X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Czy któraś miała pomarańczowy śluz po Clotrimazolum? Ostatnio gin powiedZiał, że mam lekki stan zapalny i dał na 12 dni. Pierwsze 3 tabletki spoko. Ale po 4 i 5 śluz zrobił mi się pomarańczowy

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • omii Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ale one brzmią inaczej. Tak samo jako Aleksandra i Olgą ;)

Przecież Aleksandra to Ola więc to dalej jedno imię mimo że brzmią inaczej :D

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • emikey Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii wrote:
    Przecież Aleksandra to Ola więc to dalej jedno imię mimo że brzmią inaczej :D
    Tak. Ale Olga to tez Ola. A jednak Aleksandra i Olga to dwa różne imiona bo brzmią inaczej. Alexander i Aleksander brzmią identycznie. U nas nie ma litery x. Tak samo jak litery v.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Wczoraj kupiłam ceratke wielorazowa w kaczuszki. Pokazuje mężowi a on na to "ja nawet nie wiem gdZie ty wynajdujesz takie rzecZy" :P
    mój to do tej pory nie wie gdzie co jest w mieszkaniu XD, i tu nie chodzi tylko o ciuszki małej, ale nawet swoich nie może znaleźć, :P tylko sie wycwaniłam, prania mu nie robię :P więc mówie nie wiem xD i łazi szuka i się wścieka :P a ja na to ja nie mam bajzlu :P i wiem gdzie co mam :P O proszę, jego pranie od 3 tyg ciągle w tym samym miejscu XD
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/62d7366b12f3.jpg

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy pleciugi :-P to teraz ja dodam swoje ;-)
    Pamiętam jak pierwszy raz weszłam do pokoju mojego męża (wówczas chłopaka) w jego domu rodzinnym to moja pierwsza reakcja była: albo tu kur... posprzątasz albo ja sobie idę bo nie mam zamiaru w taki syfie siedzieć. Speszył się, ale mu pomogłam i w końcu zapanował ład w jego królestwie ;-) W miarę upływu czasu wiedziałam, że nie będzie lekko bo moi teściowe wychowali swoje dzieci na kompletnych lekkoduchów. Wszystko za nich w domu robiła gosposia albo teściowa, wiecznie wszystko pod nos mieli podstawione. Totalnie nieporozumienie. I kiedy zaczęliśmy mieszkać razem to nie powiem ale co tydzień była awantura. Ja furiatka całą zastawę wytłukłam i kilka razy się pakowałam bo miałam ochotę go zostawić. Zrozumiał po pewnym czasie, że jego sposób funkcjonowania wyniesiony z domu jest nie do przyjęcia i zaczął się zmieniać. Trochę mu to czasu zajęło ale w końcu się ogarnął i teraz nie mogę na niego narzekać.

dhpclr4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dagii wrote:
    Dziewczyny a macie tak, ze wariujecie czasem z nieróbstwa ...ja wcześniej pracowałam całe dnie o 22 podałam na twarz , tak się złożyło , ze praktycznie od początku jestem na l-4, dzieci jeszcze nie mam, już staram się wymyślać cokolwiek żeby się ruszać mam na szczęście psa (ale niechętny do długich spacerów )

Ja mam syndrom niespokojnych rąk :P czy jak to mówi ADHD, jak się dobrze czuję, to jak segundnik w zegarku, na okrągło, chodzię, i robię pierdzielon rzeczy.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:

Lady...piszesz o swoim Poślubionym i o nas i w ogóle...ale...oni nas i my ich kochamy "na dobre i na złe". Tez potrafimy być zołzami na swój sposób, pewno też potrafimy szpile wbijać itd. no ale kochamy człowieka a nie wyobrażenie o nim.
    Dla zdrowia psychicznego spuszczamy parę po jakiejś akcji, można tutaj, można przyjaciółce albo ...innej bliskiej osobie.

Doskonale to ujęłaś!

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i w końcu dotarła do mnie wczoraj paczka ze Smyka :-) już traciłam nadzieję, że ją dostanę. Moje chłopaki dosłownie rzucili się na poduchę dla ciężarnych ;-) Dzisiaj pierwszy raz spałam z nią i o mały włos abym z łóżka zleciała. Także chyba daruję sobie spanie i będę z niej korzystała w ciągu dnia

Lady Savage lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wsiadam zaraz do samolotu i jestem wkurwiona. Wszystko było ok, lekarz dał mi tabletki i teraz nie jest ok. estresowalam się tym pomarańczowym śluzen. W piątek mam wizytę u położonej ale oni tu mają w dupie polskie leki i polskie wyniki.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    nosz, cholera! miałam dziś iść na warsztaty chustowe, zaczęłam się zbierać, nawet sobie sałatkę na wynos zrobiłam, i czuję coś mi gorąco, temperatura 37;
    czemu to się nie może odczepić ode mnie???

nic nie mam oprócz fal gorączki i uczucia osłabienia, no ale boję się wychodzić z domu, a na te warsztaty to już w ogóle, niektórzy pewnie z malutkimi dziećmi, to nie będę zarażać

i jeszcze pierwsza szkoła rodzenia dziś :(

Temperatura 37, u kobiety w ciąży to nie jest jeszcze gorączka,to tak jak u noworodka, mamy w tym okresie wiekszą temperaturę wszystkie, jakbyś miała 38 to już bym coś wzięła, ale 37.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey- może też sobie podrażniłaś tabletką, tak ja luteiną. Mimo,że już nie używam aplikatora, to czasem zahaczę paznokciem albo tabletką i potem też mam trochę pomarańczowego śluzu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 13:37

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey a możesz zadzwonić do tego lekarza i zapytać?

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka- przyzwyczaisz się, na tej podusi śpi się świetnie :)

Emikey- wykończysz Omii z tymi imionami. poza tym nie każdy musi znać Oliviera Janiaka ;)

Iruletka lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ten kolor jest nienaturalnie pomarańcZowy. Taki morelowo wyraczasty...

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzoskwiniowo miałam na myśli

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Emikey a możesz zadzwonić do tego lekarza i zapytać?
    Jestem na lotnisku...

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Czy któraś miała pomarańczowy śluz po Clotrimazolum? Ostatnio gin powiedZiał, że mam lekki stan zapalny i dał na 12 dni. Pierwsze 3 tabletki spoko. Ale po 4 i 5 śluz zrobił mi się pomarańczowy
    nie ja mam biały

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    nie ja mam biały
    Biały miałam trzy pierwsze dni

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • omii Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W którym tc macie usg 3 trymestru ?

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii wrote:
    W którym tc macie usg 3 trymestru ?

Ja mam w 29tc dokładnie 28+5

klz9jw4z5xllyqdn.png
‹‹ 1184 1185 1186 1187 1188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ