X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy też macie tak, że jak dziecko kopie i zaczynacie do niego mówić, to przestaje kopać na chwilę tak jakby nasluchiwało?

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam pierwszą rzecz dla malutkiej wreszcie :D Pozwoliłam Oli wybrać kolor, troche ubolewam, że nie miętowy, ale tak sie do tego cieszyła ;)

4c8ed9829db9f03amed.jpg

nesairah, nick nieaktualny, nataliamonika, Petitka, nick nieaktualny, Eli, Edith, Aztoria, MalaHD, [m]alina, Lady Savage, Iruletka, magdzia26 lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Ja kupuję takie z kranikiem i tam też jest info, że sok jest wyciśnięty z owocow metodą tłoczenia na zimno i dopiero pasteryzowany
    Czyli jest okej ? :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Ale się rozpisałyście :)

A mi od rana okropnie drga mięsień nad kolanem lewej nogi. Biorę dużo magnezu, bo 5 tabletek dziennie, wcześniej tak nie było. Dziwne. Cały czas brałam aspargin, od piątku mam zmniejszoną dawkę asparginu (3 dziennie) i do tego biorę jeszcze 2 magne b6. Myślicie, że to reakcja organizmu na mniejszą dawkę potasu?
    Kurcze mozliwe a ile kawy pijesz??? U mnie winna byla kawa ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    To jest ten tydzień. Zamawiamy wózek . I teraz mam 2 warianty. Z pojedyncza lub podwójną amortyzacja. Co jest lepsze?
    Nie mam bladego pojecia :p

k878 wrote:
    morfologia mi poleciała :/
    hemoglobina 11
    czerwone krwinki 3,6
    płytki 172

pokrzywa i pietrucha nie dały rady :(
    Kurde nieciekawie :/

Jacqueline wrote:
    Kupiłam pierwszą rzecz dla malutkiej wreszcie :D Pozwoliłam Oli wybrać kolor, troche ubolewam, że nie miętowy, ale tak sie do tego cieszyła ;)

4c8ed9829db9f03amed.jpg
    Sliczny :))

Wizyte mialam miec kolo 11 jutro a mam o 16 ale jak dzownili to balam sie ze nie bedzie badania :o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2017, 17:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Czy też macie tak, że jak dziecko kopie i zaczynacie do niego mówić, to przestaje kopać na chwilę tak jakby nasluchiwało?
    Ja nie zawuazylam ale ja malo gadam do brzucha. Glaskamitp mysle o tosi caly czas ale gadac nie gadam. Malz wiecej i kuba ;) malz zaczepia bo polozy reke i troche buja i od razu kopa dostaje ;)

Nola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Nie zwróciłam jakoś uwagi,zeby nasluchiwal. Ale za to czasem mocniej dokazuje,jak zaczynam głaskać brzuch :)

Nola lubi tę wiadomość

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Dzisiejszy kurier :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa7eb7fcf858.jpg

MalaHD, Emikey, a gdzie dostanę tę pieluszkę w pieski?

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam wyniki
    Hemoglobina wzrosła- już jest na poziomie 12- czyli już w normie
    hematokryt- jeszcze ponizej normy,ale trochę podrósł od ostatniego razu
    za to krwinek białych mam za dużo-ostatnio rosną, było 9,46, jest 10,08. Niby norma do 10, wiec nie jest tak źle,ale jakoś mnie to niepokoi.
    Za to rosną szalenie neurocyty,a spadają szalenie limfocyty :/
    Krwinki czerwone na tym samym poziomie, a spadły płytki krwi. Rozjechana na maksa ta moja morfologia. Na szczęście chociaż mocz w porządku

k878 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Dostałam wyniki
    Hemoglobina wzrosła- już jest na poziomie 12- czyli już w normie
    hematokryt- jeszcze ponizej normy,ale trochę podrósł od ostatniego razu
    za to krwinek białych mam za dużo-ostatnio rosną, było 9,46, jest 10,08. Niby norma do 10, wiec nie jest tak źle,ale jakoś mnie to niepokoi.
    Za to rosną szalenie neurocyty,a spadają szalenie limfocyty :/
    Krwinki czerwone na tym samym poziomie, a spadły płytki krwi. Rozjechana na maksa ta moja morfologia. Na szczęście chociaż mocz w porządku
    Bialych w ciazy jest notma do 15. Moj gin i gin na ip tak mowili. A jak mialam 10 mowili ze wyniki ciazowe ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze. Pocieszyłaś mnie.

• emikey Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    MalaHD, Emikey, a gdzie dostanę tę pieluszkę w pieski?
    Natalia, moja jest ze Smyka. Kupiona w Arkadii w Wawie.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petitka wrote:
    Oj współczuję. Ja też niby w pracy powiedziałam, że będę pracować do końca października, ale tak ostatnio plecy mnie bolą po 2h stania, że coś to czarno widzę :/ Z jednej strony miło zacząć wcześniej a z drugiej lepiej później posiedzieć sobie dłużej w domu z dzidzią. Zobaczymy jak to będzie. A jaką wykonujesz pracę Coco? Ja jestem kelnerką w hotelu więc niestety non stop na nogach. Pomimo częstych przerw jest już coraz trudniej.
    Niby biurowa Ale odpowiedzialność mam ogromną i zwyczajnie ciężko mi siedzieć przy kompie tyle czasu...

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Kurcze mozliwe a ile kawy pijesz??? U mnie winna byla kawa ;)

No właśnie nie piję wcale. Przerzuciłam się na inkę.

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Bialych w ciazy jest notma do 15. Moj gin i gin na ip tak mowili. A jak mialam 10 mowili ze wyniki ciazowe ;)
    Dokładnie tak, ja już mam 12, więc jeszcze w normie :)

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie mam co się martwić na razie. Czekam spokojnie do piątku na wizyte

• Ewka094 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluch też ostatnio bardzo nisko kopie i tak delikatnej, też się trochę martwie, na szczęście w środę do lekarza idę ;)

Nola lubi tę wiadomość

Oliwierek- 22.12.2017r.
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie białe krwinki systematycznie rosły, ostatnio był duży skok z 13 niecałe na 15,2 czy 15,4. Po 5 tygodniach spadły na 11,8. Chora nie byłam, wiec nie wiem czemu aż taki wzrost a teraz spadek właśnie.

Hemoglobina ładnie trzyma, jak było 13,4 tak i dzisiaj też było tak samo ;) Mocz czysty, bakterii nie ma, tylko odczyn wzrósł znowu i już 7,5 ale tal to w moczu nic nie ma :)

W czwartek wizyta, na nfz, ale ma doktor posiew zrobić, tak przynajmniej mówił.

Ciekawa jestem strasznie jak tam szyjka, jak malutka leży i co u niej słychać :)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Ja też nie wiem czy dotrwam, ale mam łatwiej, bo siedzę w domu na czterech literach. Niestety moja praca jest tak nieregularna, że czasem mam dzień wolny w tygodniu, czasami pracuję nawet w niedzielę, a teraz przynajmniej do środy czeka mnie siedzenie od rana do późnego wieczora. Na dodatek wnerwiam się, bo klienci nie płacą w terminie, a kolejne rzeczy wyprawkowe chciałam pozamawiać :P Uroki wolnego zawodu...
    No wlasnie tak to jest jak czlowiek ambitniejszy o chce jak najwięcej to potem organizm mówi basta...

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem ciekawa swojej szyjki. Ile się skróciła. Już niedługo. U mnie mocz tym razem idealny. Antybiotyk zrobił swoje, No i łykam cały czas 1tabletke dziennie żurawitu. Nie wiem,czy ona działa, ale chyba coś działa :) Tsh też mam ładne.

‹‹ 1168 1169 1170 1171 1172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ