X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • ara Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Kawał chłopa rośnie :P pierwszy synuś urodził się 3820 więc drugi pewnie przebije 4 kg

nie straszcie! nasza Marysia tydzień temu miała 1352g, to mam się spodziewać 4kg klocka? ;)

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Ja już po wizycie Teoś nadal jest Teosiem :) i raczej się już to nie zmieni ;) poza tym waży 1431 g, i wszystko ok u niego :)
    Niesamowita już waga. Robi wrażenie. Gdzie te dzieciaczki się u nas mieszcza. Może 4kg klocusiem, to nie będzie ;)

Ja się urodziłam z waga 2200 i 57cm długa byłam. I w terminie. Przynajmniej lekki poród miała moja mama

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Niesamowita już waga. Robi wrażenie. Gdzie te dzieciaczki się u nas mieszcza. Może 4kg klocusiem, to nie będzie ;)

Ja się urodziłam z waga 2200 i 57cm długa byłam. I w terminie. Przynajmniej lekki poród miała moja mama
    To chudzinka ale dluga bylas :) ja mialam chyba nie cale 2100 ale 43 cm i podobno 38 tc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 15:39

• 78beti Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    czytałam o snuza,
    też rozważałam, bo sądzę, że mała może sobie życzyć spać z nami w łóżku, albo w kołysce zawinięta w rożek, więc taki do łóżeczka będzie niepraktyczny; ale opinie różne widziałam, że jak się źle założy to spada (a zdarza się często), więc jeszcze nie zdecydowaliśmy
    My mieliśmy poprzednio monitor snują i tylko raz na początku zdarzyło mi sie go źle założyć

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miało być snuza ale wiadomo edytor był mądrzejszy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    To chudzinka ale dluga bylas :) ja mialam chyba nie cale 2100 ale 43 cm i podobno 38 tc
    No mój mąż podobno też chudy i długi. Zobaczymy jakie to nasze dziecko będzie. Mam nadzieję, że przynajmniej 3kg się urodzi.

43cm- matko święta, to musiałaś wyglądać jak Kg cukru. Mój siostrzeniec miał 53 i wydawał się kropeczka

• 78beti Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś powtórzyłam morfologię i jakieś inne które zlecił lekarz i mam nadzieje ze moje płytki krwii poszły w górę ale wyniki będę mieć dopiero po 21.00 a w piątek III prenatalne i znów zaczynam sie stresować

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti- będzie dobrze,ja nie biorę innej opcji pod uwagę.
    Też mam w piątek usg 3trymestru. Jedynie co mi przyszło do głowy, to żeby się upewnić, że mój syn pozostaje synem :) reszta na pewno jest dobrze. Trzymam się tego. Jesteśmy na ostatniej prostej.
    Za niecałe 2tyg, październikowe mamy zaczną się rozwiązywać. Potem tylko listopad i my :D :D : D

• 78beti Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje że będzie wszystko OK. Wizyta z samego rana a potem wybieramy sie do Zakopanego :)

• emikey Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam sprawdzić czym różni się amortyzacja pojedyncza od podwójnej i wróciłam z zakupami...

Mówiłam ostatnio, że brakuje mi polarowego kocyka ;) no to już nie brakuje. Kocyk nr 6 jest żółty ;) tak dla odmiany od mietowych odcieni ;) chociaż teraz jak Eli vwspomniala, że kupiła akrylowym to zdałam sobie sprawę, że nie mam akrylowego :P czyżby kocyk nr 7????

Kupiłam jeszcze wielorazowy podkład w kaczuszki i dwa smoczki lovi 0-3m :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 16:14

Szczesliwa_mamusia, Petitka, Iruletka, Lady Savage lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile macie kompletów ubranek w rozmiarze 56?

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po :D mala ma 960 gramow, tetno z tych wyzszych ale w normie :)) (150-167)
    Czkawke miala caly czas hehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 16:22

Szczesliwa_mamusia, ara, k878, Aztoria, nataliamonika, Jacqueline, Petitka, Iruletka, Wachciowa, Lady Savage, magdzia26, Coco55 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aztoria wrote:
    A ile macie kompletów ubranek w rozmiarze 56?
    Ja mam dużo wszystkiego. Dokładną ilość poznam przy prasowaniu, przy segregacji :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    My juz po :D mala ma 960 gramow, tetno z tych wyzszych ale w normie :)) (150-167)
    Czkawke miala caly czas hehehe
    Widzisz, a tak się martwiłas. Czyli z serduszkiem wszystko dobrze

• emikey Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam właśnie smsa od koleżanki. Urodziła synka w nocy 14 dni wcześniej. Choruje na toczen więc miała cc. Mały jest dość mały bo 2800g i 52 cm. Trochę jej zazdroszczę.... jeszcze 3 miesiące.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest taki mały. Poza tym dzieci urodzone 2tyg przed i 2tyg po uznaje się za urodzone w terminie. Aczkolwiek wolałabym urodzić przed niż po

Lady Savage lubi tę wiadomość

• Edith Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Dziewczyny wszystkie kupujecie monitory oddechu? Ja jakos nie myslalam o tym ale widze ze to jest czesty zakup.

Zołzi, ja też nie kupuję monitora. Więc jest nas kilka :)

aZzmp1.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się wyżalić... bo mi jakoś ciężko. Wczoraj mąż powiedział coś co sprawiło mi przykrosc. Ma reorganizację w pracy i obecnie nienawidzi swojej roboty. Za bardzo zmienić nie może no bo dziecko... i nie najlepsZy cAs na zmiany i ryzyko. tak mnie podkusiło zapytać czy gdyby wiedZiałam co zrobią u niego w pracy w lipcu to nadal chciałby dziecko. Na co on odp, że tak naprawdę to on nie chciał, chciał jeszcze pocZekać ale ja chciałam, a on chciał żebym była szczęśliwa. Potem próbował jakoś to odkręcić mówiąc, że czekanie i tak by nic nie dało bo nigdy nie wiadomo co przysZłość przyniesie. Ale co powiedZiał to powiedZiał. Odbija mi się echem w głowie. ZawsZe chciałam żeby druga połówka tez o tym marzyła... wasi marzyli o dZiecku?

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, okej. Ale w czesci badania wpisywala " wydaje sie byc praiwdlowe" zamiast prawidlowe, bo badanie bylo utrudnione przez moj tluszczyk :)

Bdanie wygladalo jak prenatalne ;) wszystko mierzyla plus dluzej badala serduszko

• ara Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Muszę się wyżalić... bo mi jakoś ciężko. Wczoraj mąż powiedział coś co sprawiło mi przykrosc. Ma reorganizację w pracy i obecnie nienawidzi swojej roboty. Za bardzo zmienić nie może no bo dziecko... i nie najlepsZy cAs na zmiany i ryzyko. tak mnie podkusiło zapytać czy gdyby wiedZiałam co zrobią u niego w pracy w lipcu to nadal chciałby dziecko. Na co on odp, że tak naprawdę to on nie chciał, chciał jeszcze pocZekać ale ja chciałam, a on chciał żebym była szczęśliwa. Potem próbował jakoś to odkręcić mówiąc, że czekanie i tak by nic nie dało bo nigdy nie wiadomo co przysZłość przyniesie. Ale co powiedZiał to powiedZiał. Odbija mi się echem w głowie. ZawsZe chciałam żeby druga połówka tez o tym marzyła... wasi marzyli o dZiecku?

marzyliśmy wspólnie całe 5 lat ;)

‹‹ 1175 1176 1177 1178 1179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ