Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyemikey wrote:Ale ten kolor jest nienaturalnie pomarańcZowy. Taki morelowo wyraczasty...
ale nie jestem lekarzem
moze przy wkladaniu podrażniłaś sobie coś to masz clortimazolum? na ulotce chyba napisane ze plamienie moze sie pojawić -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lady Savage wrote:Jestem taką kobietą, i się nie zgadzam z Tobą, to że on zarabia 5500 na rękę nie zwalnia go z obowowiązku pomocy mi, przy dziecku czy pobawienia się z nim. Został ojciem, i być może nie miał pojęcia na czym to polega, albo inaczej sobie to wyobrażał, ale ja nie mam zamiaru po tylu godzinach latania z mała tu i tam, podawać mu pod nos, jedzenia, picia, i skakać koło niego i Zuzi, bo Pan przyszedł z pracy, w której za przeproszeniem siedzi przed kompem na wykopie, i co rusz na fb wysyła mi śmieszne zdjęcia, kawały i filmy.
Oczywiście to nie zwalnia faceta z pomocy, bo tak samo mieszka, je czy nosi ubrania. Dla mnie to, ze zapewnia jakaas tam stabilizację matedialna to duży komfort psychicznu6 -
Hej co do minitora oddechu chyba dla wczesniakow warto. Ja mam Sterylizator z Aventu ale jesCze nie wiem jak dziala bo zapakowany jeszcze
Co do slodyczy niestety kocham i pochlonac moglabym ogromne ilosci musze sie stopowac. Staram sie jesc owoce i zdrowo ale niestety i pizze i kebaba i panierke i ciasta i slodkie i chipsy mi sie w ciazy zdarza i to dosc czasto. Jedyne sie smieje ze pozytyw ze alkoholu nie mozemy bo tez mega tuczy wiec przynajmniej to nam odchodzi
-
nick nieaktualnyomii wrote:To nam kazał się zapisać na 32tc i 4
nie za późno trochę ?
Mój to kazal tak mi przyjść, bo akurat tak wizyta wypada, a nie chciał mnie naciągać na dodatkowe koszty po 2 tygodniach. A to usg 3trymestru niby się robi między 28-a 30/32tyg. -
Nola wrote:Hej co do minitora oddechu chyba dla wczesniakow warto. Ja mam Sterylizator z Aventu ale jesCze nie wiem jak dziala bo zapakowany jeszcze
Co do slodyczy niestety kocham i pochlonac moglabym ogromne ilosci musze sie stopowac. Staram sie jesc owoce i zdrowo ale niestety i pizze i kebaba i panierke i ciasta i slodkie i chipsy mi sie w ciazy zdarza i to dosc czasto. Jedyne sie smieje ze pozytyw ze alkoholu nie mozemy bo tez mega tuczy wiec przynajmniej to nam odchodzi
Ja tam od czasu do czasu pozwalam sobie na Karmi
mój lekarz nie ma nic przeciwkoOliwier ♥
22.07.2017 pierwszy kopniak
Lilianna ❤
16.04.2021 pierwszy kopniak -
Szczesliwa_mamusia wrote:Myślę, że Twój lekarz wie co robi. Bo to Ci Twój lekarz robi wszystkie usg?
Mój to kazal tak mi przyjść, bo akurat tak wizyta wypada, a nie chciał mnie naciągać na dodatkowe koszty po 2 tygodniach. A to usg 3trymestru niby się robi między 28-a 30/32tyg.
pierwsze i drugie robiła mi inna lekarka która ma certyfikaty do tego
a na te usg kazał mi się zapisać do siebie bo 3 trymestru może robić już on
ja i tak płace oddzielnie za wizytę i oddzielnie za usgOliwier ♥
Lilianna ❤
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa nie miałam żadnego alkoholu w ustach od 1 kwietnia. Odrzuca mnie od wszystkiego. Nawet ostatnio P pił radlera i powąchalam i mnie odrzuciło. W ogóle mnie nie ciągnie do alkoholu. śmierdzi mi na odległość. A to co bezalkoholowe, to wali mi jakimiś sfermentowanymi szczynami (sorki za określenie, ale tak mi śmierdzi). Dużo wody upłynie zanim sięgnę choćby po lampkę wina
-
nick nieaktualnyAmus87 wrote:dziewczyny a co myślicie o mojej sytuacji ? pisałam wyzej
-
Coco55 wrote:Po pierwsze nie napisałam nigdzie o zwolnieniu z obowiązku zajmowania się dzieckiem czy pomocy. Napisałam jedynie ze może oczekiwać obiadu czy coś. Dla mnie np. Przygotowanie posiłku to przyjemność i gdybym nie pracowała zawodowo to sama z siebie miałabym takie poczucie obowiązku. Poniekąd z godzilas się na rolę gospodyni domowej bo przecież mogłaś powiedzieć ok to ja przyniose kasę a Ty siedź z dzieckiem
Oczywiście to nie zwalnia faceta z pomocy, bo tak samo mieszka, je czy nosi ubrania. Dla mnie to, ze zapewnia jakaas tam stabilizację matedialna to duży komfort psychicznu6każdy wie że teraz praca mężczyzn różni się o tych którą wykonywali nasi tatusiowe i dziadkowe, mój jako programista, idzie do pracy zrobi coś w ciagu 1-2 godzin a potem siedzi na necie. I uważam że skoro, ma czas po pracy jeszcze usiąść i grać
to równie dobrze może zrobić sobie obiad
. Nie robienie obiadu się wzięło dlatego, że się narobiłam, na stałam na kuchencie, było zostaw bo zjem, a potem wylewłam bo on sobie kupował żarcie w pracy, przychodził do domu i grał a ja musiałam potem jego porcje wylewać
i denerwowało mnie to że jeszcze muszę sprzątać po nim to czego nie zjadł, bo pleśń i inne świnstwa były w garnkach
. Więc sam sobie teraz robi
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 15:01
-
nick nieaktualnyomii wrote:pierwsze i drugie robiła mi inna lekarka która ma certyfikaty do tego
a na te usg kazał mi się zapisać do siebie bo 3 trymestru może robić już on
ja i tak płace oddzielnie za wizytę i oddzielnie za usg
To mój ma wszystkie tam potrzebne certyfikaty, więc wszystko robie u niego. Oprócz echa, tu mnie wysłał do specjalisty od echokardiografiiWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 15:03
-
Szczesliwa_mamusia wrote:No u mnie to wyglada tak,ze jak idę na wizyte,a jest tylko podgląd, to płace 200zl za samą konsultację, a jak idę na wizyte plus usg rozszerzone (czyli ten najwazniejsze każdego trymestru), to place 370zł za wizytę. Gdybym teraz poszła na samą wizytę, to musiałabym wybulić 200zł, a potem np. za tydzien,czy dwa na samo usg 280, więc mój lekarz stara się tak zapisywać na wizyty, co by nie naciągac pacjentek za mocno. To nie jego prywatny gabinet, i nie on ustala ceny. Tylko przychodnia, w której pracuje.
Ja płacę za konsultacje -150zł ale nie mam usg wtedy, wizyta co 4 tyg u lekarza prowadzącego.
Za USG zwykłe 150 zł, a te ze wszystkimi badaniami połówkowe itp 220 zł
Do jakiej przychodni chodzisz ? Bo jak pisałaś to nie jestem w stanie zapamiętać wszystkiego o wszystkichWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 15:05
Oliwier ♥
Lilianna ❤
nick nieaktualnyLady- jak tak czytam co piszesz o swoim związku, to dla mnie to nie jest związek partnerski. I nie mogłabym tak żyć. Wiem,że go kochasz itd. Ale po trochu wygląda to na przyzwyczajenie się do siebie, a nie miłość. Sorki,ale takie jest moje zdanie po obserwacji tego co piszesz.
-
nick nieaktualnyomii wrote:Ja płacę za konsultacje -150zł ale nie mam usg wtedy, wizyta co 4 tyg u lekarza prowadzącego.
Za USG zwykłe 150 zł, a te ze wszystkimi badaniami połówkowe itp 220 zł
Do jakiej przychodni chodzisz ? Bo jak pisałaś to nie jestem w stanie zapamiętać wszystkiego o wszystkich