Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja powiem tak, ja bym poczekała do 3 lat, jako niania doświadczona wiem dzieci nie uzywają słów, gdy rodzice ich wyręczają, jeśli mała pokazuje palcem ze chce jeść, i daje się jej jeść, nie zachęcając do mówienia jeść, mamo daj jeść, głośno wyraźnie i sylabami, to dziecko się nie nauczy, człowiek od małego jest leniem, idzie na łatwizne, po co mam mówić jak mama wie o co mi chodzi. Do tego żyjemy w czasach gdy spędzanie czasu z dzieckiem jest bardzo krótkie, 2 -4 godziny dziennie, nie ma czasu na zabawy logopedyczne czy oglądanie ksiażeczek z obrazkami i uczenie tego dziecka. Ja bym poczekała jak do 3 roku życia ten stan się by utrzymywał wtedy bym zaczęła jeżdzić po logopedach.
-
Jooozefka wrote:ostatnią @ miałam 18 lutego...a serduszkowałam 7 marca...ja wiem że już powinno być mimo wszystko dziś jest 50dc
hmm patrząc na twój suwak myślałam że to 5 tydzień, ale w 7 tyg, masz starszą ciążę jak ja, faktycznie powinno coś już być, ale trzymam kciuki za to że się jeszcze pojawi może owula była tydzień póżniej i plemionry wytrzymały tyle czasu. Stąd ten poślizgWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 13:04
-
A85K wrote:Czekamy ...ale jak chcemy , żeby coś powiedziała to ona robi grymasa .
Wiem , że powinna więcej gadać...ale też nie chce na siłę ją zmuszać do mówienia.A85K lubi tę wiadomość
-
Po tych dzisiejszych wiadomościach ciężko się nie stresować. Już myślę o swojej wizycie w piątek. Tizzi, możesz mnie wpisać na 14.04?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 13:24
Tizzi lubi tę wiadomość
-
Tizzi wrote:Mój coś mówił, że przeważnie widać serduszko jak ma ok 5mm chyba że jest jakiś mega sprzęt. Więc według mnie jest szansa u ciebie tylko ja bym nie czekała dwóch tygodni tylko poszła za parę dni.
Zgadzam się z Toba .
Jooozefka idź za kilka dni.Laura
-
https://www.youtube.com/watch?v=kf1mVif7LdE&feature=youtu.be o my ZUZĄ ćwiczymy tak, tylko mówię, wyczaić trzeba moment jak krzyczy bo dziecko jak każde nie lubi siedzieć i się uczyć trzeba pokazać jej że to jest frajda
Tizzi, A85K lubią tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:https://www.youtube.com/watch?v=kf1mVif7LdE&feature=youtu.be o my ZUZĄ ćwiczymy tak, tylko mówię, wyczaić trzeba moment jak krzyczy bo dziecko jak każde nie lubi siedzieć i się uczyć trzeba pokazać jej że to jest frajda
Twoja córka fajnie już mówi ....ja próbuje ale ona nie chce tylko nie, nie nie I takie aha...ciężko z nią.Laura
-
A85K wrote:Lady Savage ona właśnie jest taki leniuszek. Ona krzyczy , pokazuje palcem co chce ale nie gada, nie powtarza po nas...a jak się jej nie da to ona jeszcze głośniej.
A85K lubi tę wiadomość
-
A85K wrote:Twoja córka fajnie już mówi ....ja próbuje ale ona nie chce tylko nie, nie nie I takie aha...ciężko z nią.
A85K lubi tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:A krzyczalas z nis pokrzycz pokaz ze tez cie to bawi, a potem zacznic krzyczec slowkami zacznij od sylab ktore twojs cora zna np ma-ma, ma-ma potem ta ta a potem lacz ma-ta, ta-ma, tylko tu sie liczy systematycznosc, no i krotki czas nie baw sie tak wiecej jak 10 min bo ja zanudzisz jak juz zalapie to w kolejnych dniach wprowadzaj nowe slowa
Dziękuje kochana...trzeba tak zrobić jak mówisz ale ciężko będzie bo ona uparta .Laura
-
Jula911 wrote:Moja beta z dzisiaj to 23 411, 48h temu 15 400. Kiepski przyrost
Przy takich wysokich wartościach beta już się nie podwaja co 48h, więc spokojnieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 14:34
Tizzi, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
A85K właśnie mało mówi bo jest ciągle z toba moja jest co prawda mlodsza no będzie migła teraz 4latka. Ale jak w De byłam z nią sama jeszcze 8miesicy temu uwierz mi ona mówiła kilka słów nie, tak, mama, tata, baba, am ,pic, pisiu. Tyle wróciliśmy do polski więcej slyszlam polskiego nie tylko ode mnie i już zaczęła łapać a jak do przedszkola poszła to wogole teraz z kia można normalnie porozmawiać. A poprostu ty z dziewczynami jak mówisz to ciągle to samo tak jak i ja. Ona nie musiała dużo mówić ja zaraz wiedziałam o co chodzi. Cwicz z nią. Rozumiem dlaczego nie dajesz jej do przedszkola sama tam to przechodziłam. Dlatego chciałam wrócić do Polski
Ojjj pechowy weekend mamy jeśli chodzi o wieściMus lubi tę wiadomość