WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytała, miałam dziś szalony dzień, słońce więc cały dzień na dworze. Do tego zaliczyłyśmy pocztę wysyłałam hurtem moje kartki haftowane, bo ostatnio miałam trochę zamówień.
    I zahaczyłam o targowisko, tak mi się chce zupy dyniowej :) że się nie mogę doczekać jutrzejszego obiadu XD

-> Amus 64 cm! Wow, ale wysoka.

-> Coco ja bym poszła do dentysty i to szybko, nie koniecznie do tego samego.

-> Mała ja ostatnio miałam TSH 1,2 i endokrynolog powidział że rewelacja, jak tak dalej będzie to wyglądać to zostaniemy przy eutyroksie 50 do końca ciąży, i mam nie przychodzić do niego, jak nie przekroczy 2.

-> Emilkey uważam że to są skarpetki :)udające buty xD
    Jeśli chodzi o brzuszek, to ja zauważyłam że moja 2 lata zabiera mi cały dzień, nie ma czasu na głaskanie brzucha i gadanie do niego XD. Przeraża mnie jak to będzie po porodzie, bo na razie latam za małą jak kot z chorym pęcherzem. Czasami zapominając że jestem w ciąży, a potem noc zerwana bo umieram z bólu.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę zacytować :/

Płytki mam ładne 280 ale bardzo mi poleciały bo startowałam z poziomu 460 i tak z badania na badanie jest coraz niżej.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor, widze, ze większość mam robi juz intensywne zakupy, mi tez sie dzis udzielilo ;) kupilam Malemu kocyk akrylowy, kocyk minky z podusia, przescieradlo do kolyski i lozeczka i chyba zostala nam do kupienia tylko czapka zimowa, skarpetki, pampersy, chusteczki, laktator i kosmetyki. Cala przyjemnosc zakupu wozka i lozeczka juz za nami od 2 lat, ale za to jaka oszczednosc czasu teraz, no i przy corce cos ciezko ostatnio o ten czas, bo niestety dopadly ja te paskudne chorobska, najpierw angina, teraz jakas wirusowka :/

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Uwielbiam takich " gentelmenow" to sam ma kobiete w ciazy i wie jak jej ciezko to nie wstanie i nie ustapi innej ciezarnej? :/
    Ja tez uwielbiam takich i jeszcze w sytuacji, kiedy sie w kolejke przed Ciebie wtrynia mimo, ze juz mie da sie nie zauwazyc ciazy :/

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio stalam w piekarni przede mną 7 pan na oko 50 parę lat każda...żadna nawet słowa nie powiedziała ogólnie niewidzialna jestem w tej ciazy...wiec jak kobiety tak mają to czego się spodziewać po facetach :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie mają gdzieś ciężarne. Przedwczoraj w Ikei podeszłam bez kolejki do kasy pierwszeństwa i i tak słyszałam jakieś głupie teksty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2017, 23:09

• Coco55 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w kolejnym dniu :) U mnie nic bardzo kiepska niestety apap średnio pomógł. Jedynie picie lodowatej wody Ale to skutkowało bieganiem co minutę do łazienki.....

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie mają w dupie. W labie przyszedl ktoś i pyta kto jest ostatni a jakiś pan wskazał na mnie, że ja. Oczywiście mu powiedzialam, że ja wchodzę pierwsza pokazując na sporych rozmiarów karteczke na drzwiach, że kobiety w ciąży obsługiwane są poza kolejnością. Kiecka obcisła więc niemożliwe żeby brzucha nie zauważył :/

Nola, magdzia26 lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    A jeszcze z innej beczki - wczoraj byli u nas znajomi z rocznym dzieckiem i nasz kocur tak się przestraszył, że schował się pod łóżko i wyjść nie chciał. Wcześniej miał kontakt ze starszymi dziećmi, 5 latkami, ale to raczej sporadycznie. Zaczynam się poważnie obawiać jak zareaguje na syna.

Mój kot ma tak samo. Małe dzieci w domu- kot się chowa w szafie :P Choć trochę to się zmienia- moja półroczna chrześniaczka często u nas bywa i ostatnio Kicia zaczęła się jej przyglądać z przerażeniem w oczach i tylko szybko przemyka obok... :)

w4sq43r8x4wdamie.png
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam chyba hakies szczescie w tym temacie, bo mnie ciagle ktos przepuszcza w kolejce czy ustepuje miejsca w tramwaju . I to mezczyzni, mlode kobiety ale tez te starsze i zawsze z usmiechem. Jasne ze trafiam tez na takich co udaja ze nie widza ale jakos duuuzo rzadziej :). Ostatnio nawet w labie jak weszlam to mocno satrszy dziadek sam powiedzial zebym nie czekala i wchodzila od razu. Moze trafiam na milych ludzi :)

Aztoria, Modrzewiowa, Nola, magdzia26, Petitka lubią tę wiadomość

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w sklepach to wiem,że na porządku dziennym jest niewidzialność kobiet w ciąży, ale na spotkaniu szkoły rodzenia ?? Nosz kurcze, gdybym była żoną takiego "niedowidzącego", to bym go sama z krzesła wykopała. A najlepszy był gość w garniturze, co się obściskiwał ze swoją partnerką, przytulali się i miziali, a nad jego głową stała dziewczyna z brzuchem. I prowadząca dała jej swoje krzesło w końcu. To buce nie faceci, oby mieli córki, nie synów, bo przykładu dobrego im nie dadzą w tej materii.

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przepuścily 2 mlode dziewczyny i jedna mama z małym dzieckiem. Koniec. Dla facetow jestem niewidzialna

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży olewałam takie sprawy, dobrze się czułam, więc moim zdaniem mogłam stać, ale bo incydencie w autobusie, jak upadłam na brzuch w 23 tyg i potem leżałam i ryczałam w szpitalu czekająć na USG, powiedziałam nigdy więcej, i teraz wykorzystuję ciążę, jestem w ciąży, mam prawo, i w nosie mam co powiedzą inny, ważna jestem teraz ja i moje dziecko.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też korzystam z tego prawa i mam w dupie co ludzie powiedzą, nikt nie wie, jak naprawdę się czuje i jak bolą mnie plecy. Najchętniej to bym zamawiała zakupy z dostawą do domu, ale mieszkam w takim miejscu,że nie przywiozą mi tego co bym chciała. Rana, kiedy jest mniej ludzi w sklepach, to samej mi się nie chce jeżdzić i tego wszystkiego pakować, a popołudniu jest masakra z kolejkami, to po prostu podchodzę i mówię wprost,ze jestem w ciązy, bo przecież gołym okiem nie widać mojego wielkiego brzucha. Komunikacją na szczęście nie jeżdżę. Sadzam tyłek w samochodzie i jadę :)

Co do panów w szkole rodzenia, to chyba gorsze zachowanie ich partnerek, bo ja bym swojego sama pogoniła. Ale, jak bylismy na echo, to też dużo par siedziało i jak przyszłam, to nie było gdzie siedzieć, oprócz schodów, to też zaden dupy nie podniósł,żeby ustąpic mi miejsca. Na szczęście długo nie czekałam, bo za chwilę ktoś wchodził do gabinetu i zwolnił krzesło.

• k878 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Nie mogę zacytować :/

Płytki mam ładne 280 ale bardzo mi poleciały bo startowałam z poziomu 460 i tak z badania na badanie jest coraz niżej.
    No to i tak masz super, ja najwyższe miałam 233 w ciazy, na początku miałam trochę niżej.

No nic, do przetaczania krwi jeszcze daleko, zobaczymy co powiedzą lekarze.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej ale mam stresa a gdzie tam 16 :/

witam z kawą
    Kuba w przedszkolu do 14:30 dzisiaj potem katowice
    jutro przychodzi Pani okna myć mam nadzieje ze nie będzie padać

Nola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    No to i tak masz super, ja najwyższe miałam 233 w ciazy, na początku miałam trochę niżej.

No nic, do przetaczania krwi jeszcze daleko, zobaczymy co powiedzą lekarze.
    spokojnie kochana zagrożenie jest chyba poniżej 100 a juz dużo nam nie zostało czasu :) takze nie spadną tak nisko

• Eli Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Ludzie mają gdzieś ciężarne. Przedwczoraj w Ikei podeszłam bez kolejki do kasy pierwszeństwa i i tak słyszałam jakieś głupie teksty.
    Ja ostatnio jestem tak nastawiona bojowo, ze nieraz sama krzykne, czy moglabym podejsc w ciazy pierwsza ;) i w ikei w najblizszym czasie tez mam zamiar z tego skorzystac :D moze to juz moja ostatnia ciaza ;)

k878 lubi tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio w pepco stalam bylam 9 w kolejce

• dagii Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia1988 wrote:
    Mój kot ma tak samo. Małe dzieci w domu- kot się chowa w szafie :P Choć trochę to się zmienia- moja półroczna chrześniaczka często u nas bywa i ostatnio Kicia zaczęła się jej przyglądać z przerażeniem w oczach i tylko szybko przemyka obok... :)
    Ja mam psa takiego mini yorka i jestem ciekawa reakcji na dzidziusia, do dzieci ma taki dystans, że ucieka a jak już ja dorwie jakiś, to nieruchomieje nawet nie wiem czy wtedy oddycha xd z tym, ze boje się zazdrości jest strasznie przywiązana do mnie.

Co do wyprawki nic nie mam jeszcze :D tylko termin mam trochę później niż wy

Apolonia ❤️

010i3e3klym7clxy.png

‹‹ 1170 1171 1172 1173 1174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ