X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia wrote:
    Mnie raczej nie. Dwie bety tam robilam i nic poza tym. Do tego po godzinie 17... tak to badania robie w poradni w poblizu domu.
    Ja byłam w zeszłym roku też tam w Gyncentrum na jednej wizycie ale nie polecam...

• Tizzi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogliby podnieść zarobki stosownie do cen... Wtedy żadne 500 + nie byłoby nikomu potrzebne do szczęścia....

Lady Savage lubi tę wiadomość

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi wrote:
    Mogliby podnieść zarobki stosownie do cen... Wtedy żadne 500 + nie byłoby nikomu potrzebne do szczęścia....
    Nawet wystarczyłoby znieść podatek dochodowy wtedy prawie to co teraz brutto nasi mężowie braliby netto i wtedy można żyć jak pączek dopiero i można się by zająć wychowywaniem dzieci i nie pracować kilka lat np....a teraz? ha ha ha

• Tizzi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z 500+ tak szybko nie zrezygnują bo stracą wyborców :P haha a kraj po prostu nie ludzmy się ale nie stać na takie coś.
    Powinni to jakoś dopracować, bo przez to rodzą się też patologie.. Może gdyby rodzice faktycznie wydawali te pieniądze na dzieci ale jak czasami słyszę na co ta kasa idzie to głowa mała...

<3 Lea <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi wrote:
    Z 500+ tak szybko nie zrezygnują bo stracą wyborców :P haha a kraj po prostu nie ludzmy się ale nie stać na takie coś.
    Powinni to jakoś dopracować, bo przez to rodzą się też patologie.. Może gdyby rodzice faktycznie wydawali te pieniądze na dzieci ale jak czasami słyszę na co ta kasa idzie to głowa mała...
    Masz racje, duży %, o którym nie mówią to osoby, które wydaja na dzieci a marginalne przypadki są tak nagłaśniane , ze traci się wiarę, że jakakolwiek pomoc ma sens

• Alxawl Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam byłam raz po 20:00 a drugi raz po 19:00 pod koniec marca :)

o 500+ wolę się nie wypowiadać. nie mam nic do rodzin wielodzietnych bo sama też bym chciała wychowac trójkę dzieci lub więcej. ale niestety ci co faktycznie dzieci kochają i zrobią dla nich wszystko mają po 1 max 2 pociech, a osoby których dzieci są zaniedbane w wieku 5 lat biegają bez opieki po placu po zmroku to co roku produkują bez problemów nowe maleństwa... tak to przynajmniej wygląda na moim osiedlu

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ale takie są realia, a najgorsze jest to ze każdy niby w zartach wyskakuj3 z tym.500plus. W pierwszej ciąży to chyba ze 100razy slyszalam.ze pewnie liczne na 500plus. Gdzie przecież na pierwsze nie dają. Juz czuje jak teraz będą gadali... :) dobry każdy dodatkowy grosz ale trzeba być debilem żeby robić sobie dzieciaka dla 500zl

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    500+ jakby jaki kolwiek rząd wycofal to by zraz Polacy obalili ich. Bądź szczere to jest absolutnie minimum biorąc pod uwagę ceny jakie są w sklepach czy też wizyty prywatne do lekarzy specjalistów. Wystarczy wejść do pierwszego sklepu odzieżowego dla dzieci kilka ciuchów i 400zl nie ma. Dlatego w Polsce rządzą lumpeksy bo za spodnie dziecięce 200zl to naprawdę jest przesada... ;/ ale nie pamiętacie jak półki potrafiły chociażby walczyć o roczny macierzyński

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale z drugiej strony patologia zawsze miała lepsze wsparcie socjalne niż przeciętny Kowalski. Oni mają czas lazic prosić, stekac. Wiadomo, są tacy co zrobią dziecko dla tych 500zl ale też niektórym napewno pomoglo podjąć decyzje o kolejnym dziecku z miłości. Nie ma co osadzac ludzi my od tego nie jesteśmy. Nie mamy wpływu na patologie i biedne dzieci one zawsze będą.

SusannaDean, A85K lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bardzo dobrze, że kobiety walczyły o roczny te z przełomu, pamiętam co sie działo i dobrze, że im się udało :) Co do kasy na dzieci jestem za tym, zeby tak niskie podatki były abyśmy sami mieli na wszystko i nie chodzili po lumpeksach, a jeśli już są takie programy jak 500 + (i są bliźniacze w innych krajach UE i nie tylko) to powinny obejmować wszystkie dzieci od 1 włącznie, bo tu są pokrzywdzeni rodzice którzy chcieliby się zdecydować na dziecko a czesto te pieniadze topią w wynajmie czy racie za mieszkanie i stad po prostu czasem brak srodków, ja 500 plus nie dostane i wielu innych znajomych z jednym dzieckiem tez nie, ale na pierwsze dostanie rodzinka gdzie on pracuje na czarno ukrwa dochód itp...ludzie kombinują jak koń pod góre.....

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula911 wrote:
    Ja juz po wizycie. Pecherzyk ciazowy 1cm, cialko zoltkowe 2mm. Zarodka brak :( nie chce zeby ta ciaza zakonczyla sie tak jak pierwsza czyli pustym jajem plodowym :(

Jak jest ciałko żółtkowe to już nie będzie pustego jaja :) spokojnie za kilka dni będzie już zarodek z serduszkiem :)

Nola lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie mówcie mi o patologii gdzie dzieci są zaniedbane, matki chleja, cpaja i Bóg wie co robią a dzieci są biedne. A co gorsza zabijanie i bite. Nie mogę na to patrzeć.

Normalnie kochająca się rodzina co pragnie dziecka robi wszystko żeby udało się i jeszcze ma pod górkę i traci maluszka a taka patologia ani nie dba, ani leków ani nic i rodzi dzieci bez problemu. Nie sprawiedliwe to jest i cholernie przykre.

Nola lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    500 + powinno być dla rodzin gdzie przynajmniej jeden z rodziców pracuje i płaci podatki wtedy tzw "patologii" która siedzi na wiecznym bezrobotnym by się skończyło...
    A co do reszty to mi brak slow...chciałam synka zapisać teraz do przedszkola nie ma szans...nie ma miejsc

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Nawet nie mówcie mi o patologii gdzie dzieci są zaniedbane, matki chleja, cpaja i Bóg wie co robią a dzieci są biedne. A co gorsza zabijanie i bite. Nie mogę na to patrzeć.

Normalnie kochająca się rodzina co pragnie dziecka robi wszystko żeby udało się i jeszcze ma pod górkę i traci maluszka a taka patologia ani nie dba, ani leków ani nic i rodzi dzieci bez problemu. Nie sprawiedliwe to jest i cholernie przykre.
    Zgadzam się

Pamiętam taką sytuację jak pracowałam dla jednego operatora i była wielka akcja rejestracji kart i na allegro kupowano zarejestrowane, przyszła do mnie parka, on ćpun ona ćpunka na oko 6-7 miesiąć chudzi zaniedbani ręcę całe w krostach drapali się i slady po wkłuciach i chyba z15 róznych kart kilku operatorów do rejestracji bo pare zł zarobią....po ich wyjsciu prawie sie popłakałam

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja np nie dostałam becikowego nawet na pierwsze dziecko bo uwaga przekroczylismy dochód na osobę o 40 zł... Taaa...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Jula911 Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o owulacje to na 99% mialam 12 marca. A sa jakies normy co do uwidaczniania zarodka na usg? Tzn przy jakiej wielkosci pecherzyka ciazowego widac zarodek?

gannrjjg51tj643e.png
    23dpo bHCG 7493 mIU/ml
    25dpo bHCG 15 400 mIU/ml
    27dpo bHCG 23 411 mIU/ml
  • Yoselyn82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    A ja np nie dostałam becikowego nawet na pierwsze dziecko bo uwaga przekroczylismy dochód na osobę o 40 zł... Taaa...

To już w ogóle kpina!

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Tizzi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Szczerze nie wiedziałam, że jest jakiś próg. Myślałam, że każdemu się należy becikowe...

<3 Lea <3
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula911 wrote:
    Jesli chodzi o owulacje to na 99% mialam 12 marca. A sa jakies normy co do uwidaczniania zarodka na usg? Tzn przy jakiej wielkosci pecherzyka ciazowego widac zarodek?
    Mój gin powiedział mi, że do 20mm zarodek ma czas a czasami są jeszcze przypadki, że nawet później się ujawnił ale to już na gorszym sprzęcie raczej. Ale do 2cm pęcherzyka powiedział, że uznaje za norme

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 19:26

<3 Lea <3
  • Jula911 Koleżanka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Jak jest ciałko żółtkowe to już nie będzie pustego jaja :) spokojnie za kilka dni będzie już zarodek z serduszkiem :)
    No wlasnie moja ostatnia ciaza zakonczyla sie pustym jajem i byl tylko pecherzyk ciazowy z cialkiem zoltkowym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 19:27

gannrjjg51tj643e.png
    23dpo bHCG 7493 mIU/ml
    25dpo bHCG 15 400 mIU/ml
    27dpo bHCG 23 411 mIU/ml
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ