X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SSunny' wrote:
    Hej. Też noszę w sobie małego grudniaka. Termin mam na 12. 12. 2017 i będę miała synka. Drugiego już , bo pierwszy ma 4 i pół roku. W 2016 roku w październiku poronilam w 6 tygodniu. I teraz bardzo przeżywam każdy dzień tej ciazy. Czuję się średnio. A to zgaga , a to biegunka, a to żylaki, a to anemia. No ale z dzidziusia wsztsko ok. Teraz jak niektóre z was walczę z p rzeziebieniem. Moja druga ciaza World nie przypomina pierwszej. W której wszystko bylo idealnie. Mam nadzieję ze mogę do was dołączyć i wspólnie przeżywać te niezapomniane chwilę.

Mamy taki sam termin, witaj :) też mam mieć syka i też ta ciąża w porównaniu do pierwszej jest paskudna.

SSunny' lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Omii moim zdaniem masz okej wynik. Po 2h teraz jest do 150. Niepokojace jest to twoje 71 na czczo bo od 69 cukrzyca wiec pewnie bedzie kazal obsereoeax

Jaka cukrzyca od 69 co za bzdura?

Ja mam takie normy
    na czczo <95
    po godzinie <180
    po dwóch godz. <157

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala - jak jest za niski cukier rano, to też jest cukrzyca, <70 jest niedobrze, to sie nazywa hipoglikemia i często się kończy insuliną

oszaleć można dziś z tym forum...

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala zadna bzdura :) za niski cukier to tez cukrzyca. Poczytaj sobie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam zakupy w tesco i brzuch nawala bondlugo chodzilam. W sensie zas te spojeniem . Takze do domu i sie klade

• Petitka Ekspertka

Wysłany: 4 września 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki a jak zapatrujecie się na śpiworki do spania dla dziecka? Planujecie kupić czy wolicie raczej tradycyjnie kołderkę/kocyk? Z jednej strony śpiworek super bo dziecko się nie rozkopuje, ale gdzieś czytałam, że do śpiworka nie można noworodka. Skoro trzeba zaczynać od kołderki a później i tak ze śpiworka dzidzi wyrasta to jest sens go kupować? Ma ktoś doświadczenie w tym temacie? Wiadomo, że każde dziecko inne i inaczej może reagować, ale ciekawią mnie wasze spostrzeżenia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuje śpiworka, u mnie będzie szedł w ruch kocyk.

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omi miała normę 70-99 a wynik 71 więc nie rozumiem gdzie tu zły.

Dziewczyny pytanie znowu o ten luxmed debilny. Dostałam rozpiskę żeby zrobić badanie moczu, glukozy, przeciwciała rh i toxo. Dostałam to na takiej kartce wydrukowanej Plan opieki przedporodowej ale to jest dokument dla mnie a nie skierowanie.
    Dzwonię dziś do luxmedu zapytać czy oni to widzą, nie nie widzą i że nie mam żadnego skierowania na badania i że ewentualnie może być zaznaczone w książeczce ciąży jakie badania zrobić. Ja zaznaczone nic nie mam i teraz nie wiem czy ja mam iść z tą kartką wydrukowaną co powinnam zrobić i kartą ciąży i to wystarczy? Czy muszę iść jeszcze raz do lekarza bo ona mi nie wypisała skierowania?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spiworka do spania nie kupuje. Dzieci mojego brata (cała trójka) nienawidziły tego wynalazku.

Od wczoraj zaczęły mi się skurcze. Nie bolesne, kilkusekundowe. Dwa-trzy razy dziennie. Mijają szybko i wiem, że są normalne a jednak budzą we mnie jakiś niepokój. Zwłaszcza, że mały po nich się nie rusza. Muszę odczekać chwilę żeby znów był aktywny.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petitka - pierwsza córcia spała pod cienką kołderką lub w różku bo uwielbiała być ściśniętą, ale wsuwała się z czasem pod kołderkę i potem w ruch poszedł cienki kocyk. Śpiworki dwa dostałam od kuzynki teraz, ale czy będę używać to nie wiem, raczej nie.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczne od kocyka i rozka, koldra wydaje mi sie zdecydowanie za duza dla noworodka a czy spiworek bedzie potrzebny to sie okaze pozniej, najwyzej dokupie

Wrocilam ze spaceru, zahaczylam o sklep dzieciecy czy juz jest do ogladniecia wozek co chce kupic ale jeszcze go nie maja :( pocieszylam sie lodami ;)

Nola lubi tę wiadomość

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey- witaj w klubie skurczowych babek.

emikey lubi tę wiadomość

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petitka wrote:
    Kobietki a jak zapatrujecie się na śpiworki do spania dla dziecka? Planujecie kupić czy wolicie raczej tradycyjnie kołderkę/kocyk? Z jednej strony śpiworek super bo dziecko się nie rozkopuje, ale gdzieś czytałam, że do śpiworka nie można noworodka. Skoro trzeba zaczynać od kołderki a później i tak ze śpiworka dzidzi wyrasta to jest sens go kupować? Ma ktoś doświadczenie w tym temacie? Wiadomo, że każde dziecko inne i inaczej może reagować, ale ciekawią mnie wasze spostrzeżenia :)

U nas otulacz na początek, bo mamy do tego materac i podobno najlepszy dla noworodka, bo imituje ciasnotę w brzuchu, ogranicza odruch moro, kolkę i dziecko jest w nim najspokojniejsze

http://www.zeberek.pl/images/RED%20CASTLE/pol_pl_Magiczny-kocyk-otulacz-Miracle-Blanket-niebieski-Red-Castle-1523_4.jpg

Wylicytowałam nawet wczoraj nowy na Allegro śliczny w ptaszki z Gro Swaddle za 27 zł, normalnie 75 kosztuje :)

Petitka, magdzia26 lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Emikey- witaj w klubie skurczowych babek.

Hihi skurczowych to prawie jakbyśmy się kurczyły :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spania to mam w planach próbować na początku z rożkiem (bo mam aż 3). W razie co śpiworek też mam bo jak kupowałam od jednej babeczki ciuszki po jej córce to mi dała śpiworek, więc się zobaczy. Kołderkę chcę kupić, ale raczej z zamiarem używania jej troszkę później.

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wyniki. Jakoś nisko i teraz nie wiem, bo mnie wystraszyłyście, że za niski też nie może być...

Glukoza na czczo (pkt 0) 74,91 mg/dl
    Glukoza po 1 godz. (pkt 1) 61,14 mg/dl
    Glukoza po 2 godz. (pkt 2) 87,28 mg/dl

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliamonika - na wątku co straciłam pierwsze maleństwo były dziewczyny z podobnymi krzywymi jak twoja. Większość powtarzała i wyniki identyczne, lekarze nic z tym nie robili później. W każdym bądź razie u nich było ok. Wyniki masz przesłać do lekarza?

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • emikey Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Moje wyniki. Jakoś nisko i teraz nie wiem, bo mnie wystraszyłyście, że za niski też nie może być...

Glukoza na czczo (pkt 0) 74,91 mg/dl
    Glukoza po 1 godz. (pkt 1) 61,14 mg/dl
    Glukoza po 2 godz. (pkt 2) 87,28 mg/dl
    Cukier po podaniu glukozy Ci spadł? Zazwyczaj wtedy najbardziej skacze w górę.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś mógłby mnie oswiecic czym różnią się pieluszki tetrowe od muslinowych? Mam duzo pieluszek tetrowych i flanelowych ale piszą, że do opatulania najlepsze muslinowe. Mi tam one wyglądają jak tetrowe.... jest jakaś różnica?

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    U nas otulacz na początek, bo mamy do tego materac i podobno najlepszy dla noworodka, bo imituje ciasnotę w brzuchu, ogranicza odruch moro, kolkę i dziecko jest w nim najspokojniejsze

http://www.zeberek.pl/images/RED%20CASTLE/pol_pl_Magiczny-kocyk-otulacz-Miracle-Blanket-niebieski-Red-Castle-1523_4.jpg

Wylicytowałam nawet wczoraj nowy na Allegro śliczny w ptaszki z Gro Swaddle za 27 zł, normalnie 75 kosztuje :)
    Ja tez zastanawiam sie nad otulaczem. Dawnej moja młoda spała w śpiworkach ale teraz widzę ze otulacze to nowsza wersja śpiworka :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
‹‹ 1056 1057 1058 1059 1060 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ