X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • omii Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    ja chodzę do unicare na bródnie.

Ode mnie daleko tam :)

Rodzisz też na Bródnie ?

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • omii Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    nie mogłabym, bo jako mediewista nie ma pracy dla mnie, jedynie to biedronki a tam wypłata 1,200 wiec, 1200 zł a 5500 na rękę to ogromna różnica. A nie oszukujmy się :P każdy wie że teraz praca mężczyzn różni się o tych którą wykonywali nasi tatusiowe i dziadkowe, mój jako programista, idzie do pracy zrobi coś w ciagu 1-2 godzin a potem siedzi na necie. I uważam że skoro, ma czas po pracy jeszcze usiąść i grać :P to równie dobrze może zrobić sobie obiad :P. Nie robienie obiadu się wzięło dlatego, że się narobiłam, na stałam na kuchencie, było zostaw bo zjem, a potem wylewłam bo on sobie kupował żarcie w pracy, przychodził do domu i grał a ja musiałam potem jego porcje wylewać :P i denerwowało mnie to że jeszcze muszę sprzątać po nim to czego nie zjadł, bo pleśń i inne świnstwa były w garnkach :P. Więc sam sobie teraz robi :P.

raz mój tak zrobił że przyjechał najedzony i obiadu nie zjadł ale wtedy wkłada sobie do lodówki i je sobie na kolacje :)
    przecież oboje za to płacimy to nie rozumiem czemu mieli byśmy wyrzucać..

Oliwier ♥

Lilianna ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie, na karowej. Pisałyśmy o tym. Ja na bródno od siebie mam jedynie 54km ;) Ale mój lekarz, to albo w szpitalu (ale nie pracuje w przychodni), albo w gabinetach i wszystkie po tamtej stronie wisły, a na bródno w sumie "najbliżej"

• k878 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do podziału obowiązków, to też byłoby mi głupio teraz, jak siedzę w domu i generalnie jestem na chodzie, dobrze się czuję, dziwne by było że mąż by przychodził i latał po sklepach i gotował jedzenie... akurat drobne zakupy i gotowanie to w sam raz zajęcie dla mnie, tak samo mogę mu poprasować koszule (chociaż nienawidzę), no bo coś trzeba robić; aż tyle czasu mi na łażenie po lekarzach nie schodzi;
    przy dziecku będzie sporo pracy, więc ten podział obowiązków jakoś się zmieni - u nas trochę jak w kibucu, każdy daje ile może :D

a jak będzie dziecko, to wiadomo, że to też jego, ale mojemu na pewno będzie zależało żeby z nim spędzać czas, podjarany jest cały, teraz jak mała się budzi i kopie to wyjmuje sówkę-grzechotkę z maty edukacyjnej i dzwoni do brzucha :) kiedyś mu powiedziałam, żeby małej bajkę opowiedział, to 10 min wymyślał jakieś pierdoły i gadał do brzucha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 15:15

omii, nick nieaktualny, Petitka, Aztoria, magdzia26 lubią tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • omii Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    No nie, na karowej. Pisałyśmy o tym. Ja na bródno od siebie mam jedynie 54km ;) Ale mój lekarz, to albo w szpitalu (ale nie pracuje w przychodni), albo w gabinetach i wszystkie po tamtej stronie wisły, a na bródno w sumie "najbliżej"

Możliwe :D ale ja nie ogarniam tu za bardzo i nie pamiętam kto co i jak :D
    Strasznie daleko masz do lekarza ale najważniejsze żeby był dobry i żeby się dobrze u niego czuć. Ja przed zajściem w ciąże ''leczyłam'' się u innych to była masakra, trafiałam na gburów, teraz w życiu nie zmieniła bym mojego lekarza, anioł nie człowiek.
    Ja mam pół godzinki drogi ale i tak mnie mój wozi bo się boję jeździć po Warszawie widząc jak niektórzy Warszawiaki jeżdżą :D

Oliwier ♥

Lilianna ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też czasami gada głupoty do brzucha, a jak mu zwracam uwagę, to mnie karci wzrokiem,żebym się nie wtrącała jak przeprowadza męską rozmowę z synem. Rozbraja mnie. Szczególnie buziaki. Jak czuje gdzieś miejsce, gdzie się mały wypina, to od razu buziaka mu tam daję. Trochę mu tego zazdroszczę, bo nie jestem w stanie się zgiąć i pocałować sobie brzuch :P

My zakupy przeważnie robimy razem, jak P wraca z pracy. Tylko po te drobne jeżdżę sama. On nie ma nic przeciwko, z resztą nie chce,żebym dźwigała. Moja rola w sklepie, to wkładanie do koszyka i płacenie rachunku. Kasa i tak wspólna, nie zależnie z którego konta idzie :)

omii, k878 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie dziewczyny, no bo z tym usg 3 trymestru to można się natknąć na sprzeczne informacje. Jedne źródła mówią, że wykonuje się między 28 a 32 tygodniem, a inne, że w 36 tygodniu. Jak to w końcu jest? Moja lekarka mi nie zaleciła usg prenatalnego, a kolejną wizytę mam 11/10 i będę wtedy już w 32+4 więc za późno na ten pierwszy termin. I teraz się biję z myślami, czy ogarniać sobie to po prostu na własną rękę czy nie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    nie mogłabym, bo jako mediewista nie ma pracy dla mnie, jedynie to biedronki a tam wypłata 1,200 wiec, 1200 zł a 5500 na rękę to ogromna różnica. A nie oszukujmy się :P każdy wie że teraz praca mężczyzn różni się o tych którą wykonywali nasi tatusiowe i dziadkowe, mój jako programista, idzie do pracy zrobi coś w ciagu 1-2 godzin a potem siedzi na necie. I uważam że skoro, ma czas po pracy jeszcze usiąść i grać :P to równie dobrze może zrobić sobie obiad :P. Nie robienie obiadu się wzięło dlatego, że się narobiłam, na stałam na kuchencie, było zostaw bo zjem, a potem wylewłam bo on sobie kupował żarcie w pracy, przychodził do domu i grał a ja musiałam potem jego porcje wylewać :P i denerwowało mnie to że jeszcze muszę sprzątać po nim to czego nie zjadł, bo pleśń i inne świnstwa były w garnkach :P. Więc sam sobie teraz robi :P.
    no nie u każdego praca tak wygląda moj pracuje na dole na kopalni owszem jako sztygar ale i tak praca nie jest lekka ;) a warunki okopne dzisiaj byl padnięty bo temp 35 stopni woda prawie do kolan

• omii Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    A powiedzcie dziewczyny, no bo z tym usg 3 trymestru to można się natknąć na sprzeczne informacje. Jedne źródła mówią, że wykonuje się między 28 a 32 tygodniem, a inne, że w 36 tygodniu. Jak to w końcu jest? Moja lekarka mi nie zaleciła usg prenatalnego, a kolejną wizytę mam 11/10 i będę wtedy już w 32+4 więc za późno na ten pierwszy termin. I teraz się biję z myślami, czy ogarniać sobie to po prostu na własną rękę czy nie...

U mnie na stronie na której się rejestruje pisze:
    USG ciąży (23-40) tygodni

Oliwier ♥

Lilianna ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii wrote:
    Możliwe :D ale ja nie ogarniam tu za bardzo i nie pamiętam kto co i jak :D
    Strasznie daleko masz do lekarza ale najważniejsze żeby był dobry i żeby się dobrze u niego czuć. Ja przed zajściem w ciąże ''leczyłam'' się u innych to była masakra, trafiałam na gburów, teraz w życiu nie zmieniła bym mojego lekarza, anioł nie człowiek.
    Ja mam pół godzinki drogi ale i tak mnie mój wozi bo się boję jeździć po Warszawie widząc jak niektórzy Warszawiaki jeżdżą :D
    No mój tez Anioł i "kupił" mnie na 1 wizycie. Też chodziłam do różnych lekarzy, ten jest strzałem w 10. mogłam chodzić blizej, do grodziska do bardzo fajnej babki (super kobieta, czasem byłam u niej na szybkiej wizycie,pracuje w bielańskim,ale ona nie zajmowała się płodnością i jedyne co mi proponowała od siebie, to monitoring cyklu), ale jak już mi się udało zajść przy tamtym, to już chciałam u niego zostać. Ja wierna jestem po prostu i stała w uczuciach, jak już mi ktoś podpasuje. Przy dobrych wiatrach, jak nie ma korków, to do swojego dojeżdżam w 50min. Choć średnio dojazd zajmuje mi 1,15.

omii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    ja w rozpisce szpitalnej ma 28-32 tydzień. ( czyli 28t0d do 32t6d)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii wrote:
    raz mój tak zrobił że przyjechał najedzony i obiadu nie zjadł ale wtedy wkłada sobie do lodówki i je sobie na kolacje :)
    przecież oboje za to płacimy to nie rozumiem czemu mieli byśmy wyrzucać..

u nas było zjem zjem, nie ruszaj, i tak nie ruszałam, a nie raz miałam ochotę zjeść, ale prosił że zje mam mu zostawić i tak zostawiałam mu aż pleśniało, kilka razy mu obiadu nie zostawiłąm bo było mi szkoda, i kłotnia, bo on głodny i nie ma obiadu :P więc powiedziałam że ma sobie sam gotować :P no i tak od roku sam sobie gotuje. Ja sie nie złoszczę, bo z Zuzą jemy wsio co ugotuję, nic nie wyrzucam, a on jak sobie ugotuje to je :P, bo raz jak mu spleśniało i zobaczył jak to śmierdzi, to albo sobie gouje sam, albo nie :P, i jeden powód mniej do kłótni, wszyscy zadowoleni ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 15:36

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja gin mi zleciła 28-32, zapisana jestem na 30+1

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    no nie u każdego praca tak wygląda moj pracuje na dole na kopalni owszem jako sztygar ale i tak praca nie jest lekka ;) a warunki okopne dzisiaj byl padnięty bo temp 35 stopni woda prawie do kolan

Wiem, że nie u każdego praca wygląda tak jak u mojego, dlatego wiem że nie ma idealnych małżeństw, idealnego partnera, zawsze któres robi więcej w domu, nie ma równiego podziału obowiazków, no niestety takie społeczeństwo, taki kraj. Kazda rodzina jest inna, i każdy problem, sytuację trzeba rozpatrywać indywidualnie, a nie kazać się rozwodzić, i zostawić człowieka, bo nie jest idealny.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • omii Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    u nas było zjem zjem, nie ruszaj, i tak nie ruszałam, a nie raz miałam ochotę zjeść, ale prosił że zje mam mu zostawić i tak zostawiałam mu aż pleśniało, kilka razy mu obiadu nie zostawiłąm bo było mi szkoda, i kłotnia, bo on głodny i nie ma obiadu :P więc powiedziałam że ma sobie sam gotować :P no i tak od roku sam sobie gotuje. Ja sie nie złoszczę, bo z Zuzą jemy wsio co ugotuję, nic nie wyrzucam, a on jak sobie ugotuje to je :P, bo raz jak mu spleśniało i zobaczył jak to śmierdzi, to albo sobie gouje sam, albo nie :P, i jeden powód mniej do kłótni, wszyscy zadowoleni ;)

Szczerze to nie wyobrażam sobie nie ugotować mojemu i kazać mu ciągle robić sobie jedzenie. Wiadomo, czasem się zdarzy że nie ugotuję czy coś i jemy to co jest w lodówce ale zwykle coś robię. Jak on jest w domu albo wcześniej kończy to on gotuje dla nas i wracam do domu i jest obiad, a nigdy go o to nie prosiłam.
    Ja też w pracy siedzę przed komputerem i nie robię ciężkiej roboty ale chodzi o sam fakt chodzenia i wstawania do pracy, człowiek jest zmęczony mimo to.
    Moim zdaniem to jak Ty coś dajesz od siebie to i on też powinien.
    Ale jak siedzisz w domu to taki obiad wg mnie mu się należy..
    To jest związek, a nie że Ty robisz on nie je, nie może Ci czasem wysłać sms że sobie coś kupi że nie będzie jadł, żebyś nie gotowała dla niego ? Przecież to prosty gest.
    I nie narzeka Ci nigdy że musi sobie gotować codziennie ? Nie rozmawiacie o tym ?

Oliwier ♥

Lilianna ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja już cholera nie wiem sama czy szukać gdzieś i zapisywać się na to badanie. Moja gin robi mi usg na każdej wizycie, mierzy i ogląda malutką, ocenia ilość płynu owodniowego... Z tego, co poszperałam w necie to nie wszyscy robią to trzecie prenatalne. Z drugiej strony może watro wydać te 200zł i dokładniej wszystko sprawdzić.

• k878 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Mam zgagę po zupie dyniowej xD haha, mogę jeść frytki, mc wrapa, ostre papryczki, a mam zgagę po zupie dyniowej XD

Lady, to ty ładnie sobie pozwalasz na tej cukrzycy: jak nie ciasto cytrynowe, to zupa dyniowa, o fast foodach nie wspomnę
    bez urazy, ale to zdrowo tak? nie szkoda ci siebie, bo pewnie ładujesz insulinę, żeby to jakoś wyrównać

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja dzisiaj zgrzeszyłam kulinarnie, stwierdzilam ze wybuchne. Generalnie jestem na diecie i pilnuje sie, a teraz dodatkowo mierze cukier i widze ze cukrzycy moze nie mam, ale jak jem cos z wysokim bardzo indeksem to sporadycznie zaczal mi bardzo skakac. A jak na zlosc mam potworna ochote na slodyczr, jak cbyba nihdy w zyciu. Od 3 dni bylam na takim glodzie ze myslalam ze sie rozplacze i dzisiaj juz nie wyrobilam. Poszlam do piekarni i kupilak sobie ciastko...troche z nadzieja ze jak zjem to mi ulzy i znowu bede mogla wcinac warzywka...trzymajcie kciuki za moj cukier bi ja az sie boje :o

P.s ale to bylo najpyszniejsze ciastko jakie w zyciu jadlam.....

Zołzimagic, Lady Savage, magdzia26 lubią tę wiadomość

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • k878 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    To ja już cholera nie wiem sama czy szukać gdzieś i zapisywać się na to badanie. Moja gin robi mi usg na każdej wizycie, mierzy i ogląda malutką, ocenia ilość płynu owodniowego... Z tego, co poszperałam w necie to nie wszyscy robią to trzecie prenatalne. Z drugiej strony może watro wydać te 200zł i dokładniej wszystko sprawdzić.

salenne, przesunięcie czasowe jak widać w tym badaniu już nie gra roli, jak to było w I trym; połówkowe niektórzy robią później niż to 18-22;
    jeśli nie masz przesłanek, że coś jest nie tak, to ja bym spokojnie ustaliła z gin co i jak; zdaje się, ze ty trochę leżąca jesteś?

ja dla porównania nie mam usg na każdej wizycie

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małysmoku- myślę,że nie masz co się martwić, zdrowemu człowiekowi też cukier moze wywalić. Po to nam trzustka wytwarza insulinę,żeby sobie z takimi rzeczami radzić. Czujesz sie zaspokojona, nie robisz tego nacodzień, więc nie miej wyrzutów sumienia.

‹‹ 1186 1187 1188 1189 1190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ