WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy też macie tak, że jak dziecko kopie i zaczynacie do niego mówić, to przestaje kopać na chwilę tak jakby nasluchiwało?

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam pierwszą rzecz dla malutkiej wreszcie :D Pozwoliłam Oli wybrać kolor, troche ubolewam, że nie miętowy, ale tak sie do tego cieszyła ;)

4c8ed9829db9f03amed.jpg

nesairah, Szczesliwa_mamusia, nataliamonika, Petitka, salenne, Eli, Edith, Aztoria, MalaHD, [m]alina, Lady Savage, Iruletka, magdzia26 lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Ja kupuję takie z kranikiem i tam też jest info, że sok jest wyciśnięty z owocow metodą tłoczenia na zimno i dopiero pasteryzowany
    Czyli jest okej ? :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Ale się rozpisałyście :)

A mi od rana okropnie drga mięsień nad kolanem lewej nogi. Biorę dużo magnezu, bo 5 tabletek dziennie, wcześniej tak nie było. Dziwne. Cały czas brałam aspargin, od piątku mam zmniejszoną dawkę asparginu (3 dziennie) i do tego biorę jeszcze 2 magne b6. Myślicie, że to reakcja organizmu na mniejszą dawkę potasu?
    Kurcze mozliwe a ile kawy pijesz??? U mnie winna byla kawa ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    To jest ten tydzień. Zamawiamy wózek . I teraz mam 2 warianty. Z pojedyncza lub podwójną amortyzacja. Co jest lepsze?
    Nie mam bladego pojecia :p

k878 wrote:
    morfologia mi poleciała :/
    hemoglobina 11
    czerwone krwinki 3,6
    płytki 172

pokrzywa i pietrucha nie dały rady :(
    Kurde nieciekawie :/

Jacqueline wrote:
    Kupiłam pierwszą rzecz dla malutkiej wreszcie :D Pozwoliłam Oli wybrać kolor, troche ubolewam, że nie miętowy, ale tak sie do tego cieszyła ;)

4c8ed9829db9f03amed.jpg
    Sliczny :))

Wizyte mialam miec kolo 11 jutro a mam o 16 ale jak dzownili to balam sie ze nie bedzie badania :o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2017, 17:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Czy też macie tak, że jak dziecko kopie i zaczynacie do niego mówić, to przestaje kopać na chwilę tak jakby nasluchiwało?
    Ja nie zawuazylam ale ja malo gadam do brzucha. Glaskamitp mysle o tosi caly czas ale gadac nie gadam. Malz wiecej i kuba ;) malz zaczepia bo polozy reke i troche buja i od razu kopa dostaje ;)

Nola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Nie zwróciłam jakoś uwagi,zeby nasluchiwal. Ale za to czasem mocniej dokazuje,jak zaczynam głaskać brzuch :)

Nola lubi tę wiadomość

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Dzisiejszy kurier :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa7eb7fcf858.jpg

MalaHD, Emikey, a gdzie dostanę tę pieluszkę w pieski?

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam wyniki
    Hemoglobina wzrosła- już jest na poziomie 12- czyli już w normie
    hematokryt- jeszcze ponizej normy,ale trochę podrósł od ostatniego razu
    za to krwinek białych mam za dużo-ostatnio rosną, było 9,46, jest 10,08. Niby norma do 10, wiec nie jest tak źle,ale jakoś mnie to niepokoi.
    Za to rosną szalenie neurocyty,a spadają szalenie limfocyty :/
    Krwinki czerwone na tym samym poziomie, a spadły płytki krwi. Rozjechana na maksa ta moja morfologia. Na szczęście chociaż mocz w porządku

k878 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Dostałam wyniki
    Hemoglobina wzrosła- już jest na poziomie 12- czyli już w normie
    hematokryt- jeszcze ponizej normy,ale trochę podrósł od ostatniego razu
    za to krwinek białych mam za dużo-ostatnio rosną, było 9,46, jest 10,08. Niby norma do 10, wiec nie jest tak źle,ale jakoś mnie to niepokoi.
    Za to rosną szalenie neurocyty,a spadają szalenie limfocyty :/
    Krwinki czerwone na tym samym poziomie, a spadły płytki krwi. Rozjechana na maksa ta moja morfologia. Na szczęście chociaż mocz w porządku
    Bialych w ciazy jest notma do 15. Moj gin i gin na ip tak mowili. A jak mialam 10 mowili ze wyniki ciazowe ;)

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze. Pocieszyłaś mnie.

• emikey Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    MalaHD, Emikey, a gdzie dostanę tę pieluszkę w pieski?
    Natalia, moja jest ze Smyka. Kupiona w Arkadii w Wawie.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petitka wrote:
    Oj współczuję. Ja też niby w pracy powiedziałam, że będę pracować do końca października, ale tak ostatnio plecy mnie bolą po 2h stania, że coś to czarno widzę :/ Z jednej strony miło zacząć wcześniej a z drugiej lepiej później posiedzieć sobie dłużej w domu z dzidzią. Zobaczymy jak to będzie. A jaką wykonujesz pracę Coco? Ja jestem kelnerką w hotelu więc niestety non stop na nogach. Pomimo częstych przerw jest już coraz trudniej.
    Niby biurowa Ale odpowiedzialność mam ogromną i zwyczajnie ciężko mi siedzieć przy kompie tyle czasu...

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Kurcze mozliwe a ile kawy pijesz??? U mnie winna byla kawa ;)

No właśnie nie piję wcale. Przerzuciłam się na inkę.

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Bialych w ciazy jest notma do 15. Moj gin i gin na ip tak mowili. A jak mialam 10 mowili ze wyniki ciazowe ;)
    Dokładnie tak, ja już mam 12, więc jeszcze w normie :)

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie mam co się martwić na razie. Czekam spokojnie do piątku na wizyte

• Ewka094 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluch też ostatnio bardzo nisko kopie i tak delikatnej, też się trochę martwie, na szczęście w środę do lekarza idę ;)

Nola lubi tę wiadomość

Oliwierek- 22.12.2017r.
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie białe krwinki systematycznie rosły, ostatnio był duży skok z 13 niecałe na 15,2 czy 15,4. Po 5 tygodniach spadły na 11,8. Chora nie byłam, wiec nie wiem czemu aż taki wzrost a teraz spadek właśnie.

Hemoglobina ładnie trzyma, jak było 13,4 tak i dzisiaj też było tak samo ;) Mocz czysty, bakterii nie ma, tylko odczyn wzrósł znowu i już 7,5 ale tal to w moczu nic nie ma :)

W czwartek wizyta, na nfz, ale ma doktor posiew zrobić, tak przynajmniej mówił.

Ciekawa jestem strasznie jak tam szyjka, jak malutka leży i co u niej słychać :)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Ja też nie wiem czy dotrwam, ale mam łatwiej, bo siedzę w domu na czterech literach. Niestety moja praca jest tak nieregularna, że czasem mam dzień wolny w tygodniu, czasami pracuję nawet w niedzielę, a teraz przynajmniej do środy czeka mnie siedzenie od rana do późnego wieczora. Na dodatek wnerwiam się, bo klienci nie płacą w terminie, a kolejne rzeczy wyprawkowe chciałam pozamawiać :P Uroki wolnego zawodu...
    No wlasnie tak to jest jak czlowiek ambitniejszy o chce jak najwięcej to potem organizm mówi basta...

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem ciekawa swojej szyjki. Ile się skróciła. Już niedługo. U mnie mocz tym razem idealny. Antybiotyk zrobił swoje, No i łykam cały czas 1tabletke dziennie żurawitu. Nie wiem,czy ona działa, ale chyba coś działa :) Tsh też mam ładne.

‹‹ 1168 1169 1170 1171 1172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ