X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 04:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka456 wrote:
    Za mniejszą dawkę luteiny 50 nie płaciłam, teraz biorę 100 i płace 20 zł mniej więcej
    Ja biorę 200 nic nie płacę.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz po prostu musiał ci zaznaczyć ryczałt tylko a nie jeszcze do tego kod ciąża...

Madeline lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nieźle. To mu powiem,żeby to zrobił teraz skoro one są całkowicie bezpłatne.

• kropeczek Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam luteine 100mg i też mam całkowicie za darmo.

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, widze ze dużo wizyt już miałyście, gratuluje dobrych wieści ❤️
    Morelka ja mam jeszcze pobolewania podbrzusza ale już tak raz dziennie lub raz na dwa dni i krótko boli, tydzien temu miałam ostre skurcze i biegunkę ale to było na bank po pomidorach😂 niestety wymiotuje praktycznie codziennie tylko raz albo rano jak wstanę wezmę tabletkę i zaraz wymioty na żółto albo przed spaniem😂 nie jest lekko mdłości niestety całodzienne jeszcze mie odpuszczają, ka staram się na sile jeść wiadomo, wizyta we wtorek i szykujemy się żeby zrobić te płatne badania Nifty bo już dziś 10+1 a wiem ze od 10 tyg można wiec akurat za jakiś tydzien dwa chve zrobić, dziś pierwszy raz od 3 tyg wyszłam z domu do ludzi czyli na rzęsy i było mocno średnio bo nony leżałam ale dostałam helikoptera( jak bym była ostro pijana ) dziwne to było ale wytrzymałam 🙏🏻 Gdyby nie jutrzejsza impreza to bym zrezygnowała xd
    Dziewczyny jestem w szoku ile wy bierzecie leków ja o 90% nie słyszałam ja biorę tylko kwas foliowy z omegamed i wit D która mi się skończyła, No i leki na wymioty, kurde teraz się zastanawiam czy coś ze mną nie tak ? Śluz tez mam tak rożny i tez czasem na papierze widze taki grudki żółte lub żółty śluz dziś jest gesty i biały na przykład 😂 zapach normalny ale czy mam o tym myśleć kurdeee nie wiem sama 🤔🙄

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella19 wrote:
    Hejka, widze ze dużo wizyt już miałyście, gratuluje dobrych wieści ❤️
    Morelka ja mam jeszcze pobolewania podbrzusza ale już tak raz dziennie lub raz na dwa dni i krótko boli, tydzien temu miałam ostre skurcze i biegunkę ale to było na bank po pomidorach😂 niestety wymiotuje praktycznie codziennie tylko raz albo rano jak wstanę wezmę tabletkę i zaraz wymioty na żółto albo przed spaniem😂 nie jest lekko mdłości niestety całodzienne jeszcze mie odpuszczają, ka staram się na sile jeść wiadomo, wizyta we wtorek i szykujemy się żeby zrobić te płatne badania Nifty bo już dziś 10+1 a wiem ze od 10 tyg można wiec akurat za jakiś tydzien dwa chve zrobić, dziś pierwszy raz od 3 tyg wyszłam z domu do ludzi czyli na rzęsy i było mocno średnio bo nony leżałam ale dostałam helikoptera( jak bym była ostro pijana ) dziwne to było ale wytrzymałam 🙏🏻 Gdyby nie jutrzejsza impreza to bym zrezygnowała xd
    Dziewczyny jestem w szoku ile wy bierzecie leków ja o 90% nie słyszałam ja biorę tylko kwas foliowy z omegamed i wit D która mi się skończyła, No i leki na wymioty, kurde teraz się zastanawiam czy coś ze mną nie tak ? Śluz tez mam tak rożny i tez czasem na papierze widze taki grudki żółte lub żółty śluz dziś jest gesty i biały na przykład 😂 zapach normalny ale czy mam o tym myśleć kurdeee nie wiem sama 🤔🙄

Wszystko jest z tobą ok. Poprostu na tym forum ovufriend głównie są osoby które zaszły w ciążę po wielu latach starań i mają jakieś problemy plodnosciowe.
    A jeśli o śluz to często przy infekcji jest oprócz sercowatych upławów swiąd pieczenie więc jeśli się to utrzymuje ciągle to można podejrzewać infekcje.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka nie do końca każdy ma jakieś problemy z płodnością. Sporo kobiet jak i mężczyzn nie wie,że ma mutacje genetyczne albo inne choroby.
    Chociaż mi mój ginekolog powiedział,że np mutacja mthfr nie jest powodem do brania heparyny i większej dawki kwasu foliowego.

Komu jeszcze zostały prenatalne? Kasiu wiem,że Ty masz w poniedziałek,ja mam w poniedziałek zwykła wizytę i wtedy będę wiedziała jaki termin mogę wybrać,bo zależy ile teraz ma dzidziuś.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 30.06 prenatalne ;) a 15.06 zwykłą wizytę u gina
    Co do heparyny i folianow to samo mthfr nie jest niby wskazaniem, ale ja np mam jeszcze pai homo i VLeiden a to już trombofilia. Więc biorę taki zestaw. Bez tego nie donoszę ciąży. Także jak ktoś nie ma problemów to nic tylko się cieszyć ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Dudka1997 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2023, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to dziewczyny dziś mam kryzysowy dzień...odkąd wstałam to mam straszne rwanie w podbrzuszu więc leżę od rana i jedynie wstaje na siku 😏 mam nadzieję że to tylko chwilowe

preg.png

08.2022 💔🤰
    31.03 ⏸️
    USG1 20.04 7t+1d ❤
    USG2 5.05 9t+2d ❤ zalozona karta ciazy, CRL 2.6cm
    USG 3 30.05 12t+6dn CRL 6.9cm Płeć: dziewczynka
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno, więzadła może cię bolą. Macica się rozrasta coraz bardziej.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Ann_123 Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2023, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie prenatalne 7 czerwca a kolejna wizyta 26 czerwca.

Dudka1997 trzymaj się!

Morelka456, Dudka1997 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja mam 30.06 prenatalne ;) a 15.06 zwykłą wizytę u gina
    Co do heparyny i folianow to samo mthfr nie jest niby wskazaniem, ale ja np mam jeszcze pai homo i VLeiden a to już trombofilia. Więc biorę taki zestaw. Bez tego nie donoszę ciąży. Także jak ktoś nie ma problemów to nic tylko się cieszyć ;)
    Ja mam mthfr i Pai I,ale fakt ginekolog mówił,że Leiden i ten drugi gen ( zapomniałam nazwy) są czynnikiem ryzyka.
    Mnie ciągnie dziś dół brzucha,parcie jakby się brzuch stawiał. Macie tak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2023, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    ja tak samo mam luteinę za darmo. :)
    Cieszę się, że u Was wszystko dobrze. Z brzuchem miałam podobnie jak Wy w okolicach 9 tygodnia i wszystko jest oki.
    Dołączyłam niestety do klubu pH 8 i idę jutro zrobić jeszcze raz badanie moczu. Dobrze, że w poniedziałek mam wizytę to od razu zapytam co z tym fantem.

Morelka pamiętam, że miałaś podobny problem. Jak sobie z tym poradziłaś? ☺️

Madeline lubi tę wiadomość

• Anu5ia Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2023, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prenatalne 9.06. Też mam takie ciągnięcia od dwóch dni. Trochę wywołane chyba zaparciami tak myślę i rośnięciem... mam nadzieję że to dlatego 🥴

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam brzuch jak w 5 mc 🤣 jak się najem to wyskakuje, przez chwilę jest płaski i wystarczy że znowu zjem a wystaje. Też mnie ciągnie trochę ale staram się odpoczywać ile moge

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Dudka1997 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2023, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Na pewno, więzadła może cię bolą. Macica się rozrasta coraz bardziej.

Tak czytalam właśnie;) No nic trzeba to przetrwać;)

preg.png

08.2022 💔🤰
    31.03 ⏸️
    USG1 20.04 7t+1d ❤
    USG2 5.05 9t+2d ❤ zalozona karta ciazy, CRL 2.6cm
    USG 3 30.05 12t+6dn CRL 6.9cm Płeć: dziewczynka
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka456 wrote:
    Emilka nie do końca każdy ma jakieś problemy z płodnością. Sporo kobiet jak i mężczyzn nie wie,że ma mutacje genetyczne albo inne choroby.
    Chociaż mi mój ginekolog powiedział,że np mutacja mthfr nie jest powodem do brania heparyny i większej dawki kwasu foliowego.

Komu jeszcze zostały prenatalne? Kasiu wiem,że Ty masz w poniedziałek,ja mam w poniedziałek zwykła wizytę i wtedy będę wiedziała jaki termin mogę wybrać,bo zależy ile teraz ma dzidziuś.

Mutacje też powodują problemy plodnosciowe czyż nie? Mthfr jest powodem do brania metylowych witamin a nie większej ich dawki czy heparyny.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dokładnie. Przy mthfr trzeba brać foliany i metyle, a nie większe dawki kwasu foliowego. Ja na początku mojej batalii o dziecko brałam Femibion. Wywalił mi kwas foliowy grubo ponad normę bo zamiast go przyswajać, odkładał. Teraz biorę tylko metylowane witaminy.

e_mil_ka lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Nattttal Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2023, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam bardzo duże bóle brzucha od piątku do wtorku, nasilały się podczas chodzenia, ale nawet jak leżałam mnie bolało. Poszłam do lekarza w sobotę i wszystko było w porządku, mówił, że albo macica się powiększa albo za dużo chodziłam dzień wczesniej i lepiej się oszczędzać. Każdy taki ból jest bardzo stresujący, zwłaszcza, jak boli dłużej. Jestem przekonana, że nasze ciała przygotowują się do nowej roli i stąd ten dyskomfort ❤️

Morelka456, Dudka1997 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2023, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Tak dokładnie. Przy mthfr trzeba brać foliany i metyle, a nie większe dawki kwasu foliowego. Ja na początku mojej batalii o dziecko brałam Femibion. Wywalił mi kwas foliowy grubo ponad normę bo zamiast go przyswajać, odkładał. Teraz biorę tylko metylowane witaminy.

W pueria uno i Duo masz kwas metylowany i zwykły. Wszystkie suplementy tak mają.
    Femibion też ma obie wersje kwasu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2023, 20:35

‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ