Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamaokruszka ja bym nie zdecydowała się leciec samolotem nawet godziny w ciąży. Co innego jak muszę bo wracam do domu a co innego lecieć na wakacje.Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Susanna ja bym zbadala:
P/c kariolipidowe
Antykoagulant toczniowy
Panel tarczycowy
Allo mlr
Ana
Wymazy na trójce
Mutacje
Komorki nk
Cytomegalia
Toxo
Leiden
P/c protrombiny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 22:51
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Susanna miałaś histeroskopia, może biopsja Endo..
Ja miałam tyle badań porobionych że mam gruba teczkę w domu i w kliniceMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
SusannaDean wrote:Ja mam tylko to zbadać ? Czy mąż też? O co w tym chodzi?
-
nick nieaktualnyMamaokruszka wrote:To badasz tylko Ty, jeśli kobieta ma trombofilię, ciążę prowadzi się inaczej niż u zdrowych kobiet. Trombofilia to skłonność do zakrzepicy, która wzmaga się w okressie ciąży (z powodu hormonów między innymi) może być genetyczna - mutacje V Leiden, protrombiny, MTHFR, PAI-1 lub o podłożu autoimmunologicznym - zespół antyfosfolipidowy. To tak w telegraficznym skrócie. Warto to sprawdzić bo trombo niestety znacznie utrudnia donoszenie ciąży, przeszkadza w implantacji zarodka, tworzeniu się łożyska. Ja przez trombofilię mam ciążę na heparynie i acardzie i, odpukać, jest ok. Znam też sporo dziewczyn z tego i z innych forów, które dzięki heparynie mają zdrowe dzieci.
-
Yoselyn82 wrote:Mamaokruszka ja bym nie zdecydowała się leciec samolotem nawet godziny w ciąży. Co innego jak muszę bo wracam do domu a co innego lecieć na wakacje.
-
nick nieaktualny
-
SusannaDean wrote:Nie ma @ bo jes duphaston a beta leci wiec z dziecka nici, innym razem, natura jest nieubłagana
-
No na pewno zrób też Ana możliwe że wtedy encorton będziesz musiała brać.Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
Po prostu tak produkujecie posty, że przez godzinę teraz czytałam.
Witam nowe mamusie, i jeszcze raz SusannaDean jesteśmy z Tobą
Ogólnie to ja nie mam tak weny siedzieć na forum. W pracy dużo pracuję na kompie, więc w domu staram się nie tykać już lapka, bo głowa boli i oczyska szczypią, że nawet okulary nie pomagają. Zresztą wracam po pracy, zawsze jest coś do zrobienia w domu, z małym trochę się pobawie i tak czas mija, a że ja z tych nie leżących to sobie w wolniejszym tempie ale wszystko zrobię
Dziś po pracy byłam u dentysty, znalazł malutki ubytek. No i oczywiście mówił, że teraz w ciąży to kontrolę co trzy mce...
Ja też nie mogę się doczekać kolejnej wizyty, mam 14.04 dobrze że jeszcze przed Swiętami, mam nadzieję że Kruszynka rośnie.
Co do wieku ja skończę w tym roku 32, mój Tż 34. Cycki jeszcze się mieszczą w miskę C, ale jest już ciężko
A85K lubi tę wiadomość
-
Yoselyn82 wrote:A czy mogę używać iladianu? Mam wrażenie że coś mnie zaczyna swedziec a biorę lutke dopochwowa.
Kochana iladian jest tylko probiotykiem... i to nie jest lek. moze sprobuj prozmawiac z ginem o zmianie lutki na doustna? -
SusannaDean wrote:co to dokładnie za badanie?
-
nick nieaktualnyMamaokruszka wrote:Przeciwciała przeciwjądrowe ANA to jedno z badań, które mają określić czy masz proces autoimmunizacyjny w organizmie, czyli czy masz w organizmie coś, co powoduje, że Twoje komórki atakują same siebie. ANA wychodzi często dodatnie przy hashi.
-
SusannaDean wrote:da się to leczyć?