X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Dudka1997 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olive wrote:
    No teraz to moje marzenie powoli sie rozplywa😮‍💨 zostaje nam jakis domek n'a obrzezach miasta. Ta wies skad pochodze jest pod samym miastem ok 35tys mieszkancow i zawsze byl problem z internetem czy zasiegiem w telefonach, i co dziwne wsie dalej oddalone juz nie mialy takich problemow🤷‍♀️ przez ostatnie 15lat nic sie nie zmienilo 🤦‍♀️

Dudka daleko nie szukalas 😂 A znaliscie sie wczesniej czy nie?
    Poznaliśmy się jak mialam 13 lat jakoś gdzieś na jakiejś wiejskiej imprezie 🤣🤣 ale wtedy byłam jeszcze dla niego za młoda bo jest między nami 6 lat różnicy 😅 musiałam poczekać 4 lata aż się mną z powrotem zainteresuje No i od tamtej pory jesteśmy razem haha
    Fakt daleko nie mam do domu rodzinnego i cieszę się z tego powodu bo mam blisko rodzine z którą jestem bardzo zżyta i często się odwiedzamy 😇😊😊

SamiDe, Olive, Kasiastaraczka, Giosiek, Wiewioora lubią tę wiadomość

preg.png

08.2022 💔🤰
    31.03 ⏸️
    USG1 20.04 7t+1d ❤
    USG2 5.05 9t+2d ❤ zalozona karta ciazy, CRL 2.6cm
    USG 3 30.05 12t+6dn CRL 6.9cm Płeć: dziewczynka
  • SamiDe Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudka1997 wrote:
    Poznaliśmy się jak mialam 13 lat jakoś gdzieś na jakiejś wiejskiej imprezie 🤣🤣 ale wtedy byłam jeszcze dla niego za młoda bo jest między nami 6 lat różnicy 😅 musiałam poczekać 4 lata aż się mną z powrotem zainteresuje No i od tamtej pory jesteśmy razem haha
    Fakt daleko nie mam do domu rodzinnego i cieszę się z tego powodu bo mam blisko rodzine z którą jestem bardzo zżyta i często się odwiedzamy 😇😊😊

Między mną a moim też jest 6 lat różnicy, poznałam go jak miałam 16 lat 🙈 poznaliśmy się w Brukseli, ale na szczęście nasze rodzinne miejscowości w Polsce dzieli tylko 70km 😁 zważając na wielkość Polski to mieliśmy na prawdę szczęście, bo mam koleżanki w Brukseli, które pochodzą z Krakowa i okolic, a mężowie z Podlasia 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2023, 21:39

Olive, Kasiastaraczka, Giosiek, Wiewioora, Dudka1997 lubią tę wiadomość

Baby girl 🩷
    preg.png
  • Olive Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SamiDe wiem o czym mowisz, ja poznalam meza we Francji, à w Polsce dzieli nas ponad 500km 😅

SamiDe, Giosiek lubią tę wiadomość

8.2021 👧
    23.04.23 ⏸️
    19.05.23 ♥️

preg.png
  • RedTail_Rudzia Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja swojego " gacha " poznałam na parkingu 🙈🤣

SamiDe, Olive, Kasiastaraczka, Giosiek lubią tę wiadomość

Rudzia ❤️
    preg.png
  • Olive Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedTail_Rudzia napisz cos wiecej bo mi zaczyna pracowac wyobraznia i zzera ciekawosc 😅🙈

SamiDe, Malgo_93, RedTail_Rudzia, Dudka1997 lubią tę wiadomość

8.2021 👧
    23.04.23 ⏸️
    19.05.23 ♥️

preg.png
  • SamiDe Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2023, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olive wrote:
    RedTail_Rudzia napisz cos wiecej bo mi zaczyna pracowac wyobraznia i zzera ciekawosc 😅🙈

Hahahaha, mi też ale dopiero po Twoim komentarzu 😂

A ja swojego poznałam w parku 😅

Kasiastaraczka, Olive, Wiewioora, Giosiek, RedTail_Rudzia, Dudka1997 lubią tę wiadomość

Baby girl 🩷
    preg.png
  • Malgo_93 Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę to my nudno bo ten sam rocznik i w Krakowie na studiach 😂 i 10 lat minęło nie wiem kiedy.

Widziałam zaproszenie i linka juz jestem w grupie, zaraz się przywitam ❤️

Kasiastaraczka, Giosiek, RedTail_Rudzia, Dudka1997, SamiDe lubią tę wiadomość

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olive wrote:

Stałam na parkingu Aldi , podjechał kolega coś ze mną rozmawiał ( nie pamiętam już o czym - chciał ogólnie się przywitać i takie tam pierdy ) a zaczynało być już dość późno - no i ja z Krzyśkiem ( moim kolegą ) mamy dość specyficzne poczucie humoru - a on zna trochę osób - w pewnym momencie podjechał Mój Gach jeszcze nie wiedziałam że będzie mój bo kompletnie mi się nie podobał -- a ja byłam 9 miesięcy od rozstania się z ojcem swojego dziecka -- nie było mi w głowę żadne amory itp -- zatrzymał się jak zobaczył Krzyśka -- ( kolega mój zapytał czy nie będzie mi przeszkadzać jak tamten wyjdzie - kulturalny strasznie jest - bo odszedł na chwilę ode mnie - mówię że nie i tak zaraz jadę ) ten Mój Gachu wyszedł przedstawił się - no to ja też
    Coś próbował podżartować ale mnie to nie ruszało -- mówię jadę do domu późno jest -- i nasze auta z Krzyśkiem stały dość blisko i oni obok Auta -- wsiadłam i Ten Mój niby wystawił nogę jak jechałam i krzyknął Ałaaaa -- ja myślę pewnie sobie ze mnie wariatkę robią -- no ale w domu po pewnym czasie ruszyło mnie sumienie piszę do Krzyśka --- "Ty temu Twojemu koledze nic nie jest ?!Nic mu nie zrobiłam? Bo tak mocno krzyknął jak odjeżdżałam?" - nie nie wszystko wporzadku - więc no pomyślałam no debil --
    Później jak jeździłam po mieście - zaczął mi pokazywać cześć- wiecie jak to jeden kierowca do drugiego uniesienie ręki do góry - ja że ktoś się wita mówię dobra też się przywitam -- Minął jakiś czas ale nie wiedziałam że jestem już na celowniku

Później była jeszcze jedna sytuacja jak odwozilismy z Krzyśkiem kolege do domu bo był pod wpływem - no i wsiadł ten Mój Amant - i coś tam próbował mnie zaczepiać - mówię stanowczo nie dotykaj mnie - przeprosił mnie

Kilka dni później -- wyjeżdżałam z miasta a był późny wieczór --- no i on mnie swoim autem wyprzedził był na prawym pasie - i wtedy sarnę przytulił -- wystraszyłam się -- wyskoczyłam z auta czy nic się nie stało -- bo przecież można było powiedzieć że jakby on jej nie trafił - to ja bym ją zaliczyła - sarna pobiegła dalej -- stanęłam za nim -- było to koło elektrowni - ochroniarz wyszedł zapytać się czy nic się nie stało - mówię że wszystko wporzadku -- on wyszedł usiadł na masce i widzę że jest nie spokojny -- podeszłam do niego zrobiło mi się go szkoda -- przytuliłam go i mówię Dziękuję gdyby nie Ty ta sarna by mi wpadła do środka bo już się autem rozpędzałam, nic Ci nie jest? Tylko mnie mocno zaczął drżeć nie wiedziałam czy z nerwów czy z czego ( ale jakieś były to emocje ) więc go tuliłam na chwilę się odsunęłam sprawdzić czy wszystko wporzadku spojrzał mi w oczy ja jemu i jeppp pocałunek -- i już Gachu się nie odczepił - staliśmy na awaryjkach na prawym pasie -- nie było wtedy dużego ruchu - bo było późno - mi się zdaje że było wręcz pusto - części auta pozbierane zostały - nawet nie było gdzie zjechać bo obok jeździ po 1 i 2 stronie rowy -- i tak już się przyczepił -- odczepić się nie chce -- a Moją córkę traktuje jak swoją -- ostatnio zaczęła do niego mówić Tato :) 🙈❤️

Kasiastaraczka, Giosiek, SamiDe lubią tę wiadomość

Rudzia ❤️
    preg.png

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SamiDe wrote:
    Hahahaha, mi też ale dopiero po Twoim komentarzu 😂

A ja swojego poznałam w parku 😅
    A teraz Ty dziel się swoją " parkowa" dziewczyno hihi ❤️🤣🌹🙈

Rudzia ❤️
    preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedTail_Rudzia wrote:
    Stałam na parkingu Aldi , podjechał kolega coś ze mną rozmawiał ( nie pamiętam już o czym - chciał ogólnie się przywitać i takie tam pierdy ) a zaczynało być już dość późno - no i ja z Krzyśkiem ( moim kolegą ) mamy dość specyficzne poczucie humoru - a on zna trochę osób - w pewnym momencie podjechał Mój Gach jeszcze nie wiedziałam że będzie mój bo kompletnie mi się nie podobał -- a ja byłam 9 miesięcy od rozstania się z ojcem swojego dziecka -- nie było mi w głowę żadne amory itp -- zatrzymał się jak zobaczył Krzyśka -- ( kolega mój zapytał czy nie będzie mi przeszkadzać jak tamten wyjdzie - kulturalny strasznie jest - bo odszedł na chwilę ode mnie - mówię że nie i tak zaraz jadę ) ten Mój Gachu wyszedł przedstawił się - no to ja też
    Coś próbował podżartować ale mnie to nie ruszało -- mówię jadę do domu późno jest -- i nasze auta z Krzyśkiem stały dość blisko i oni obok Auta -- wsiadłam i Ten Mój niby wystawił nogę jak jechałam i krzyknął Ałaaaa -- ja myślę pewnie sobie ze mnie wariatkę robią -- no ale w domu po pewnym czasie ruszyło mnie sumienie piszę do Krzyśka --- "Ty temu Twojemu koledze nic nie jest ?!Nic mu nie zrobiłam? Bo tak mocno krzyknął jak odjeżdżałam?" - nie nie wszystko wporzadku - więc no pomyślałam no debil --
    Później jak jeździłam po mieście - zaczął mi pokazywać cześć- wiecie jak to jeden kierowca do drugiego uniesienie ręki do góry - ja że ktoś się wita mówię dobra też się przywitam -- Minął jakiś czas ale nie wiedziałam że jestem już na celowniku

Później była jeszcze jedna sytuacja jak odwozilismy z Krzyśkiem kolege do domu bo był pod wpływem - no i wsiadł ten Mój Amant - i coś tam próbował mnie zaczepiać - mówię stanowczo nie dotykaj mnie - przeprosił mnie

Kilka dni później -- wyjeżdżałam z miasta a był późny wieczór --- no i on mnie swoim autem wyprzedził był na prawym pasie - i wtedy sarnę przytulił -- wystraszyłam się -- wyskoczyłam z auta czy nic się nie stało -- bo przecież można było powiedzieć że jakby on jej nie trafił - to ja bym ją zaliczyła - sarna pobiegła dalej -- stanęłam za nim -- było to koło elektrowni - ochroniarz wyszedł zapytać się czy nic się nie stało - mówię że wszystko wporzadku -- on wyszedł usiadł na masce i widzę że jest nie spokojny -- podeszłam do niego zrobiło mi się go szkoda -- przytuliłam go i mówię Dziękuję gdyby nie Ty ta sarna by mi wpadła do środka bo już się autem rozpędzałam, nic Ci nie jest? Tylko mnie mocno zaczął drżeć nie wiedziałam czy z nerwów czy z czego ( ale jakieś były to emocje ) więc go tuliłam na chwilę się odsunęłam sprawdzić czy wszystko wporzadku spojrzał mi w oczy ja jemu i jeppp pocałunek -- i już Gachu się nie odczepił - staliśmy na awaryjkach na prawym pasie -- nie było wtedy dużego ruchu - bo było późno - mi się zdaje że było wręcz pusto - części auta pozbierane zostały - nawet nie było gdzie zjechać bo obok jeździ po 1 i 2 stronie rowy -- i tak już się przyczepił -- odczepić się nie chce -- a Moją córkę traktuje jak swoją -- ostatnio zaczęła do niego mówić Tato :) 🙈❤️
    Love story 🥰❤️

RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesli chcecie kuknijcie na Reserved. Ja dzis kupilam dla Basi juz na przyszla wiosne i lato kapelusiki, bodziaki i jakies inne rzeczy - naprawdę się opłaca. Chociazby te kapelusiki, lepiej dac 9 zł niż 40 a rozmiar to 0-6 więc na pierwsze ciepłe dni będzie w sam raz :)

Kasiastaraczka, SamiDe, RedTail_Rudzia lubią tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Dziewczyny jesli chcecie kuknijcie na Reserved. Ja dzis kupilam dla Basi juz na przyszla wiosne i lato kapelusiki, bodziaki i jakies inne rzeczy - naprawdę się opłaca. Chociazby te kapelusiki, lepiej dac 9 zł niż 40 a rozmiar to 0-6 więc na pierwsze ciepłe dni będzie w sam raz :)
    Też zrobiłam zaopatrzenie dla Henia i Tadzia 😁

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki rozmiar bierzecie kupujecie na lato?

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropeczek wrote:
    A jaki rozmiar bierzecie kupujecie na lato?
    Ja na przyszłe wzięłam 74 :)

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Ja na przyszłe wzięłam 74 :)
    ja też

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • SamiDe Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedTail_Rudzia wrote:
    A teraz Ty dziel się swoją " parkowa" dziewczyno hihi ❤️🤣🌹🙈

U mnie to w sumie nie ma za bardzo czym hehe, chociaż śmiechu troche bylo, bo nachalnie na mnie patrzyl, a ja tylko sobie pomyslalam "co ten brzydal sie tak na mnie gapi" 🤣 mielismy wspolnych znajomych i jakos tak sie poznalismy, ale minelo ze 3 miesiace zanim mnie urzekl, charakterem, bo nie wygladem 😂

Kasiastaraczka, Dudka1997, Giosiek, RedTail_Rudzia, Olive lubią tę wiadomość

Baby girl 🩷
    preg.png

Wysłany: 20 sierpnia 2023, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SamiDe wrote:
    U mnie to w sumie nie ma za bardzo czym hehe, chociaż śmiechu troche bylo, bo nachalnie na mnie patrzyl, a ja tylko sobie pomyslalam "co ten brzydal sie tak na mnie gapi" 🤣 mielismy wspolnych znajomych i jakos tak sie poznalismy, ale minelo ze 3 miesiace zanim mnie urzekl, charakterem, bo nie wygladem 😂

Haha Kocham normalnie - ❤️❤️🤣🙈🤣 zaraz wyjdzie że bardziej wolę kobietki ( żartuje )
    Ale ja na Swojego Czesia ( ma na imię Grzegorz) ale mówię do niego Czesiu - bo to taki Czesiek jest 🤣🤣 też mnie nie urzekł , ale dużo dały Nam rozmowy, ( po tej sarnie 🙈🤣) bardzo dużo zaczęliśmy rozmawiać - spędzać czas i tak jakoś dalej poszło .. teraz może to głupio zabrzmi jak przejeżdżam koło tej elektrowni i widzę tę miejsce i jak jadę z nim i mówię - pamiętasz ? 🙈🤣 Oczywiście bałam się że nie zaakceptuje mi dziecka - więc na początku ich nie poznałam Ze sobą i podkreślilam jasno że dla mnie najważniejsze jest dziecko jak będziesz mi źle ją traktować to nie ważne jakie będę mieć uczucie do Ciebie od razu odejdę .. naszczescie takiej sytuacji nie było ale czułam się lepiej jak to powiedziałam 🙈

Giosiek, Kasiastaraczka, SamiDe lubią tę wiadomość

Rudzia ❤️
    preg.png

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope powodzenia dziś na połówkowych ❤️

SamiDe, _Hope, RedTail_Rudzia lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Hope powodzenia dziś na połówkowych ❤️

Dziękuję! ❤ Już bardzo się stresuję. 🙈

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • Wiewioora Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2023, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, powodzenia ✊😊

Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    04.2023 ⏸ rośnij nasza kruszyno🌈
    29.12.2023 nasze tęczowe szczęście na świecie ♥️
    age.png
‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ