X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • ara Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Kawał chłopa rośnie :P pierwszy synuś urodził się 3820 więc drugi pewnie przebije 4 kg

nie straszcie! nasza Marysia tydzień temu miała 1352g, to mam się spodziewać 4kg klocka? ;)

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Ja już po wizycie Teoś nadal jest Teosiem :) i raczej się już to nie zmieni ;) poza tym waży 1431 g, i wszystko ok u niego :)
    Niesamowita już waga. Robi wrażenie. Gdzie te dzieciaczki się u nas mieszcza. Może 4kg klocusiem, to nie będzie ;)

Ja się urodziłam z waga 2200 i 57cm długa byłam. I w terminie. Przynajmniej lekki poród miała moja mama

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Niesamowita już waga. Robi wrażenie. Gdzie te dzieciaczki się u nas mieszcza. Może 4kg klocusiem, to nie będzie ;)

Ja się urodziłam z waga 2200 i 57cm długa byłam. I w terminie. Przynajmniej lekki poród miała moja mama
    To chudzinka ale dluga bylas :) ja mialam chyba nie cale 2100 ale 43 cm i podobno 38 tc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 15:39

• 78beti Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    czytałam o snuza,
    też rozważałam, bo sądzę, że mała może sobie życzyć spać z nami w łóżku, albo w kołysce zawinięta w rożek, więc taki do łóżeczka będzie niepraktyczny; ale opinie różne widziałam, że jak się źle założy to spada (a zdarza się często), więc jeszcze nie zdecydowaliśmy
    My mieliśmy poprzednio monitor snują i tylko raz na początku zdarzyło mi sie go źle założyć

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miało być snuza ale wiadomo edytor był mądrzejszy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    To chudzinka ale dluga bylas :) ja mialam chyba nie cale 2100 ale 43 cm i podobno 38 tc
    No mój mąż podobno też chudy i długi. Zobaczymy jakie to nasze dziecko będzie. Mam nadzieję, że przynajmniej 3kg się urodzi.

43cm- matko święta, to musiałaś wyglądać jak Kg cukru. Mój siostrzeniec miał 53 i wydawał się kropeczka

• 78beti Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś powtórzyłam morfologię i jakieś inne które zlecił lekarz i mam nadzieje ze moje płytki krwii poszły w górę ale wyniki będę mieć dopiero po 21.00 a w piątek III prenatalne i znów zaczynam sie stresować

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti- będzie dobrze,ja nie biorę innej opcji pod uwagę.
    Też mam w piątek usg 3trymestru. Jedynie co mi przyszło do głowy, to żeby się upewnić, że mój syn pozostaje synem :) reszta na pewno jest dobrze. Trzymam się tego. Jesteśmy na ostatniej prostej.
    Za niecałe 2tyg, październikowe mamy zaczną się rozwiązywać. Potem tylko listopad i my :D :D : D

• 78beti Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje że będzie wszystko OK. Wizyta z samego rana a potem wybieramy sie do Zakopanego :)

• emikey Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam sprawdzić czym różni się amortyzacja pojedyncza od podwójnej i wróciłam z zakupami...

Mówiłam ostatnio, że brakuje mi polarowego kocyka ;) no to już nie brakuje. Kocyk nr 6 jest żółty ;) tak dla odmiany od mietowych odcieni ;) chociaż teraz jak Eli vwspomniala, że kupiła akrylowym to zdałam sobie sprawę, że nie mam akrylowego :P czyżby kocyk nr 7????

Kupiłam jeszcze wielorazowy podkład w kaczuszki i dwa smoczki lovi 0-3m :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 16:14

Szczesliwa_mamusia, Petitka, Iruletka, Lady Savage lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile macie kompletów ubranek w rozmiarze 56?

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po :D mala ma 960 gramow, tetno z tych wyzszych ale w normie :)) (150-167)
    Czkawke miala caly czas hehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 16:22

Szczesliwa_mamusia, ara, k878, Aztoria, nataliamonika, Jacqueline, Petitka, Iruletka, Wachciowa, Lady Savage, magdzia26, Coco55 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aztoria wrote:
    A ile macie kompletów ubranek w rozmiarze 56?
    Ja mam dużo wszystkiego. Dokładną ilość poznam przy prasowaniu, przy segregacji :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    My juz po :D mala ma 960 gramow, tetno z tych wyzszych ale w normie :)) (150-167)
    Czkawke miala caly czas hehehe
    Widzisz, a tak się martwiłas. Czyli z serduszkiem wszystko dobrze

• emikey Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam właśnie smsa od koleżanki. Urodziła synka w nocy 14 dni wcześniej. Choruje na toczen więc miała cc. Mały jest dość mały bo 2800g i 52 cm. Trochę jej zazdroszczę.... jeszcze 3 miesiące.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest taki mały. Poza tym dzieci urodzone 2tyg przed i 2tyg po uznaje się za urodzone w terminie. Aczkolwiek wolałabym urodzić przed niż po

Lady Savage lubi tę wiadomość

• Edith Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Dziewczyny wszystkie kupujecie monitory oddechu? Ja jakos nie myslalam o tym ale widze ze to jest czesty zakup.

Zołzi, ja też nie kupuję monitora. Więc jest nas kilka :)

aZzmp1.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się wyżalić... bo mi jakoś ciężko. Wczoraj mąż powiedział coś co sprawiło mi przykrosc. Ma reorganizację w pracy i obecnie nienawidzi swojej roboty. Za bardzo zmienić nie może no bo dziecko... i nie najlepsZy cAs na zmiany i ryzyko. tak mnie podkusiło zapytać czy gdyby wiedZiałam co zrobią u niego w pracy w lipcu to nadal chciałby dziecko. Na co on odp, że tak naprawdę to on nie chciał, chciał jeszcze pocZekać ale ja chciałam, a on chciał żebym była szczęśliwa. Potem próbował jakoś to odkręcić mówiąc, że czekanie i tak by nic nie dało bo nigdy nie wiadomo co przysZłość przyniesie. Ale co powiedZiał to powiedZiał. Odbija mi się echem w głowie. ZawsZe chciałam żeby druga połówka tez o tym marzyła... wasi marzyli o dZiecku?

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, okej. Ale w czesci badania wpisywala " wydaje sie byc praiwdlowe" zamiast prawidlowe, bo badanie bylo utrudnione przez moj tluszczyk :)

Bdanie wygladalo jak prenatalne ;) wszystko mierzyla plus dluzej badala serduszko

• ara Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Muszę się wyżalić... bo mi jakoś ciężko. Wczoraj mąż powiedział coś co sprawiło mi przykrosc. Ma reorganizację w pracy i obecnie nienawidzi swojej roboty. Za bardzo zmienić nie może no bo dziecko... i nie najlepsZy cAs na zmiany i ryzyko. tak mnie podkusiło zapytać czy gdyby wiedZiałam co zrobią u niego w pracy w lipcu to nadal chciałby dziecko. Na co on odp, że tak naprawdę to on nie chciał, chciał jeszcze pocZekać ale ja chciałam, a on chciał żebym była szczęśliwa. Potem próbował jakoś to odkręcić mówiąc, że czekanie i tak by nic nie dało bo nigdy nie wiadomo co przysZłość przyniesie. Ale co powiedZiał to powiedZiał. Odbija mi się echem w głowie. ZawsZe chciałam żeby druga połówka tez o tym marzyła... wasi marzyli o dZiecku?

marzyliśmy wspólnie całe 5 lat ;)

‹‹ 1175 1176 1177 1178 1179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ