Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTizzi wrote:Mogliby podnieść zarobki stosownie do cen... Wtedy żadne 500 + nie byłoby nikomu potrzebne do szczęścia....
-
Z 500+ tak szybko nie zrezygnują bo stracą wyborców haha a kraj po prostu nie ludzmy się ale nie stać na takie coś.
Powinni to jakoś dopracować, bo przez to rodzą się też patologie.. Może gdyby rodzice faktycznie wydawali te pieniądze na dzieci ale jak czasami słyszę na co ta kasa idzie to głowa mała...Lea
-
nick nieaktualnyTizzi wrote:Z 500+ tak szybko nie zrezygnują bo stracą wyborców haha a kraj po prostu nie ludzmy się ale nie stać na takie coś.
Powinni to jakoś dopracować, bo przez to rodzą się też patologie.. Może gdyby rodzice faktycznie wydawali te pieniądze na dzieci ale jak czasami słyszę na co ta kasa idzie to głowa mała... -
ja tam byłam raz po 20:00 a drugi raz po 19:00 pod koniec marca
o 500+ wolę się nie wypowiadać. nie mam nic do rodzin wielodzietnych bo sama też bym chciała wychowac trójkę dzieci lub więcej. ale niestety ci co faktycznie dzieci kochają i zrobią dla nich wszystko mają po 1 max 2 pociech, a osoby których dzieci są zaniedbane w wieku 5 lat biegają bez opieki po placu po zmroku to co roku produkują bez problemów nowe maleństwa... tak to przynajmniej wygląda na moim osiedluMom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Niestety ale takie są realia, a najgorsze jest to ze każdy niby w zartach wyskakuj3 z tym.500plus. W pierwszej ciąży to chyba ze 100razy slyszalam.ze pewnie liczne na 500plus. Gdzie przecież na pierwsze nie dają. Juz czuje jak teraz będą gadali... dobry każdy dodatkowy grosz ale trzeba być debilem żeby robić sobie dzieciaka dla 500zlAlicja- nasza księżniczka ur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017 -
500+ jakby jaki kolwiek rząd wycofal to by zraz Polacy obalili ich. Bądź szczere to jest absolutnie minimum biorąc pod uwagę ceny jakie są w sklepach czy też wizyty prywatne do lekarzy specjalistów. Wystarczy wejść do pierwszego sklepu odzieżowego dla dzieci kilka ciuchów i 400zl nie ma. Dlatego w Polsce rządzą lumpeksy bo za spodnie dziecięce 200zl to naprawdę jest przesada... ;/ ale nie pamiętacie jak półki potrafiły chociażby walczyć o roczny macierzyński
-
Ale z drugiej strony patologia zawsze miała lepsze wsparcie socjalne niż przeciętny Kowalski. Oni mają czas lazic prosić, stekac. Wiadomo, są tacy co zrobią dziecko dla tych 500zl ale też niektórym napewno pomoglo podjąć decyzje o kolejnym dziecku z miłości. Nie ma co osadzac ludzi my od tego nie jesteśmy. Nie mamy wpływu na patologie i biedne dzieci one zawsze będą.
SusannaDean, A85K lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyI bardzo dobrze, że kobiety walczyły o roczny te z przełomu, pamiętam co sie działo i dobrze, że im się udało Co do kasy na dzieci jestem za tym, zeby tak niskie podatki były abyśmy sami mieli na wszystko i nie chodzili po lumpeksach, a jeśli już są takie programy jak 500 + (i są bliźniacze w innych krajach UE i nie tylko) to powinny obejmować wszystkie dzieci od 1 włącznie, bo tu są pokrzywdzeni rodzice którzy chcieliby się zdecydować na dziecko a czesto te pieniadze topią w wynajmie czy racie za mieszkanie i stad po prostu czasem brak srodków, ja 500 plus nie dostane i wielu innych znajomych z jednym dzieckiem tez nie, ale na pierwsze dostanie rodzinka gdzie on pracuje na czarno ukrwa dochód itp...ludzie kombinują jak koń pod góre.....
-
Jula911 wrote:Ja juz po wizycie. Pecherzyk ciazowy 1cm, cialko zoltkowe 2mm. Zarodka brak nie chce zeby ta ciaza zakonczyla sie tak jak pierwsza czyli pustym jajem plodowym
Jak jest ciałko żółtkowe to już nie będzie pustego jaja spokojnie za kilka dni będzie już zarodek z serduszkiemNola lubi tę wiadomość
-
Nawet nie mówcie mi o patologii gdzie dzieci są zaniedbane, matki chleja, cpaja i Bóg wie co robią a dzieci są biedne. A co gorsza zabijanie i bite. Nie mogę na to patrzeć.
Normalnie kochająca się rodzina co pragnie dziecka robi wszystko żeby udało się i jeszcze ma pod górkę i traci maluszka a taka patologia ani nie dba, ani leków ani nic i rodzi dzieci bez problemu. Nie sprawiedliwe to jest i cholernie przykre.Nola lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
500 + powinno być dla rodzin gdzie przynajmniej jeden z rodziców pracuje i płaci podatki wtedy tzw "patologii" która siedzi na wiecznym bezrobotnym by się skończyło...
A co do reszty to mi brak slow...chciałam synka zapisać teraz do przedszkola nie ma szans...nie ma miejsc -
nick nieaktualnyYoselyn82 wrote:Nawet nie mówcie mi o patologii gdzie dzieci są zaniedbane, matki chleja, cpaja i Bóg wie co robią a dzieci są biedne. A co gorsza zabijanie i bite. Nie mogę na to patrzeć.
Normalnie kochająca się rodzina co pragnie dziecka robi wszystko żeby udało się i jeszcze ma pod górkę i traci maluszka a taka patologia ani nie dba, ani leków ani nic i rodzi dzieci bez problemu. Nie sprawiedliwe to jest i cholernie przykre.
Pamiętam taką sytuację jak pracowałam dla jednego operatora i była wielka akcja rejestracji kart i na allegro kupowano zarejestrowane, przyszła do mnie parka, on ćpun ona ćpunka na oko 6-7 miesiąć chudzi zaniedbani ręcę całe w krostach drapali się i slady po wkłuciach i chyba z15 róznych kart kilku operatorów do rejestracji bo pare zł zarobią....po ich wyjsciu prawie sie popłakałam -
magdzia26 wrote:A ja np nie dostałam becikowego nawet na pierwsze dziecko bo uwaga przekroczylismy dochód na osobę o 40 zł... Taaa...
To już w ogóle kpina!Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Jula911 wrote:Jesli chodzi o owulacje to na 99% mialam 12 marca. A sa jakies normy co do uwidaczniania zarodka na usg? Tzn przy jakiej wielkosci pecherzyka ciazowego widac zarodek?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 19:26
Lea
-
Kaczorka wrote:Jak jest ciałko żółtkowe to już nie będzie pustego jaja spokojnie za kilka dni będzie już zarodek z serduszkiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 19:27
23dpo bHCG 7493 mIU/ml
25dpo bHCG 15 400 mIU/ml
27dpo bHCG 23 411 mIU/ml