WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    To ja już cholera nie wiem sama czy szukać gdzieś i zapisywać się na to badanie. Moja gin robi mi usg na każdej wizycie, mierzy i ogląda malutką, ocenia ilość płynu owodniowego... Z tego, co poszperałam w necie to nie wszyscy robią to trzecie prenatalne. Z drugiej strony może watro wydać te 200zł i dokładniej wszystko sprawdzić.
    Ja z kuba tego 3 nie mialam. Teraz pomysle bo wczoraj mialam jakby prenatalne a.dzisiaj 3 trym zaczynam ;) mierzyla wszystko serduszko przeplywy komory mozgu itp. Moj gin na kazdym usg mierzy dzidziusia, sprawdza przeplywy oglada jak serduszko bije. Wiec chyba dam spokoj ;)

salenne lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dagii wrote:
    Dziewczyny a macie tak, ze wariujecie czasem z nieróbstwa ...ja wcześniej pracowałam całe dnie o 22 podałam na twarz , tak się złożyło , ze praktycznie od początku jestem na l-4, dzieci jeszcze nie mam, już staram się wymyślać cokolwiek żeby się ruszać mam na szczęście psa (ale niechętny do długich spacerów )
    U mnie przy 3latku nie ma "nierobstwa"...nie wiem co to polenic się i nudzic...wiec cieszcie się tym stanem bo niedługo się skończy raz na zawsze :P

dagii lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    salenne, przesunięcie czasowe jak widać w tym badaniu już nie gra roli, jak to było w I trym; połówkowe niektórzy robią później niż to 18-22;
    jeśli nie masz przesłanek, że coś jest nie tak, to ja bym spokojnie ustaliła z gin co i jak; zdaje się, ze ty trochę leżąca jesteś?

ja dla porównania nie mam usg na każdej wizycie

No może rzeczywiście poczekam do wizyty i zobaczymy co dalej. Tak, leżę więc to też trochę utrudnia ładowanie się na kolejne badania. Do tej pory wszystkie badania wychodziły bardzo dobrze, nie było nic niepokojącego. Dzięki :)

• 78beti Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na III prenatalne idę w piątek. Mój tez zalecał pomiędzy 28 a 32 tc.

2 godziny drzemki a Wy tyle naprodukowałyście :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie użyłam detektora, faktycznie dzidziuś mi się przesunął na prawą stronę i jest dużo wyżej niż do tej pory. No nie mogę wyjść z podziwu, skąd ta położna na szkole rodzenia to wiedziała :) Wiem, wiem, lata praktyki. Czyli już pierwszej rzeczy się dowiedziałam w szkole :)

Uświadomiłyście mi, że zapomniałam się zapisać na prenatalne 3 trymestru. Moja ginka nic mi nie przypominała, może sama chce zrobić na kolejnej wizycie w 30 tygodniu. Ale ja i tak wolę zrobić tam, gdzie badałam pierwszy i drugi trymestr. Najwyżej będzie dwa razy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 17:14

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam z pracy. Oj z tymi facetami to iezko jest. Ja mam jakiegoś ciągłego barwa na tego mojego może dlatego taki ten mój humor dzisiaj.

Zaraz idę do higienistki. Niestety nawet głupie ściąganie kamienia powoduje już u mnie stres :P

Dogadalam się z szefowa ze coś tam będę sobie dlubac na macierzyńskim.ona mówi ze na początku ciazyvto dziecko i tak głównie je i śpi. Może coś w tym jest a zawsze to parę groszy wpadnie...

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Ja pretanalne mam na początku października. Za to moja lekarka mówi, ze jak się na badanie na każdej wizycie to tzw. Prenatalne nie jest niezbedne.

salenne lubi tę wiadomość

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    U mnie przy 3latku nie ma "nierobstwa"...nie wiem co to polenic się i nudzic...wiec cieszcie się tym stanem bo niedługo się skończy raz na zawsze :P
    U mnie to samo, nie pamietam jak to jest sie lenic, corka nie ma juz drzemek i jej aktywnosc jest od godziny 7 rano do 21, a o 22 sama jestem nieprzytomna ;)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spac mi sie chce a mlody chodzi za mna i chce grac w grzybobranie. Od 20 min szuka kostki bo wszystkie dal w jedno miejsce i nie wie gdzie :p

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis na gimnastyce m.in. siedzialam na worku sako, alez to jest cudowne i wygodne, az sie wstawac nie chcialo, chetnie bym do domu kupila ;)

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa polozna mi odmowila, musze szukac innej :(

oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Spac mi sie chce a mlody chodzi za mna i chce grac w grzybobranie. Od 20 min szuka kostki bo wszystkie dal w jedno miejsce i nie wie gdzie :p
    Fajna gra :) tylko sie cieszyc, że chce grać w planszowe a nie na tablecie :)

Ja zdąŻyłam się trochę uspokoić. Przeczytałam ulotkę i faktycznie pisze że mogą być plamienia. W piątek mam położna to zapytam co robić.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Lady, to ty ładnie sobie pozwalasz na tej cukrzycy: jak nie ciasto cytrynowe, to zupa dyniowa, o fast foodach nie wspomnę
    bez urazy, ale to zdrowo tak? nie szkoda ci siebie, bo pewnie ładujesz insulinę, żeby to jakoś wyrównać
    a co złego jest w zupie dyniowej, z resztą jak na 30 tygodni, jeden dzień zjadłam ciasto cytrynowe, jedno dnia mc donalda, i 3 dni zupę dyniową, to o są 4 dni, na 210 dni ciąży, no nic mi się nie stanie.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aztoria wrote:
    Aaa polozna mi odmowila, musze szukac innej :(
    ojej :( a powiedziała dlaczego

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynia ma wysoki IG i powinno się na nią uważać;

sorry, jakoś zapamiętałam, że co jakiś czas się chwalisz jakimiś grzeszkami cukrzycowymi, ale widocznie źle :P

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey no fajna fajna ogralam go :p potrm jeszcze UNO i na chwile do babci pojdzie ;)
    On tabletu nie ma. Ma telefon ale takinstary od mojego m. Co drugi trzeci dzien sobie ppgra z 15 min w minecraft czy jak to sie zwie :p on ogolnie raczej planszowki, kocha uno i latanie z kolegami po podworku ;p

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    ojej :( a powiedziała dlaczego
    Ze juz za pozno :(

oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • MagO31 Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie ma czasu na nude, rano odwoze dzieci do przedszkola i szkoly, potem sprzatanie i obiad dla syna. Potem pilnowanie, zeby odrobil zadania jakies zabawy z nim i po core musze jechac. Popoludniami mamy zajecia dodatkowe: basen, rolki itp. Nie wiadomo kiedy dzien przeleci.
    Moj maz duzo pracuje, ja zajmuje sie dziecmi i domem, chciaz on stara sie pomagac, zawsze kapie dzieci i czyta im do spania, wie, ze ma dla nich malo czasu i stara sie go wykorzystac jak najlepiej.

Karol 1.09.2010
    Gosia 21.11.2012
    Wojtek 21.12.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja polozna olewam, przyjdzie po ;) niech rane po cc obada i pepek dziecka. Na wiecej jej nie potrzebuje a gratisy, ulotki dla mnie zbedne. I tak wiekszosc wyrzucam

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    dynia ma wysoki IG i powinno się na nią uważać;

sorry, jakoś zapamiętałam, że co jakiś czas się chwalisz jakimiś grzeszkami cukrzycowymi, ale widocznie źle :P
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f559738b510.jpg

Wg mojej tabelki, dynia jest warzywem bez ograniczeń dla słodkich mam, i czy tam co chwilę? Może mnie myslisz z kimś innym, bo ja na prawdę uważam w tej ciąży, przytyć tylko 3,800 na tej diecie co mam, świadczy o tym jak się pilnuję.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1187 1188 1189 1190 1191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ