Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się i ja

A progesteron co powoduje w naszym organizmie. Czemu np jednych bolą piersi a innych nie itpMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
magdzia26 wrote:Dziękuję za wszystkie odp zapytam na pewno gina o to... a dzisiaj postanowilam jednak przejść się na betę bo juz wytrzymać nie mogę

Ja chyba jednak pójdę w poniedziałek na betę, boję się jej strasznie.. Mam nadzieję że ładnie rośnie.,Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nesairah wrote:A gdzie wy robicie bete w sobote? Wyniki tego samego dnia?
W Śląskich kiedyś mi mówiła babka że jak zrobisz rano to jest szansa że dostaniesz jeszcze wynik a tak to pewnie szpital lub klinika która czynna do 15Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Z grubsza: przygotowuje endometrium do zadnieżdżenia zarodka, nie dopuszcza do poronienia (spadek progesteronu pod koniec drugiej fazy cyklu powoduje rozpoczęcie miesiączki), zatrzymuje akcję skurczową macicy, hamuje odpowiedź autoimmunologiczną matki na płód, przygotowuje piersi do laktacji, powoduje szereg przemian w ciąży, żeby maluszek miał wygodnie i bezpiecznie u nas w brzuszku. Ogólnie progesteron pomaga nam donosić ciążę, dlatego prawie każda kobieta, która ma problemy z donoszeniem ciąży suplementuje ten hormon w większej lub mniejszej dawceYoselyn82 wrote:Witam się i ja

A progesteron co powoduje w naszym organizmie. Czemu np jednych bolą piersi a innych nie itp
Yoselyn82 lubi tę wiadomość
-
Ja się obudziłam dzisiaj o 3 ej w nocy. Miałam okropny sen. Z 2 godziny przeryczałam. Już sobie wmówiłam, że zanik wszystkich objawów oznacza że tam już nic nie ma. Od kilku dni mi nic nie jest i nic mnie nie boli. Biore duphaston 2 razy dziennie to może on to wszystko jakoś podtrzymuje.
Nola lubi tę wiadomość

-
Ja tak samo dziś mam, biust już mnie tak nie boli jak jeszcze parę dni temu i już schiza czy wszystko dobrze jest.Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Lady Savage wrote:W poznaniu jest laboratorium czynne 7 dni w tyg 24 h i o ktorej bys nie poszla to pobiora probki i przu wyjsciu mowia o ktorej sa wyniki
A gdzie jest takie laboratorium? Tez jestem z Poznania
pojde zrobic bete, moze jak bedzie dobrze przyrastac to moze rzeczywiscie jest jeszce za wczesnie na zobaczenie zarodka...

23dpo bHCG 7493 mIU/ml
25dpo bHCG 15 400 mIU/ml
27dpo bHCG 23 411 mIU/ml -
nick nieaktualny
-
Monal wrote:A masz jakieś bóle jajnika albo podbrzusza, albo cokolwiek z dolegliwości?
Czasami mnie zakluje jajnik i czasem mam ciągnięcia w podbrzuszu ale wiesz schiza jest.Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Susanna to zrob tam gdzie wczoraj i może akurat urosło.
Ja dziś znów mam jakoś ala depresję. Jestem załamana stosunkiem mojej siostry do ciąży, mam dość.
U mnie też ovjawy jakby minęły tylko brzuch mnie boli ale to raczej na tle nerwowym. Nie mam ochoty nic jeść poprostu najchętniej bym się położyła i nie wstawala

[/url]