Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi ostatnio na takie mdłości i wymioty to tylko biszkopty wchodziły i to na wstrzymanym powietrzu
Dostałam tabletki na mdłości xenovea i działa cuda. Może warto zadzwonić do gin aby wystawiła receptę
Trzymam kciuki ze szybko przejdzieHCG
20.04.23- 1131,9
18.04.23- 543
Pozytywny test
11.04.23
💔25.12.23
💔 14.02.22 cp laparoskopia -
Paulina biorę te leki 3 tabletki dziennie i niestety często mam tak w tym wczoraj i dziś ze biorę tabletkę cheile leżę wstaje zjeść śniadanie i nie zdążę zrobić już lecę wymiotować woda z żółcią, potem jem i tam mnie mdli te tabletki pomagają mi można powiedziec ze na tydzien to tak 50% nie wymiotuje wgl a reszte to raz rano lub wieczorem ale wymioty są… mam jeszcze jedna paczke i jak teraz zaczynam 11 tydzien to będę brała tylko wieczorem bo bez sensu chce je brac tak do 13 tyg i odłożyć bo ile można a paczka 100 zł starcza na tydzien
-
Ja czytałam ze te leki działają cuda natomiast później ciężko je odstawić ponieważ mdłości i wymioty wracają większe dlatego się nie zdecydowałam ich brać. Teraz jestem w 12+3 dni i od paru dni nie wymiotuje, jedynie wstręt do mięsa został i wrażliwość na zapachy i czasem przez to mam odruch wymiotny.
-
Xoxo92 wrote:Ja czytałam ze te leki działają cuda natomiast później ciężko je odstawić ponieważ mdłości i wymioty wracają większe dlatego się nie zdecydowałam ich brać. Teraz jestem w 12+3 dni i od paru dni nie wymiotuje, jedynie wstręt do mięsa został i wrażliwość na zapachy i czasem przez to mam odruch wymiotny.
-
Mi akurat te lekki pozwoliły funkcjonować bez gadania co 5 min jak mnie mdli, wiec uratowały mnie wiadomo ze czasem zwymiotuje ale przed lekami wymiotowałam po 8 razy dziennie po wszystkim wiec teraz jest mega różnica. A tak wgl dziewczyny bol żołądka jest mniejszy ale rozbierając się do kapania zauważyłam alergie ! Na wewnętrznej stronie ręki przy zgięciu na brzuchu po jednej stronie na kolanie tez po jednej stronie takie krostki czerwone zrobiłam zdjęcia i chyba wysle jutro ginekolog bo martwie się teraz leżę przed spaniem i ten żołądek ciąży w sensie czuje jak leżę jak by ktoś mi coś ciężko położył na nim, z gardłem lepiej jutro mąż kupi mi wapno w aptece może to alergia ? Chcoiaz nic innego nie jadłam plus piłam len na osłonkę żołądka ale mało pomógł nie wiem już mam na prawdę stres bol zoaladka jak przy zapaleniu (które miałam kilka lat temu) te krostki uczuleniowe gardło, jak myślicie co robic w takim wypadku ?
-
Jejku dziewczyny współczuję Wam tych wymiotów. Ale jeszcze chwilka i powinno wszystko ustąpić 🤍 Te Xonvea faktycznie wielu kobietom bardzo pomogły ale później odstawiając trzeba stopniowo.
Może warto też spróbować dodać parę kropel z imbirem do herbaty? Ja używałam imbifem w tych najgorszych dniach♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
Dziewczyny ogromnie współczuję Wam tych mdłości i wymiotów. U mnie na szczęście dość szybko zniknęły. Mam nadzieję, że Wam też wkrótce ustąpią i będziecie w pełni cieszyć się ciążą. 🤗
Dzella, może zamiast zamartwiać się w domu warto umówić się do lekarza? Zobaczy wysypkę, zbada Cię, a Ty będziesz spokojniejsza wiedząc co Ci jest. 😊2021 H🩷
2023 W🩵 -
Kurcze Dzella, jak doszła wysypka to coś dziwnego jest. Lepiej pójdź do lekarza.
Dziewczyny a tak z innej beczki. W czym trzymacie dokumentację ciążowa? Miałam swoją starą teczkę, z pracy, ale wolę mieć coś ładniejszego. A ta, którą dostałam w przychodni jak dla mnie jest za mała. -
Wiewioora ja trzymam w takich rozszerzanych koszulkach,w skoroszycie. Opisałam sobie te zakładki jak w segregatorze od mamy ginekolog. W pierwszej ciąży miałam segregator MG, ale trochę mnie wkurzały te wkładki, trochę się rozklejały, czasami ciężko było włożyc
Format A4 bardziej mi pasujeSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Jednak dziś znalazłam ❤️ te tętnice robią taki długi dźwięk jakby, lekko z szumem. A serduszko puk-puk-puk-puk i to w tempie takim że policzyc nie mogłam
Matko, on/ona tam jest ❤️❤️❤️
Ja kupiłam sobie na dokumenty segregator od MG. W poprzedniej ciąży nie miałam i już później brakowało mi miejsca. Do karty ciąży dostałam teczkę z Pregny i właśnie taką samą miałam w ciąży z córką. Za mało miejsca.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ja póki co mam tą teczkę od ginekologa ale też trochę kiepsko mi się tam czegokolwiek szuka.
A dziewczyny czy możliwe żeby dzidzia była już pod pępkiem? Jak leżę to brzuch mam całkowicie płaski a nawet może lekko wklęsły i dzisiaj się obudziłam a tam takie wybrzuszenie małe, później normalnie i znowu za jakiś czas wybrzuszenie. Tak jakby dzidzia?♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
Ja dostałam od lekarza teczkę, ale wymieniłam ją na zwykłą kartonową a4. Noszę w niej wszystkie wyniki badań i dokumentację z wizyt od ginekologa i diabetologa. Tak jest mi najwygodniej.😉 W poprzedniej ciąży miałam tę samą teczkę. 😊2021 H🩷
2023 W🩵