X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    też weszłam z ciekawości;
    szpital na Karowej za beznadziejne pół dnia dla cukrzyków 556 zł :D normalnie śmiechu warte
    556 zł ??:o nie brakuje Ci tam przecinka ?? WOOOOOOW

najlepiej jak sprawdziłam stare świadczenia i okazalo sie ze kiedyś robili mi koronke na zębach .... dentystka jakies pierdoły pocisła ;) a kase za to dostała. DObrze ze już do niej nie chodzę

• emikey Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej to wejść i zobaczyć zabiegi których się nie mało ... już prZerabiałam i to.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko siedzi dziś bardzo wysoko i czuję jakby się chciało obrócić i nie może. Mam nadzieję, że jest wszystko ok. Dobrze,ze już w piątek idę na wizytę i usg, bo mam ten schizy z ta pepowina.

• ślązaczka Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy robi sie trzecie usg prenatalne?

Arleta lubi tę wiadomość

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ślązaczka wrote:
    Dziewczyny kiedy robi sie trzecie usg prenatalne?
    poczytaj pare stron wstecz dziewczyny o tym pisały

• emikey Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Moje dziecko siedzi dziś bardzo wysoko i czuję jakby się chciało obrócić i nie może. Mam nadzieję, że jest wszystko ok. Dobrze,ze już w piątek idę na wizytę i usg, bo mam ten schizy z ta pepowina.
    Ja jak kładę rękę na żołądku, który mam wypchniety jak cholerne to czuję, że mały tam kopie. Ale to nie możliwe bo macicy tam nie mam. Też mam schizy dotyczące pepowiny :/ i jeszcze tego, że mały się zakleszczy podczas porodu i nie da rady ani się cofnąć ani iść na przód! To obecnie moje dwie schizy. Tydzień temu miałam.schizy na temat hemoroidow po porodZie. Dziś w sumie doszedł ten pomarańczowy śluz. Zawsze coś. No zawsze coś!

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiłam- osiwieje do reszty. Byle do piątku.
    Mój też mi żołądek wypycha. W ogóle zmieniło mu się trochę położenie. To niesamowite, jak się narządy przedstawiają ś brzuchu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja tez młodego czuje troche pod cyckami. tam ma nogi i mi pietami kopie ;) na USG nadal głowkowo
    ale częsciej czuje rączki i głowke na samym dole

• emikey Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale chyba za wcześnie żeby mieć macice pod cyckami? :D bo ja czuję tak samo. Kładę rękę na żołądku pod cyckiem i czuję. Ale macica chyba jest niżej :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macica niżej, Ale tak się rozciąga, że żołądek podnosi. No ja czuję małego tak juz sporo nad pępkiem.

• k878 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    556 zł ??:o nie brakuje Ci tam przecinka ?? WOOOOOOW
    nope, co było po przecinku, to pominęłam :)
    najlepsze, że tam było z 15 dziewczyn takich jak ja, normalnie kasę trzepią jak nie wiem co;
    lekarz na pół dnia, dwie pielęgniary, posiew, sprzęt do KTG i trochę papierkowej roboty

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ale chyba za wcześnie żeby mieć macice pod cyckami? :D bo ja czuję tak samo. Kładę rękę na żołądku pod cyckiem i czuję. Ale macica chyba jest niżej :P
    Ostatnio pytałam lekarki o tą nieszczęsną macicę i powiedziała, że są ogólne normy i np. w 24 tygodniu jest na pępku, w 28 około 4 cm nad pępkiem. Ale dużo zależy od budowy. U mnie poszło bardziej w boki niż do góry. No i podobno w kolejnej ciąży szybciej się podnosi. Ta moja macica spędza mi sen z powiek. Ja dalej nie czuję ruchów nad pępkiem, no chyba, że siedzę i wtedy jak mała kopie, to góra też się rusza.

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wy rozpoznajecie czym i w co dzidzia kopie , czy co tam wystaje. Ja za nic nie potrafię rozpoznac. :)

Co do położnej. Nic nigdy nie podpisywalam. Zadzwonilam do położnej z polecenia koleżanki, umówiliśmy sie ba spotkanie i tyle. Ostatnio bylam u niej w szpitalu, dostalam jakieś próbki, liste co do szpitala zabrac. Potem mamy pogadac o planie porodu. A tak to dzwoni do mnie i pyta o samopoczucie itp

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura, jak dostaniesz kopa po żołądku, to ma pewno poczujesz. Mi się od razu soki żołądkowe cofaja i jedzonko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 19:55

• emikey Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo w szyjkę albo w pęcherz :D tego nie da się nie rozpoznać. Może Twoje dziecię łaskawe dla ciebie na razie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2017, 20:01

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Amus chyba Ci się rypło :P tak masz prawie rację jak zapisywałam się do lekarza rodzinnego w przychodni w prawie 2 lata temu, to wypełniałam deklarację O LEKARZA I PIELĘGNIARKĘ ŚRODOWISKOWĄ :p a o położną sama się musisz zainteresować i deklarację wypełnić, podjeść do przychodni, i Amus Ty zadzwon do przychodni i powiedz żeś w ciaży i czy ta położna co była 5 lat temu teraz też ci przysługuje :P bo ja jestem prawie że pewna, iż tamtej dawno już nie ma jest jakaś nowa i musisz papierek wypełnić.

a ja zgadzam się z Amus, przy wyborze lekarza rodzinnego, dokooptowali mi deklarację na położną, aż chodziłam zapytać ostatnio, bo też myślałam,że to pielęgniarka środowiskowa. Nie wiem może u nich są takie zasady, bo to jest poradnia ogólna plus ginekologia i położnictwo, taka mini przychodnia, więc może stąd. Ogólnie pamiętam,że wypełniałam trzy deklaracje, na co była trzecia to nie wiem, może na tą pielęgniarkę.

• ślązaczka Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Amus, już znalazłam :-)
    Lura, ja też nie wiem skąd dziewczyny wiedzą czym i w co dostają... ;-)

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się coś przypomina, że u rodzinnego były jakieś zmiany i położna się wybierali. Pamiętam, bo wtedy myślałam że po co mi to skoro ani w ciąży nie jestem, ani męża nie mam ani dZiecka nie planuję.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • KlaraS Ekspertka

Wysłany: 20 września 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Ja jeden rzeczy nie rozumiem. Jestescie zapisane gdzies do lekarza do przychodni i tam tez pielegniarka zwykle daje deklaracje do lekarza 1 kontaktu i do poloznej od razu. Moja deklaracja lezy od 2013 jakos.

Amus dziewczyny wybierają sobie pewnie jakas polecona położna a nie z przychodni wtedy u takiej kto pierwszy ten lepszy.
    Ja sie nie dziwie bo u mnie w przychodni słaba położna i pewnie w wielu tak jest. A można zapisać sie do takiej która jest certyfikowanym doradca laktacyjnym albo chociaż taka która zna sie na rzeczy i rzeczywiście potrafi pomoc.

Ja mieszkam w pl a i tak myślałam o szczepionce na krztusiec wydaje mi sie to bardzo dobre rozwiązanie.

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz kazał zapisać się na usg III trymestru między 30 a 32 tygodniem żeby przyjść.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
‹‹ 1190 1191 1192 1193 1194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ