WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opolanka ile Twoje maleństwo mialo i kiedy bylo usg ?? bo my tak w sumie podobnie "idziemy":P

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Szczęśliwa, w femibionie jest troszkę żelaza, zrobię dłuższą przerwę między suplami. Spróbuję też z tym asmagiem, może na zmianę będę brała z magne b6.

Frytki na drugie śniadanie, no konkretnie :) Ja uwielbiam z batatów, chyba jutro sobie zrobię. A dzisiaj robię lasagne - ulubioną potrawę mojego męża.

Wolę te frytki na drugie śniadanie, niż na kolację :) Z batatów tez lubie,ale ziemniaki w ciązy, to mój grzech główny, po prostu uwielbiam.

Znalazłam swoje zdjecie sprzed 14 lat, Boże jaka byłam chuda, choć wtedy myślałam inaczej. powieszę sobie chyba zdjęcie na lodówce, co by mnie po ciąży motywowało :) Ja staram sie zdrowo odżywiać,ale zdarzają mi sie grzechy w jedzeniu. Bo kiedy mam sobie na to pozwolić, jak już od dawna walcze i z hashi i nadprogramowymi kilogramami. Ciąża to taka moja mała wymówka,żeby czasem zjeść coś niezdrowego. Chociaż tyle mam przyjemności co w jedzeniu :)

Nola lubi tę wiadomość

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka z Was pisało kiedyś, że ma monitor Babysense. Mieliśmy kupować skarpetkę, ale nawet w używanej wersji jest to zbyt drogi interes, a ten sprzęt ma bardzo dobre opinie. Zastanawiam się tylko czy sprawdzi się przy tym naszym materacu kokonie, który ma na dodatek 15 cm grubości?

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa - tez mamy jeden samochod, jakby sie cos działo, to mogę ewentualnie sama nim jechać, bo akurat samochód zostanie. Do szpitala daleko nie mam - 5min, ale wolałabym jednak.mieć go przy sobie.

Co do jedzeniowych grzeszków - ja się nie ograniczam, słodkie pochłaniam w hurtowych ilościach. Co dziwne, z wagą nie jestem jakoś bardzo do przodu. +7kg, ciekawe jak będzie w dniu porodu. A poza słodkim staram się jeść raczej zdrowo, dużo warzyw, owoców. Obiady całkiem normalne, jak przed ciążą.

Nola lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Kilka z Was pisało kiedyś, że ma monitor Babysense. Mieliśmy kupować skarpetkę, ale nawet w używanej wersji jest to zbyt drogi interes, a ten sprzęt ma bardzo dobre opinie. Zastanawiam się tylko czy sprawdzi się przy tym naszym materacu kokonie, który ma na dodatek 15 cm grubości?
    No może być problem. Ale jak chcesz, to położę pod materac i sprawdzę,czy działa czujnik. Co prawda mój materac (dla dzidziusia) ma 11 cm grubości,ale może zadziała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 11:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:

Chyba na stronie babysense widziałam w specyfikcji max grubość materaca. Nie pamiętam już ile ale na pewno taka informacja była. Też się zastanawiam nad tym monitorem.

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie chyba bierze jakies przeziebienie :( drapie mnie w gadle, juz kupilam te rabletki prenalan o nawet smaczne sa. Teraz czekam az herbata ostygnie zeby dodac miodu

Migdaly wczoraj zdaly test, przynajmniej mam remedium na zgage :)

U mnie dzis beda placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym :D

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sobie pozwalam w ciąży. Mam ogromną ochotę na słodkie od około 2 miesięcy. Codziennie jem drożdżówkę lub pączka i batonika. No nie mogę inaczej, to chcica normalnie. PRzed ciążą to pączka jadłam tylko w tłusty czwartek, drożdżówek nigdy, chleba jedną kromkę dziennie razowego i tyle. Koło czipsów w sklepie staram się nawet nie przechodzić, bo też bym kupiła i zjadła. Oczywiście jem też owoce, warzywa, orzechy. Ale do słodyczy mnie ciągnie nieprzeciętnie. Mama mi opowiadała, że ze mną w ciąży namiętnie piła śmietanę - taką tłustą, prawdziwą. Piła litrami, przytyła 25 kilo. Ale mówiła, że to było jak opętanie. Musiała wypić, bo chodziła po ścianach i tylko śmietana dusiła zgagę.

Amus, moja mała ważyła 886 g w zeszły czwartek (14.09.), była dokładnie ciut pod 50 centylem. 4 dni młodsza i nie za duża jak na swój wiek. Ale na wykresie przyrost był proporcjonalny przez wszystkie badania od początku ciąży. Zawsze była troszkę poniżej mediany. Więc teraz pewnie waży kilogram z kawałeczkiem, bo tak liczę 150 g tygodniowo, bo echo miałam dwa tygodnie przed wizytą i tak by wagowo przyrost wychodził.

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sobie w ciąży pozwalam na łakocie, ale nie zapominam też o normalnym zdrowym odżywianiu.

A dziś na obiad pyszny gulasz :)

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, a jak ten wcześniaczek się rozwija? I dlaczego ciąża tak wcześnie się rozwiązała?

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój babysense przy 11cm działa. Przed chwilą go podłaczyłam. Kota położyłam, akurat waga 3,5 kg. Bo mojej reki nie wyczuwał. A tu chodzi o puls. Kot się spisał, monitor też, jak zabrałam kota, to po 10 sekundach zacząl piszczeć

ara lubi tę wiadomość

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również pozwalam sobie od czasu do czasu na kebaba czy chrupki jakieś, ale to w ilościach takich jak przed ciążą, częstotliwość takiego jedzenia na pewno się nie zwiększyła, a raczej wręcz zmniejszyła. Kebaba np. wcześniej musiałam dużego zjeść co nie, a teraz tak żeby się nie przejeść to ledwo małego zjem i to jak jestem bardzo głodna ;)

Mała wczoraj miała dzień lenia, od wieczora jak zaczęła imprezować tak końca nie widać ;)

O kolejkach i ustępowaniu już dużo tu zostało powiedziane. No cóż, mogę tylko przychylić się do większości jak tu piszecie, że mimo sporego brzucha jak na ten tc jestem niewidzialna jak większość z Was :P No peleryne niewidkę mamy jak widać ;)

Nola lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016

Wysłany: 19 września 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Mój babysense przy 11cm działa. Przed chwilą go podłaczyłam. Kota położyłam, akurat waga 3,5 kg. Bo mojej reki nie wyczuwał. A tu chodzi o puls. Kot się spisał, monitor też, jak zabrałam kota, to po 10 sekundach zacząl piszczeć

Dzięki. Uśmiałam się :) Podziękuj kotu w moim imieniu za poświęcenie, należy mu się smakołyk :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 11:22

Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, Coco55 lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

Wysłany: 19 września 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Chyba na stronie babysense widziałam w specyfikcji max grubość materaca. Nie pamiętam już ile ale na pewno taka informacja była. Też się zastanawiam nad tym monitorem.

Poszukam, dzięki.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• k878 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od początku ciąży nie miałam zachcianek, potem mnie trochę wzięło na tłuste - placki ziemniaczane, cukiniowe, smażony bakłażan...a potem cukrzyca i ban na wszystko :/

wychodzi na to, ze odżywiam się gorzej niż przed ciążą bo dużo rzeczy mam ograniczać i boję się jeść ziemniaka, dynię, buraka, banana, marchewkę - w zupie jak mi się za dużo marchewki naleje, to wybieram mężowi... masakra

Nola lubi tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliamonika, sa jeszcze monitory oddechu przypiname do pieluszki. Tez mam ten cocoon i w właśnie z tego powodu stawiam na tego typu monitor oddechu.

11.12.2017 syn Adaś
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja mam dziś okropny dzień. Zero energii. Jakby ktoś ze mnie wszystkie siły witalne wyssal. Nawet oddychanie mnie męczy
    Miałam zacytowac, u mnie tak samo, wszystko boli, wyprałam gondole, przymysialam się, ale syf w domu najchętniej położyłbym się w wstała jutro

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkie kupujecie monitory oddechu? Ja jakos nie myslalam o tym ale widze ze to jest czesty zakup.

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic ja nie kupuje monitora oddechu

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to młoda 2.09 miala 585 ciekawe ile ma :D wtedy byla na 5 centylu chyba

a wcześniaczek bo z tego co wiem wyrostek sie jej wylał i musieli operować, a potem sie skurcze zaczęły:(
    walczą, zbierają pieniążki ale stwierdzili u niej:
    - skrajne wcześniactwo,
    - zespół jelita krótkiego,
    - dysplazja oskrzelowo-płucna,
    - retinopatia,
    - padaczka,
    - nadciśnienie płucne,
    - ostre uszkodzenie nerek,
    - stan po wylewie dokomorowym.

podziwiam ich, dziennie rechalibitacja co chwile jacy slekarze jedynie z oczkami problem nie wiadomo czy bedzie widzieć

‹‹ 1172 1173 1174 1175 1176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ