Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Asixxx wrote:Hej dziewczyny. Klarcia już z nami. Urodzona SN 2.01 o 21:41 z wagą 3710. Jest śliczna. Nie mogę się na nią napatrzeć. Czujemy się dobrze.
Mała od razu wiedziała gdzie się dostać po mleczko i przez 2 godzinki jadła 😍
Gratulacje! 🥳🥳🥳 Dużo zdrówka dla Was. 🍀Asixxx lubi tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
Wiewioora wrote:Anakin jaką wybrałaś kaloryczność diety? 😃Lipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
-
Anakin wrote:Wzielam 2000kcl ale totalnie glodna jestem🙈🙈🙈dojadam przy okazji szykowania posilkow dla starszaka
-
Wiewioora wrote:A liczyłaś sobie jaką normalnie powinnaś mieć kaloryczność? Bo czytałam że karmiąc piersią powinno się jeść 500 kcal wiecej, co u mnie daje 2500 i wydaje mi się być ogromną ilością 🤣
Tak, kp podobno 500 spala. Ale jak sobie licze na kalkulatorze kalorii zapotrzebowanie to wychodzi mi, ze 1200 wiec nawet jak dodam 500 na kp to jest 1700. Z glodu byl padla. Ja sie nie umiem opanowac, nienawidze/nie umiem byc glodna. Aktualnie waze ok 58kg, od porodu zeszlo 12kg. Docelowo chcialabym 5 zrzucic, by wejsc w ciuchy stare ale to pewnie dop jak zaczne sie ruszac (rower) czyli pewnie dop we wrzesniu jak malego bede mogła wsadzic w fotelik rowerowyLipiec 2018 - synek ♥️
-
Witajcie dziewczyny,
bardzo rzadko się tutaj udzielam, ale chciałam tylko się pochwalić tym, które może jeszcze nie wiedzą, że wczoraj przyszła na świat nasza długo wyczekiwana córeczka Laura ❤️
Dała na siebie poczekać, bo urodziła się już w styczniu w 41+3 tc 🫣
Morelka456, Wiewioora, Linka2019, Olive, Kasiastaraczka, _Hope, Anakin lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, moj maly ma rsv😭macie jakies doswiadczenie? Jestem przerażona, nie jest zle (poki co) ale diabelnie boje sie pogorszenia jego stanuLipiec 2018 - synek ♥️
-
Anakin wrote:Dziewczyny, moj maly ma rsv😭macie jakies doswiadczenie? Jestem przerażona, nie jest zle (poki co) ale diabelnie boje sie pogorszenia jego stanu
Ja nie mam doświadczenia, ale w zeszłym roku 2-miesieczniak koleżanki miał, niestety byli parę dni w szpitalu
Wiem, że mieli robić inhalacje
A co Wasz pediatra zalecił? Robiliście test? Jakie ma objawy? Wy też chorujecie?Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:Ojej:(
Ja nie mam doświadczenia, ale w zeszłym roku 2-miesieczniak koleżanki miał, niestety byli parę dni w szpitalu
Wiem, że mieli robić inhalacje
A co Wasz pediatra zalecił? Robiliście test? Jakie ma objawy? Wy też chorujecie?Lipiec 2018 - synek ♥️
-
Kasiastaraczka wrote:U nas dziś ostatni dzień jako noworodek
Synek przybrał praktycznie kg od masy urodzeniowej
Dziś 4890g 💪Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
Lipiec 2018 - synek ♥️
-
Anakin wrote:Starszak byl chory, niby stwierdzone zapalenie oskrzeli (ale nie mial testu) i zarazil malego. Doroslo raczej zdrowi (ja mam katar w 1 dziurce, moze tak sie u mnie rsv manifestuje). Zaczelo sie od kataru co juz nest upierdliwe i 5tyg malucha. Noc ze srody na cze slaba bo pokaslywanie, „krztuszenie” sie przy piersi i ulewanie przez to i takie brzydkie charczenie/rzężenie. W cze pediatra i test combo. Ogolnie nie jest tragicznie na pierwszy rzut oka: je, jest spokojny, pokasluje raz na 2h (za malo kaszle wg pediatry, powinien odkrztuszac sluz). Wiec z zewnatrz jest niemal ok ale osłuchowo nie jest „czysty”. Nebulizacje z berodualu, soli fizjo, fenistil i nasivin. Panicznie sie boje, ze nagle (w 5min) zacznie sie dusic ale przeciez na chlopski rozum jest to niemozliwe, choroba nie zaognia sie tak szybko… jeszcze dzis mi lekarz pow, ze kryzys moze byc miedzy 5 a 8 doba czyli w ten weekend u nas🫣. Boje sie polozyc spac (a maly spi jak susel…), moj brat pod telefonem jakby Musiał gdzies w nocy starszakiem sie zajac. Giga stres😭😭😭
Ten czas wirusów jest straszny...Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Anakin, współczuję. Ja moja starsza córkę trzymam w domu, jeździ czasem do Babc. Ale wiem, że nie każdy ma taką możliwość. Też się boje rsv, chciałam ją przetrzymać do końca stycznia, ale przecież w lutym też się może razazic. To jest okropne.
Nie mam doświadczenia z tym wirusem, ale na forum też pisali, że zaognia się około 5 doby i przy takich maluchach często jest się pod opieką w szpitalu. Mam nadzieję, że Was to ominie i wyjdziecie z tego obronną ręką -
Linka2019 wrote:Anakin, współczuję. Ja moja starsza córkę trzymam w domu, jeździ czasem do Babc. Ale wiem, że nie każdy ma taką możliwość. Też się boje rsv, chciałam ją przetrzymać do końca stycznia, ale przecież w lutym też się może razazic. To jest okropne.
Nie mam doświadczenia z tym wirusem, ale na forum też pisali, że zaognia się około 5 doby i przy takich maluchach często jest się pod opieką w szpitalu. Mam nadzieję, że Was to ominie i wyjdziecie z tego obronną rękąLinka2019 lubi tę wiadomość
Lipiec 2018 - synek ♥️
-
Ja sie jakos nie potrafie/nie moge dodac🫣niech ktos mnie doda plzLipiec 2018 - synek ♥️
-
Kropeczek wyslala mi linka, ale on sie nie otwiera buuu
Morelka456 lubi tę wiadomość
Lipiec 2018 - synek ♥️