Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
aga255 wrote:Hej Dziewczyny,
ja tak samo mam luteinę za darmo.
Cieszę się, że u Was wszystko dobrze. Z brzuchem miałam podobnie jak Wy w okolicach 9 tygodnia i wszystko jest oki.
Dołączyłam niestety do klubu pH 8 i idę jutro zrobić jeszcze raz badanie moczu. Dobrze, że w poniedziałek mam wizytę to od razu zapytam co z tym fantem.
Morelka pamiętam, że miałaś podobny problem. Jak sobie z tym poradziłaś? ☺️aga255 lubi tę wiadomość
-
Morelka456 wrote:A jakie bierzecie dha? Bo w pueria nie ma.
Ale gapa ze mnie,jest 😉 -
nick nieaktualny
-
Przede mną też jeszcze prenatalne 😁 w poniedziałek jade na pobranie pappa a w piątek 9.06 mam USG prenatalne ❤ ciekawe czy ukierunkuje się gin co do płci jaka może być
Morelka456 lubi tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
Ann_123 wrote:Mam pytanie o sposoby na ból głowy, inne niż branie paracetamolu. Ból może nie jest intensywny ale długotrwały (cały dzień). Może macie jakieś sprawdzone sposoby? Ciśnienie mam dobre.
-
Heeeej
Dzella ojaciee to Ciebie te mdłości nieźle męczą...oby minęły wraz z nadejściem drugiego trymestru 😙
Polecam Ci jednak jeszcze dołączyć jod i dha- bardzo ważne dla mózgu maleństwa
Morelka, zgadza się, mam prenatalne w poniedziałek o 16.15
Żelaza na zaś nie powinno się suplementować
Ja biorę prenacaps dha- jako jeden z niewielu opisuje skąd jest to dha,a jak wiadomo większe ryby bardzo kumulują metale ciężkie.... lepiej z małych rybek lub alg
Ann123 może spróbuj się porządnie nawodnić na ból głowy
Mam nadzieję, że czujesz się lepiej 😚Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Dzieki dziewczyny, pytalam o ten antyfosfo bo moj lekarz juz wieki temu kazal mi zrobic te diagnistyke… ale z braku czasu i ogranizacji nie zrobilam tego. Teraz mnie nastraszyl, naczytalam sie i jakos tak na szybkosci chce to zrobic. Niestety dopoki pracuje bede totalnie niezorganizowana, mam za duzo na glowie. Wiem, ze ciaza powinna byc teraz na pierwszym miejscu ale to strasznie trudne. O 20 chodze spac bo padam na ryj wiec nie ma szans ze wieczorem cos ogarne, a tak to od 5 na nogach codziennie i ani chwili dla siebieLipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
-
Anakin wrote:Dzieki dziewczyny, pytalam o ten antyfosfo bo moj lekarz juz wieki temu kazal mi zrobic te diagnistyke… ale z braku czasu i ogranizacji nie zrobilam tego. Teraz mnie nastraszyl, naczytalam sie i jakos tak na szybkosci chce to zrobic. Niestety dopoki pracuje bede totalnie niezorganizowana, mam za duzo na glowie. Wiem, ze ciaza powinna byc teraz na pierwszym miejscu ale to strasznie trudne. O 20 chodze spac bo padam na ryj wiec nie ma szans ze wieczorem cos ogarne, a tak to od 5 na nogach codziennie i ani chwili dla siebie
Ja też pracuje a po pracy zajmuje się dzieckiem.wstaje o 4.30 żeby raz zrobić sniadanie dla siebie i córki i kanapki do pracy. Wracam koło 16.o 20corka zasypia do 22 ogarniam jeszcze w domu. No łatwo nie jest ale jakoś ogarniam jeszcze. Na dodatek męża mam tylko w weekend więc wyniesienie śmieci czy zakupy jakieś małe też muszę ogarnąć. Mam nadzieję że i Tobie jakoś uda się wszystko co chcesz zrealizować. -
Ja się dzisiaj tak zdenerwowałam i wczoraj że mnie brzuch boli. Ogólnie to moja teściowa do najmądrzejszych nie należy i tak mnie wkurzyła że 2 dni chodzę i się wściekam. Pewnie 80% z tego to moje jazdy hormonalne, ale i tak się martwię że tym stresem zaszkodziłam maluchowi. Brzuch mnie boli, cała chodzę i staram się już w domu wyciszycLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Byliśmy tam na weekend. Rodzice i teściowie mieszkają na tej samej ulicy. Wróciłam już do domu i od południa odpoczywam ale boli mnie brzuch i krzyż trochę, mam nadzieję że to tylko macica się rozrasta i wszystko jest ok.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Kasiastaraczka ja biorę omegamed mam wrażenie ze nikt na forum o tym nie słyszał a szkoda bo podobno to jeden z najlepszych kwasów dla kobiet planujących i ciąże i w ciąży ma idelane dawki i kwas dha i jod, moja gin mowila ze jest super i ze oprócz dodatkowej wit d jak chce nie muszę nic więcej brac a w szczególności przy miłościach i tak biorę tylko ta tabletkę a wcześniej brałam 8 różnych witamin 😂
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Dzella19 wrote:Kasiastaraczka ja biorę omegamed mam wrażenie ze nikt na forum o tym nie słyszał a szkoda bo podobno to jeden z najlepszych kwasów dla kobiet planujących i ciąże i w ciąży ma idelane dawki i kwas dha i jod, moja gin mowila ze jest super i ze oprócz dodatkowej wit d jak chce nie muszę nic więcej brac a w szczególności przy miłościach i tak biorę tylko ta tabletkę a wcześniej brałam 8 różnych witamin 😂
Szkoda tylko,że tam nie ma choliny. -
Alex współczuję sytuacji z teściową. Moja jest ok, ale na teścia mam alergię... A jeszcze mieszkamy razem 😂😂
Ja biorę femibion 2 + dha. -
Tak, mnie tak kłuło kilka dni. To ponoć więzadła;)
Też już się wizyty doczekać nie mogę a to dopiero 10 dni do wizyty. Oby szybko zleciało bo wariuje. Dopóki ruchów nie poczuje będę tak świrować. Już nawet się zastanawiałam nad detektorem tętna, ale myślę że będę dodatkowo wtedy wariować 🤦Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵