WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poradźcie coś, biorę magne b6 4 tabletki dziennie, a od kilku nocy mam tak przeraźliwe skurcze łydek, że zrywam się na baczność. Dziś nie mogłam rozprostować nogi, skurcz nie chciał puścić. Za mało biorę magnezu? Za mało mam potasu? Dorzucić aspargin? Ale w jakiej ilości? Piję bardzo dużo, ale czy woda wypłukuje magnez?
    Amus, trzymam kciuki za echo, ale wiem, że będzie dobrze! Tętno już nasze dzieci mają świetne :P

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • dagii Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kolejek jeszcze nie doznałam tego zaszczytu, nawet wczoraj liczyłam ze w biedronce mnie przepuszcza bo otworzyła się jedna kasa a ja stałam obok na końcu.... ale prawie mnie staranowali ;D nawet tam nie biegłam olewam to, na razie czuje się dobrze

Apolonia ❤️

010i3e3klym7clxy.png

• k878 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Poradźcie coś, biorę magne b6 4 tabletki dziennie, a od kilku nocy mam tak przeraźliwe skurcze łydek, że zrywam się na baczność. Dziś nie mogłam rozprostować nogi, skurcz nie chciał puścić. Za mało biorę magnezu? Za mało mam potasu? Dorzucić aspargin? Ale w jakiej ilości? Piję bardzo dużo, ale czy woda wypłukuje magnez?
    Amus, trzymam kciuki za echo, ale wiem, że będzie dobrze! Tętno już nasze dzieci mają świetne :P

woda nie, prędzej sie słabo wchłania, bo bierzesz za blisko żelaza, wapnia, Euthyroxu albo nie pamiętam czego;
    kawa wypłukuje

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    woda nie, prędzej sie słabo wchłania, bo bierzesz za blisko żelaza, wapnia, Euthyroxu albo nie pamiętam czego;
    kawa wypłukuje
    Biorę tylko femibion, żurawit i acard, nic więcej. Z kawy piję tylko Inkę. Już sama nie wiem...

iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka u nas z tetnem roznie ost 150 -160 ale wyskoczy czasami na chwile 165

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Opolanka u nas z tetnem roznie ost 150 -160 ale wyskoczy czasami na chwile 165
    Ja u lekarza miałam swoje tętno 100, a dzidzia miała 154, więc jak jestem wyluzowana, to pewnie ma niższe :P Dr Włoch mówiła, że już do końca ciąży tętno będzie w wyższych granicach, a przy ruchach będzie skakać. Jak przykładam detektor, to słyszę jak tętno przyspiesza, jakby mała się denerwowała, zaczynała ruszać, czy coś w tym stylu. U Ciebie pewnie jest tak samo. Trzymam kciuki, będzie git!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 09:47

Amus87 lubi tę wiadomość

iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus- na echu będzie dobrze, zobaczysz. Wrócisz z wspaniałymi wiadomosciami.

Opolanka- a może tak jak u Magdzi, kiepsko Ci sie ten magnez wchłania. Może spróbuj zamienić go na asmag. A w tym femibionie nie ma żelaza? Ja magnez biorę min 2-3 godz po zażyciu żelaza.

Opolanka 85, Amus87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2017, 12:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Ja ostatnio jestem tak nastawiona bojowo, ze nieraz sama krzykne, czy moglabym podejsc w ciazy pierwsza ;) i w ikei w najblizszym czasie tez mam zamiar z tego skorzystac :D moze to juz moja ostatnia ciaza ;)

W Ikei jest ten plus, że przy kasach pierwszeństwa jest napisane, że osoby uprzywilejowane mają po prostu podejść do kasjera. Ja tam szłam jak lodołamacz :D Jak się komuś coś nie podoba to po co staje w kolejce w kasie pierwszeństwa? Zwłaszcza, że akurat w Ikei zawsze dużo ciężarnych widzę.

• emikey Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś okropny dzień. Zero energii. Jakby ktoś ze mnie wszystkie siły witalne wyssal. Nawet oddychanie mnie męczy

Lady Savage lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    W Ikei jest ten plus, że przy kasach pierwszeństwa jest napisane, że osoby uprzywilejowane mają po prostu podejść do kasjera. Ja tam szłam jak lodołamacz :D Jak się komuś coś nie podoba to po co staje w kolejce w kasie pierwszeństwa? Zwłaszcza, że akurat w Ikei zawsze dużo ciężarnych widzę.
    My kiedys skorzystalismy jak corka byla mala i nam sie rozplakala, podeszlismy czy nas skasuje Pani w pierwszej kolejnosci, a ona, ze jak najbardziej, ale za nami wsciekli ludzie stali, ale slowem sie nie odezwali :) masz racje po co staja przy takiej kasie. Taki samo jak mnie zawsze denerwowalo jak w kasie do max 10 sztuk ustawiali sie ludzie z wozkami wypelnionymi po brzegi

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    no kto ma wieksze przeboje niz ja?

wracamy sobie wczorsj z lotniska zmeczeni od 4 nie spimy a tu boom jakis samochud nam w dupe wjechal. wrocilismy do domu i prosto do szpitala tam kolejka 4 godziny czekamy zeby sprawdzili czy dzidzius ok a ona podlacza slucha serduszka i tyle ... masakra w domu po 23 padnieta a dzisiaj od rana na drineczku jestem ( nie jest taki zly ;)) potem mam isc na usg o ile mnoe przyjma a o 3 mam lekarza bo mnie glowa boli. masakra a glodna jestem :(
    To rzeczywisćie mieliście przeboje. Dobrze,że z dzidziusie wszystko dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja mam dziś okropny dzień. Zero energii. Jakby ktoś ze mnie wszystkie siły witalne wyssal. Nawet oddychanie mnie męczy

A u mnie nawet dzisiaj ok. Biorąc pod uwagę,że co godzinę wstawałam w nocy siku. Umyłam juz łazienki, wstawilam pranie. Ogarnęłam na razie powierzchownie kuchnie, a teraz jem frytki na 2 śniadanie. musiałam sobie usmażyć- chodziły za mną od 2 tygodni :D

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

• nesairah Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    A u mnie nawet dzisiaj ok. Biorąc pod uwagę,że co godzinę wstawałam w nocy siku. Umyłam juz łazienki, wstawilam pranie. Ogarnęłam na razie powierzchownie kuchnie, a teraz jem frytki na 2 śniadanie. musiałam sobie usmażyć- chodziły za mną od 2 tygodni :D

O nieeee teraz ja też muszę usmażyć :D

U mnie leniwy dzień... szaro buro i jakoś smutno :(

Szczesliwa_mamusia, Nola lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siedze wczoraj na poczekalni w tym szpitalu a tam same ciazowki i jedza : chipsy batoniki cola lucozade itd .... masakra jak tak mozna sie odzywiac w ciazy ?

• nesairah Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro zaczynam 30 tydzień. Nie wierzę w to do końca, że już tak daleko zaszliśmy. Dzisiaj kończymy przemeblowanie, ogarniam dalej wyprawkowe rzeczy i pozostanie wielki czas oczekiwania. W październiku mój P będzie trochę w rozjazdach, boję się zostać sama trochę, ale liczę na to, że nic się nie będzie działo złego.

Nola lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, w femibionie jest troszkę żelaza, zrobię dłuższą przerwę między suplami. Spróbuję też z tym asmagiem, może na zmianę będę brała z magne b6.

Frytki na drugie śniadanie, no konkretnie :) Ja uwielbiam z batatów, chyba jutro sobie zrobię. A dzisiaj robię lasagne - ulubioną potrawę mojego męża.

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    siedze wczoraj na poczekalni w tym szpitalu a tam same ciazowki i jedza : chipsy batoniki cola lucozade itd .... masakra jak tak mozna sie odzywiac w ciazy ?
    ja tam staram się unikac bo cukier;)
    ale od czasu do czasu sobie zjem czekoladke czy napije sprtie

ciekawe ile mała ma
    jakoś wątpie by 1 kg przekroczyła ale ostatnio silniejsza jest to na bank ;)

w rodzinie mamy wcześniaka z 23 tc ( 600 gramów) i powiem wam ze każdy dzień mnie teraz troche przeraża i licze że to szybko przleci chociaz do tego 36 tc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2017, 10:49

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo dziewczyn traktuje ciążę jako pozwolenie na jedzenie "zakazanych" rzeczy. Widzę po sobie, przed ciąża nic, zero słodkiego, chipsow, fast foodow albo jak już to od wielkiego dzwona czy torta na urodzinach. Teraz pozwalam sobie od czasu do czasu na ciastko, wafelka czy nawet chipsy. Bo i tak jestem gruba a odchudzać będę się od stycznia :P Nadal odżywiam się zdrowo ale "grzesze" co mi się wcześniej nie zdarzało.

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga-można, można. Napatrzyłam się na moją siotre, która pochłaniała słodycze w ilościach hurtowych, przynajmniej raz dziennie musiała zjeść min 300gr czekoladę, nawet jej nie łamała, jadła jak batonik. W 7 mcu ciązy poszliśmy na jakieś zarcie, to zjadła sama całą pizze i kebaba, podziwiałam ją ,że jej się to mieści. Mi nawet w najwiekszy apetyt, tyle nie wejdzie. Z resztą mój syn skutecznie dba o linie mamusi. Co chwile szturchnie po żoładku,więc dużo się nie mieści.

Nesairah- rozumiem Twoj strach, ja to się boję zostawić auto u mechanika na 3 dni,żeby coś się nie wydarzyło, bo będę w razie czego zdana na karetkę,a wolałabym nie. Uroki mieszkania na wsi i posiadania jednego samochodu.

Nola lubi tę wiadomość

‹‹ 1171 1172 1173 1174 1175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ