Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Amus87 wrote:Emikey no fajna fajna ogralam go :p potrm jeszcze UNO i na chwile do babci pojdzie
On tabletu nie ma. Ma telefon ale takinstary od mojego m. Co drugi trzeci dzien sobie ppgra z 15 min w minecraft czy jak to sie zwie :p on ogolnie raczej planszowki, kocha uno i latanie z kolegami po podworku ;p -
Amus87 wrote:Emikey no fajna fajna ogralam go :p potrm jeszcze UNO i na chwile do babci pojdzie
On tabletu nie ma. Ma telefon ale takinstary od mojego m. Co drugi trzeci dzien sobie ppgra z 15 min w minecraft czy jak to sie zwie :p on ogolnie raczej planszowki, kocha uno i latanie z kolegami po podworku ;pLady Savage lubi tę wiadomość
Karol 1.09.2010
Gosia 21.11.2012
Wojtek 21.12.2017 -
Tablety i tv bardzo szkodza dzieciom, opóźniaja rozwoj mowy i co najgorsze uzalezniaja. Bardzo zly jeat tez tv puszczony w tle, ze niby dziecko nie oglada, a reklamy i inne programy leca caly dzien, pozniej wychodza problemy w skupieniu i w nauce.
Iruletka, nataliamonika lubią tę wiadomość
Karol 1.09.2010
Gosia 21.11.2012
Wojtek 21.12.2017 -
No dokładnie jak Aztoria mówi, pewnie nie chodziło jej o tydzień w którym jest tylko własnie o dużą liczbę pacjentek które ma na grudzień już.
Co do gier planszowych uwielbiam, tak jak czytanie ksiażek, moja Zuza nie lubi czytać, woli audiobooki, jak R ale mam nadzieję że będzie lubiła w planszówki grać, bo tak mam ochotę z kimś pograć w moją ulubioną grę ... Moonopol! -
Co do tabletów i tv zgadzam się- co za dużo to nie zdrowo. Rodzice niestety często myślą, że dadzą dziecku tym jakieś zajęcie a sobie chwilę spokoju a niestety łatwo się w tym zatracić. Potem biadolenie "O matko, gdzie popełniliśmy błąd? !". Wszystko dobre u dla ludzi, ale w granicach rozsądku
Mój R bardzo lubi sobie pograć czy to na komputerze czy konsoli więc mały na pewno będzie miał z tym styczność od wczesnych lat. Postaram się to dawkować rozsądnie i nam nadzieję na wsparcie drugiej połówki
Emikey mówiła Ci coś Twoja położna w UK na temat szczepionki przeciw grypie i krztuścowi? Mi przypomniała na ostatniej wizycie i umówiłam się na wtorek. Jestem ciekawa czy w Anglii też sugerują?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 18:15
-
nick nieaktualny
-
Ja kochałam planszowki
z kuzynowstwem w wakacje nawet robiliśmy swoje własne. Z drabinami, teleportami itd
ja będę się starać dzieci odciągnąć od tabletów i telefonów. Bajki będą ogaldac, ale to ze względu na język. Z mężem mówimy po angielsku, jesteśmy w Anglii ale wracamy do Polski za jakieś 3 lata. Będę mówić do dzieci po polsku ale jednak to monolog. W bajkach bedzie miał dialogi itd.
-
Petitka wrote:Co do tabletów i tv zgadzam się- co za dużo to nie zdrowo. Rodzice niestety często myślą, że dadzą dziecku tym jakieś zajęcie a sobie chwilę spokoju a niestety łatwo się w tym zatracić. Potem biadolenie "O matko, gdzie popełniliśmy błąd? !". Wszystko dobre u dla ludzi, ale w granicach rozsądku
Mój R bardzo lubi sobie pograć czy to na komputerze czy konsoli więc mały na pewno będzie miał z tym styczność od wczesnych lat. Postaram się to dawkować rozsądnie i nam nadzieję na wsparcie drugiej połówki
Emikey mówiła Ci coś Twoja położna w UK na temat szczepionki przeciw grypie i krztuścowi? Mi przypomniała na ostatniej wizycie i umówiłam się na wtorek. Jestem ciekawa czy w Anglii też sugerują? -
Amus87 wrote:Po porodzie musi przyjsc. Skladasz deklarscje o ile nie masz zlozonej i ona musi przyjsc. Przed porodem to nie jest obowiazkowe
Wiesz Amus, położna może odmówić, ma do tego prawo, wiec lepiej teraz poszukać, niż póżniej obudzić się z ręką w nocniku, bo Ci 2 np położne odmówią i na gwałt będzisz musiała wziąźć pierwszą lepszą, nie mówie że gorszą, ale przeważnie tak właśnie wychodzi. -
nick nieaktualny
-
Ja ze szczepieniami to nie wiem jak wykombinuje. Mały bedzie trochę w Anglii trochę w Polsce
i gdZie ja mam go szczepic
czy jedno państwo uzna szczepienia drugiego
mąż niech się tym zajmie. To przez niego jesteśmy tu.
Petitka, sprawdzaliscie czy przysluguja wam jakieś benefity za wyjątkiem child benefit? Mąż ostatnio otworzył rzadowy kalkulator i mimo tego, że oboje pracujemy, i on źle nie zarabia wyszla mu duża suma. Ja myślę, że coś źle zrobił. -
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:Ja jeden rzeczy nie rozumiem. Jestescie zapisane gdzies do lekarza do przychodni i tam tez pielegniarka zwykle daje deklaracje do lekarza 1 kontaktu i do poloznej od razu. Moja deklaracja lezy od 2013 jakos.
-
Amus87 wrote:Ja jeden rzeczy nie rozumiem. Jestescie zapisane gdzies do lekarza do przychodni i tam tez pielegniarka zwykle daje deklaracje do lekarza 1 kontaktu i do poloznej od razu. Moja deklaracja lezy od 2013 jakos.
tak masz prawie rację jak zapisywałam się do lekarza rodzinnego w przychodni w prawie 2 lata temu, to wypełniałam deklarację O LEKARZA I PIELĘGNIARKĘ ŚRODOWISKOWĄ :p a o położną sama się musisz zainteresować i deklarację wypełnić, podjeść do przychodni, i Amus Ty zadzwon do przychodni i powiedz żeś w ciaży i czy ta położna co była 5 lat temu teraz też ci przysługuje
bo ja jestem prawie że pewna, iż tamtej dawno już nie ma jest jakaś nowa i musisz papierek wypełnić.