraną ze sobą książkę, to odkryłam, że mam na telefonie gry offline, o których istnieniu zupełnie zapomniałam - typu pasjans czy sudoku 😂Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Ja mieszkam na wsi ale z netem nie mamy żadnego problemu 😃 a mógłby być bo trochę nadużywam go 😂
Kasiastaraczka, Giosiek lubią tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
My mieszkamy na wsi, mieliśmy problem duży z internetem, bo mieliśmy Orange po kablu telefonicznym i za każdym razem jak coś kopali w drodze, to musieli uszkodzić kabel, raz nie mieliśmy internetu przez 3 miesiące, najgorsze w tym było to, że akurat wtedy.maz rozwalił sobie kolano i siedział w domu, a bez internetu to do dupy. Teraz mamy T-Mobile i jest super. Śmieszne jest to, że w drodze idzie światłowód, ale nie mogliśmy się do niego podłączyć, bo to było robione z dofinansowania jak szkoły podłączali do internetu. I zwykły szary człowiek nie mógł się podłączyć 🤷🏼♀️
-
Olive wrote:Kochane podczytuje Was ale wakacje w Polsce rzadza sie swoimi prawami 🤣 juz ktorys dzien probuje cos napisac i zawsze cos 😅
Nowe dziewczyny, witajcie 👋 milo, ze do nas dolaczylyscie 😁
Gratuluje udanych wizyt 😊
Co do przygotowan to ja tez robie male zapasy ale poki co n'a biezaco je zjadamy, tzn jak mamy jakis gorszy dzien to otwieramy zamrazarke. Pewnie blizej porodu zrobie zapasy n'a dluzej. Przy corce nie robilam nic bo zaraz po porodzie wyjechalismy n'a kilka miesiecy do Polski, à do tego czasu czesto kupowalismy jedzenie n'a wynos. Tak wiec dla niezdecydowanych polecam cos zawsze sobie zamrozic lub zawekowac i miec w razie W. Polecam tez zrobic sobie liste sprawdzonych, szybkich dan i miec w domu skladniki, z ktorych najczesciej gotujecie.
Dziewczyny mieszkajace na wsi, powiedzcie jak wyglada u Was kwestia internetu? Ja wychowalam sie n'a wsi i nie mam dobrych wspomnien. To bylo lata temu, ale jakos u nas postep idzie bardzo wolno. Jesli wrocimy do Polski to marze o malym domku n'a wsi, z ogrodkiem, tylko, ze ze wzgledu n'a prace musimy miec z mezem internet smigajacy jak ta lala 🤣 i nawet nie mam kogo zapytac jak to wyglada w réalu🤷♀️RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość
-
Nam w sumie zeszło od listopada zeszłego roku… działka notariusz projekt geodeta geolog komplet dokumentów… teoretycznie w świetle prawa maja czas 60 dni na wydanie decyzji i mam nadzieje ze to formalność bo w tym roku chcielibyśmy chociaz fundamenty na jesieni zrobić 🫣
-
No teraz to moje marzenie powoli sie rozplywa😮💨 zostaje nam jakis domek n'a obrzezach miasta. Ta wies skad pochodze jest pod samym miastem ok 35tys mieszkancow i zawsze byl problem z internetem czy zasiegiem w telefonach, i co dziwne wsie dalej oddalone juz nie mialy takich problemow🤷♀️ przez ostatnie 15lat nic sie nie zmienilo 🤦♀️
Dudka daleko nie szukalas 😂 A znaliscie sie wczesniej czy nie? -
Malgo_93 wrote:Nam w sumie zeszło od listopada zeszłego roku… działka notariusz projekt geodeta geolog komplet dokumentów… teoretycznie w świetle prawa maja czas 60 dni na wydanie decyzji i mam nadzieje ze to formalność bo w tym roku chcielibyśmy chociaz fundamenty na jesieni zrobić 🫣
Malgo_93 lubi tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina