WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Czy któraś miała pomarańczowy śluz po Clotrimazolum? Ostatnio gin powiedZiał, że mam lekki stan zapalny i dał na 12 dni. Pierwsze 3 tabletki spoko. Ale po 4 i 5 śluz zrobił mi się pomarańczowy

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • omii Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ale one brzmią inaczej. Tak samo jako Aleksandra i Olgą ;)

Przecież Aleksandra to Ola więc to dalej jedno imię mimo że brzmią inaczej :D

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • emikey Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii wrote:
    Przecież Aleksandra to Ola więc to dalej jedno imię mimo że brzmią inaczej :D
    Tak. Ale Olga to tez Ola. A jednak Aleksandra i Olga to dwa różne imiona bo brzmią inaczej. Alexander i Aleksander brzmią identycznie. U nas nie ma litery x. Tak samo jak litery v.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Wczoraj kupiłam ceratke wielorazowa w kaczuszki. Pokazuje mężowi a on na to "ja nawet nie wiem gdZie ty wynajdujesz takie rzecZy" :P
    mój to do tej pory nie wie gdzie co jest w mieszkaniu XD, i tu nie chodzi tylko o ciuszki małej, ale nawet swoich nie może znaleźć, :P tylko sie wycwaniłam, prania mu nie robię :P więc mówie nie wiem xD i łazi szuka i się wścieka :P a ja na to ja nie mam bajzlu :P i wiem gdzie co mam :P O proszę, jego pranie od 3 tyg ciągle w tym samym miejscu XD
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/62d7366b12f3.jpg

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy pleciugi :-P to teraz ja dodam swoje ;-)
    Pamiętam jak pierwszy raz weszłam do pokoju mojego męża (wówczas chłopaka) w jego domu rodzinnym to moja pierwsza reakcja była: albo tu kur... posprzątasz albo ja sobie idę bo nie mam zamiaru w taki syfie siedzieć. Speszył się, ale mu pomogłam i w końcu zapanował ład w jego królestwie ;-) W miarę upływu czasu wiedziałam, że nie będzie lekko bo moi teściowe wychowali swoje dzieci na kompletnych lekkoduchów. Wszystko za nich w domu robiła gosposia albo teściowa, wiecznie wszystko pod nos mieli podstawione. Totalnie nieporozumienie. I kiedy zaczęliśmy mieszkać razem to nie powiem ale co tydzień była awantura. Ja furiatka całą zastawę wytłukłam i kilka razy się pakowałam bo miałam ochotę go zostawić. Zrozumiał po pewnym czasie, że jego sposób funkcjonowania wyniesiony z domu jest nie do przyjęcia i zaczął się zmieniać. Trochę mu to czasu zajęło ale w końcu się ogarnął i teraz nie mogę na niego narzekać.

dhpclr4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dagii wrote:
    Dziewczyny a macie tak, ze wariujecie czasem z nieróbstwa ...ja wcześniej pracowałam całe dnie o 22 podałam na twarz , tak się złożyło , ze praktycznie od początku jestem na l-4, dzieci jeszcze nie mam, już staram się wymyślać cokolwiek żeby się ruszać mam na szczęście psa (ale niechętny do długich spacerów )

Ja mam syndrom niespokojnych rąk :P czy jak to mówi ADHD, jak się dobrze czuję, to jak segundnik w zegarku, na okrągło, chodzię, i robię pierdzielon rzeczy.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:

Lady...piszesz o swoim Poślubionym i o nas i w ogóle...ale...oni nas i my ich kochamy "na dobre i na złe". Tez potrafimy być zołzami na swój sposób, pewno też potrafimy szpile wbijać itd. no ale kochamy człowieka a nie wyobrażenie o nim.
    Dla zdrowia psychicznego spuszczamy parę po jakiejś akcji, można tutaj, można przyjaciółce albo ...innej bliskiej osobie.

Doskonale to ujęłaś!

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i w końcu dotarła do mnie wczoraj paczka ze Smyka :-) już traciłam nadzieję, że ją dostanę. Moje chłopaki dosłownie rzucili się na poduchę dla ciężarnych ;-) Dzisiaj pierwszy raz spałam z nią i o mały włos abym z łóżka zleciała. Także chyba daruję sobie spanie i będę z niej korzystała w ciągu dnia

Lady Savage lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wsiadam zaraz do samolotu i jestem wkurwiona. Wszystko było ok, lekarz dał mi tabletki i teraz nie jest ok. estresowalam się tym pomarańczowym śluzen. W piątek mam wizytę u położonej ale oni tu mają w dupie polskie leki i polskie wyniki.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    nosz, cholera! miałam dziś iść na warsztaty chustowe, zaczęłam się zbierać, nawet sobie sałatkę na wynos zrobiłam, i czuję coś mi gorąco, temperatura 37;
    czemu to się nie może odczepić ode mnie???

nic nie mam oprócz fal gorączki i uczucia osłabienia, no ale boję się wychodzić z domu, a na te warsztaty to już w ogóle, niektórzy pewnie z malutkimi dziećmi, to nie będę zarażać

i jeszcze pierwsza szkoła rodzenia dziś :(

Temperatura 37, u kobiety w ciąży to nie jest jeszcze gorączka,to tak jak u noworodka, mamy w tym okresie wiekszą temperaturę wszystkie, jakbyś miała 38 to już bym coś wzięła, ale 37.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey- może też sobie podrażniłaś tabletką, tak ja luteiną. Mimo,że już nie używam aplikatora, to czasem zahaczę paznokciem albo tabletką i potem też mam trochę pomarańczowego śluzu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 13:37

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey a możesz zadzwonić do tego lekarza i zapytać?

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka- przyzwyczaisz się, na tej podusi śpi się świetnie :)

Emikey- wykończysz Omii z tymi imionami. poza tym nie każdy musi znać Oliviera Janiaka ;)

Iruletka lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ten kolor jest nienaturalnie pomarańcZowy. Taki morelowo wyraczasty...

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzoskwiniowo miałam na myśli

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Emikey a możesz zadzwonić do tego lekarza i zapytać?
    Jestem na lotnisku...

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Czy któraś miała pomarańczowy śluz po Clotrimazolum? Ostatnio gin powiedZiał, że mam lekki stan zapalny i dał na 12 dni. Pierwsze 3 tabletki spoko. Ale po 4 i 5 śluz zrobił mi się pomarańczowy
    nie ja mam biały

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    nie ja mam biały
    Biały miałam trzy pierwsze dni

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • omii Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W którym tc macie usg 3 trymestru ?

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii wrote:
    W którym tc macie usg 3 trymestru ?

Ja mam w 29tc dokładnie 28+5

klz9jw4z5xllyqdn.png
‹‹ 1184 1185 1186 1187 1188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ