X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • A85K Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Mysle, ze logopeda lub neurologopeda wystarczy. Musi sprawdzic dlaczego tak malo dziecko mowi, ale grunt, ze w ogole mowi, czyli moze uda sie szybko wywolac pozostale gloski.

Ona rozumie co się do niej mówi ale nie chce z nami gadać tylko te pare słów.
    Zobaczymy ....może potrzebuje więcej czasu.

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K wrote:
    Moja najstarsza ma 3 lata I 3 miesiące I mało mówi tylko mama, tata, daj, nie I krzyczy , średnia też tak ma ... nie wiem co robić.
    mieszkasz za granicą z tego co pamiętam... dzieci chodzą do przedszkola? w domu słyszą polski a poza domem angielski? to może mieć wpływ na rozwój mowy chociaż mówi się ze do 3 roku życia dziecko powinno mówić ale w przypadku dzieci dwujezycznych może się to trochę przesunąć. też bym poszła do logopedy
    ps. ja jestem po filologii i teraz robię podyplomowke z logopedii;)

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po wizycie...dzidziuś jest...ale serducho nie bije...a według gina już na bank powinno...czekamy 2 tygodnie...jak nie będzie to wiadomo...zabieg...ahhh...kolejny raz ...płakać mi się chce na myśl o samej sobie normalnie...człowiek po teście już imię wymyśla, obmysla ubranka, fyzury i wybiera studia..a tu ehhh...brak serducha...
    Gin najlepszy w mojej miejscowości...sprzet nowiuśki...więc...wiadomo :(

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K wrote:
    Hmmmm a przedszkole?bo dzieci przełamują się w przedszkolach (znam osobiście przypadki rok jeździli do logopedy a dziecko poszło do przedszkola i musiało się rozruszać :))
    U mnie młoda też mało mówiła ale ona wcześniak itp więc cały czas reh

Mnie mdli masakra, ja nie robię bet, widziałam pęcherzyk czekam grzecznie do wizyty. Jeszcze 6 dni :(

Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka wrote:
    Dziewczyny ja już po wizycie...dzidziuś jest...ale serducho nie bije...a według gina już na bank powinno...czekamy 2 tygodnie...jak nie będzie to wiadomo...zabieg...ahhh...kolejny raz ...płakać mi się chce na myśl o samej sobie normalnie...człowiek po teście już imię wymyśla, obmysla ubranka, fyzury i wybiera studia..a tu ehhh...brak serducha...
    Kochana :( może pójdziesz za kilka dni do innego?:( ja nie wiem ja już chyba nie będę wchodzić na to forum poprostu chyba się zaraz popłacze:(

Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka wrote:

Kochana ma pewno pojawi się serduszko, bądź dobrej myśli. A na pewno Suwaczek dobrze pokazuje tobie tc? Kiedy miałaś ostatnia @?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Eli Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K wrote:
    Moja corka tez rozumie i tez mataki zasob slow, ale za kilka dni ma 2 lata, przy trzech juz bym sie martwila. Oczywiscie mozebyc tak, ze ruszy nagle, ale pracuje z dziecmi i mam porownanie ile wdanym wieku powinny mowic. Poczekaj miesiac i zobaczysz, czy jest progres.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Ja oddałam krew teraz czekam na wyniki...od rana głową mnie boli i mdli mnie co chwile...
    Powodzenia &&&&

Ja tez :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka wrote:

Wiele historii czytalam, w ktorych dziewczyny widzialy serducho bardzo pozno, nawet w 8tc, wiec... czekaj spokojnie!

magdzia26 lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • A85K Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxawl wrote:
    mieszkasz za granicą z tego co pamiętam... dzieci chodzą do przedszkola? w domu słyszą polski a poza domem angielski? to może mieć wpływ na rozwój mowy chociaż mówi się ze do 3 roku życia dziecko powinno mówić ale w przypadku dzieci dwujezycznych może się to trochę przesunąć. też bym poszła do logopedy
    ps. ja jestem po filologii i teraz robię podyplomowke z logopedii;)

Mieszkamy w DE ...siedzę w domu I zajmuje się dziećmi dlatego nie wysyłaliśmy jej do przedszkola....zastanawiałam się nad tym ale tyle się słyszy...boimy się ją wysłać do przedszkola ....poporostu nie mam zaufania.

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka wrote:

Może idź do innego gina w przyszłym tygodniu ...nie wiem co napisać.
    Powodzenia kochana.

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka wrote:
    Ktory to.tc?

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Kochana ma pewno pojawi się serduszko, bądź dobrej myśli. A na pewno Suwaczek dobrze pokazuje tobie tc? Kiedy miałaś ostatnia @?

ostatnią @ miałam 18 lutego...a serduszkowałam 7 marca...ja wiem że już powinno być mimo wszystko dziś jest 50dc

i aniołków (*) 2009;2014
  • A85K Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Moja corka tez rozumie i tez mataki zasob slow, ale za kilka dni ma 2 lata, przy trzech juz bym sie martwila. Oczywiscie mozebyc tak, ze ruszy nagle, ale pracuje z dziecmi i mam porownanie ile wdanym wieku powinny mowic. Poczekaj miesiac i zobaczysz, czy jest progres.

Czekamy ...ale jak chcemy , żeby coś powiedziała to ona robi grymasa .
    Wiem , że powinna więcej gadać...ale też nie chce na siłę ją zmuszać do mówienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 12:30

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Monal Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka wrote:
    ostatnią @ miałam 18 lutego...a serduszkowałam 7 marca...ja wiem że już powinno być mimo wszystko dziś jest 50dc

Badalas teraz moze bete?
    Bo ja wlasnie sie nad tym zastanawiam... u mnie 47dc a w poniedzialek mam wizyte. 2 tygodnie czekac, to sporo. Nie mozna tego jakos wczesniej sprawdzic?

3jgxpc0zh44cocy1.png
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie badałam bety...we wcześniejszych ciążach utwierdziłam się że c ma być to będzie...mam już 2 straty...i ja wiem już jak to się u mnie kończy...myślę, że teraz sam przyrost mało powie...bo już nie jest tak duży...w ostatniej ciąży zaśniadowej był przyrost po jakieś pół tysiąca co 2-3 dni...a mimo to nawet zarodka nie było ...poczekam cierpliwie...ahhh z drugiej strony wolę naturalnie poronić niż zaliczyć już 3 łyżeczkowanie

i aniołków (*) 2009;2014
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli witamy :)

SusannaDean bardzo mi przykro. :( Szkoda, że nie poszłaś na tą bete dzisiaj do tego samego labo.

Joozefka a zarodek już był? To była pierwsza wizyta?

Eli lubi tę wiadomość

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka wrote:
    nie załamuj się, może jeszcze nie widział serduszka, na pewno za 2 tyg bedzie

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zarodek jest i ma 4,5mm

i aniołków (*) 2009;2014
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka wrote:
    Tak zarodek jest i ma 4,5mm
    Mój coś mówił, że przeważnie widać serduszko jak ma ok 5mm chyba że jest jakiś mega sprzęt. Więc według mnie jest szansa u ciebie tylko ja bym nie czekała dwóch tygodni tylko poszła za parę dni.

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ