Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzella19 wrote:Dziewczyny co robiliście za badania później czyli na początek wiadomo jest milion badań itd ale później na kolejna wizytę która ja mam na przykład w lipcu zapytałam ile badań teraz to gin mi wręczyła ze tylko chce posiew moczy i morfologię mówi ze nie trzeba badać non stop wszystkiego, a widze ze hormony robiliście moge wiedzieć czemu ? I jakie macie zalecenia na następna wizytę ? Ja na kolejnej wizycie będę w jakimś 14 tygodniu mniej więcej potem się z nią wizycie na sam koniec lipca czyli po jakieś 3,5 tyg dlatego pytam z ciekawości jak to. U was wyglada
Ja raz w miesiącu mam robić morfologię, glukozę na czczo i badanie ogólne moczu. -
Wiewioora wrote:U mnie prenatalne 350 zł w 3d 450 zł. Plus do tego badania krwi. le normalna wizyta 250, z tym że zdjęcia normalne 🤣♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
kropeczek wrote:Ja łącznie za USG + pappe płaciłam 550zł bo pobranie krwi jest u niego w klinicie i płaci się za wszystko łącznie po badaniu usg, a pappe pobiera się 5 dni wcześniej
-
Ja za USG + pappe płaciłam 560 zł. Zdjęcia w 3D.
Kasiastaraczka cudownie, że wszystkie ryzyka niskie
Karmelove gratuluję chłopczyka 💙Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2023, 10:08
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Ja mam wszystko za free, ale 3d robili mi dopiero na echo serca czyli 3 prenatalnym. Z tym że to było w 2019 roku teraz to pewnie jest bardziej rozwinięte wszystko.
Jeju już nie mogę się doczekać aż zobaczę malucha. Liczę że wszystko jest dobrze skoro mam tak mocne objawy i w ogóle. W czwartek na 12.40 mam wizytę. 22 idę pobrać pappę i 30 prenatalne.Nattttal lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex już będzie piękny dzidziuś na USG 😍
Jeszcze tak nawiązując do mojej infekcji o której Wam wczoraj pisałam, przez 10 dni brałam macmirror i zaczęłam też smarować się clotrimazolum (jakoś 5 dzień dzisiaj), wczoraj ginekolog przepisał mi pimafucin. Już zaczęłam się stresować że za dużo tego wszystkiego i jakoś mogę tym zaszkodzić bobasowi.
Wgl orientujecie się jak długo można używać maści clotrimazolum? Wgl mój ginekolog nawet nie powiedział ile dni mam co brać i się zaczęłam stresować
A i kolejne pytanie, sugerujecie się datą porodu która wyszła z tego USG prenatalnego czy OM?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2023, 11:29
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
kropeczek wrote:Alex już będzie piękny dzidziuś na USG 😍
Jeszcze tak nawiązując do mojej infekcji o której Wam wczoraj pisałam, przez 10 dni brałam macmirror i zaczęłam też smarować się clotrimazolum (jakoś 5 dzień dzisiaj), wczoraj ginekolog przepisał mi pimafucin. Już zaczęłam się stresować że za dużo tego wszystkiego i jakoś mogę tym zaszkodzić bobasowi.
Wgl orientujecie się jak długo można używać maści clotrimazolum? Wgl mój ginekolog nawet nie powiedział ile dni mam co brać i się zaczęłam stresować
A i kolejne pytanie, sugerujecie się datą porodu która wyszła z tego USG prenatalnego czy OM?
Pimafucin dostałaś krem czy globulki? A sprawdzał Ci na fotelu czy wszystko jest ok ( zaczerwienienia itd)?
Pytałam o datę mojego ginekologa to mówił,że ta co będzie podana i wpisana w prenatalnych to można się nią sugerować,bo tak naprawdę nie wiadomo kiedy doszło do zapłodnienia i dlatego są te widełki 2 tyg można urodzić przed albo 2 tyg później.
-
Ja mam na razie datę z USG i owulacji, z OM mi się nie pokrywa. Najbardziej wiarygodna jest ta data z prenatalnych, później już nie ma co porównywać bo każde dziecko rośnie wg indywidualnych predyspozycji
Mam dziś dzień lenia. Ugotowałam zupę, zrobiłam sobie hybrydę i oglądam netflixa. Miałam sprzątać ale sił brak. Jutro może to ogarnę, muszę mieć chyba max 2 misje dziennie żeby je zrealizować 🤣Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ja biorę pod uwagę termin z usg prenatalnego,bo wiem kiedy miałam owu i nie był to 14 DC, tylko 20
Kropeczku trochę wróżenie z fusów jak Cię nawet nie obejrzał...i nawet nie wiadomo ile to brać
Ja dziś skróciłam ciut włosyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2023, 12:07
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kropeczek, ja tą maść używałam tydzień, ale to też wyszło tak że byłam na wizycie i powiedział że nic nie widzi, więc nie mam dalej brać. Wcześniej konsultowałam to z nim telefonicznie. Jutro idę na wizytę i chce żeby mi pobrał wymazy, żeby zobaczyć czy chociaż na chwilę mam spokój z infekcjami 🤷🏼♀️
Byłam wczoraj u endokrynolog i ona strasznie długo analizowała moje wyniki krwi na prenatalne, pappa i wolną bhcg. Teraz nie mogę przestać o tym myśleć, że coś jest nie halo. Wiem, że tych wyników się nie analizuje, trzeba poczekać na USG i wtedy lekarz wszystko wyliczy. Ja w ogóle nie patrzyłam na te wyniki, bo wiedziałam że i tak nic z tego nie wyciągnę. A ona to tak analizowała, że zasiała ziarno niepewności 😢 -
Przede wszystkim endokrynolog nie jest od analizowania tych badań lekarz musi mieć specjalny certyfikat żeby to ogarnąć i zrozumiec. Moze po prostu myślała że coś wyczyta albo chciała zabłysnąć 🤣 niczym się nie przejmujLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Wiewioora, nie martw się. 🤗 Sam wynik PAPPy to za mało. Poza tym ryzyka ocenia lekarz mający certyfikat i oblicza je na podstawie wyników krwi, USG genetycznego i wywiadu.
Ja też w pierwszej ciąży mocno się stresowałam tym wynikiem, pani przy ich odbiorze powiedziała mi że powinnam jak najszybciej iść do lekarza bo PAPP-a wyszła źle, a po wizycie u lekarza i skorygowaniu wszystkich wyników badań ryzyka wyszły bardzo niskie.
Teraz nawet nie patrzę na te wyniki i cierpliwie czekam na swoją wizytę. 😉2021 H🩷
2023 W🩵 -
No właśnie dziewczyny najgorsze jest to, że ja to wszystko wiem. Wiem, że ona na pewno się nie zna. Ale kurde, glowa jednak świruje. Jeszcze się pytała czy mam wyniki z poprzedniej ciąży, no nie miałam bo i po co. Każda ciąża inna. Ale w domu oczywiście porównałam i różnią się znaczącą. Nie wiem po co w ogóle o tym myślę, chyba dochodzi do tego nasze standardowe myślenie, że im bliżej wizyty tym większy stres. Ehh 🙈😢 dobrze, że wizyta jutro o 8.30 🤣
-
kropeczek wrote:Alex już będzie piękny dzidziuś na USG 😍
A i kolejne pytanie, sugerujecie się datą porodu która wyszła z tego USG prenatalnego czy OM?
U mnie OM pokrywa się z usg a w poprzedniej ciąży tydzień różnicy więc dr kazał trzymacie się daty z USG.