X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • A85K Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Mysle, ze logopeda lub neurologopeda wystarczy. Musi sprawdzic dlaczego tak malo dziecko mowi, ale grunt, ze w ogole mowi, czyli moze uda sie szybko wywolac pozostale gloski.

Ona rozumie co się do niej mówi ale nie chce z nami gadać tylko te pare słów.
    Zobaczymy ....może potrzebuje więcej czasu.

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K wrote:
    Moja najstarsza ma 3 lata I 3 miesiące I mało mówi tylko mama, tata, daj, nie I krzyczy , średnia też tak ma ... nie wiem co robić.
    mieszkasz za granicą z tego co pamiętam... dzieci chodzą do przedszkola? w domu słyszą polski a poza domem angielski? to może mieć wpływ na rozwój mowy chociaż mówi się ze do 3 roku życia dziecko powinno mówić ale w przypadku dzieci dwujezycznych może się to trochę przesunąć. też bym poszła do logopedy
    ps. ja jestem po filologii i teraz robię podyplomowke z logopedii;)

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po wizycie...dzidziuś jest...ale serducho nie bije...a według gina już na bank powinno...czekamy 2 tygodnie...jak nie będzie to wiadomo...zabieg...ahhh...kolejny raz ...płakać mi się chce na myśl o samej sobie normalnie...człowiek po teście już imię wymyśla, obmysla ubranka, fyzury i wybiera studia..a tu ehhh...brak serducha...
    Gin najlepszy w mojej miejscowości...sprzet nowiuśki...więc...wiadomo :(

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K wrote:
    Hmmmm a przedszkole?bo dzieci przełamują się w przedszkolach (znam osobiście przypadki rok jeździli do logopedy a dziecko poszło do przedszkola i musiało się rozruszać :))
    U mnie młoda też mało mówiła ale ona wcześniak itp więc cały czas reh

Mnie mdli masakra, ja nie robię bet, widziałam pęcherzyk czekam grzecznie do wizyty. Jeszcze 6 dni :(

Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka wrote:
    Dziewczyny ja już po wizycie...dzidziuś jest...ale serducho nie bije...a według gina już na bank powinno...czekamy 2 tygodnie...jak nie będzie to wiadomo...zabieg...ahhh...kolejny raz ...płakać mi się chce na myśl o samej sobie normalnie...człowiek po teście już imię wymyśla, obmysla ubranka, fyzury i wybiera studia..a tu ehhh...brak serducha...
    Kochana :( może pójdziesz za kilka dni do innego?:( ja nie wiem ja już chyba nie będę wchodzić na to forum poprostu chyba się zaraz popłacze:(

Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka wrote:

Kochana ma pewno pojawi się serduszko, bądź dobrej myśli. A na pewno Suwaczek dobrze pokazuje tobie tc? Kiedy miałaś ostatnia @?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Eli Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K wrote:
    Moja corka tez rozumie i tez mataki zasob slow, ale za kilka dni ma 2 lata, przy trzech juz bym sie martwila. Oczywiscie mozebyc tak, ze ruszy nagle, ale pracuje z dziecmi i mam porownanie ile wdanym wieku powinny mowic. Poczekaj miesiac i zobaczysz, czy jest progres.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Ja oddałam krew teraz czekam na wyniki...od rana głową mnie boli i mdli mnie co chwile...
    Powodzenia &&&&

Ja tez :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka wrote:

Wiele historii czytalam, w ktorych dziewczyny widzialy serducho bardzo pozno, nawet w 8tc, wiec... czekaj spokojnie!

magdzia26 lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • A85K Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxawl wrote:
    mieszkasz za granicą z tego co pamiętam... dzieci chodzą do przedszkola? w domu słyszą polski a poza domem angielski? to może mieć wpływ na rozwój mowy chociaż mówi się ze do 3 roku życia dziecko powinno mówić ale w przypadku dzieci dwujezycznych może się to trochę przesunąć. też bym poszła do logopedy
    ps. ja jestem po filologii i teraz robię podyplomowke z logopedii;)

Mieszkamy w DE ...siedzę w domu I zajmuje się dziećmi dlatego nie wysyłaliśmy jej do przedszkola....zastanawiałam się nad tym ale tyle się słyszy...boimy się ją wysłać do przedszkola ....poporostu nie mam zaufania.

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka wrote:

Może idź do innego gina w przyszłym tygodniu ...nie wiem co napisać.
    Powodzenia kochana.

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka wrote:
    Ktory to.tc?

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Kochana ma pewno pojawi się serduszko, bądź dobrej myśli. A na pewno Suwaczek dobrze pokazuje tobie tc? Kiedy miałaś ostatnia @?

ostatnią @ miałam 18 lutego...a serduszkowałam 7 marca...ja wiem że już powinno być mimo wszystko dziś jest 50dc

i aniołków (*) 2009;2014
  • A85K Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Moja corka tez rozumie i tez mataki zasob slow, ale za kilka dni ma 2 lata, przy trzech juz bym sie martwila. Oczywiscie mozebyc tak, ze ruszy nagle, ale pracuje z dziecmi i mam porownanie ile wdanym wieku powinny mowic. Poczekaj miesiac i zobaczysz, czy jest progres.

Czekamy ...ale jak chcemy , żeby coś powiedziała to ona robi grymasa .
    Wiem , że powinna więcej gadać...ale też nie chce na siłę ją zmuszać do mówienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 12:30

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Monal Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka wrote:
    ostatnią @ miałam 18 lutego...a serduszkowałam 7 marca...ja wiem że już powinno być mimo wszystko dziś jest 50dc

Badalas teraz moze bete?
    Bo ja wlasnie sie nad tym zastanawiam... u mnie 47dc a w poniedzialek mam wizyte. 2 tygodnie czekac, to sporo. Nie mozna tego jakos wczesniej sprawdzic?

3jgxpc0zh44cocy1.png
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie badałam bety...we wcześniejszych ciążach utwierdziłam się że c ma być to będzie...mam już 2 straty...i ja wiem już jak to się u mnie kończy...myślę, że teraz sam przyrost mało powie...bo już nie jest tak duży...w ostatniej ciąży zaśniadowej był przyrost po jakieś pół tysiąca co 2-3 dni...a mimo to nawet zarodka nie było ...poczekam cierpliwie...ahhh z drugiej strony wolę naturalnie poronić niż zaliczyć już 3 łyżeczkowanie

i aniołków (*) 2009;2014
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli witamy :)

SusannaDean bardzo mi przykro. :( Szkoda, że nie poszłaś na tą bete dzisiaj do tego samego labo.

Joozefka a zarodek już był? To była pierwsza wizyta?

Eli lubi tę wiadomość

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka wrote:
    nie załamuj się, może jeszcze nie widział serduszka, na pewno za 2 tyg bedzie

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zarodek jest i ma 4,5mm

i aniołków (*) 2009;2014
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka wrote:
    Tak zarodek jest i ma 4,5mm
    Mój coś mówił, że przeważnie widać serduszko jak ma ok 5mm chyba że jest jakiś mega sprzęt. Więc według mnie jest szansa u ciebie tylko ja bym nie czekała dwóch tygodni tylko poszła za parę dni.

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ