Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
SSunny' wrote:Hej. Też noszę w sobie małego grudniaka. Termin mam na 12. 12. 2017 i będę miała synka. Drugiego już , bo pierwszy ma 4 i pół roku. W 2016 roku w październiku poronilam w 6 tygodniu. I teraz bardzo przeżywam każdy dzień tej ciazy. Czuję się średnio. A to zgaga , a to biegunka, a to żylaki, a to anemia. No ale z dzidziusia wsztsko ok. Teraz jak niektóre z was walczę z p rzeziebieniem. Moja druga ciaza World nie przypomina pierwszej. W której wszystko bylo idealnie. Mam nadzieję ze mogę do was dołączyć i wspólnie przeżywać te niezapomniane chwilę.
Mamy taki sam termin, witajteż mam mieć syka i też ta ciąża w porównaniu do pierwszej jest paskudna.
SSunny' lubi tę wiadomość
-
Amus87 wrote:Omii moim zdaniem masz okej wynik. Po 2h teraz jest do 150. Niepokojace jest to twoje 71 na czczo bo od 69 cukrzyca wiec pewnie bedzie kazal obsereoeax
Jaka cukrzyca od 69 co za bzdura?
Ja mam takie normy
na czczo <95
po godzinie <180
po dwóch godz. <157 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kobietki a jak zapatrujecie się na śpiworki do spania dla dziecka? Planujecie kupić czy wolicie raczej tradycyjnie kołderkę/kocyk? Z jednej strony śpiworek super bo dziecko się nie rozkopuje, ale gdzieś czytałam, że do śpiworka nie można noworodka. Skoro trzeba zaczynać od kołderki a później i tak ze śpiworka dzidzi wyrasta to jest sens go kupować? Ma ktoś doświadczenie w tym temacie? Wiadomo, że każde dziecko inne i inaczej może reagować, ale ciekawią mnie wasze spostrzeżenia
-
nick nieaktualny
-
Omi miała normę 70-99 a wynik 71 więc nie rozumiem gdzie tu zły.
Dziewczyny pytanie znowu o ten luxmed debilny. Dostałam rozpiskę żeby zrobić badanie moczu, glukozy, przeciwciała rh i toxo. Dostałam to na takiej kartce wydrukowanej Plan opieki przedporodowej ale to jest dokument dla mnie a nie skierowanie.
Dzwonię dziś do luxmedu zapytać czy oni to widzą, nie nie widzą i że nie mam żadnego skierowania na badania i że ewentualnie może być zaznaczone w książeczce ciąży jakie badania zrobić. Ja zaznaczone nic nie mam i teraz nie wiem czy ja mam iść z tą kartką wydrukowaną co powinnam zrobić i kartą ciąży i to wystarczy? Czy muszę iść jeszcze raz do lekarza bo ona mi nie wypisała skierowania? -
Ja spiworka do spania nie kupuje. Dzieci mojego brata (cała trójka) nienawidziły tego wynalazku.
Od wczoraj zaczęły mi się skurcze. Nie bolesne, kilkusekundowe. Dwa-trzy razy dziennie. Mijają szybko i wiem, że są normalne a jednak budzą we mnie jakiś niepokój. Zwłaszcza, że mały po nich się nie rusza. Muszę odczekać chwilę żeby znów był aktywny. -
Petitka - pierwsza córcia spała pod cienką kołderką lub w różku bo uwielbiała być ściśniętą, ale wsuwała się z czasem pod kołderkę i potem w ruch poszedł cienki kocyk. Śpiworki dwa dostałam od kuzynki teraz, ale czy będę używać to nie wiem, raczej nie.12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Ja zaczne od kocyka i rozka, koldra wydaje mi sie zdecydowanie za duza dla noworodka a czy spiworek bedzie potrzebny to sie okaze pozniej, najwyzej dokupie
Wrocilam ze spaceru, zahaczylam o sklep dzieciecy czy juz jest do ogladniecia wozek co chce kupic ale jeszcze go nie majapocieszylam sie lodami
Nola lubi tę wiadomość
Synuś
-
nick nieaktualny
-
Petitka wrote:Kobietki a jak zapatrujecie się na śpiworki do spania dla dziecka? Planujecie kupić czy wolicie raczej tradycyjnie kołderkę/kocyk? Z jednej strony śpiworek super bo dziecko się nie rozkopuje, ale gdzieś czytałam, że do śpiworka nie można noworodka. Skoro trzeba zaczynać od kołderki a później i tak ze śpiworka dzidzi wyrasta to jest sens go kupować? Ma ktoś doświadczenie w tym temacie? Wiadomo, że każde dziecko inne i inaczej może reagować, ale ciekawią mnie wasze spostrzeżenia
U nas otulacz na początek, bo mamy do tego materac i podobno najlepszy dla noworodka, bo imituje ciasnotę w brzuchu, ogranicza odruch moro, kolkę i dziecko jest w nim najspokojniejsze
http://www.zeberek.pl/images/RED%20CASTLE/pol_pl_Magiczny-kocyk-otulacz-Miracle-Blanket-niebieski-Red-Castle-1523_4.jpg
Wylicytowałam nawet wczoraj nowy na Allegro śliczny w ptaszki z Gro Swaddle za 27 zł, normalnie 75 kosztujePetitka, magdzia26 lubią tę wiadomość
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCo do spania to mam w planach próbować na początku z rożkiem (bo mam aż 3). W razie co śpiworek też mam bo jak kupowałam od jednej babeczki ciuszki po jej córce to mi dała śpiworek, więc się zobaczy. Kołderkę chcę kupić, ale raczej z zamiarem używania jej troszkę później.
-
Moje wyniki. Jakoś nisko i teraz nie wiem, bo mnie wystraszyłyście, że za niski też nie może być...
Glukoza na czczo (pkt 0) 74,91 mg/dl
Glukoza po 1 godz. (pkt 1) 61,14 mg/dl
Glukoza po 2 godz. (pkt 2) 87,28 mg/dlGaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Nataliamonika - na wątku co straciłam pierwsze maleństwo były dziewczyny z podobnymi krzywymi jak twoja. Większość powtarzała i wyniki identyczne, lekarze nic z tym nie robili później. W każdym bądź razie u nich było ok. Wyniki masz przesłać do lekarza?12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nataliamonika wrote:Moje wyniki. Jakoś nisko i teraz nie wiem, bo mnie wystraszyłyście, że za niski też nie może być...
Glukoza na czczo (pkt 0) 74,91 mg/dl
Glukoza po 1 godz. (pkt 1) 61,14 mg/dl
Glukoza po 2 godz. (pkt 2) 87,28 mg/dl -
nataliamonika wrote:U nas otulacz na początek, bo mamy do tego materac i podobno najlepszy dla noworodka, bo imituje ciasnotę w brzuchu, ogranicza odruch moro, kolkę i dziecko jest w nim najspokojniejsze
http://www.zeberek.pl/images/RED%20CASTLE/pol_pl_Magiczny-kocyk-otulacz-Miracle-Blanket-niebieski-Red-Castle-1523_4.jpg
Wylicytowałam nawet wczoraj nowy na Allegro śliczny w ptaszki z Gro Swaddle za 27 zł, normalnie 75 kosztujehttps://www.maluchy.pl/li-73179.png