Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Przeczytała, miałam dziś szalony dzień, słońce więc cały dzień na dworze. Do tego zaliczyłyśmy pocztę wysyłałam hurtem moje kartki haftowane, bo ostatnio miałam trochę zamówień.
I zahaczyłam o targowisko, tak mi się chce zupy dyniowejże się nie mogę doczekać jutrzejszego obiadu
-> Amus 64 cm! Wow, ale wysoka.
-> Coco ja bym poszła do dentysty i to szybko, nie koniecznie do tego samego.
-> Mała ja ostatnio miałam TSH 1,2 i endokrynolog powidział że rewelacja, jak tak dalej będzie to wyglądać to zostaniemy przy eutyroksie 50 do końca ciąży, i mam nie przychodzić do niego, jak nie przekroczy 2.
-> Emilkey uważam że to są skarpetki :)udające buty xD
Jeśli chodzi o brzuszek, to ja zauważyłam że moja 2 lata zabiera mi cały dzień, nie ma czasu na głaskanie brzucha i gadanie do niego. Przeraża mnie jak to będzie po porodzie, bo na razie latam za małą jak kot z chorym pęcherzem. Czasami zapominając że jestem w ciąży, a potem noc zerwana bo umieram z bólu.
-
Dobry wieczor, widze, ze większość mam robi juz intensywne zakupy, mi tez sie dzis udzielilo
kupilam Malemu kocyk akrylowy, kocyk minky z podusia, przescieradlo do kolyski i lozeczka i chyba zostala nam do kupienia tylko czapka zimowa, skarpetki, pampersy, chusteczki, laktator i kosmetyki. Cala przyjemnosc zakupu wozka i lozeczka juz za nami od 2 lat, ale za to jaka oszczednosc czasu teraz, no i przy corce cos ciezko ostatnio o ten czas, bo niestety dopadly ja te paskudne chorobska, najpierw angina, teraz jakas wirusowka
-
Amus87 wrote:Uwielbiam takich " gentelmenow" to sam ma kobiete w ciazy i wie jak jej ciezko to nie wstanie i nie ustapi innej ciezarnej?
-
nick nieaktualny
-
Ludzie mają w dupie. W labie przyszedl ktoś i pyta kto jest ostatni a jakiś pan wskazał na mnie, że ja. Oczywiście mu powiedzialam, że ja wchodzę pierwsza pokazując na sporych rozmiarów karteczke na drzwiach, że kobiety w ciąży obsługiwane są poza kolejnością. Kiecka obcisła więc niemożliwe żeby brzucha nie zauważył
Nola, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
nesairah wrote:A jeszcze z innej beczki - wczoraj byli u nas znajomi z rocznym dzieckiem i nasz kocur tak się przestraszył, że schował się pod łóżko i wyjść nie chciał. Wcześniej miał kontakt ze starszymi dziećmi, 5 latkami, ale to raczej sporadycznie. Zaczynam się poważnie obawiać jak zareaguje na syna.
Mój kot ma tak samo. Małe dzieci w domu- kot się chowa w szafieChoć trochę to się zmienia- moja półroczna chrześniaczka często u nas bywa i ostatnio Kicia zaczęła się jej przyglądać z przerażeniem w oczach i tylko szybko przemyka obok...
-
To ja mam chyba hakies szczescie w tym temacie, bo mnie ciagle ktos przepuszcza w kolejce czy ustepuje miejsca w tramwaju . I to mezczyzni, mlode kobiety ale tez te starsze i zawsze z usmiechem. Jasne ze trafiam tez na takich co udaja ze nie widza ale jakos duuuzo rzadziej
. Ostatnio nawet w labie jak weszlam to mocno satrszy dziadek sam powiedzial zebym nie czekala i wchodzila od razu. Moze trafiam na milych ludzi
Aztoria, Modrzewiowa, Nola, magdzia26, Petitka lubią tę wiadomość
Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
Dziewczyny, w sklepach to wiem,że na porządku dziennym jest niewidzialność kobiet w ciąży, ale na spotkaniu szkoły rodzenia ?? Nosz kurcze, gdybym była żoną takiego "niedowidzącego", to bym go sama z krzesła wykopała. A najlepszy był gość w garniturze, co się obściskiwał ze swoją partnerką, przytulali się i miziali, a nad jego głową stała dziewczyna z brzuchem. I prowadząca dała jej swoje krzesło w końcu. To buce nie faceci, oby mieli córki, nie synów, bo przykładu dobrego im nie dadzą w tej materii.31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Ja w poprzedniej ciąży olewałam takie sprawy, dobrze się czułam, więc moim zdaniem mogłam stać, ale bo incydencie w autobusie, jak upadłam na brzuch w 23 tyg i potem leżałam i ryczałam w szpitalu czekająć na USG, powiedziałam nigdy więcej, i teraz wykorzystuję ciążę, jestem w ciąży, mam prawo, i w nosie mam co powiedzą inny, ważna jestem teraz ja i moje dziecko.
-
nick nieaktualnyja też korzystam z tego prawa i mam w dupie co ludzie powiedzą, nikt nie wie, jak naprawdę się czuje i jak bolą mnie plecy. Najchętniej to bym zamawiała zakupy z dostawą do domu, ale mieszkam w takim miejscu,że nie przywiozą mi tego co bym chciała. Rana, kiedy jest mniej ludzi w sklepach, to samej mi się nie chce jeżdzić i tego wszystkiego pakować, a popołudniu jest masakra z kolejkami, to po prostu podchodzę i mówię wprost,ze jestem w ciązy, bo przecież gołym okiem nie widać mojego wielkiego brzucha. Komunikacją na szczęście nie jeżdżę. Sadzam tyłek w samochodzie i jadę
Co do panów w szkole rodzenia, to chyba gorsze zachowanie ich partnerek, bo ja bym swojego sama pogoniła. Ale, jak bylismy na echo, to też dużo par siedziało i jak przyszłam, to nie było gdzie siedzieć, oprócz schodów, to też zaden dupy nie podniósł,żeby ustąpic mi miejsca. Na szczęście długo nie czekałam, bo za chwilę ktoś wchodził do gabinetu i zwolnił krzesło. -
MalaHD wrote:Nie mogę zacytować
Płytki mam ładne 280 ale bardzo mi poleciały bo startowałam z poziomu 460 i tak z badania na badanie jest coraz niżej.
No nic, do przetaczania krwi jeszcze daleko, zobaczymy co powiedzą lekarze.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyk878 wrote:No to i tak masz super, ja najwyższe miałam 233 w ciazy, na początku miałam trochę niżej.
No nic, do przetaczania krwi jeszcze daleko, zobaczymy co powiedzą lekarze.takze nie spadną tak nisko
-
salenne wrote:Ludzie mają gdzieś ciężarne. Przedwczoraj w Ikei podeszłam bez kolejki do kasy pierwszeństwa i i tak słyszałam jakieś głupie teksty.
i w ikei w najblizszym czasie tez mam zamiar z tego skorzystac
moze to juz moja ostatnia ciaza
k878 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kamcia1988 wrote:Mój kot ma tak samo. Małe dzieci w domu- kot się chowa w szafie
Choć trochę to się zmienia- moja półroczna chrześniaczka często u nas bywa i ostatnio Kicia zaczęła się jej przyglądać z przerażeniem w oczach i tylko szybko przemyka obok...
Co do wyprawki nic nie mam jeszczetylko termin mam trochę później niż wy
Apolonia ❤️