X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Dziewczyny, a sterylizator do butelek kupujecie? Ma któraś avent?
    Ja Nie, w razie czego wykarze w garnku z wrzatkiem

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko dzisiaj jakieś nadpobudliwe. Od mojego pedicure bardziej lub mniej, ale cały czas sie rusza. Puściłam mu przed chwilą Mozarta do brzuszka i trochę się uspokoił. Mam nadzieję, że pójdzie spać, bo jak tak dużo się rusza, to też mnie to martwi, czy z nim wszystko ok.

• emikey Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuje ani podgrzewacza ani sterylizatora

Opolanka 85, Eli lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Dziewczyny, a sterylizator do butelek kupujecie? Ma któraś avent?
    nie, ja mam dostałam, ale leży od 2 lat na szafie i się kurzy, muszę oddać.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala ja tez tak mamZadna ze mnie matka polka. Jak sie dowiedxialam o ciazy to bylam.przerazona. Oczywiscie wiedzialam ze urodze, martwie sie o mala zeby byla zdrowa i bezpieczna, ale ja jakos wybuchu uczuc nie mialam. Teraz jak sie rusza, zaczyna byc jakas bardziej realna, ma imie i jest osobą. Moja mama mowi ze tez tak miala, ze wybuch wielkiej milosci byl po porodzie. Wiec licze ze tak sie stanie. Ale tez sie boje,.bo z dziecmi sobie wgl nie radze, nic nie wiem i nie umiem. A na dokladke ja jestem dosc mocnym introwertykiem, lubie swoj czas i swoja samotnosc i strasznie sie martwie czy np mala nie bedzie mnie zloscic ciagla obecnoscia. Glupie to moze, ale ja sie boje, czy nie bede sie na nia irytowac...

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • Iruletka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam avent, taki kombajn elektryczny. Sterylizacja parą. A wygodne to jest bardzo. Ja zbierałam po całej dobie wymyte butelki, zakrętki i smoczki a było to razem 6 kompletów i szybko je sterylizowało. I tak sobie czekały w tym kombajnie do kolejnego karmienia. Ale póki co nie kupuj jeśli się nastawiasz na kp. Ja za swój płaciłam ponad 300 zł 8 lat temu. Także jeśli coś nie tak pójdzie z kp to wtedy możesz się zastanowić i zamówić. Takie rzeczy od ręki dostaniesz.

dhpclr4.png
  • Lady Savage Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Moje dziecko dzisiaj jakieś nadpobudliwe. Od mojego pedicure bardziej lub mniej, ale cały czas sie rusza. Puściłam mu przed chwilą Mozarta do brzuszka i trochę się uspokoił. Mam nadzieję, że pójdzie spać, bo jak tak dużo się rusza, to też mnie to martwi, czy z nim wszystko ok.

Nikoś też, po kilku dni spokoju, dziś rusza się na okrągło.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak też myślałam, że to zbędny wydatek, przynajmniej na początek.

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam sterylizator i zbedne jak dla mnie sprzedalam ;)

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    To akurat szare są, chyba wina sztucznego światła :D W stacjonarnym pewnie dużo droższe. Ja w ogóle takich sklepów unikam jak można w necie zamówić. Koszula z IF, którą teściowa mi kupiła kosztowała prawie 90 zł, a na Allegro 45... Nawet jej nie mówiłam.
    Tak ubrańka Pinokio są droższe, ale pojechałam bo akurat syn był niedaleko w klubie na urodzinach i perspektywa spędzenia 3 godz wśród krzyczących wokół mnie dzieci jakoś do mnie nie przemawiała :-P A tak przynajmniej kilka rzeczy obejrzałam a kilka kupiłam bo cena nie odbiegała bardzo od cen w internecie. Natomiast koszulę z IF udało mi się kupić po cenie z allegro w ich sklepie stacjonarnym w Auchan w Poczesnej. Akurat na promocję trafiłam.

nataliamonika lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • KlaraS Ekspertka

Wysłany: 19 września 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również nie lubię dzieci ale swoje to co innego:) u mnie miłość do dziecka rosła z czasem Oo porodzie wcale nie było tak kolorowo. Także chyba u każdej kobiety inaczej. Teraz nie wyobrażam sobie życia bez dziecka a zaraz bez dwójki;)

• k878 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od zaręczyn był plan: slub i od razu dzieci. Nie wiem czy on marzył, ale nie protestował, więc przyjmuję ze tak :)
    A dzieci to mnie kiedyś bardziej ruszały, ale tez nie jakos bardzo; ostatnie kilka lat to zupełnie nie, ale to dlatego ze obce :)
    Jak na złość, dzieci mnie lubią - każdy się dziwi jak ja to robię ze mnie lubią i sie słuchają. Nigdy się nie mogłam odpędzić od młodszego kuzynostwa, dzieci sąsiadów czy znajomych.
    Tez mam obawy czy będę dobra mamą, ale to chyba naturalne.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie kupuję. Jak się okaże, że nie dane mi będzie karmić piersią to wtedy i tak będę musiała się zaopatrzyć w butelki bo mam 2 ;) A tyle co trzeba będzie podgrzać mleko z cyca czy wysterylizować po sporadycznym karmieniu butlą to się nie opłaca ani podgrzewacza ani sterylizatora więc życie to zweryfikuje

Ja mam sporo na 56, trochę na 62 ale rozmiar rozmiarowi nierówny więc muszę to posegregować wg faktycznych rozmiarów a nie metek. Mam nadzieję, że mi się nie urodzi dziecko 60 cm :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam sterylizator z Canpolu

Dalej nic nie wierzga ;( :( cholernie sie martwie. Mogła się aż tak przestraszyć ?

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Nikoś też, po kilku dni spokoju, dziś rusza się na okrągło.
    Na szczęście muzyka klasyczna podziałała plus kołysałam biodrami. Dziecko spi, mama spokojniejsza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco jadlas slodkie?
    Watpie by sie tak przestraszyla :) pewno spi. Denerwowalas sie podczas wizyty ona z toba i odpoczywa :) takie moje zdanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu mnie brzuch jak na okres zaczyna pobolewac :/ ide spac

Wpt mam wizyte u gina i usg. Olalabym to ale i tak musze isc po l4 bo mam do piatku

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ee0b297cd25.jpg
    Pomidorki ze śmietana plus marchewka z jabkiem na slodko nie mogłam się zdecydować więc zjem jedno i drugie :D :P

Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, ara lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:
    Ja mam sterylizator z Canpolu

Dalej nic nie wierzga ;( :( cholernie sie martwie. Mogła się aż tak przestraszyć ?
    Spróbuj z czymś słodkim albo najlepiej szklaneczka coli tam nam położna na sr radziła kiedyś i powinno dziecię się obudzić :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco a może coś mega kwaśnego?

dhpclr4.png
‹‹ 1178 1179 1180 1181 1182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ