X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli witaj i gratuluję :-)

Eli lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85 wrote:
    Faktycznie, mi też bardzo przykro, chyba żadna nie chciałaby tego przechodzić:( musiałby to być fatalny błąd w lab. A poprzednią bete w którym tyg robiłaś? tak jak jedna z dziewczyn napisała dobrze że nie będziesz wymagała ingerencji bo to i dla psychiki trauma (moja siostra ma za sobą kilka poronień zawsze w 9tyg i musiała być w szpitalu, miała wszystkie badania robione, wydali majątek ale szpital najbardziej przeżywała)
    Dziewczyny statystyki są nieubłagane :( to jest coś strasznego :(

Ja też źle spałam ale mam też z młodą problemy w przedszkolu, i nie wiem juz co robić:(ehhh :(
    No jak się zacznie krwawienie to odetchnę bo nie chce tabletki i szpitala, ale z tym roznie bywa, chociaz ostatnim razem obyło się bez to i teraz też myślę.

Co do lekarzy jestem już zapisana do ginekologa i endokrynologa, mam w pakiecie też reumatologa a badania immunologiczne miałam po ostatnim, więc poczekam co gin powie we wtorek, czy idziemy dalej w te badania czy jak.

• majamia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczorajszego wieczora boli mnie lewa pavhwina i masakra... sny o ppzamacicznej ciazy. Masakra! Mozg potrafi splatac figla...

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    A co sie dzieje w przedszkolu?

P.s będę mogła sobie podkrasc twój avatarek? :-)
    A dużo by pisać, młoda od urodzenia refluks, i teraz w przedszkolu żyganko na zawołanie, tzn przy jedzeniu. I już nie wiem jak z tym sobie radzić, panie w przedszkolu każą iść do psychologa no to pójdę, w domu ani nigdzie indziej się to nie zdarza. Poza tym córka ma problemy społeczne, ktoś obcy jak przyjdzie to świrzy tak że szkoda gadać, dopiero po jakimś czasie ładnie się sama bawi. Z dziećmi ciężko nawiązać kontakt i wogóle:( ehhh mam doła od wczoraj jak nie wiem...

p.s. możesz :P ale chyba trochę głupio jak będziemy mieć takie same awatary?czy po coś innego :P

Mi się zdarzyło już podnieść sobie ciśnienie ale to musiałybyśmy żyć w bajce żeby nie było żadnych problemów itp

Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
  • A85K Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Eli gratulacje :-)

SusannaDean powodzenia...porób sobie badania tak jak dziewczyny Ci radzą. A potem działaj ;-)

Ja w każdej ciąży miałam kłótnie czasami nawet kilka razy w tygodniu...taki temperament ja I mój M jesteśmy spod znaku barana więc rozumiecie.

A jakie plany na weekend macie ?

Nola lubi tę wiadomość

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Monal Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od rana leżę w łóżku i płaczę. Totalnie się przez to wszystko rozkleiłam.

3jgxpc0zh44cocy1.png
  • A85K Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

Moja średnia jak ma stresa jak np.zostawimy ją w łóżeczku to potrafi zwymiotować ale jest teraz dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 10:56

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Eli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85 wrote:
    A dużo by pisać, młoda od urodzenia refluks, i teraz w przedszkolu żyganko na zawołanie, tzn przy jedzeniu. I już nie wiem jak z tym sobie radzić, panie w przedszkolu każą iść do psychologa no to pójdę, w domu ani nigdzie indziej się to nie zdarza. Poza tym córka ma problemy społeczne, ktoś obcy jak przyjdzie to świrzy tak że szkoda gadać, dopiero po jakimś czasie ładnie się sama bawi. Z dziećmi ciężko nawiązać kontakt i wogóle:( ehhh mam doła od wczoraj jak nie wiem...

p.s. możesz :P ale chyba trochę głupio jak będziemy mieć takie same awatary?czy po coś innego :P

Mi się zdarzyło już podnieść sobie ciśnienie ale to musiałybyśmy żyć w bajce żeby nie było żadnych problemów itp
    Moja corka tez ma problemy spoleczne. Mamy wizyte u neurologa 27 kwietnia. Teraz to juz jest dzien do nocy, ale pierwszy rok to byl dramat. Nie wyobrazam sobie momentu przedszkola

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja najstarsza ma 3 lata I 3 miesiące I mało mówi tylko mama, tata, daj, nie I krzyczy , średnia też tak ma ... nie wiem co robić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 10:59

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli witaj

Nola ja miałam z zuzą 3 stresujące sytuacje na samym początku, 1. nianią bylam i 3 letnia dziewczyna skoczyła mi na brzuch i kolanem wbiła mi się w brzuch,
    2 potem kilka tygodni póżniej jak R wchodizł na łóżko zerwało się i wpadł prosto na mój brzuch, a 3 sytacja jak byłam w 4 miechu, ostro zahamował autobus i upadłam na brzuch na szczęscie Zuza jest z nami.

Nola lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja próbuję ogarniać w domu bo w środę mamy Panią z OA - wizytę domowa. Chociaż myślami jestem gdzie indziej. To silniejsze ode mnie.

Człowieka nie da się wyłączyć, nie myśl i koniec. Samo to przychodzi.

Tez mam 1000 myśli czy wszystko jest dobrze.

A85K lubi tę wiadomość

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Eli Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K wrote:
    Moja najstarsza ma 3 lata I 3 miesiące I mało mówi tylko mama, tata, daj, nie I krzyczy , średnia też tak ma ... nie wiem co robić.
    Proponuje konsultacje u logopedy.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Proponuje konsultacje u logopedy.

My mieszkamy w De I zaraz będą nas ciągać po psychologach...Też o logopedzie myśleliśmy . Mój M pracuje do późna ale musimy to jakoś ogarnąć.
    Jak myślisz logopeda czy jeszcze jakiś inny lekarz ?

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    No ja próbuję ogarniać w domu bo w środę mamy Panią z OA - wizytę domowa. Chociaż myślami jestem gdzie indziej. To silniejsze ode mnie.

Człowieka nie da się wyłączyć, nie myśl i koniec. Samo to przychodzi.

Tez mam 1000 myśli czy wszystko jest dobrze.

Masz rację...człowiek robi coś I myśli ...nie da się tego powstrzymać.

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka I Emka29 dajcie znać jak tam po wizycie :-) Powodzenia i trzymamy kciuki ;-)

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oddałam krew teraz czekam na wyniki...od rana głową mnie boli i mdli mnie co chwile...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pon idę na betę, a te myśli są tragiczne, z zuzą tak nie miałam, a teraz nachodzą mnie takie że głowa mała, i od wczoraj też jakoś tak i brzuch nie boli, sutki nadal fioletowe i pełne, ciężke, ale reszta, teraz poganiałam się po mieszkaniu z zuzią :) też się super czuje, dobrze że te zawroty minęły.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K wrote:
    My mieszkamy w De I zaraz będą nas ciągać po psychologach...Też o logopedzie myśleliśmy . Mój M pracuje do późna ale musimy to jakoś ogarnąć.
    Jak myślisz logopeda czy jeszcze jakiś inny lekarz ?
    Mysle, ze logopeda lub neurologopeda wystarczy. Musi sprawdzic dlaczego tak malo dziecko mowi, ale grunt, ze w ogole mowi, czyli moze uda sie szybko wywolac pozostale gloski.

A85K lubi tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że szał na bety jest. Mnie też ciągnie ale z drugiej strony boję się iść. Jak się skuszę to zrobię w poniedziałek dopiero. No chyba że dam radę wytrzymać do wizyty. A to już może być trudne.

❤️❤️❤️
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poniedziałek jadę na badania dla hematologa i immunologa i pewnie zrobię betę, żeby się uspokoić, do wizyty jeszcze 13 dni, nie mogę się doczekać :)

A85K lubi tę wiadomość

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ