X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyniki z krwi mam lepsZe niż prZed ciąża! Ciąża dobrze na mnie dZiała :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja wyniki z krwi mam lepsZe niż prZed ciąża! Ciąża dobrze na mnie dZiała :P
    Ja tak mam z watroba i morfologia ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wyniki książkowe na początku. Po krwotoku i krwiaku w 12tyg zaczęło się rozjezdzac. No, ale nic. Najważniejsze,ze lekarz trzyma rękę na pulsie

• malysmok84 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:
    No wlasnie tak to jest jak czlowiek ambitniejszy o chce jak najwięcej to potem organizm mówi basta...

Znam ten ból dziewczyny. Też pracuję w domu i niby mogę sobie wxiąc komputer do łóżka ale i tak jak mam zły dzień bo się zle czuję to nie daję rady. Poza tym kregoslup mi tak wysiada ,że mam czasem wrażenie, że żadna pozycja nie jest wygodna. Przez to wszystko mam ciągle tyły z pracą i terminami. A co do płacenia...znam ten ból...ja się już nauczyłam dzielić projekty na etapy i płatności na etapy, bez zaliczki już nawet nie zaczynam. Zyjemy w okropnym kraju kombinatorow...

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pieluszkę w pieski z allegro - jak wszystko zresztą :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod koniec sierpnia miałam

Hgb 11,4
    Erytrocyty 3,8
    Płytki 190

Od początku ciazy mi spada po trochu ale teraz to mam przed oczami wizje anemii,
    Płytki za to mi się wahały ale tak nisko nigdy nie miałam, boje się bo ja ten Clexane biorę, za 2 tyg hematolog, może mnie w końcu porządnie zbadają bo od początku ciazy jadę na ten samej dawce. Nie robią mi się krwiaki siniaki, ale małopłytkowości + Clexane to o krwotok nietrudno.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na spotkaniu organizacyjnym w szkole rodzenia, w środę pierwsze zajęcia. Ale najlepiej jak prowadząca powiedziała, że kurs jest dla kobiet od 29 tygodnia ciąży i czy są jakieś panie w niższej ciąży, a tu pół sali 26-27 tydzień :) Kolejny kurs za 7,5 tygodnia, to chyba byłoby już za późno - 34 tc ;/ No i na szczęście wyrażono zgodę, żeby od 26 tygodnia chodzić :0 A było tyle osób, że ledwo się w sali mieściły. Oczywiście niektóre panie przyszły z partnerami i ci panowie zamiast ruszyć dupska i ustąpić miejsca ciężarnym, to siedzieli, a panie z brzuchami stały. Jeden się zreflektował i wstał i po nim jeszcze dwóch, a reszta ślepa...

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Pod koniec sierpnia miałam

Hgb 11,4
    Erytrocyty 3,8
    Płytki 190

Od początku ciazy mi spada po trochu ale teraz to mam przed oczami wizje anemii,
    Płytki za to mi się wahały ale tak nisko nigdy nie miałam, boje się bo ja ten Clexane biorę, za 2 tyg hematolog, może mnie w końcu porządnie zbadają bo od początku ciazy jadę na ten samej dawce. Nie robią mi się krwiaki siniaki, ale małopłytkowości + Clexane to o krwotok nietrudno.
    Ale bierzesz jakieś żelazo, czy ja razie nie? Bo nie pamiętam. A wizytę u gina kiedy masz, może szybciej coś zadziala

• Coco55 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    Znam ten ból dziewczyny. Też pracuję w domu i niby mogę sobie wxiąc komputer do łóżka ale i tak jak mam zły dzień bo się zle czuję to nie daję rady. Poza tym kregoslup mi tak wysiada ,że mam czasem wrażenie, że żadna pozycja nie jest wygodna. Przez to wszystko mam ciągle tyły z pracą i terminami. A co do płacenia...znam ten ból...ja się już nauczyłam dzielić projekty na etapy i płatności na etapy, bez zaliczki już nawet nie zaczynam. Zyjemy w okropnym kraju kombinatorow...
    No ja mam właśnie super szefowa i dziewczyny i póki co nie ma nikogo na moje miejsce. Więc jest mi w cholerę ciężko ja tak zostawić. Staram się nikogo nie zawieść Ale jest mi coeaz ciężej

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę od 2 tyg, najpierw trochę w pregna plus, od tyg już dość mocne tabletki. Wcześniej jadłam wiecej mięsa i tych zielonych. W piątek idę do gin to zapytam.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:

Podziwiam Coco, że daje radę siedzieć w pracy. Ja gdyby nie dodatkowy laptop, który waży niecały kg, to już dawno bym nie była w stanie pracować, bo pozycja siedząca odpadła u mnie parę miesięcy temu przez te bóle pod żebrami.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze krótko w sumie. Ja biorę żelazo już 16tyg 220mg plus herbatki z pokrzywy i dopiero teraz mi urosło. Wiem, marne pocieszenie. Może u Ciebie szybciej podziała. U mnie hemoglobina była na poziomie ok 10 wcześniej

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę dużo żelaza i mam anemię. Clexane też od początku, choć dawkę teraz mam mniejszą bo startowałam z 0,6 a teraz 0,4. Dr mówił, że zaczniemy się martwić jak hemoglobina spadnie poniżej 8 (u mnie jest 10). Znów mi krew z nosa leci przez ten acard i chętnie bym go odstawiła ale się boję, że znów mi dziecko zwolni z wagą. Jak nie urok to sraczka :/

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis mialam intensywny dzien.

Przywiozlam rzeczy od kolezanki, dostalam super kombinezon zimowy, sliczny. Oprocz tego laktator reczny z aventa tylko sobie dokupie butelke. Poza tym troche ubranek ale glownie juz na roczne dziecko. Takze ruszam z kupnem wyprawki :D

Dzis tez przywiezlismy komode na rzeczy maluszka wiec bedzie gdzie wszystko trzymac :D

W szkole rodzenia bylo dzis m.in. o cesarce i troche mnie to przerazilo, mam nadzieje ze uda mi sie urodzic silami natury bo cesarka mnie przeraza :/

Od kilku dni meczy mnie mega zgaga, wlasnie testuje migdaly czy pomoga

Nola lubi tę wiadomość

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD, a płytki jak u Ciebie?

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z wynikami krwi tak srednio. Hgb ostatnio bylo 11,7, hematokryt 34, ale za to plytki krwi troche wzrosly, chociaz i tak nie ma rewelacji. Biore teraz żelazo, zobaczymy czy coś zdziała.

Ja mam jutro zajęcia w szkole rodzeniarodzenia, będzie wykład o wyprawce do szpitala.

A z miłych rzeczy - mamy już skręcone łóżeczko :) ale się cieszę. Zaczyna do mnie dochodzić, że to już tuż tuż.

Nola lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Byłam dziś na spotkaniu organizacyjnym w szkole rodzenia, w środę pierwsze zajęcia. Ale najlepiej jak prowadząca powiedziała, że kurs jest dla kobiet od 29 tygodnia ciąży i czy są jakieś panie w niższej ciąży, a tu pół sali 26-27 tydzień :) Kolejny kurs za 7,5 tygodnia, to chyba byłoby już za późno - 34 tc ;/ No i na szczęście wyrażono zgodę, żeby od 26 tygodnia chodzić :0 A było tyle osób, że ledwo się w sali mieściły. Oczywiście niektóre panie przyszły z partnerami i ci panowie zamiast ruszyć dupska i ustąpić miejsca ciężarnym, to siedzieli, a panie z brzuchami stały. Jeden się zreflektował i wstał i po nim jeszcze dwóch, a reszta ślepa...
    Uwielbiam takich " gentelmenow" to sam ma kobiete w ciazy i wie jak jej ciezko to nie wstanie i nie ustapi innej ciezarnej? :/

• nesairah Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze z innej beczki - wczoraj byli u nas znajomi z rocznym dzieckiem i nasz kocur tak się przestraszył, że schował się pod łóżko i wyjść nie chciał. Wcześniej miał kontakt ze starszymi dziećmi, 5 latkami, ale to raczej sporadycznie. Zaczynam się poważnie obawiać jak zareaguje na syna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2017, 21:26

Nola lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koty instynktownie omijają małe dzieci. Mój siostrzeniec jak do nas przyjeżdża, to moje koty też się od niego trzymają z daleka. Później się oswoi. Lepiej tak, niż miałby się wpychać do łóżeczka i lgnac do małych dzieci

Nola lubi tę wiadomość

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Czyli jest okej ? :P
    Ok

dhpclr4.png
‹‹ 1169 1170 1171 1172 1173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ