Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
cześć
w śla robią betę w sobotę ale jak chcesz wynik w ten sam dzień to trzeba zapłacić 32zl (normalnie jest po 22zl)
ja bety już nie robię nie ma sensu. pecherzyk jest więc do usg 19.04 poczekam i wtedy wszystko będzie jasneMom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
nick nieaktualnyMamabyc3 wrote:Susanna to zrob tam gdzie wczoraj i może akurat urosło.
Ja dziś znów mam jakoś ala depresję. Jestem załamana stosunkiem mojej siostry do ciąży, mam dość.
U mnie też ovjawy jakby minęły tylko brzuch mnie boli ale to raczej na tle nerwowym. Nie mam ochoty nic jeść poprostu najchętniej bym się położyła i nie wstawala -
Dziewczyny, szok, dwa dni nie zaglądałam na forum, a tu prawie 50 stron do nadrobienia. Przyznam, że przeczytałam po łebkach.
Suzanna, bardzo mi przykro, wiem, co przechodzisz. Nie jestem specjalistą, ale wydaje mi się, że przy tak niskich wartościach bety, jak u Ciebie (oczywiście trzymam kciuki, aby to była pomyłka laboratorium), mamy do czynienia z ciążą biochemiczną, której "plus" jest taki, że organizm nie wymaga żadnego odpoczynku od starań. Dlatego życzę Ci, aby już w następnym cyklu się udało
Ja wczoraj robiłam betę i progesteron po 48 h: beta 684,3 (było 341,9), a progesteron 41,9, także patrzę coraz bardziej optymistycznie, ale wciąż boję się cieszyć.magdzia26 lubi tę wiadomość
5.12.16 - pusty pęcherzyk, 7 tc
-
Susanna, strasznie mi przykro, że przechodzisz przez to kolejny raz Może chciałabyś zajrzeć na wątek Zaczynamy znowu starania jest tam wiele dziewczyn po przejściach podobnych do Twoich i można dostać nie tylko ogrom wsparcia ale też dowiedzieć się wiele o badaniach, lekarzach itd.
-
nick nieaktualnyMamaokruszka wrote:Susanna, strasznie mi przykro, że przechodzisz przez to kolejny raz Może chciałabyś zajrzeć na wątek Zaczynamy znowu starania jest tam wiele dziewczyn po przejściach podobnych do Twoich i można dostać nie tylko ogrom wsparcia ale też dowiedzieć się wiele o badaniach, lekarzach itd.
-
Jula911 wrote:A gdzie jest takie laboratorium? Tez jestem z Poznania pojde zrobic bete, moze jak bedzie dobrze przyrastac to moze rzeczywiscie jest jeszce za wczesnie na zobaczenie zarodka...
-
nick nieaktualny
-
SusannaDean wrote:No weszłam na wątek. Muszę zrobić badania bo drugi raz to nie przypadek. Teraz najgorsze oczekiwanie na krwawienieMom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Najchętniej to bym przespała do wizyty żeby się nie zamartwiac i nie myśleć. Można oszalec!
Lady Savage lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
SusannaDean wrote:Na 5t6d beta 28 to chyba nie jest zdrowa ciaża, szczególnie ze jest spadek, co by nie urosło (?) nie ma szans, już to przechodziłam wiec wiem
Ana podstawowe koszt 40zl ale już ana1, ana2 itd no naprawdę możesz i wydać 1tys na wszytskie badania. Każde ana odpowiada pod dane choroby. Powoem tak moj brat zmarl na zalpalenie skornomiesniowe w wieku 23lat, bo noe chcieli dawac lelarze na badania a pozniej bylo za pozno na ratunek. Zdrowie najważniejsze dbaj o siebie. skoro masz obciążonie to musi dać skierowanie nie ma bata. A jak uda tobie się to odwiedź nas i pochwal się. -
O.matko widzę ze większość z nas źle spala. Ja.miałam pobudkę o 4, córka się obudziła i bawiła się smoczkiem przez godzinę, coprawda tylko raz do niej wstalam ale ja slyszalam, ona zasnęła to pies szczekal do rana. Masakra.Alicja- nasza księżniczka ur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017 -
nick nieaktualnyMamabyc3 wrote:W takim razie bardzi mi przykro. Zrób badania dokładne a tak czytałam że twoja mama ma toczen i rrumaidalne zapalenie stawów. Bardzo mnie dziwi, że żaden lekarz nie kazał tobie sprawdzić ana ( chodzi o choroby autoimmunologiczne/ autoagrseje) toczen, hashi, łysienie plackowate, zapalenie stawów, cukrzyca typu 1 i masa innych. U mnie w rodzinie jest takie obciążenie genetyczne, że masakra. Do endo, reumatolga radzę iść koniecznie. I niech dają tobie skierowanie bo no
Ana podstawowe koszt 40zl ale już ana1, ana2 itd no naprawdę możesz i wydać 1tys na wszytskie badania. Każde ana odpowiada pod dane choroby. Powoem tak moj brat zmarl na zalpalenie skornomiesniowe w wieku 23lat, bo noe chcieli dawac lelarze na badania a pozniej bylo za pozno na ratunek. Zdrowie najważniejsze dbaj o siebie. skoro masz obciążonie to musi dać skierowanie nie ma bata. A jak uda tobie się to odwiedź nas i pochwal się. -
SusannaDean wrote:Na 5t6d beta 28 to chyba nie jest zdrowa ciaża, szczególnie ze jest spadek, co by nie urosło (?) nie ma szans, już to przechodziłam wiec wiem
Dziewczyny statystyki są nieubłagane to jest coś strasznego
Ja też źle spałam ale mam też z młodą problemy w przedszkolu, i nie wiem juz co robić:(ehhhPanie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
Dziewczyny czy karczemna awantura moze zaszlodzic dziecku? Zdaza wam
Sie krzyczec i klocic w ciazy bardzo? Dzis doszlo mniedzy mna a mezem do strasznej awantury placz krzyki mega podniesione cisnienie...Boje sie ze taka dawka adrenaliny i kortyzolu hormonu stresu mogla cos zaszlodzic...czuje sie podle...ale juz nie
Moge cofnac czasu modle sie tylko zeby bylo dobrze O ile na pozniejszym etapie podobno nie ma to wplywu na dziecko to w przypadku naszych poczatkow jest teraz najbardziej niebezpieczny okres dla kruszynki...Czy ktoras z Mam przyzyla taka awanture w ciazy? -
Witam, jesli lekarz za 3 tygodnie potwierdzi, ze wszystko jest w porzadku, to dolacze do grudniowek 2017 z terminem na 17 grudnia. Jestem juz majowka 2015, choc corcia ostatecznie urodzila sie w kwietniu, 3 tyg przed terminem. Wczoraj i dzis zrobilam testy, wyszly pozytywne. Mielismy zaczac starania od maja, a udalo sie jakos wczesniej... pozdrawiam i zycze spokojnych ciaz
A85K, Wachciowa, magdzia26, Tizzi lubią tę wiadomość
-
Justya85 wrote:Faktycznie, mi też bardzo przykro, chyba żadna nie chciałaby tego przechodzić musiałby to być fatalny błąd w lab. A poprzednią bete w którym tyg robiłaś? tak jak jedna z dziewczyn napisała dobrze że nie będziesz wymagała ingerencji bo to i dla psychiki trauma (moja siostra ma za sobą kilka poronień zawsze w 9tyg i musiała być w szpitalu, miała wszystkie badania robione, wydali majątek ale szpital najbardziej przeżywała)
Dziewczyny statystyki są nieubłagane to jest coś strasznego
Ja też źle spałam ale mam też z młodą problemy w przedszkolu, i nie wiem juz co robić:(ehhh
A co sie dzieje w przedszkolu?
P.s będę mogła sobie podkrasc twój avatarek?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Nola wrote:Dziewczyny czy karczemna awantura moze zaszlodzic dziecku? Zdaza wam
Sie krzyczec i klocic w ciazy bardzo? Dzis doszlo mniedzy mna a mezem do strasznej awantury placz krzyki mega podniesione cisnienie...Boje sie ze taka dawka adrenaliny i kortyzolu hormonu stresu mogla cos zaszlodzic...czuje sie podle...ale juz nie
Moge cofnac czasu modle sie tylko zeby bylo dobrze O ile na pozniejszym etapie podobno nie ma to wplywu na dziecko to w przypadku naszych poczatkow jest teraz najbardziej niebezpieczny okres dla kruszynki...Czy ktoras z Mam przyzyla taka awanture w ciazy?Nola lubi tę wiadomość