X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczerze mam dość i czasem wolałabym żeby mój mąż wyjechał do swojej mamusi i zniknął z naszego życia myślę że wtedy byłoby mi łatwiej i mialabym dużo mnie sprzątania itp...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • k878 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie, tak się przyzwyczajają do dobrego jak kobieta jest na L4 w ciąży a potem na macierzyńskim ambitnie też robi wszystko...

trzeba do tego jakoś strategicznie podejść :D

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    W piątek mam prenatalne ale to nie z moim lekarzem, wizytę u swojego giną mam w przyszła środę
    Może z tymi dimerami nie jest tak źle, jak pisze K878. A jak sie martwisz, to moze na piątkowej wizycie podpytaj tego gina, do którego idziesz lub napisz do swojego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Ja szczerze mam dość i czasem wolałabym żeby mój mąż wyjechał do swojej mamusi i zniknął z naszego życia myślę że wtedy byłoby mi łatwiej i mialabym dużo mnie sprzątania itp...
    U nas tak czsami jest, zrobie wielka awanture i jest okej :D za miesiac znowu musze munprzypomniec :p krotką pamiec ma :p

Lady Savage lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Dzisiaj idziemy na kontrolę po 17 poza tym to ja już szału dostaje coś w niego wstapilo, jest taki niedobry nic się nie słucha, robi na złość (wczoraj np poszliśmy we 3 na spacer i oczywiście wjechał w największą kałuże z błotem -pomimo że mówiłam mu żeby tego nie robił, utknął, przewrócił się i był po szyję w błocie oczywiście afera, ryk a byliśmy ok 1 km od domu) jeszcze mój mąż wczoraj swoje "dolozyl" do tego i zaczął synka straszyć że jak będzie niegrzeczny to pójdzie do przedszkola więc teraz dla niego przedszkole =kara a dzisiaj od rana tylko otworzył oczy jest afera i ryk...wczoraj mnie tak rozbolal brzuch że musiałam nospe wziąć a w nocy śniły mi się jakieś głupoty że dzidzia urodziła się taka malutka niecałe 2 kg itp...jak tak dalej pójdzie to na pewno urodze wcześniej...
    To bezmyślnie chłop dorzucił oliwy do ognia. Może Twój synek zdrowieje i czuje,że niedługo wróci do przedszkola i się boi. Nie denerwuj się, szkoda malucha w brzuszku.

• emikey Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż zarabia cztery razy więcej niż ja. Ja nie narZekam na swoją pensje ale jednak przelicznik funty vs złotówki robi swoje. Nie oczekuje ode mnie bycia służącą. Sam potrafi wszystko zrobić. Przejęłam od.niego część rzeczy bo chce żeby też odpoczął po pracy. Ale jak czuję się słabo to on wszystko robi. I nie czeka aż mi się polepsZy. Mógłby się tylko bardziej interesować dZieckiem. Zapytać jak tam Gabi albo cokolwiek. A tak to ja mu muszę.truć Gabi to Gabi tamto Gabi sramto i jakbym mówiła do ściany. Jakbym składała raporty.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus na mojego nic nie działa ani prośby ani grozby... tym bardziej ze ja nie chcę żeby mój synuś patrzył na nasze kłótnie... a mój mąż chodzi spać razem z małym...a ja wtedy zazwyczaj dopiero zaczynam ogarnianie w domu i idę spać o 24 i tak dzień w dzień.

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pepowiny ... to ja chyba nie chce By mój ja przecinal. Wczoraj rozmawiałam z.bratem i on się dziwi czemu bo dla.niego to było wielkie prZeżycie. A to że spojrzal między nogi? No cóż... słowami mojego brata po porodzie dół wygląda "jak wielka locha w której pierdol***a bomba i jakby swiniakowi łeb ucieli". No więc tak ... że moja bratowa wytrzymuje takie komentarze.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Emikey- odzyskałaś głos?
    Tak dzięki :) jeszcze chrycham ale już mi się odrywa no i nie drapie :)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey- u nas jest tak samo. A jak mu dzisiaj opowiedziałam sen,że bylismy na usg i nasz syn był poowijany pępowiną, to powiedział,że czytam głupoty w internecie i potem snią mi się jeszcze większe głupoty. a ja im bliżej porodu, tym bardziej podświadomie się boje,żeby mu się nic nie stało. A on tego leku nie pojmuje. Sam też się nie zapyta o syna, jak w ciągu dnia, no ale zdaję sobie sprawę,że jest to dla niego abstrakcja, myślę,że wiecej się będzie pytał, jak będzie na świecie. Najważniejsze, że nie zapomina się zapytać jak ja się czuję i czy brzuch mi sie nie napina i czy ogólnie jest ok.

• k878 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, ale wczoraj o tej pępowinie i przedwczesnych porodach znowu biadoliłyśmy tu na forum, więc możliwe, że to stąd takie sny.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Mój mąż dobrze zarabia i nawet chciałabym czasem nie pracować bo moja pensja to i tak 1/5 jego ale obawiam się, że z dzieckiem sama zwariuje więc na macierzyńskim mam zamiar szukać nowej pracy :)
    Mój mąż chce żebym szukała nowej bardZiej ambitnej pracy po powrocie z macierzyńskiego. No i stwierdził, że macierzyński urlop to idealny czas na doksztalcenie się ... DOKSZTALCENIE!!! Mam dwa tytuły magistra w tym jeden z prawa i kryminologii, a drugi dyplom robi ze mnie mediatora sądowego i negocjagora policyjnego. No ale mam się doksztalcic ....

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey- u nas jest tak samo. A jak mu dzisiaj opowiedziałam sen,że bylismy na usg i nasz syn był poowijany pępowiną, to powiedział,że czytam głupoty w internecie i potem snią mi się jeszcze większe głupoty. a ja im bliżej porodu, tym bardziej podświadomie się boje,żeby mu się nic nie stało. A on tego leku nie pojmuje. Sam też się nie zapyta o syna, jak w ciągu dnia, no ale zdaję sobie sprawę,że jest to dla niego abstrakcja, myślę,że wiecej się będzie pytał, jak będzie na świecie. Najważniejsze, że nie zapomina się zapytać jak ja się czuję i czy brzuch mi sie nie napina i czy ogólnie jest ok.
    Znam to. Mojemu jak mówię że coś mi się przyśniło lub mam jakieś obawy to mi mówi, że za dużo internetu czytam i potem mam takie efekty. I jeszcze jest na mnie zły :D

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bezmyślnie chłop dorzucił oliwy do ognia. Może Twój synek zdrowieje i czuje,że niedługo wróci do przedszkola i się boi. Nie denerwuj się, szkoda malucha w brzuszku.
    Powiedziałam mężowi że teraz on będzie Nikosia wozil do przedszkola i zobaczy jaki jest efekt jego bezmyslnych tekstow...

Iruletka lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Szczęśliwa, ale wczoraj o tej pępowinie i przedwczesnych porodach znowu biadoliłyśmy tu na forum, więc możliwe, że to stąd takie sny.
    Być może i doszło jeszcze to,że Wojtek się wiercił cały dzień. Podświadomość podziałała. No i znowu mi sie sniło,że dławiłam się i dusialam gumą do żucia. Oczywiście się obudziłam, jak już nie mogłam złapać tchu w tym śnie. Ciekawa jestem,czy faktycznie wtedy mam bezdech. Bo ostatnim razem jak taki miałam sen, to mój maż mąż zauważył,ze przez chwile nie oddychałam. No i zastanawia mnie moje ciśnienie, bo o ile skurczowe jest w normie, tak to rozkurczowe jest cały czas za niskie. no, ale nic, idę już w piątek na wizytę, to moze się dowiem czegoś ciekawego

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Powiedziałam mężowi że teraz on będzie Nikosia wozil do przedszkola i zobaczy jaki jest efekt jego bezmyslnych tekstow...
    Bardzo dobrze zrobiłaś.

Coco55 lubi tę wiadomość

• dagii Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Mój się przyzwyczaił, że siedzę w domu i codziennie jest posprzatane, wyprasowane, ugotowane. Ciekawe jak zareaguje jak nie będę miała sił i chęci na to :P
    Wcześniej też gotowal, robił zakupy i sprzatalismy razem. Mam nadzieję, że to wróci a nie, że będzie mnie traktował tak jakbym nadal siedziała i nic nie robiła.
    Mam to samo, nawet ostatnio ta myśl mnie przeraziła, ze sie przyzwyczai i i zaczęłam w jego dni wolne trochę go gonić do roboty.

Apolonia ❤️

010i3e3klym7clxy.png

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zainteresowanie mojego męża dzieckiem ogranicza się do zawiezienia mnie raz w miesiącu na wizytę i zapytaniu po czy wszystko ok...nie interesuje go jak się czuje itp

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Zainteresowanie mojego męża dzieckiem ogranicza się do zawiezienia mnie raz w miesiącu na wizytę i zapytaniu po czy wszystko ok...nie interesuje go jak się czuje itp
    Mojego interesuje jak się czuję ale był moment kiedy chciał przeforsować cesarke co by mu potem za luźno nie było :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To współczuje dziewczyny, to ja nie mogę aż tak na swojego narzekać. Ale nie powiem mu tego, bo go pycha przerośnie i się rozleniwi. A rękę trzeba cały czas trzymać na pulsie ;) Za rok będę mogła lepiej go podsumować jak sie spisuje dodatkowo jako tatuś ;)

ooo...mój syn właśnie się przebudza. A myślałam,ze po wczorajszych harcach więcej pośpi

‹‹ 1180 1181 1182 1183 1184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ