X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka ja bym nie zdecydowała się leciec samolotem nawet godziny w ciąży. Co innego jak muszę bo wracam do domu a co innego lecieć na wakacje.

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanna ja bym zbadala:

P/c kariolipidowe
    Antykoagulant toczniowy
    Panel tarczycowy
    Allo mlr
    Ana
    Wymazy na trójce
    Mutacje
    Komorki nk
    Cytomegalia
    Toxo
    Leiden
    P/c protrombiny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 22:51

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanna miałaś histeroskopia, może biopsja Endo..

Ja miałam tyle badań porobionych że mam gruba teczkę w domu i w klinice

❤️❤️❤️
  • A85K Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa piękna beta ...gratulacje :-)

Wachciowa lubi tę wiadomość

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Ja mam tylko to zbadać ? Czy mąż też? O co w tym chodzi?
    To badasz tylko Ty, jeśli kobieta ma trombofilię, ciążę prowadzi się inaczej niż u zdrowych kobiet. Trombofilia to skłonność do zakrzepicy, która wzmaga się w okressie ciąży (z powodu hormonów między innymi) może być genetyczna - mutacje V Leiden, protrombiny, MTHFR, PAI-1 lub o podłożu autoimmunologicznym - zespół antyfosfolipidowy. To tak w telegraficznym skrócie. Warto to sprawdzić bo trombo niestety znacznie utrudnia donoszenie ciąży, przeszkadza w implantacji zarodka, tworzeniu się łożyska. Ja przez trombofilię mam ciążę na heparynie i acardzie i, odpukać, jest ok. Znam też sporo dziewczyn z tego i z innych forów, które dzięki heparynie mają zdrowe dzieci.

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    To badasz tylko Ty, jeśli kobieta ma trombofilię, ciążę prowadzi się inaczej niż u zdrowych kobiet. Trombofilia to skłonność do zakrzepicy, która wzmaga się w okressie ciąży (z powodu hormonów między innymi) może być genetyczna - mutacje V Leiden, protrombiny, MTHFR, PAI-1 lub o podłożu autoimmunologicznym - zespół antyfosfolipidowy. To tak w telegraficznym skrócie. Warto to sprawdzić bo trombo niestety znacznie utrudnia donoszenie ciąży, przeszkadza w implantacji zarodka, tworzeniu się łożyska. Ja przez trombofilię mam ciążę na heparynie i acardzie i, odpukać, jest ok. Znam też sporo dziewczyn z tego i z innych forów, które dzięki heparynie mają zdrowe dzieci.
    miałam badanie przeciwciał antykardiolipinowych, były dobre wyniki nie wskazywały na chorobe

• Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Mamaokruszka ja bym nie zdecydowała się leciec samolotem nawet godziny w ciąży. Co innego jak muszę bo wracam do domu a co innego lecieć na wakacje.
    Mój ginekolog mówi, że można, ale i tak pogadam z hematologiem i z immunologiem na ten temat. W sumie dla mnie większym obciążeniem byłoby 10 godzin w aucie, szczególnie, że na heparynie nie powinnam za długo podróżować. Póki jest ok, nie odwołujemy wyjazdu, jeśli cokolwiek będzie się działo, teściowa będzie musiała przeżyć, że nie będziemy na jej okrągłych urodzinach.

relg2n0ax4qs6djf.png
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok poczytam o tej trombofilii i zapisze wszystko przed pójsciem do gina

• Anuśka...G Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Nie ma @ bo jes duphaston a beta leci wiec z dziecka nici, innym razem, natura jest nieubłagana
    Ej kochana głowa do góry, jeszcze nic nie wiesz, idź jutro do lekarza...nie zamartwiaj się...ja mam cichutką nadzieję że masz pod serduszkiem małą kruszynkę...nie poddawaj się

gann3e3klgptngn9.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na pewno zrób też Ana możliwe że wtedy encorton będziesz musiała brać.

❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    No na pewno zrób też Ana możliwe że wtedy encorton będziesz musiała brać.
    co to dokładnie za badanie?

• Anuśka...G Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu tak produkujecie posty, że przez godzinę teraz czytałam.

Witam nowe mamusie, i jeszcze raz SusannaDean jesteśmy z Tobą :)

Ogólnie to ja nie mam tak weny siedzieć na forum. W pracy dużo pracuję na kompie, więc w domu staram się nie tykać już lapka, bo głowa boli i oczyska szczypią, że nawet okulary nie pomagają. Zresztą wracam po pracy, zawsze jest coś do zrobienia w domu, z małym trochę się pobawie i tak czas mija, a że ja z tych nie leżących to sobie w wolniejszym tempie ale wszystko zrobię :)
    Dziś po pracy byłam u dentysty, znalazł malutki ubytek. No i oczywiście mówił, że teraz w ciąży to kontrolę co trzy mce...

Ja też nie mogę się doczekać kolejnej wizyty, mam 14.04 dobrze że jeszcze przed Swiętami, mam nadzieję że Kruszynka rośnie.

Co do wieku ja skończę w tym roku 32, mój Tż 34. Cycki jeszcze się mieszczą w miskę C, ale jest już ciężko :)

A85K lubi tę wiadomość

gann3e3klgptngn9.png
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    A czy mogę używać iladianu? Mam wrażenie że coś mnie zaczyna swedziec a biorę lutke dopochwowa.

Kochana iladian jest tylko probiotykiem... i to nie jest lek. moze sprobuj prozmawiac z ginem o zmianie lutki na doustna?

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    co to dokładnie za badanie?
    Przeciwciała przeciwjądrowe ANA to jedno z badań, które mają określić czy masz proces autoimmunizacyjny w organizmie, czyli czy masz w organizmie coś, co powoduje, że Twoje komórki atakują same siebie. ANA wychodzi często dodatnie przy hashi.

relg2n0ax4qs6djf.png
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje cycki już ledwo wchodzą w miskę G, jeszcze trochę i będę musiała szyć staniki z namiotu :D

A85K lubi tę wiadomość

relg2n0ax4qs6djf.png
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłej nocy dziewczyny :-)

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłej nocy :)

relg2n0ax4qs6djf.png
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpijcie dobrze. <3

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Przeciwciała przeciwjądrowe ANA to jedno z badań, które mają określić czy masz proces autoimmunizacyjny w organizmie, czyli czy masz w organizmie coś, co powoduje, że Twoje komórki atakują same siebie. ANA wychodzi często dodatnie przy hashi.
    da się to leczyć? :(

• Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    da się to leczyć? :(
    Oczywiście, tak jak pisała Yosely, najczęściej dają na to encorton lub inny steryd. Jednak nie nakręcaj się, że coś znajdą. To wszytko może być zwykłym i bardzo nieszczęśliwym przypadkiem. Jednak badania warto zrobić.

relg2n0ax4qs6djf.png
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ