WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Emikey no fajna fajna ogralam go :p potrm jeszcze UNO i na chwile do babci pojdzie ;)
    On tabletu nie ma. Ma telefon ale takinstary od mojego m. Co drugi trzeci dzien sobie ppgra z 15 min w minecraft czy jak to sie zwie :p on ogolnie raczej planszowki, kocha uno i latanie z kolegami po podworku ;p
    Grzybobranie to gra mojego dzieciństwa i jesZcze była taka z domkiem na środku planszy ale nie pamiętam nazwy. Coś z lasem. Leśne przygody czy coś takiego. Mój bratanek jest uzależniony od tableta. Ale to wina jego rodziców. Od małego tak się go "pozbywali"

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • MagO31 Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Emikey no fajna fajna ogralam go :p potrm jeszcze UNO i na chwile do babci pojdzie ;)
    On tabletu nie ma. Ma telefon ale takinstary od mojego m. Co drugi trzeci dzien sobie ppgra z 15 min w minecraft czy jak to sie zwie :p on ogolnie raczej planszowki, kocha uno i latanie z kolegami po podworku ;p
    jak synek lubi planszowki, to polecam dzieci z carcasonne i osadnicy z catanu junior. Moj syn jak mial 4-6 lat chetnie w to gral.

Lady Savage lubi tę wiadomość

Karol 1.09.2010
    Gosia 21.11.2012
    Wojtek 21.12.2017
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus no ale zeby po porodzie przyszla i tak trzeba zlozyc deklaracje wiec musze jakas znalezc

Lady Savage lubi tę wiadomość

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aztoria wrote:
    Ze juz za pozno :(
    Za późno????? To się cenią. Ja w 24 tyg przeniosłam się z Polskiego NFZ na Angielski NHS i najmniejszego problemu nie było. W Polsce położne to jeszcze nie europejski standard.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • MagO31 Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tablety i tv bardzo szkodza dzieciom, opóźniaja rozwoj mowy i co najgorsze uzalezniaja. Bardzo zly jeat tez tv puszczony w tle, ze niby dziecko nie oglada, a reklamy i inne programy leca caly dzien, pozniej wychodza problemy w skupieniu i w nauce.

Iruletka, nataliamonika lubią tę wiadomość

Karol 1.09.2010
    Gosia 21.11.2012
    Wojtek 21.12.2017
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey ona jest chyba dość popularna, ma super opinie itd. I zrozumiałam że już ma dużo pacjentek rodzących w grudniu. Trudno, jutro będę dzwonić dalej

oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie jak Aztoria mówi, pewnie nie chodziło jej o tydzień w którym jest tylko własnie o dużą liczbę pacjentek które ma na grudzień już.

Co do gier planszowych uwielbiam, tak jak czytanie ksiażek, moja Zuza nie lubi czytać, woli audiobooki, jak R ale mam nadzieję że będzie lubiła w planszówki grać, bo tak mam ochotę z kimś pograć w moją ulubioną grę ... Moonopol!

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa ja zrozumiałam, że o tydz ciąży

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tabletów i tv zgadzam się- co za dużo to nie zdrowo. Rodzice niestety często myślą, że dadzą dziecku tym jakieś zajęcie a sobie chwilę spokoju a niestety łatwo się w tym zatracić. Potem biadolenie "O matko, gdzie popełniliśmy błąd? !". Wszystko dobre u dla ludzi, ale w granicach rozsądku :) Mój R bardzo lubi sobie pograć czy to na komputerze czy konsoli więc mały na pewno będzie miał z tym styczność od wczesnych lat. Postaram się to dawkować rozsądnie i nam nadzieję na wsparcie drugiej połówki ;)
    Emikey mówiła Ci coś Twoja położna w UK na temat szczepionki przeciw grypie i krztuścowi? Mi przypomniała na ostatniej wizycie i umówiłam się na wtorek. Jestem ciekawa czy w Anglii też sugerują?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 18:15

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trochę nieprecyzyjnie napisałam. Zła jestem na siebie że nie załatwiłam tego wcześniej :(

oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aztoria wrote:
    Amus no ale zeby po porodzie przyszla i tak trzeba zlozyc deklaracje wiec musze jakas znalezc
    Po porodzie musi przyjsc. Skladasz deklarscje o ile nie masz zlozonej i ona musi przyjsc. Przed porodem to nie jest obowiazkowe

• emikey Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kochałam planszowki :) z kuzynowstwem w wakacje nawet robiliśmy swoje własne. Z drabinami, teleportami itd ;) ja będę się starać dzieci odciągnąć od tabletów i telefonów. Bajki będą ogaldac, ale to ze względu na język. Z mężem mówimy po angielsku, jesteśmy w Anglii ale wracamy do Polski za jakieś 3 lata. Będę mówić do dzieci po polsku ale jednak to monolog. W bajkach bedzie miał dialogi itd.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petitka wrote:
    Co do tabletów i tv zgadzam się- co za dużo to nie zdrowo. Rodzice niestety często myślą, że dadzą dziecku tym jakieś zajęcie a sobie chwilę spokoju a niestety łatwo się w tym zatracić. Potem biadolenie "O matko, gdzie popełniliśmy błąd? !". Wszystko dobre u dla ludzi, ale w granicach rozsądku :) Mój R bardzo lubi sobie pograć czy to na komputerze czy konsoli więc mały na pewno będzie miał z tym styczność od wczesnych lat. Postaram się to dawkować rozsądnie i nam nadzieję na wsparcie drugiej połówki ;)
    Emikey mówiła Ci coś Twoja położna w UK na temat szczepionki przeciw grypie i krztuścowi? Mi przypomniała na ostatniej wizycie i umówiłam się na wtorek. Jestem ciekawa czy w Anglii też sugerują?
    Jeszcze nic nie mówiła. Idę w piątek to Ci napisze. Na grypę to nie chce. A na krZtuscia ... no właśnie nie wiem... robiłaś wywiad? Lepiej się zaszczepic?

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Po porodzie musi przyjsc. Skladasz deklarscje o ile nie masz zlozonej i ona musi przyjsc. Przed porodem to nie jest obowiazkowe

Wiesz Amus, położna może odmówić, ma do tego prawo, wiec lepiej teraz poszukać, niż póżniej obudzić się z ręką w nocniku, bo Ci 2 np położne odmówią i na gwałt będzisz musiała wziąźć pierwszą lepszą, nie mówie że gorszą, ale przeważnie tak właśnie wychodzi.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    No ale ja jej przecież nie zmuszę żeby przyjęła tą deklarację

oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeden rzeczy nie rozumiem. Jestescie zapisane gdzies do lekarza do przychodni i tam tez pielegniarka zwykle daje deklaracje do lekarza 1 kontaktu i do poloznej od razu. Moja deklaracja lezy od 2013 jakos.

k878 lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze szczepieniami to nie wiem jak wykombinuje. Mały bedzie trochę w Anglii trochę w Polsce :/ i gdZie ja mam go szczepic :/ czy jedno państwo uzna szczepienia drugiego :/ mąż niech się tym zajmie. To przez niego jesteśmy tu.

Petitka, sprawdzaliscie czy przysluguja wam jakieś benefity za wyjątkiem child benefit? Mąż ostatnio otworzył rzadowy kalkulator i mimo tego, że oboje pracujemy, i on źle nie zarabia wyszla mu duża suma. Ja myślę, że coś źle zrobił.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym sie w zyciu nie zaszczepila na nic w ciazy. lekow nalezy unikac a bede przyjmowac szczepionki?? Oj w zyciu.......

magdzia26 lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Ja jeden rzeczy nie rozumiem. Jestescie zapisane gdzies do lekarza do przychodni i tam tez pielegniarka zwykle daje deklaracje do lekarza 1 kontaktu i do poloznej od razu. Moja deklaracja lezy od 2013 jakos.
    Ja nic nie dostałam. A recepcjonistka mojego lekarza jest położna. Nawet słowem.nie wspomniała.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Amus chyba Ci się rypło :P tak masz prawie rację jak zapisywałam się do lekarza rodzinnego w przychodni w prawie 2 lata temu, to wypełniałam deklarację O LEKARZA I PIELĘGNIARKĘ ŚRODOWISKOWĄ :p a o położną sama się musisz zainteresować i deklarację wypełnić, podjeść do przychodni, i Amus Ty zadzwon do przychodni i powiedz żeś w ciaży i czy ta położna co była 5 lat temu teraz też ci przysługuje :P bo ja jestem prawie że pewna, iż tamtej dawno już nie ma jest jakaś nowa i musisz papierek wypełnić.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1188 1189 1190 1191 1192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ