Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nesairah wrote:Jutro zaczynam 30 tydzień. Nie wierzę w to do końca, że już tak daleko zaszliśmy. Dzisiaj kończymy przemeblowanie, ogarniam dalej wyprawkowe rzeczy i pozostanie wielki czas oczekiwania. W październiku mój P będzie trochę w rozjazdach, boję się zostać sama trochę, ale liczę na to, że nic się nie będzie działo złego.
tez
bedzie w rozjazdacha tego sie balam najbardziej Najchetniej zamknelabym go w domu na caly czas zeby na porod juz czekal mnie wiezc
-
Hej dziewczyny.
Potrzebuję informacji od którejś z Was która będzie rodziła na Karowej.
Czy się umawiałyście, rozmawiałyście i byłyście w szpitalu na oględzinach i takich ogólnych informacjach ? Jestem w tym zupełnie zielona i nie wiem do kogo mam się zgłosić, jak rozmawiać itp.
Kiedyś jakoś było łatwiej, kobieta rodziła jechała do szpitala i było oka teraz trzeba wybrać szpital, mieć plan porodu itp
Oliwier ♥
22.07.2017 pierwszy kopniak
Lilianna ❤
16.04.2021 pierwszy kopniak -
nick nieaktualnyomii wrote:Hej dziewczyny.
Potrzebuję informacji od którejś z Was która będzie rodziła na Karowej.
Czy się umawiałyście, rozmawiałyście i byłyście w szpitalu na oględzinach i takich ogólnych informacjach ? Jestem w tym zupełnie zielona i nie wiem do kogo mam się zgłosić, jak rozmawiać itp.
Kiedyś jakoś było łatwiej, kobieta rodziła jechała do szpitala i było oka teraz trzeba wybrać szpital, mieć plan porodu itp
Zawsze możesz pojść na oddział i zapytać się położnych dyżurujących,czy możesz obejrzeć sobie oddział, jak wygląda itd. Plan porodu będę ustalać bliżej porodu z moim lekarzem, jak już będę wiedziała co i jak. Chociaż jak go czytam, to i tak życie pewnie zweryfikuje swoje.
Zdecydowana jesteś tam rodzić? -
[QUOTE=[m]alina]Nataliamonika, sa jeszcze monitory oddechu przypiname do pieluszki. Tez mam ten cocoon i w właśnie z tego powodu stawiam na tego typu monitor oddechu.[/QUOTE]
O tym nie słyszałam, grzebałam teraz i mówisz o Snuza? Mieliśmy kupić skarpetkę na stópkę, ale za używaną musiałabym wybulić z 700-800 złObawiam się właśnie teraz jak Babysense będzie działać pod kokonem. Znalazłam tylko to : "Babysense jest zaprojektowany do optymalnej pracy z większością dostępnych na rynku materacy. W gumowych i sprężynowych materacach nie zaobserwowaliśmy limitów grubości. Monitor oddechu Babysense nie powinien być używany z materacami piankowymi z efektem pamięci."
Napisałam na facebooku do producenta, zobaczymy co stwierdzą, ale muszę się zastanowić też nad tym przypinanym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 12:48
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
mój brzuch też niewidoczny w kolejkach
zazwyczaj stoję i czekam normalnie a jak jest możliwość to podchodzę do kasy pierwszeństwa, ale na ogół tam już ktoś się rozpakowuje z wielkimi zakupami i niekoniecznie w ciąży
w tramwaju nie ryzykuję i od razu uderzam do jakiegoś jegomnościa i pytam czy ustąpi, nie zamierzam ryzykować upadku a liczyć, że ktoś się sam zreflektuje to... pewnie zdążyłabym paść albo dojechać na miejsce
na szczęście na ogół wozi mnie mąż lub inny uber
dziś mam totalny zjazd od rana, słabo mi na maksa, chyba mi ciśnienie poleciało w dół, teraz po kawce już lepiej ale straszna jest ta niemoc... nawet na siedząco słabociekawe jak tam moja anemia, muszę porobić badania
Amus wskoczyłaś w siódme okienko, gratulacjebadanie na pewno wyjdzie ok, nie stresuj się, bo małej się udziela
-
nesairah wrote:Jutro zaczynam 30 tydzień. Nie wierzę w to do końca, że już tak daleko zaszliśmy. Dzisiaj kończymy przemeblowanie, ogarniam dalej wyprawkowe rzeczy i pozostanie wielki czas oczekiwania. W październiku mój P będzie trochę w rozjazdach, boję się zostać sama trochę, ale liczę na to, że nic się nie będzie działo złego.
Ja przeżywam to wrześniowo i powiem Ci, że mnie osobiście jest ciężko. Przez cały miesiąc męża nie ma od pn do pt, wraca i zwykle idzie do pracy na 24h piątek, a potem niedziela i w efekcie tylko w soboty jest w domu. Pocieszam się, że jeszcze niecałe 2 tygodnie zostały.Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Szczesliwa_mamusia wrote:Ja nie oglądałam porodówki na karowej, jedyne opowieści znam od koleżanki. Ja leżałam tam tylko na oddziale endokrynologiczo-gineklogicznym. Idę na żywioł.
Zawsze możesz pojść na oddział i zapytać się położnych dyżurujących,czy możesz obejrzeć sobie oddział, jak wygląda itd. Plan porodu będę ustalać bliżej porodu z moim lekarzem, jak już będę wiedziała co i jak. Chociaż jak go czytam, to i tak życie pewnie zweryfikuje swoje.
Zdecydowana jesteś tam rodzić?
Ogólnie opinie widziałam o szpitalu dość dobre no i tam jest mój lekarz prowadzący do którego chodzę prywatnie.
Do szpitala mam 30-35km -obawiam się jedynie Warszawskich korków jak zacznę rodzić w godzinach jak ludzie jadą do pracy lub z pracy..
Jesteśmy zdecydowani żeby wziąć wtedy taxówkę nie zważając na to ile weźmie ale bardziej zna warszawe i jak korki ominąć raczej
Bo mamy szpital w miejscowości której mieszkamy ale z tego co slyszalam i czytalam opinie nie są za ciekawe i nie dają znieczulenia, a ja chce mieć chociaż pewność że jak będzie coś nie tak to będzie taka możliwośćOliwier ♥
Lilianna ❤
nick nieaktualnyomii wrote:Ogólnie opinie widziałam o szpitalu dość dobre no i tam jest mój lekarz prowadzący do którego chodzę prywatnie.
Do szpitala mam 30-35km -obawiam się jedynie Warszawskich korków jak zacznę rodzić w godzinach jak ludzie jadą do pracy lub z pracy..
Jesteśmy zdecydowani żeby wziąć wtedy taxówkę nie zważając na to ile weźmie ale bardziej zna warszawe i jak korki ominąć raczej
Bo mamy szpital w miejscowości której mieszkamy ale z tego co slyszalam i czytalam opinie nie są za ciekawe i nie dają znieczulenia, a ja chce mieć chociaż pewność że jak będzie coś nie tak to będzie taka możliwość
Za szpital powiatowy, gdzie mieszkam, to dziękuję i mam nadzije,że mi nie przyjdzie tam rodzić. -
nataliamonika wrote:O tym nie słyszałam, grzebałam teraz i mówisz o Snuza? Mieliśmy kupić skarpetkę na stópkę, ale za używaną musiałabym wybulić z 700-800 zł
Obawiam się właśnie teraz jak Babysense będzie działać pod kokonem. Znalazłam tylko to : "Babysense jest zaprojektowany do optymalnej pracy z większością dostępnych na rynku materacy. W gumowych i sprężynowych materacach nie zaobserwowaliśmy limitów grubości. Monitor oddechu Babysense nie powinien być używany z materacami piankowymi z efektem pamięci."
My kupujemy właśnie snuza hero md. Sporo czytalismy i on jest o wiele bardziej czuly, reaguje faktycznie na odruch oddechu bo jest montowany na brzuszku, ma opcje pobudzania oddechu delikatna wibracja i co nam sie wlasnie przyda to mozna go uzywac gdziekolwiek, czyli jak mala bedzie ze mna w lozku, na kanapie w kokonie czy nawet w wozku spac jak bedziemy gdzies. Nie dziala tylko w czasie spaceru.
Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
Szczesliwa_mamusia wrote:no ja mam do szpitala 45km i liczę na to,że nie zacznę rodzić w godzinach szczytu. Jeszcze przeszło mi przez myśl,ze przeprowadzę się do siostry na ostatnie 2 tyg przed porodem. Bo najbardziej się boje,że mój P będzie w pracy w tym czasie. Ja sie zdecydowałam tam rodzić ze wzgędu na lekarza prowadzącego, bardzo dobry oddział neonatologiczny oraz na moje przypadłości.
Za szpital powiatowy, gdzie mieszkam, to dziękuję i mam nadzije,że mi nie przyjdzie tam rodzić.
To u mnie mój powiedział że weźmie wolne na tydzień przed i po żeby być
ale że jak zacznę rodzić to weźmiemy i taksówkę bo on będzie za bardzo zestresowany żeby mnie wieźć
No jak masz opcję żeby mieszkać u siostry w Warszawie bliżej porodu to raczej bym z tej opcji skorzystała.
Mój to powiedział żebym do hotelu poszla bliżej porodu ale to ile nas wyniesie hajsu jakby mały miał się urodzić po terminieNola lubi tę wiadomość
Oliwier ♥
Lilianna ❤
Ja jedzeniowo tez mam teraz od kilku tygodni jakies cisnienie. Jem spore obiady z ziemniakami, chce mi sie makaronow i tlustego żarcia. Ale co najgorsze, mam.faze na słodycze, czego już dawno nie miałam. Nie jem, ale marzą mi się żelki, ciastka i właśnie czekolda...dramat,.bo ja nihdy jakoś nie byłam słodyczowa.
Nola lubi tę wiadomość
Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
nick nieaktualnyomii wrote:To u mnie mój powiedział że weźmie wolne na tydzień przed i po żeby być
ale że jak zacznę rodzić to weźmiemy i taksówkę bo on będzie za bardzo zestresowany żeby mnie wieźć
No jak masz opcję żeby mieszkać u siostry w Warszawie bliżej porodu to raczej bym z tej opcji skorzystała.
Mój to powiedział żebym do hotelu poszla bliżej porodu ale to ile nas wyniesie hajsu jakby mały miał się urodzić po terminie
Zrobiłam sobie paznokcie u stóp (taki pół pedicure) i czuję się, jakbym przed chwilą weszła na 5 piętro. Syn też niezadowolony. Zmęczyłam sie ty i nic mi sie nie chcę, ale obiecałam sobie,że poodkurzam jeszcze mieszkanie. Tylko motywacji brak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 13:17
Nola lubi tę wiadomość
-
nataliamonika wrote:O tym nie słyszałam, grzebałam teraz i mówisz o Snuza? Mieliśmy kupić skarpetkę na stópkę, ale za używaną musiałabym wybulić z 700-800 zł
Obawiam się właśnie teraz jak Babysense będzie działać pod kokonem. Znalazłam tylko to : "Babysense jest zaprojektowany do optymalnej pracy z większością dostępnych na rynku materacy. W gumowych i sprężynowych materacach nie zaobserwowaliśmy limitów grubości. Monitor oddechu Babysense nie powinien być używany z materacami piankowymi z efektem pamięci."
Napisałam na facebooku do producenta, zobaczymy co stwierdzą, ale muszę się zastanowić też nad tym przypinanym.
Dokladnie chodzilo mi o marke snuza11.12.2017 syn Adaś -
Spokojnie dziewczyny, myślę że zdążycie do szpitala. Z tego co było u mnie na szkole rodzenia to takie szybkie akcje poza filmami zdarzają się głównie przy kolejnych ciążach i to też nie jakoś często. No ale wiadomo że każda chce jakoś się zabezpieczyć i być spokojniejsza
Synuś
-
nick nieaktualnyTu nie chodzi,czy zdążę. Bo z tego sobie zdaje sprawę, Tylko wolalabym nie jechać sama ze skurczami do szpitala. I tylko o to chodzi. Bo raczej ciężko będzie mi kierować i przeżywać skurcze porodowi jednocześnie. A mój mąż pracuje w wawie i średnio dojazd do domu zajmuje mu 1.5godz. Z tego stresu, myślę,ze sam by urodził po drodze;) Ale mam nadzieję,ze akcja zacznie się w nocy, to wtedy naspokojnie dojedziemy
Będę bardziej o tym myśleć bliżej grudnia. Na razie staram się o tym nie myślec
Nola lubi tę wiadomość
-
Aztoria wrote:Spokojnie dziewczyny, myślę że zdążycie do szpitala. Z tego co było u mnie na szkole rodzenia to takie szybkie akcje poza filmami zdarzają się głównie przy kolejnych ciążach i to też nie jakoś często. No ale wiadomo że każda chce jakoś się zabezpieczyć i być spokojniejsza
Pierwsza ciąża. Akcja błyskawica :)Jeszcze pamiętam jak mówiła, że nie zdążyło ją nawet boleć mocno, bo tak szybko urodziła. Fakt, że od 16 tygodnia miała pessar, ale szyjka była ok od tego momentu, ona normalnie pracowała do końca ciąży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 13:37
Nola lubi tę wiadomość
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
czytałam o snuza,
też rozważałam, bo sądzę, że mała może sobie życzyć spać z nami w łóżku, albo w kołysce zawinięta w rożek, więc taki do łóżeczka będzie niepraktyczny; ale opinie różne widziałam, że jak się źle założy to spada (a zdarza się często), więc jeszcze nie zdecydowaliśmyCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019