Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyk878 wrote:też weszłam z ciekawości;
szpital na Karowej za beznadziejne pół dnia dla cukrzyków 556 złnormalnie śmiechu warte
najlepiej jak sprawdziłam stare świadczenia i okazalo sie ze kiedyś robili mi koronke na zębach .... dentystka jakies pierdoły pocisłaa kase za to dostała. DObrze ze już do niej nie chodzę
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Moje dziecko siedzi dziś bardzo wysoko i czuję jakby się chciało obrócić i nie może. Mam nadzieję, że jest wszystko ok. Dobrze,ze już w piątek idę na wizytę i usg, bo mam ten schizy z ta pepowina.
i jeszcze tego, że mały się zakleszczy podczas porodu i nie da rady ani się cofnąć ani iść na przód! To obecnie moje dwie schizy. Tydzień temu miałam.schizy na temat hemoroidow po porodZie. Dziś w sumie doszedł ten pomarańczowy śluz. Zawsze coś. No zawsze coś!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:556 zł ??:o nie brakuje Ci tam przecinka ?? WOOOOOOW
najlepsze, że tam było z 15 dziewczyn takich jak ja, normalnie kasę trzepią jak nie wiem co;
lekarz na pół dnia, dwie pielęgniary, posiew, sprzęt do KTG i trochę papierkowej robotyCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
emikey wrote:Ale chyba za wcześnie żeby mieć macice pod cyckami?
bo ja czuję tak samo. Kładę rękę na żołądku pod cyckiem i czuję. Ale macica chyba jest niżej
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Jak Wy rozpoznajecie czym i w co dzidzia kopie , czy co tam wystaje. Ja za nic nie potrafię rozpoznac.
Co do położnej. Nic nigdy nie podpisywalam. Zadzwonilam do położnej z polecenia koleżanki, umówiliśmy sie ba spotkanie i tyle. Ostatnio bylam u niej w szpitalu, dostalam jakieś próbki, liste co do szpitala zabrac. Potem mamy pogadac o planie porodu. A tak to dzwoni do mnie i pyta o samopoczucie itp22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
nick nieaktualny
-
Lady Savage wrote:Amus chyba Ci się rypło
tak masz prawie rację jak zapisywałam się do lekarza rodzinnego w przychodni w prawie 2 lata temu, to wypełniałam deklarację O LEKARZA I PIELĘGNIARKĘ ŚRODOWISKOWĄ :p a o położną sama się musisz zainteresować i deklarację wypełnić, podjeść do przychodni, i Amus Ty zadzwon do przychodni i powiedz żeś w ciaży i czy ta położna co była 5 lat temu teraz też ci przysługuje
bo ja jestem prawie że pewna, iż tamtej dawno już nie ma jest jakaś nowa i musisz papierek wypełnić.
a ja zgadzam się z Amus, przy wyborze lekarza rodzinnego, dokooptowali mi deklarację na położną, aż chodziłam zapytać ostatnio, bo też myślałam,że to pielęgniarka środowiskowa. Nie wiem może u nich są takie zasady, bo to jest poradnia ogólna plus ginekologia i położnictwo, taka mini przychodnia, więc może stąd. Ogólnie pamiętam,że wypełniałam trzy deklaracje, na co była trzecia to nie wiem, może na tą pielęgniarkę. -
Amus87 wrote:Ja jeden rzeczy nie rozumiem. Jestescie zapisane gdzies do lekarza do przychodni i tam tez pielegniarka zwykle daje deklaracje do lekarza 1 kontaktu i do poloznej od razu. Moja deklaracja lezy od 2013 jakos.
Amus dziewczyny wybierają sobie pewnie jakas polecona położna a nie z przychodni wtedy u takiej kto pierwszy ten lepszy.
Ja sie nie dziwie bo u mnie w przychodni słaba położna i pewnie w wielu tak jest. A można zapisać sie do takiej która jest certyfikowanym doradca laktacyjnym albo chociaż taka która zna sie na rzeczy i rzeczywiście potrafi pomoc.
Ja mieszkam w pl a i tak myślałam o szczepionce na krztusiec wydaje mi sie to bardzo dobre rozwiązanie.
-
Mi lekarz kazał zapisać się na usg III trymestru między 30 a 32 tygodniem żeby przyjść.12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016