Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Eli wrote:Mysle, ze logopeda lub neurologopeda wystarczy. Musi sprawdzic dlaczego tak malo dziecko mowi, ale grunt, ze w ogole mowi, czyli moze uda sie szybko wywolac pozostale gloski.
Ona rozumie co się do niej mówi ale nie chce z nami gadać tylko te pare słów.
Zobaczymy ....może potrzebuje więcej czasu.Laura
-
A85K wrote:Moja najstarsza ma 3 lata I 3 miesiące I mało mówi tylko mama, tata, daj, nie I krzyczy , średnia też tak ma ... nie wiem co robić.
ps. ja jestem po filologii i teraz robię podyplomowke z logopedii;)Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Dziewczyny ja już po wizycie...dzidziuś jest...ale serducho nie bije...a według gina już na bank powinno...czekamy 2 tygodnie...jak nie będzie to wiadomo...zabieg...ahhh...kolejny raz ...płakać mi się chce na myśl o samej sobie normalnie...człowiek po teście już imię wymyśla, obmysla ubranka, fyzury i wybiera studia..a tu ehhh...brak serducha...
Gin najlepszy w mojej miejscowości...sprzet nowiuśki...więc...wiadomo
Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
i aniołków (*) 2009;2014 -
A85K wrote:Ona rozumie co się do niej mówi ale nie chce z nami gadać tylko te pare słów.
Zobaczymy ....może potrzebuje więcej czasu.
U mnie młoda też mało mówiła ale ona wcześniak itp więc cały czas reh
Mnie mdli masakra, ja nie robię bet, widziałam pęcherzyk czekam grzecznie do wizyty. Jeszcze 6 dniPanie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
Jooozefka wrote:Dziewczyny ja już po wizycie...dzidziuś jest...ale serducho nie bije...a według gina już na bank powinno...czekamy 2 tygodnie...jak nie będzie to wiadomo...zabieg...ahhh...kolejny raz ...płakać mi się chce na myśl o samej sobie normalnie...człowiek po teście już imię wymyśla, obmysla ubranka, fyzury i wybiera studia..a tu ehhh...brak serducha...
Gin najlepszy w mojej miejscowości...sprzet nowiuśki...więc...wiadomoPanie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
Jooozefka wrote:Dziewczyny ja już po wizycie...dzidziuś jest...ale serducho nie bije...a według gina już na bank powinno...czekamy 2 tygodnie...jak nie będzie to wiadomo...zabieg...ahhh...kolejny raz ...płakać mi się chce na myśl o samej sobie normalnie...człowiek po teście już imię wymyśla, obmysla ubranka, fyzury i wybiera studia..a tu ehhh...brak serducha...
Kochana ma pewno pojawi się serduszko, bądź dobrej myśli. A na pewno Suwaczek dobrze pokazuje tobie tc? Kiedy miałaś ostatnia @?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
A85K wrote:Ona rozumie co się do niej mówi ale nie chce z nami gadać tylko te pare słów.
Zobaczymy ....może potrzebuje więcej czasu. -
Wiele historii czytalam, w ktorych dziewczyny widzialy serducho bardzo pozno, nawet w 8tc, wiec... czekaj spokojnie!magdzia26 lubi tę wiadomość
-
Alxawl wrote:mieszkasz za granicą z tego co pamiętam... dzieci chodzą do przedszkola? w domu słyszą polski a poza domem angielski? to może mieć wpływ na rozwój mowy chociaż mówi się ze do 3 roku życia dziecko powinno mówić ale w przypadku dzieci dwujezycznych może się to trochę przesunąć. też bym poszła do logopedy
ps. ja jestem po filologii i teraz robię podyplomowke z logopedii;)
Mieszkamy w DE ...siedzę w domu I zajmuje się dziećmi dlatego nie wysyłaliśmy jej do przedszkola....zastanawiałam się nad tym ale tyle się słyszy...boimy się ją wysłać do przedszkola ....poporostu nie mam zaufania.Laura
-
Może idź do innego gina w przyszłym tygodniu ...nie wiem co napisać.
Powodzenia kochana.Laura
-
Gin najlepszy w mojej miejscowości...sprzet nowiuśki...więc...wiadomo -
Yoselyn82 wrote:Kochana ma pewno pojawi się serduszko, bądź dobrej myśli. A na pewno Suwaczek dobrze pokazuje tobie tc? Kiedy miałaś ostatnia @?
ostatnią @ miałam 18 lutego...a serduszkowałam 7 marca...ja wiem że już powinno być mimo wszystko dziś jest 50dc
Eli wrote:Moja corka tez rozumie i tez mataki zasob slow, ale za kilka dni ma 2 lata, przy trzech juz bym sie martwila. Oczywiscie mozebyc tak, ze ruszy nagle, ale pracuje z dziecmi i mam porownanie ile wdanym wieku powinny mowic. Poczekaj miesiac i zobaczysz, czy jest progres.
Czekamy ...ale jak chcemy , żeby coś powiedziała to ona robi grymasa .
Wiem , że powinna więcej gadać...ale też nie chce na siłę ją zmuszać do mówienia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 12:30
Laura
-
Jooozefka wrote:ostatnią @ miałam 18 lutego...a serduszkowałam 7 marca...ja wiem że już powinno być mimo wszystko dziś jest 50dc
Badalas teraz moze bete?
Bo ja wlasnie sie nad tym zastanawiam... u mnie 47dc a w poniedzialek mam wizyte. 2 tygodnie czekac, to sporo. Nie mozna tego jakos wczesniej sprawdzic? -
Nie nie badałam bety...we wcześniejszych ciążach utwierdziłam się że c ma być to będzie...mam już 2 straty...i ja wiem już jak to się u mnie kończy...myślę, że teraz sam przyrost mało powie...bo już nie jest tak duży...w ostatniej ciąży zaśniadowej był przyrost po jakieś pół tysiąca co 2-3 dni...a mimo to nawet zarodka nie było ...poczekam cierpliwie...ahhh z drugiej strony wolę naturalnie poronić niż zaliczyć już 3 łyżeczkowanie