X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    też weszłam z ciekawości;
    szpital na Karowej za beznadziejne pół dnia dla cukrzyków 556 zł :D normalnie śmiechu warte
    556 zł ??:o nie brakuje Ci tam przecinka ?? WOOOOOOW

najlepiej jak sprawdziłam stare świadczenia i okazalo sie ze kiedyś robili mi koronke na zębach .... dentystka jakies pierdoły pocisła ;) a kase za to dostała. DObrze ze już do niej nie chodzę

• emikey Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej to wejść i zobaczyć zabiegi których się nie mało ... już prZerabiałam i to.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko siedzi dziś bardzo wysoko i czuję jakby się chciało obrócić i nie może. Mam nadzieję, że jest wszystko ok. Dobrze,ze już w piątek idę na wizytę i usg, bo mam ten schizy z ta pepowina.

• ślązaczka Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy robi sie trzecie usg prenatalne?

Arleta lubi tę wiadomość

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ślązaczka wrote:
    Dziewczyny kiedy robi sie trzecie usg prenatalne?
    poczytaj pare stron wstecz dziewczyny o tym pisały

• emikey Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Moje dziecko siedzi dziś bardzo wysoko i czuję jakby się chciało obrócić i nie może. Mam nadzieję, że jest wszystko ok. Dobrze,ze już w piątek idę na wizytę i usg, bo mam ten schizy z ta pepowina.
    Ja jak kładę rękę na żołądku, który mam wypchniety jak cholerne to czuję, że mały tam kopie. Ale to nie możliwe bo macicy tam nie mam. Też mam schizy dotyczące pepowiny :/ i jeszcze tego, że mały się zakleszczy podczas porodu i nie da rady ani się cofnąć ani iść na przód! To obecnie moje dwie schizy. Tydzień temu miałam.schizy na temat hemoroidow po porodZie. Dziś w sumie doszedł ten pomarańczowy śluz. Zawsze coś. No zawsze coś!

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiłam- osiwieje do reszty. Byle do piątku.
    Mój też mi żołądek wypycha. W ogóle zmieniło mu się trochę położenie. To niesamowite, jak się narządy przedstawiają ś brzuchu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja tez młodego czuje troche pod cyckami. tam ma nogi i mi pietami kopie ;) na USG nadal głowkowo
    ale częsciej czuje rączki i głowke na samym dole

• emikey Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale chyba za wcześnie żeby mieć macice pod cyckami? :D bo ja czuję tak samo. Kładę rękę na żołądku pod cyckiem i czuję. Ale macica chyba jest niżej :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macica niżej, Ale tak się rozciąga, że żołądek podnosi. No ja czuję małego tak juz sporo nad pępkiem.

• k878 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    556 zł ??:o nie brakuje Ci tam przecinka ?? WOOOOOOW
    nope, co było po przecinku, to pominęłam :)
    najlepsze, że tam było z 15 dziewczyn takich jak ja, normalnie kasę trzepią jak nie wiem co;
    lekarz na pół dnia, dwie pielęgniary, posiew, sprzęt do KTG i trochę papierkowej roboty

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ale chyba za wcześnie żeby mieć macice pod cyckami? :D bo ja czuję tak samo. Kładę rękę na żołądku pod cyckiem i czuję. Ale macica chyba jest niżej :P
    Ostatnio pytałam lekarki o tą nieszczęsną macicę i powiedziała, że są ogólne normy i np. w 24 tygodniu jest na pępku, w 28 około 4 cm nad pępkiem. Ale dużo zależy od budowy. U mnie poszło bardziej w boki niż do góry. No i podobno w kolejnej ciąży szybciej się podnosi. Ta moja macica spędza mi sen z powiek. Ja dalej nie czuję ruchów nad pępkiem, no chyba, że siedzę i wtedy jak mała kopie, to góra też się rusza.

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wy rozpoznajecie czym i w co dzidzia kopie , czy co tam wystaje. Ja za nic nie potrafię rozpoznac. :)

Co do położnej. Nic nigdy nie podpisywalam. Zadzwonilam do położnej z polecenia koleżanki, umówiliśmy sie ba spotkanie i tyle. Ostatnio bylam u niej w szpitalu, dostalam jakieś próbki, liste co do szpitala zabrac. Potem mamy pogadac o planie porodu. A tak to dzwoni do mnie i pyta o samopoczucie itp

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura, jak dostaniesz kopa po żołądku, to ma pewno poczujesz. Mi się od razu soki żołądkowe cofaja i jedzonko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 19:55

• emikey Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo w szyjkę albo w pęcherz :D tego nie da się nie rozpoznać. Może Twoje dziecię łaskawe dla ciebie na razie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 20:01

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Amus chyba Ci się rypło :P tak masz prawie rację jak zapisywałam się do lekarza rodzinnego w przychodni w prawie 2 lata temu, to wypełniałam deklarację O LEKARZA I PIELĘGNIARKĘ ŚRODOWISKOWĄ :p a o położną sama się musisz zainteresować i deklarację wypełnić, podjeść do przychodni, i Amus Ty zadzwon do przychodni i powiedz żeś w ciaży i czy ta położna co była 5 lat temu teraz też ci przysługuje :P bo ja jestem prawie że pewna, iż tamtej dawno już nie ma jest jakaś nowa i musisz papierek wypełnić.

a ja zgadzam się z Amus, przy wyborze lekarza rodzinnego, dokooptowali mi deklarację na położną, aż chodziłam zapytać ostatnio, bo też myślałam,że to pielęgniarka środowiskowa. Nie wiem może u nich są takie zasady, bo to jest poradnia ogólna plus ginekologia i położnictwo, taka mini przychodnia, więc może stąd. Ogólnie pamiętam,że wypełniałam trzy deklaracje, na co była trzecia to nie wiem, może na tą pielęgniarkę.

• ślązaczka Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Amus, już znalazłam :-)
    Lura, ja też nie wiem skąd dziewczyny wiedzą czym i w co dostają... ;-)

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się coś przypomina, że u rodzinnego były jakieś zmiany i położna się wybierali. Pamiętam, bo wtedy myślałam że po co mi to skoro ani w ciąży nie jestem, ani męża nie mam ani dZiecka nie planuję.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • KlaraS Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Ja jeden rzeczy nie rozumiem. Jestescie zapisane gdzies do lekarza do przychodni i tam tez pielegniarka zwykle daje deklaracje do lekarza 1 kontaktu i do poloznej od razu. Moja deklaracja lezy od 2013 jakos.

Amus dziewczyny wybierają sobie pewnie jakas polecona położna a nie z przychodni wtedy u takiej kto pierwszy ten lepszy.
    Ja sie nie dziwie bo u mnie w przychodni słaba położna i pewnie w wielu tak jest. A można zapisać sie do takiej która jest certyfikowanym doradca laktacyjnym albo chociaż taka która zna sie na rzeczy i rzeczywiście potrafi pomoc.

Ja mieszkam w pl a i tak myślałam o szczepionce na krztusiec wydaje mi sie to bardzo dobre rozwiązanie.

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz kazał zapisać się na usg III trymestru między 30 a 32 tygodniem żeby przyjść.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
‹‹ 1190 1191 1192 1193 1194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ