Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny co robiliście za badania później czyli na początek wiadomo jest milion badań itd ale później na kolejna wizytę która ja mam na przykład w lipcu zapytałam ile badań teraz to gin mi wręczyła ze tylko chce posiew moczy i morfologię mówi ze nie trzeba badać non stop wszystkiego, a widze ze hormony robiliście moge wiedzieć czemu ? I jakie macie zalecenia na następna wizytę ? Ja na kolejnej wizycie będę w jakimś 14 tygodniu mniej więcej potem się z nią wizycie na sam koniec lipca czyli po jakieś 3,5 tyg dlatego pytam z ciekawości jak to. U was wyglada
-
Dzella, ja też słyszałam o tej historii od znajomych, liczę na to,że mąż prędzej mnie stamtąd wywiezie do innego miejsca niż pozwoli, żeby mi się coś stało,ale oczywiście nie wiem jak będzie i też się obawiam...
Badania na razie miałam pierwsze kompleksowe,kolejne będę miała przy okazji prenatalnych(le nawet nie wiem jakie to są) oraz TSH (bo mam Hashimoto), a tak to mocz dodatkowo że względu na podwyższone pH, właśnie dostałam kolejne skierowanie.
Dalej nie wiem jak będzie. -
Dzella19 wrote:Dziewczyny co robiliście za badania później czyli na początek wiadomo jest milion badań itd ale później na kolejna wizytę która ja mam na przykład w lipcu zapytałam ile badań teraz to gin mi wręczyła ze tylko chce posiew moczy i morfologię mówi ze nie trzeba badać non stop wszystkiego, a widze ze hormony robiliście moge wiedzieć czemu ? I jakie macie zalecenia na następna wizytę ? Ja na kolejnej wizycie będę w jakimś 14 tygodniu mniej więcej potem się z nią wizycie na sam koniec lipca czyli po jakieś 3,5 tyg dlatego pytam z ciekawości jak to. U was wyglada
Ja robię mocz co druga wizytę a morfologie zawsze co wizyta co jakiś czas robię sama bez zalecenia lekarza TSH bo w poprzedniej ciąży musiałam brać eutyrox bo bardzo mi skoczyło do góry. -
KarmeLoVe wrote:Jestem po prenatalnych
6,3cm dzieciaka
Serduszko 149 - lek mówi że oki, ale jakoś zaczęłam się martwić że powoli. Jak wasze?
Pyta co jest w domu ? Mówię chłopczyk. Odpowiedz : to będzie drugi chłopak 🙈😁
Byłam pewna ze noszę w brzuchu dziewczynkę !
Oddałam krew na pappe i zobaczymy.
Ps. Ja już czuję jak skacze
U mnie było na początku niższe od Twojego teraz ostatnio przyspieszyło do 169. Uważam że Twoje jest ok jest w normie więc. Je martw się. -
Dzella19 wrote:Dziewczyny co robiliście za badania później czyli na początek wiadomo jest milion badań itd ale później na kolejna wizytę która ja mam na przykład w lipcu zapytałam ile badań teraz to gin mi wręczyła ze tylko chce posiew moczy i morfologię mówi ze nie trzeba badać non stop wszystkiego, a widze ze hormony robiliście moge wiedzieć czemu ? I jakie macie zalecenia na następna wizytę ? Ja na kolejnej wizycie będę w jakimś 14 tygodniu mniej więcej potem się z nią wizycie na sam koniec lipca czyli po jakieś 3,5 tyg dlatego pytam z ciekawości jak to. U was wyglada
Ja co 2 wizytę mam morfologie i mocz -
Dzella19 wrote:Natash88 wiesz może ile bedziesz czekac na wyniki sanco ? I w którym tygodniu je zrobiłaś ?
W Diagnostyce - 5 dni roboczych (chociaż na stronie jest napisane, że do 6 dni roboczych). Początkowo zapisałam się na 11t3d, ale po wizycie dzień wcześniej i PAPPIE u ginekologa odwołałam. Ostatecznie jednak, mimo dobrych wyników z PAPPY i USG stwierdziliśmy, że i tak zrobimy SANCO, żeby mieć 99,9% pewności (dziś, czyli 13t5d)Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2023, 21:04
-
Natash88 o super No właśnie ja jestem w 11 tyg to chce się wstrzymać jeszcze z dwa tyg bo gin mowila ze najlepiej robic 13/14 tydzien idealnie wtedy mam pappe a na krew z pappa ile czekałaś w diagnostyce bo ja ide robic 3 dni przed wizyta czy to będzie ok ?
-
Dzella19 wrote:Natash88 o super No właśnie ja jestem w 11 tyg to chce się wstrzymać jeszcze z dwa tyg bo gin mowila ze najlepiej robic 13/14 tydzien idealnie wtedy mam pappe a na krew z pappa ile czekałaś w diagnostyce bo ja ide robic 3 dni przed wizyta czy to będzie ok ?
Krew z PAPPY pobierał mi ginekolog i wysyłał do ALABu - czekałam tydzień równo, ale mówił, że wynik może być od 1-2 tygodnie. Po kilku dniach odesłał mi wyniki opracowane już przez niego z ryzykami. -
Ja po 20 otrzymałam wynik badań genetycznych i wszystko w porządku 🥰 niskie ryzyka,uff ❤️
Nattttal, Dudka1997, Dzella19, Morelka456, _Hope, alex0806, Matleena89, Madeline lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Dzella19 wrote:O super czyli jak ja mocz i morfologia, pytanko jeszcze czy się różni posiew moczu od moczu? Bo wcześniej miałam zaznaczony mocz i git a teraz patrze posiew moczu ? 😂
Badanie ogólne moczu pozwala wykryć m.in. obecność bakterii a posiew robi się po to by zobaczyć jakie to są bakterie -
Nattttal wrote:Hope, a Tobie udało się pobrać dziś krew na pappe? ☺️
Miło, że pytasz. 😊
Tak, panie znów miały jakiś problem, 🤦♀️ ale ostatecznie udało się pobrać krew. Tym razem powiedziały mi, że na wynik PAPPy będę czekać do 4 dni, a na PlGF nie wiedzą ile. Wizytę mam w czwartek wieczorem to może będę miała przynajmniej wynik PAPPy. 😊
Jeśli chodzi o badania, to ja też co wizytę robię morfologię i mocz. Z poprzedniej ciąży pamiętam, że za którymś razem miałam też zlecane TSH.
Kasiastaraczka, cudownie, że już masz wyniki i ryzyka są niskie 🥰🥰🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2023, 03:14
Kasiastaraczka, Nattttal lubią tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
Ja badałam ostatnio mocz, morfologię, tarczycowe i te wszystkie HIV, przeciwciała itd. teraz wizyta po 2 tygodniach to nic nie zlecał, pewnie na kolejną znów będzie pakiet morfo, mocz, tarczyca. Ja mam Hashimoto i niedoczynność więc sama z siebie często to badam.
Kasia super wieściKasiastaraczka lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵