Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jula911 wrote:Ja juz po wizycie. Pecherzyk ciazowy 1cm, cialko zoltkowe 2mm. Zarodka brak nie chce zeby ta ciaza zakonczyla sie tak jak pierwsza czyli pustym jajem plodowym
U mnie w tej drugiej, obumarłej ciąży w 5t 3d było widać pęcherzyk + coś w środku, potem byłam prywatnie w 6t 0d to też było widać pęcherzyk + ciałko żółte, w 6t 5t na bardzo dobrym sprzęcie dało się zobaczyć malutki zarodek z pikającym serduszkiem a w 7t4d już był ładny obraz ,. u ciebie widzę dopiero 6 tydzień się kończy, raczej nie sądzę żeby brak zarodka oznaczał teraz coś złego. Ja mam w tej ciąży wizytę specjalnie tak policzoną żeby był to mój 7t 3d, bo wcześniej nie ma sensu się nakręcać (chyba że zacznę plamić).
Za to napiszę wam, że w pierwszej ciąży chodziłam do lekarza tylko na NFZ i pierwszy raz USG miałam w 12/13 tygodniu ciąży!!! Nie czytałam żadnych for internetowych (bo w 2011r. chyba nawet nie było takich for) , nie miałam pojęcia co to beta hcg, tylko pozytywny wynik testu ciążowego uznałam za 100% gwarancje urodzenia zdrowego dziecka No i urodziło się idealnie zdrowe
czyli wychodzi na to że im bardziej szalejemy, tym gorzejNola lubi tę wiadomość
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Jula911 wrote:Ja juz po wizycie. Pecherzyk ciazowy 1cm, cialko zoltkowe 2mm. Zarodka brak nie chce zeby ta ciaza zakonczyla sie tak jak pierwsza czyli pustym jajem plodowym
-
-
Chyba też walne sobie bete dla spokoju w środę, troszkę za długo do tej wizyty, z Zuzią byłam na początku 7 tyg, a teraz w środku 8, ale kobieta powiedziała że poprzednia ciąża przebiegła prawidłowo, więc 8 tydzień wizyta.
-
nick nieaktualny
-
Alxawl wrote:mi wylicza kalkulator na 3.12
z córką miałam termin na 16.11, a urodziła się 25.11
Pierwsza côrka urodziła się tydzień po terminie, druga córka 2 tyg. 2 dni przed terminem a trzecia dzień po terminie
U ciebie wychodzi dzisiaj 5+6 I masz na 3.12...ja jestem w 5+4 I mam na 4.12...
Z jakiego kalkulatora korzystasz ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 18:05
Laura
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA85K wrote:Pierwsza côrka urodziła się tydzień po terminie, druga córka 2 tyg. 2 dni przed terminem a trzecia dzień po terminie
U ciebie wychodzi dzisiaj 5+6 I masz na 3.12...ja jestem w 5+4 I mam na 4.12...
Z jakiego kalkulatora korzystasz ? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:Suzanne no chyba tak, ale brakuje mi tego wiesz, test pozytywny, beta, kolejnym krokiem potwierdzajacym ciąze jest usg, i wtedy uwierzy człowiek w 100% że jest ta ciąża.
A85K lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:Suzanne ja urodziłam się w Bytomiu i mieszałam tam aż do matury, po maturze wypad do Francji na 4 lata, a potem studia w Poznaniu, no i tu zostałam.