X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Nola Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    W sumie to prawda, brutalna, ale prawda. Mam nadzieję, że jednak tego pecha życiowego limit wyczerpałam i też trochę szczęścia mi się nalezy jak na razie wszystko dobrze idzie u mnie, nie powinnam się dodatkowo dobijać jakimis czarnymi myślami, ale po stracie to wszystko jest inaczej niż sobie wyobrażałam.

Wiecie co? Zjem milkę z orzechami na pocieszenie :D
    no właśnie ja też jestem na luteinie i teraz pytanie ile we mnie mojego prawdziwego progesteronu a ile sztucznego :/

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Monal Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was ma miekkie bezbolesne piersi?

3jgxpc0zh44cocy1.png
  • A85K Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Mój M pracuje w Norwegii. Wyjezdza na 4 tygodnie i wraca na 2tyg. Czesciej bede rozmawiac z Wami Kobitki niz z moim M :D

Pisz do woli kochana :-)

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez na luteine jestem.

Tez mam ciążowe na l4

jesteśmy na 100 stronie

A85K, Tizzi, Alxawl, Lady Savage lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Albo bardziej :-)
    Dzieeeeeeki <3

• Tizzi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Dziewczyny a wy macie l4 już ciążowe?
    Tak. Dostałam do 10.04

Ciekawe komu trafia się bliźniaki :P przeglądałam sobie inne wątki - listy i widzę, że przeważnie kilka osób ma to szczęście :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 16:54

MyE lubi tę wiadomość

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Dzieeeeeeki <3

Nie chciałam cię straszyć. Ale faktycznie jak ma cie uspokoić to jedz. Ja może się skuszę ale na poniedziałek z beta. Przez weekend nie robię.

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ścieło mnie, musiałam się drzemnąć, to znak że dzidzia rośnie :) Jeśli chodzi o urlop to w czerwcu jedziemy na 70 tkę mojej babci do Kielc, w lipcu mieliśmy jechać do Francji do moich przyjaciół, no ale 5 miesiącu nie pojadę, 16 godzin w samochodzie w jednej pozycji, trochę niebezpiecznie.
    A właśnie jak przy smaochodze jesteśmy, zapinać się nie zapinać? Jak to u Was? Będziecie się zapinać, ja pamiętam że z Zuzą tak do 5 miecha, ok a potem mi było tak niedobrze, siadałam na tych dolnych pasach. xD No w sierpniu jedziemy do Mielna, do mamy od Rafała.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ścieło mnie, musiałam się drzemnąć, to znak że dzidzia rośnie :) Jeśli chodzi o urlop to w czerwcu jedziemy na 70 tkę mojej babci do Kielc, w lipcu mieliśmy jechać do Francji do moich przyjaciół, no ale 5 miesiącu nie pojadę, 16 godzin w samochodzie w jednej pozycji, trochę niebezpiecznie.
    A właśnie jak przy smaochodze jesteśmy, zapinać się nie zapinać? Jak to u Was? Będziecie się zapinać, ja pamiętam że z Zuzą tak do 5 miecha, ok a potem mi było tak niedobrze, siadałam na tych dolnych pasach. xD No w sierpniu jedziemy do Mielna, do mamy od Rafała.
    A co myślicie o tych adapterach dla kobiet w ciąży? To chyba w bardziej zaawansowanej ale jak to się sprawdza? Co to daje? Któraś miała? Widziałam takie jak jechałam z moją sąsiadka ale nie pytałam jej o to bo jakoś tak głupio

<3 Lea <3
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chcę kupić adapter do pasów.. pasy są wtedy kierowane na miednicę i biodra matki a nie na główkę dziecka.

Tizzi lubi tę wiadomość

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja w 7 mies jechalam 20h do Chorwacji, nie było źle bo ciągle spalam na rozłożonym fotelu

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Nola Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monal wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was ma miekkie bezbolesne piersi?
    Ja momentami

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    ja chcę kupić adapter do pasów.. pasy są wtedy kierowane na miednicę i biodra matki a nie na główkę dziecka.
    No to się dowiedziałam :) w takim razie pewnie też się zdecyduje na to ale to jak już brzuszek będzie duży.

W którym tygodniu może już widać brzuszek? Jak to u was było??

<3 Lea <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:

tak, na moim l-4 widnieje literka B, która w Zusie oznacza ciążę.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Jak poleciałam do gina z pierwszym wynikiem bety (=225), to powiedział że nic nie widać i nic poza luteiną nie proponował.

Za to w poniedziałek po usg lekarka zaproponowała l4 z kodem B, ale stwierdziłam że dobrze się czuję. Lubię moją pracę, a na l4 pójdę jak już będę musiała, bo np wymioty mnie będą męczyć albo pojawią się niepokojące objawy. Po cichu liczę że do końca roku szkolnego wytrwam, ale wiadomo różnie to może być.

Wachciowa lubi tę wiadomość

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • Nola Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Mam l4 z magicznym wymarzonym znaczkiem B <3 100strona <3 a to dopiero srednio 6 tydzien :) co bedzie w 40stym :)

Wachciowa, Tizzi, A85K lubią tę wiadomość

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Mi pasy nigdy nie przeszkadzały a w 34tc jechałam 1500km :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje jest od internisty nie ma kodu b bedzie dopiero takie za tydzien

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże wy to macie tempo 1dzien nie wejść to jak książka;) było to ileś stron temu ale ja mam 27lat w tym roku 170cm i ważę koło 59 kg q cycki małe oj małe tak b i jeszcze miesiąc temu to była skóra teraz chociaż trochę się wypełnienily heh :D

A85K lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ piszecie nadążyć nie mogę :/

Lady Savage lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ