Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Na ureaoplasme, chlamydię i mykoplasme też się wykonuje osobne badanie, zwykły posiew z pochwy tego nie wyłapie. Ale te badania są droższe.
Matleena89 lubi tę wiadomość
-
Wiewioora wrote:Na ureaoplasme, chlamydię i mykoplasme też się wykonuje osobne badanie, zwykły posiew z pochwy tego nie wyłapie. Ale te badania są droższe.
Tak zgadza się. Tylko te drobnoustroje są powodem niepowodzeń z zajściem w ciążę,więc na pewno tego teraz nie mam -
Hej
Wszystkiego najlepszego dla dzieci i tych maluszków w naszych brzuszkach ❤️
Emilka super, cieszę się, że wszystko dobrze 🥰
Hi hi no ja biorę dopochwowo rano i wieczorem i normalnie możemy z mężem ❤️
Co bierzesz? Utrogestan czy cyclogest albo jakiś inny jeszcze?
Wiewioora super, że wizyta udana i wszystko dobrze 🥰
Paulina wspaniałe wieści 🥰
Morelka ja się czasami smaruję babydream,w poprzedniej ciąży też. Nie mam rozstępów
U mnie brak takich śluzów
Zależy od lekarza,ale duphaston jest syntetykiem,a luteina czy inne dopochwowe to naturalny progesteron
U mnie badania bez wziernika
Wiewioora lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Ja dziś z trochę innym pytaniem - jak informowałyście pracodawcę o ciąży, to brałyście jakieś zaświadczenie od lekarza czy po prostu powiedziałyście, że jesteście w ciąży i tyle?
Ja jestem w trakcie zmiany lekarza, ale ten, u którego będę prowadzić ciąże na każdej wizycie używa też wziernika.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2023, 15:47
-
Matleena89 wrote:Ja dziś z trochę innym pytaniem - jak informowałyście pracodawcę o ciąży, to brałyście jakieś zaświadczenie od lekarza czy po prostu powiedziałyście, że jesteście w ciąży i tyle?
Teraz, wiedząc, że moja naczelniczka w ciąży też, napisałam jej sms 😁a do kadr poszło zwolnienie
Matleena89 lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Matleena89 wrote:Ja dziś z trochę innym pytaniem - jak informowałyście pracodawcę o ciąży, to brałyście jakieś zaświadczenie od lekarza czy po prostu powiedziałyście, że jesteście w ciąży i tyle?
Ja jestem w trakcie zmiany lekarza, ale ten, u którego będę prowadzić ciąże na każdej wizycie używa też wziernika.
Jeśli masz umowę na czas określony to żeby przedłużyli Ci umowę to musisz mieć zaświadczenie od lekarza a tak to nie trzeba.Matleena89 lubi tę wiadomość
-
Morelka ja właśnie taki żółty śluz mam od tygodnia, zaczęłam brać invagna noc i od rana mam ładny śluz a popołudniu znowu żółty... Mam nadzieję,że po tygodniu kuracji będzie okay. Mój ginekolog się tym nie przejął.... Myślicie, że warto to sprawdzić,jak się nie zmieni? Zapach jest już okay,tylko kolor i konsystencja gęstsza niż ten "płodny"(ciążowy) śluz.
-
Ja jestem w trakcie zmiany lekarza, ale ten, u którego będę prowadzić ciąże na każdej wizycie używa też wziernika. -
Malo mnie tu, nie mam kiedy.
Dzis 13+2.
Usg prenatalne ok, pappa w normie…
Pracuje do konca czerwca i laba.Morelka456, Madeline , alex0806, Matleena89, Kasiastaraczka, Wiewioora, Dudka1997, _Hope lubią tę wiadomość
Lipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
-
Madeline wrote:Morelka ja właśnie taki żółty śluz mam od tygodnia, zaczęłam brać invagna noc i od rana mam ładny śluz a popołudniu znowu żółty... Mam nadzieję,że po tygodniu kuracji będzie okay. Mój ginekolog się tym nie przejął.... Myślicie, że warto to sprawdzić,jak się nie zmieni? Zapach jest już okay,tylko kolor i konsystencja gęstsza niż ten "płodny"(ciążowy) śluz.
Mi mówił ginekolog,że śluz też będzie serowaty i inny bo biorę luteinę.
Zapytam się go czy brać coś. Twój ginekolog Ci przepisał te tabletki? -
A smaruję się albo żelem z aloesem albo balsamem. A co takiego musi być w tym,czym się smarujemy,żeby było specjalnie do ciąży? Muszą to być oliwki?
-
Morelka456 wrote:Mi mówił ginekolog,że śluz też będzie serowaty i inny bo biorę luteinę.
Zapytam się go czy brać coś. Twój ginekolog Ci przepisał te tabletki? -
Morelka456 wrote:Mi mówił ginekolog,że śluz też będzie serowaty i inny bo biorę luteinę.
Zapytam się go czy brać coś. Twój ginekolog Ci przepisał te tabletki?
Śluz po luteinę a raczej resztki luteiny różnią się jak dla mnie śluzem infekcyjnym spowodowanym grzybicą wiec dziwne tlumaczenie