Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ann_123 wrote:Po rozmowie z koleżanką kosmetolog zostaję przy emolium. Rozstępy to głównie genetyka więc stawiam jedynie na nawilżenie skóry.
-
Ja mam cały brzuch już siny, a gdzie do końca. Już zapomniałam jak wyglądałam od tej heparyny. Na szkole rodzenia położna się zmartwiła czy ktoś mnie bije 🤦
Muszę sobie jakiś strój kąpielowy kupić który ten brzuch zakryje bo zamierzam z córką na basen chodzić na wakacjach, mam ją w domu miesiąc lub dwa bo nie ogarnęłam że trzeba zapisać na wakacje 🤦Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Ja mam cały brzuch już siny, a gdzie do końca. Już zapomniałam jak wyglądałam od tej heparyny. Na szkole rodzenia położna się zmartwiła czy ktoś mnie bije 🤦
Muszę sobie jakiś strój kąpielowy kupić który ten brzuch zakryje bo zamierzam z córką na basen chodzić na wakacjach, mam ją w domu miesiąc lub dwa bo nie ogarnęłam że trzeba zapisać na wakacje 🤦
U mnie narazie aż tak nie ma siniaków. A to cała ciążę chcesz w brzuch czy w uda albo ramiona?
Macie może sluz żółty albo taki glutkowaty? Zauważyłam taki glutek na papierze w łazience
-
W ciąży z córką raz zrobiłam w udo i powiedziałam sobie że nigdy więcej. Całą ciążę i w połogu w brzuch. Mam na zmianę neoparin i clexane, z czego ten drugi ma cieńsze igły a większe siniaki robi 🤦
Dzisiaj mnie coś kłuje lewy jajnik. Tak jakby szpilkę wbijali. Aż mi nie raz lewą nogę podniesie. Dziwne to
A śluz mam biały lub żółtawy właśnie, pytałam o to lekarza i wszystko jest ok. Dopóki nie ma jakiegoś dziwnego zapachuWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2023, 10:13
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:W ciąży z córką raz zrobiłam w udo i powiedziałam sobie że nigdy więcej. Całą ciążę i w połogu w brzuch. Mam na zmianę neoparin i clexane, z czego ten drugi ma cieńsze igły a większe siniaki robi 🤦
Dzisiaj mnie coś kłuje lewy jajnik. Tak jakby szpilkę wbijali. Aż mi nie raz lewą nogę podniesie. Dziwne to
A śluz mam biały lub żółtawy właśnie, pytałam o to lekarza i wszystko jest ok. Dopóki nie ma jakiegoś dziwnego zapachu
To znowu ja się dziś dobrze czuje. Wczoraj bóle podbrzusza były. Ja biorę neoparin 4 tys jednostek, z córką brałam fragmin 5 tys jednostek. A bierzesz luteinę dopochwowo też? Bo ja biorę właśnie -
Pytałam mojego czy zmieniamy na luteinę ale mówił że na razie zostaje duphaston. Też myślałam o względach ekonomicznych w sumie bo duphaston 40 zł za 20 tabletek a starcza mi to nawet nie na tydzień. I nie jest refundowany. A cała reszta na receptę ciążową jest za freeLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Morelka, Alex, ja mimo wszystko i tak poprosiłbym lekarza o posiew i biocenozę. Po poronieniu przez infekcje, która nie dawała żadnych objawów teraz mam częstsze badania plus profilaktycznie probiotyk. Ja nie miałam żadnego brzydkiego zapachu, dziwnego śluzu, a infekcja była.
e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
Wiewioora wrote:Morelka, Alex, ja mimo wszystko i tak poprosiłbym lekarza o posiew i biocenozę. Po poronieniu przez infekcje, która nie dawała żadnych objawów teraz mam częstsze badania plus profilaktycznie probiotyk. Ja nie miałam żadnego brzydkiego zapachu, dziwnego śluzu, a infekcja była.
Posiew moczu? Robiłam dwa tyg temu i wyszedł jałowy. Biocenozę wykonuje ginekolog prawda? Jak często wykonujesz badania i jakie? Jaki bierzesz probiotyk?
-
Morelka, posiew z pochwy. Biocenozę i posiew z pochwy pobiera ginekolog. Mniej więcej co miesiąc robię. I biorę invag.
-
Ja robiłam niedawno, chwilę przed ciążą i był czysty. Ginekolog uznał że to normalne. Nie mam żadnych objawów pobrał cytologię we wtorek też i sprawdzał tym papierkiem czy nie infekcja
Morelka a czemu ci lekarz nie wypisuje leków na receptę ciążową skoro płacisz?
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ja raz teraz na samym początku miałam infekcje grzybicza i dostałam pimafucin,pozniej lactovaginal miałam brać. Ale mój ginekolog powiedział,że nie muszę ( wcześniej byłam u kogoś innego ).
Zapytam się go o to. Z córką miałam infekcje i też dostałam pimafucin,ale to już po połowie ciąży. -
Alex recepta ciążowa? Myślałam,że jak dostałam karteczkę z kodem i pisał,że ryczałt to nic nie będę płacić.
To się go podpytam też. Ja cytologię robiłam w kwietniu zaraz jak się dowiedziałam o ciąży.
Poproszę go,żeby mi zrobił posiew z biocenoza albo sam posiew i sprawdził papierkiem. U Was też za każdym razem wkłada wziernik? Nie lubię tego, nie wiem po co to robi za każdym razem. -
Cytologia nie sprawdzi czy macie jakąś infekcje. U mnie na początku maja papierkiem sprawdzano, było prawie idealnie, i była infekcja. A ja objawów żadnych nie miałam. Wolę profilaktycznie wydać te 100 zł raz na miesiąc na wszystkie posiewy niż się martwić, bo na moim przykładzie widać, że brak objawów o niczym nie świadczy 🤷🏼♀️
-
alex0806 wrote:W ciąży z córką raz zrobiłam w udo i powiedziałam sobie że nigdy więcej. Całą ciążę i w połogu w brzuch. Mam na zmianę neoparin i clexane, z czego ten drugi ma cieńsze igły a większe siniaki robi 🤦
A śluz mam biały lub żółtawy właśnie, pytałam o to lekarza i wszystko jest ok. Dopóki nie ma jakiegoś dziwnego zapachu
Nie tak do końca z tym zapachem bo jeśli jest infekcja grzybicza to nie ma innego zapachu tylko są serowate upławy.