Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytała, miałam dziś szalony dzień, słońce więc cały dzień na dworze. Do tego zaliczyłyśmy pocztę wysyłałam hurtem moje kartki haftowane, bo ostatnio miałam trochę zamówień.
    I zahaczyłam o targowisko, tak mi się chce zupy dyniowej :) że się nie mogę doczekać jutrzejszego obiadu XD

-> Amus 64 cm! Wow, ale wysoka.

-> Coco ja bym poszła do dentysty i to szybko, nie koniecznie do tego samego.

-> Mała ja ostatnio miałam TSH 1,2 i endokrynolog powidział że rewelacja, jak tak dalej będzie to wyglądać to zostaniemy przy eutyroksie 50 do końca ciąży, i mam nie przychodzić do niego, jak nie przekroczy 2.

-> Emilkey uważam że to są skarpetki :)udające buty xD
    Jeśli chodzi o brzuszek, to ja zauważyłam że moja 2 lata zabiera mi cały dzień, nie ma czasu na głaskanie brzucha i gadanie do niego XD. Przeraża mnie jak to będzie po porodzie, bo na razie latam za małą jak kot z chorym pęcherzem. Czasami zapominając że jestem w ciąży, a potem noc zerwana bo umieram z bólu.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę zacytować :/

Płytki mam ładne 280 ale bardzo mi poleciały bo startowałam z poziomu 460 i tak z badania na badanie jest coraz niżej.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor, widze, ze większość mam robi juz intensywne zakupy, mi tez sie dzis udzielilo ;) kupilam Malemu kocyk akrylowy, kocyk minky z podusia, przescieradlo do kolyski i lozeczka i chyba zostala nam do kupienia tylko czapka zimowa, skarpetki, pampersy, chusteczki, laktator i kosmetyki. Cala przyjemnosc zakupu wozka i lozeczka juz za nami od 2 lat, ale za to jaka oszczednosc czasu teraz, no i przy corce cos ciezko ostatnio o ten czas, bo niestety dopadly ja te paskudne chorobska, najpierw angina, teraz jakas wirusowka :/

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Uwielbiam takich " gentelmenow" to sam ma kobiete w ciazy i wie jak jej ciezko to nie wstanie i nie ustapi innej ciezarnej? :/
    Ja tez uwielbiam takich i jeszcze w sytuacji, kiedy sie w kolejke przed Ciebie wtrynia mimo, ze juz mie da sie nie zauwazyc ciazy :/

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio stalam w piekarni przede mną 7 pan na oko 50 parę lat każda...żadna nawet słowa nie powiedziała ogólnie niewidzialna jestem w tej ciazy...wiec jak kobiety tak mają to czego się spodziewać po facetach :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie mają gdzieś ciężarne. Przedwczoraj w Ikei podeszłam bez kolejki do kasy pierwszeństwa i i tak słyszałam jakieś głupie teksty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2017, 23:09

• Coco55 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w kolejnym dniu :) U mnie nic bardzo kiepska niestety apap średnio pomógł. Jedynie picie lodowatej wody Ale to skutkowało bieganiem co minutę do łazienki.....

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie mają w dupie. W labie przyszedl ktoś i pyta kto jest ostatni a jakiś pan wskazał na mnie, że ja. Oczywiście mu powiedzialam, że ja wchodzę pierwsza pokazując na sporych rozmiarów karteczke na drzwiach, że kobiety w ciąży obsługiwane są poza kolejnością. Kiecka obcisła więc niemożliwe żeby brzucha nie zauważył :/

Nola, magdzia26 lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    A jeszcze z innej beczki - wczoraj byli u nas znajomi z rocznym dzieckiem i nasz kocur tak się przestraszył, że schował się pod łóżko i wyjść nie chciał. Wcześniej miał kontakt ze starszymi dziećmi, 5 latkami, ale to raczej sporadycznie. Zaczynam się poważnie obawiać jak zareaguje na syna.

Mój kot ma tak samo. Małe dzieci w domu- kot się chowa w szafie :P Choć trochę to się zmienia- moja półroczna chrześniaczka często u nas bywa i ostatnio Kicia zaczęła się jej przyglądać z przerażeniem w oczach i tylko szybko przemyka obok... :)

w4sq43r8x4wdamie.png
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam chyba hakies szczescie w tym temacie, bo mnie ciagle ktos przepuszcza w kolejce czy ustepuje miejsca w tramwaju . I to mezczyzni, mlode kobiety ale tez te starsze i zawsze z usmiechem. Jasne ze trafiam tez na takich co udaja ze nie widza ale jakos duuuzo rzadziej :). Ostatnio nawet w labie jak weszlam to mocno satrszy dziadek sam powiedzial zebym nie czekala i wchodzila od razu. Moze trafiam na milych ludzi :)

Aztoria, Modrzewiowa, Nola, magdzia26, Petitka lubią tę wiadomość

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w sklepach to wiem,że na porządku dziennym jest niewidzialność kobiet w ciąży, ale na spotkaniu szkoły rodzenia ?? Nosz kurcze, gdybym była żoną takiego "niedowidzącego", to bym go sama z krzesła wykopała. A najlepszy był gość w garniturze, co się obściskiwał ze swoją partnerką, przytulali się i miziali, a nad jego głową stała dziewczyna z brzuchem. I prowadząca dała jej swoje krzesło w końcu. To buce nie faceci, oby mieli córki, nie synów, bo przykładu dobrego im nie dadzą w tej materii.

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przepuścily 2 mlode dziewczyny i jedna mama z małym dzieckiem. Koniec. Dla facetow jestem niewidzialna

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży olewałam takie sprawy, dobrze się czułam, więc moim zdaniem mogłam stać, ale bo incydencie w autobusie, jak upadłam na brzuch w 23 tyg i potem leżałam i ryczałam w szpitalu czekająć na USG, powiedziałam nigdy więcej, i teraz wykorzystuję ciążę, jestem w ciąży, mam prawo, i w nosie mam co powiedzą inny, ważna jestem teraz ja i moje dziecko.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też korzystam z tego prawa i mam w dupie co ludzie powiedzą, nikt nie wie, jak naprawdę się czuje i jak bolą mnie plecy. Najchętniej to bym zamawiała zakupy z dostawą do domu, ale mieszkam w takim miejscu,że nie przywiozą mi tego co bym chciała. Rana, kiedy jest mniej ludzi w sklepach, to samej mi się nie chce jeżdzić i tego wszystkiego pakować, a popołudniu jest masakra z kolejkami, to po prostu podchodzę i mówię wprost,ze jestem w ciązy, bo przecież gołym okiem nie widać mojego wielkiego brzucha. Komunikacją na szczęście nie jeżdżę. Sadzam tyłek w samochodzie i jadę :)

Co do panów w szkole rodzenia, to chyba gorsze zachowanie ich partnerek, bo ja bym swojego sama pogoniła. Ale, jak bylismy na echo, to też dużo par siedziało i jak przyszłam, to nie było gdzie siedzieć, oprócz schodów, to też zaden dupy nie podniósł,żeby ustąpic mi miejsca. Na szczęście długo nie czekałam, bo za chwilę ktoś wchodził do gabinetu i zwolnił krzesło.

• k878 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Nie mogę zacytować :/

Płytki mam ładne 280 ale bardzo mi poleciały bo startowałam z poziomu 460 i tak z badania na badanie jest coraz niżej.
    No to i tak masz super, ja najwyższe miałam 233 w ciazy, na początku miałam trochę niżej.

No nic, do przetaczania krwi jeszcze daleko, zobaczymy co powiedzą lekarze.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej ale mam stresa a gdzie tam 16 :/

witam z kawą
    Kuba w przedszkolu do 14:30 dzisiaj potem katowice
    jutro przychodzi Pani okna myć mam nadzieje ze nie będzie padać

Nola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    No to i tak masz super, ja najwyższe miałam 233 w ciazy, na początku miałam trochę niżej.

No nic, do przetaczania krwi jeszcze daleko, zobaczymy co powiedzą lekarze.
    spokojnie kochana zagrożenie jest chyba poniżej 100 a juz dużo nam nie zostało czasu :) takze nie spadną tak nisko

• Eli Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Ludzie mają gdzieś ciężarne. Przedwczoraj w Ikei podeszłam bez kolejki do kasy pierwszeństwa i i tak słyszałam jakieś głupie teksty.
    Ja ostatnio jestem tak nastawiona bojowo, ze nieraz sama krzykne, czy moglabym podejsc w ciazy pierwsza ;) i w ikei w najblizszym czasie tez mam zamiar z tego skorzystac :D moze to juz moja ostatnia ciaza ;)

k878 lubi tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio w pepco stalam bylam 9 w kolejce

• dagii Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia1988 wrote:
    Mój kot ma tak samo. Małe dzieci w domu- kot się chowa w szafie :P Choć trochę to się zmienia- moja półroczna chrześniaczka często u nas bywa i ostatnio Kicia zaczęła się jej przyglądać z przerażeniem w oczach i tylko szybko przemyka obok... :)
    Ja mam psa takiego mini yorka i jestem ciekawa reakcji na dzidziusia, do dzieci ma taki dystans, że ucieka a jak już ja dorwie jakiś, to nieruchomieje nawet nie wiem czy wtedy oddycha xd z tym, ze boje się zazdrości jest strasznie przywiązana do mnie.

Co do wyprawki nic nie mam jeszcze :D tylko termin mam trochę później niż wy

Apolonia ❤️

010i3e3klym7clxy.png

‹‹ 1170 1171 1172 1173 1174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ