Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnysalenne wrote:To ja już cholera nie wiem sama czy szukać gdzieś i zapisywać się na to badanie. Moja gin robi mi usg na każdej wizycie, mierzy i ogląda malutką, ocenia ilość płynu owodniowego... Z tego, co poszperałam w necie to nie wszyscy robią to trzecie prenatalne. Z drugiej strony może watro wydać te 200zł i dokładniej wszystko sprawdzić.
mierzyla wszystko serduszko przeplywy komory mozgu itp. Moj gin na kazdym usg mierzy dzidziusia, sprawdza przeplywy oglada jak serduszko bije. Wiec chyba dam spokoj
salenne lubi tę wiadomość
-
dagii wrote:Dziewczyny a macie tak, ze wariujecie czasem z nieróbstwa ...ja wcześniej pracowałam całe dnie o 22 podałam na twarz , tak się złożyło , ze praktycznie od początku jestem na l-4, dzieci jeszcze nie mam, już staram się wymyślać cokolwiek żeby się ruszać mam na szczęście psa (ale niechętny do długich spacerów )
dagii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyk878 wrote:salenne, przesunięcie czasowe jak widać w tym badaniu już nie gra roli, jak to było w I trym; połówkowe niektórzy robią później niż to 18-22;
jeśli nie masz przesłanek, że coś jest nie tak, to ja bym spokojnie ustaliła z gin co i jak; zdaje się, ze ty trochę leżąca jesteś?
ja dla porównania nie mam usg na każdej wizycie
No może rzeczywiście poczekam do wizyty i zobaczymy co dalej. Tak, leżę więc to też trochę utrudnia ładowanie się na kolejne badania. Do tej pory wszystkie badania wychodziły bardzo dobrze, nie było nic niepokojącego. Dzięki -
Właśnie użyłam detektora, faktycznie dzidziuś mi się przesunął na prawą stronę i jest dużo wyżej niż do tej pory. No nie mogę wyjść z podziwu, skąd ta położna na szkole rodzenia to wiedziała
Wiem, wiem, lata praktyki. Czyli już pierwszej rzeczy się dowiedziałam w szkole
Uświadomiłyście mi, że zapomniałam się zapisać na prenatalne 3 trymestru. Moja ginka nic mi nie przypominała, może sama chce zrobić na kolejnej wizycie w 30 tygodniu. Ale ja i tak wolę zrobić tam, gdzie badałam pierwszy i drugi trymestr. Najwyżej będzie dwa razyWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 17:14
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Ja wróciłam z pracy. Oj z tymi facetami to iezko jest. Ja mam jakiegoś ciągłego barwa na tego mojego może dlatego taki ten mój humor dzisiaj.
Zaraz idę do higienistki. Niestety nawet głupie ściąganie kamienia powoduje już u mnie stres
Dogadalam się z szefowa ze coś tam będę sobie dlubac na macierzyńskim.ona mówi ze na początku ciazyvto dziecko i tak głównie je i śpi. Może coś w tym jest a zawsze to parę groszy wpadnie...
-
magdzia26 wrote:U mnie przy 3latku nie ma "nierobstwa"...nie wiem co to polenic się i nudzic...wiec cieszcie się tym stanem bo niedługo się skończy raz na zawsze
-
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:Spac mi sie chce a mlody chodzi za mna i chce grac w grzybobranie. Od 20 min szuka kostki bo wszystkie dal w jedno miejsce i nie wie gdzie :p
tylko sie cieszyc, że chce grać w planszowe a nie na tablecie
Ja zdąŻyłam się trochę uspokoić. Przeczytałam ulotkę i faktycznie pisze że mogą być plamienia. W piątek mam położna to zapytam co robić.
-
k878 wrote:Lady, to ty ładnie sobie pozwalasz na tej cukrzycy: jak nie ciasto cytrynowe, to zupa dyniowa, o fast foodach nie wspomnę
bez urazy, ale to zdrowo tak? nie szkoda ci siebie, bo pewnie ładujesz insulinę, żeby to jakoś wyrównać -
nick nieaktualnyEmikey no fajna fajna ogralam go :p potrm jeszcze UNO i na chwile do babci pojdzie
On tabletu nie ma. Ma telefon ale takinstary od mojego m. Co drugi trzeci dzien sobie ppgra z 15 min w minecraft czy jak to sie zwie :p on ogolnie raczej planszowki, kocha uno i latanie z kolegami po podworku ;p -
U nas nie ma czasu na nude, rano odwoze dzieci do przedszkola i szkoly, potem sprzatanie i obiad dla syna. Potem pilnowanie, zeby odrobil zadania jakies zabawy z nim i po core musze jechac. Popoludniami mamy zajecia dodatkowe: basen, rolki itp. Nie wiadomo kiedy dzien przeleci.
Moj maz duzo pracuje, ja zajmuje sie dziecmi i domem, chciaz on stara sie pomagac, zawsze kapie dzieci i czyta im do spania, wie, ze ma dla nich malo czasu i stara sie go wykorzystac jak najlepiej.Karol 1.09.2010
Gosia 21.11.2012
Wojtek 21.12.2017 -
nick nieaktualny
-
k878 wrote:dynia ma wysoki IG i powinno się na nią uważać;
sorry, jakoś zapamiętałam, że co jakiś czas się chwalisz jakimiś grzeszkami cukrzycowymi, ale widocznie źle
Wg mojej tabelki, dynia jest warzywem bez ograniczeń dla słodkich mam, i czy tam co chwilę? Może mnie myslisz z kimś innym, bo ja na prawdę uważam w tej ciąży, przytyć tylko 3,800 na tej diecie co mam, świadczy o tym jak się pilnuję.