WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba nie ide na 3 cie prenatalne
    bo wczoraj dr włoch zrobiła dokładne badanie anatomii i serduszka. Nie wiem czy ma to sens?
    normalne USG co 3 tyg bede miała

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ale ten kolor jest nienaturalnie pomarańcZowy. Taki morelowo wyraczasty...
    po opisie mi brzmi jak plamienie zmieszane z tabletką
    ale nie jestem lekarzem
    moze przy wkladaniu podrażniłaś sobie coś to masz clortimazolum? na ulotce chyba napisane ze plamienie moze sie pojawić

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zgagę po zupie dyniowej xD haha, mogę jeść frytki, mc wrapa, ostre papryczki, a mam zgagę po zupie dyniowej XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ale ten kolor jest nienaturalnie pomarańcZowy. Taki morelowo wyraczasty...
    też taki miałam. Spokojnie. Bądź czujna, obserwuj,ale nie panikuj

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę w 28t5d w ten piątek.

• Coco55 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Jestem taką kobietą, i się nie zgadzam z Tobą, to że on zarabia 5500 na rękę nie zwalnia go z obowowiązku pomocy mi, przy dziecku czy pobawienia się z nim. Został ojciem, i być może nie miał pojęcia na czym to polega, albo inaczej sobie to wyobrażał, ale ja nie mam zamiaru po tylu godzinach latania z mała tu i tam, podawać mu pod nos, jedzenia, picia, i skakać koło niego i Zuzi, bo Pan przyszedł z pracy, w której za przeproszeniem siedzi przed kompem na wykopie, i co rusz na fb wysyła mi śmieszne zdjęcia, kawały i filmy.
    Po pierwsze nie napisałam nigdzie o zwolnieniu z obowiązku zajmowania się dzieckiem czy pomocy. Napisałam jedynie ze może oczekiwać obiadu czy coś. Dla mnie np. Przygotowanie posiłku to przyjemność i gdybym nie pracowała zawodowo to sama z siebie miałabym takie poczucie obowiązku. Poniekąd z godzilas się na rolę gospodyni domowej bo przecież mogłaś powiedzieć ok to ja przyniose kasę a Ty siedź z dzieckiem ;)

Oczywiście to nie zwalnia faceta z pomocy, bo tak samo mieszka, je czy nosi ubrania. Dla mnie to, ze zapewnia jakaas tam stabilizację matedialna to duży komfort psychicznu6

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba powinnam zadzwonić i się umówić, zapomniałam o tym

dhpclr4.png
  • omii Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nam kazał się zapisać na 32tc i 4
    nie za późno trochę ?

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • Nola Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej co do minitora oddechu chyba dla wczesniakow warto. Ja mam Sterylizator z Aventu ale jesCze nie wiem jak dziala bo zapakowany jeszcze :) Co do slodyczy niestety kocham i pochlonac moglabym ogromne ilosci musze sie stopowac. Staram sie jesc owoce i zdrowo ale niestety i pizze i kebaba i panierke i ciasta i slodkie i chipsy mi sie w ciazy zdarza i to dosc czasto. Jedyne sie smieje ze pozytyw ze alkoholu nie mozemy bo tez mega tuczy wiec przynajmniej to nam odchodzi :)

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii wrote:
    To nam kazał się zapisać na 32tc i 4
    nie za późno trochę ?
    Myślę, że Twój lekarz wie co robi. Bo to Ci Twój lekarz robi wszystkie usg?

Mój to kazal tak mi przyjść, bo akurat tak wizyta wypada, a nie chciał mnie naciągać na dodatkowe koszty po 2 tygodniach. A to usg 3trymestru niby się robi między 28-a 30/32tyg.

• omii Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Hej co do minitora oddechu chyba dla wczesniakow warto. Ja mam Sterylizator z Aventu ale jesCze nie wiem jak dziala bo zapakowany jeszcze :) Co do slodyczy niestety kocham i pochlonac moglabym ogromne ilosci musze sie stopowac. Staram sie jesc owoce i zdrowo ale niestety i pizze i kebaba i panierke i ciasta i slodkie i chipsy mi sie w ciazy zdarza i to dosc czasto. Jedyne sie smieje ze pozytyw ze alkoholu nie mozemy bo tez mega tuczy wiec przynajmniej to nam odchodzi :)

Ja tam od czasu do czasu pozwalam sobie na Karmi :D
    mój lekarz nie ma nic przeciwko :)

Oliwier ♥

Lilianna ❤
  • omii Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Myślę, że Twój lekarz wie co robi. Bo to Ci Twój lekarz robi wszystkie usg?

Mój to kazal tak mi przyjść, bo akurat tak wizyta wypada, a nie chciał mnie naciągać na dodatkowe koszty po 2 tygodniach. A to usg 3trymestru niby się robi między 28-a 30/32tyg.

pierwsze i drugie robiła mi inna lekarka która ma certyfikaty do tego
    a na te usg kazał mi się zapisać do siebie bo 3 trymestru może robić już on

ja i tak płace oddzielnie za wizytę i oddzielnie za usg

Oliwier ♥

Lilianna ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a co myślicie o mojej sytuacji ? pisałam wyzej

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam żadnego alkoholu w ustach od 1 kwietnia. Odrzuca mnie od wszystkiego. Nawet ostatnio P pił radlera i powąchalam i mnie odrzuciło. W ogóle mnie nie ciągnie do alkoholu. śmierdzi mi na odległość. A to co bezalkoholowe, to wali mi jakimiś sfermentowanymi szczynami (sorki za określenie, ale tak mi śmierdzi). Dużo wody upłynie zanim sięgnę choćby po lampkę wina

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    dziewczyny a co myślicie o mojej sytuacji ? pisałam wyzej
    Ja bym sobie zrobiła, może akurat nie w ten piątek, bo to rzeczywiście bez sensu,ale za 3 tygodnie już tak. Akurat skończysz 30tyg. Zawsze to jest dokładniejsze mierzenie niż standardowe usg. Chyba,że Twój lekarz rzeczywiście dokładnie wszystko mierzy na każdej wizycie. Ale u mnie te ważniejsze usg trwają grubo ponad 20min,a te przy wizycie jakies 5-10

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:
    Po pierwsze nie napisałam nigdzie o zwolnieniu z obowiązku zajmowania się dzieckiem czy pomocy. Napisałam jedynie ze może oczekiwać obiadu czy coś. Dla mnie np. Przygotowanie posiłku to przyjemność i gdybym nie pracowała zawodowo to sama z siebie miałabym takie poczucie obowiązku. Poniekąd z godzilas się na rolę gospodyni domowej bo przecież mogłaś powiedzieć ok to ja przyniose kasę a Ty siedź z dzieckiem ;)

Oczywiście to nie zwalnia faceta z pomocy, bo tak samo mieszka, je czy nosi ubrania. Dla mnie to, ze zapewnia jakaas tam stabilizację matedialna to duży komfort psychicznu6
    nie mogłabym, bo jako mediewista nie ma pracy dla mnie, jedynie to biedronki a tam wypłata 1,200 wiec, 1200 zł a 5500 na rękę to ogromna różnica. A nie oszukujmy się :P każdy wie że teraz praca mężczyzn różni się o tych którą wykonywali nasi tatusiowe i dziadkowe, mój jako programista, idzie do pracy zrobi coś w ciagu 1-2 godzin a potem siedzi na necie. I uważam że skoro, ma czas po pracy jeszcze usiąść i grać :P to równie dobrze może zrobić sobie obiad :P. Nie robienie obiadu się wzięło dlatego, że się narobiłam, na stałam na kuchencie, było zostaw bo zjem, a potem wylewłam bo on sobie kupował żarcie w pracy, przychodził do domu i grał a ja musiałam potem jego porcje wylewać :P i denerwowało mnie to że jeszcze muszę sprzątać po nim to czego nie zjadł, bo pleśń i inne świnstwa były w garnkach :P. Więc sam sobie teraz robi :P.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 15:01

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii wrote:
    pierwsze i drugie robiła mi inna lekarka która ma certyfikaty do tego
    a na te usg kazał mi się zapisać do siebie bo 3 trymestru może robić już on

ja i tak płace oddzielnie za wizytę i oddzielnie za usg
    No u mnie to wyglada tak,ze jak idę na wizyte,a jest tylko podgląd, to płace 200zl za samą konsultację, a jak idę na wizyte plus usg rozszerzone (czyli ten najwazniejsze każdego trymestru), to place 370zł za wizytę. Gdybym teraz poszła na samą wizytę, to musiałabym wybulić 200zł, a potem np. za tydzien,czy dwa na samo usg 280, więc mój lekarz stara się tak zapisywać na wizyty, co by nie naciągac pacjentek za mocno. To nie jego prywatny gabinet, i nie on ustala ceny. Tylko przychodnia, w której pracuje.
    To mój ma wszystkie tam potrzebne certyfikaty, więc wszystko robie u niego. Oprócz echa, tu mnie wysłał do specjalisty od echokardiografii

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 15:03

• omii Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    No u mnie to wyglada tak,ze jak idę na wizyte,a jest tylko podgląd, to płace 200zl za samą konsultację, a jak idę na wizyte plus usg rozszerzone (czyli ten najwazniejsze każdego trymestru), to place 370zł za wizytę. Gdybym teraz poszła na samą wizytę, to musiałabym wybulić 200zł, a potem np. za tydzien,czy dwa na samo usg 280, więc mój lekarz stara się tak zapisywać na wizyty, co by nie naciągac pacjentek za mocno. To nie jego prywatny gabinet, i nie on ustala ceny. Tylko przychodnia, w której pracuje.

Ja płacę za konsultacje -150zł ale nie mam usg wtedy, wizyta co 4 tyg u lekarza prowadzącego.
    Za USG zwykłe 150 zł, a te ze wszystkimi badaniami połówkowe itp 220 zł

Do jakiej przychodni chodzisz ? Bo jak pisałaś to nie jestem w stanie zapamiętać wszystkiego o wszystkich :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 15:05

Oliwier ♥

Lilianna ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady- jak tak czytam co piszesz o swoim związku, to dla mnie to nie jest związek partnerski. I nie mogłabym tak żyć. Wiem,że go kochasz itd. Ale po trochu wygląda to na przyzwyczajenie się do siebie, a nie miłość. Sorki,ale takie jest moje zdanie po obserwacji tego co piszesz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii wrote:
    Ja płacę za konsultacje -150zł ale nie mam usg wtedy, wizyta co 4 tyg u lekarza prowadzącego.
    Za USG zwykłe 150 zł, a te ze wszystkimi badaniami połówkowe itp 220 zł

Do jakiej przychodni chodzisz ? Bo jak pisałaś to nie jestem w stanie zapamiętać wszystkiego o wszystkich :D
    ja chodzę do unicare na bródnie.

‹‹ 1185 1186 1187 1188 1189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ