WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie o dziwo nie bola nic plecy a mam co dzwigac bo 89 kg przy 152 cm. Pamietam jak mnie neurolog straszyl, ze przez te 4 przepukliny bede miala przewalone i bede cala ciaze przez ból lezec. Odpukac ale poki co jest swietnie nie liczac dwoch razow jak bolalo ale podbrzusze :)

No ale cos za cos: jak dlugo postoje to dretwieje lewe udo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 17:21

• malysmok84 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna opcja z ta chusta i wiazaniem brzucha, choc ceny zaporowe :o. Na razie poprubuje z dlugaśnym szalem jaki mam w domu.

Szczesliwa - oj wiem, tez bym.pochodzila do fizjoterapeutki, ale tez mnie finanse przygniotly. Wyprawka dla malej, dla mnie, dentysta, leki, zasem dodatkowe wizyty u lekarza prywatnie i moje konto placze, a oszczednosci nikna w oczach :/ Trzeba szukac domowych sposobow poki co...Moze przed porodemm sie szarpne

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli strasznie dolny odcinek kręgosłupa i cała miednica. Wystarczy, że trochę po chacie pochodzę a już boli.

A na mojego listonosza napisałam skargę. Nie przyniósł mi paczki mówiąc, że to gabaryt. Właśnie ten gabaryt zmierzyłam i ma 20x17cm...

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skończyłam dziś kurs w szkole rodzenia. Było mycie noworodka i przebieranie. Ja tego nie ogarne :P Ale próbki też dali:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2ba18b64e519.jpg

Miałam też dziś wizyte w luxmedzie. Dzisiejsza dr trochę lepsza ale oni tam wszystko na odpier. robią. Ale usg zrobiła, choć pokazała mi tylko serce a fotek to chyba tam nie mają w zwyczaju dawać. Ale była miła, chociaż coś. Wydaje mi się też, że źle zmierzyla bo coś jej sie skasowało i NIBY mierzyła drugi raz i wyszło jej 1200. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że przez 2 tyg przybrała pół kilo. W przyszły piatek usg 3 trynestru u mojego doktorka to się wszystko dowiem :)

Lady Savage, Szczesliwa_mamusia, magdzia26, Aztoria, Nola lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala-ta waga jest orientacyjna i trzeba brać mała poprawkę. Ale z400gr przez 2tyg mogła jak najbardziej przybrać. To niesamowite,ale teraz nasze dzieciaczki będą niezła masę przybierać, Jak średnio przy porodzie mają ważyć 3-3.5kg

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Tych co pakują na kopercie dla inwalidów to jeszcze mozna sprawdzić, i moga dostać mandat. Tych parkujacuch na miejscach dla kobiet i dzieci nikt nie sprawdza bo plakietka "baby on board" się nie liczy. Więc hulaj dusza piekła nie ma. Pakują ludzie jak chcą.
    Bardziej mi chodzi ze facet został złapany na tzw "gorącym uczynku" i nawet mu głupio nie bylo... tylko walna jeszcze chamskim tekstem tak się poczulam jakbym poprosiła a przepuszczenie w kolejce a facet by mnie wysmial...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia-bo to był burak, a nie facet. A takich burakow niestety nie brakuje. A synek pewnie wyrośnięty jak kon. Ale dziecko. Straszni są ludzie. Widzą czubek własnego nosa. A już słowa przepraszam nie używają w ogóle. Pchają się, byle być pierwszym. A co do parkowania, to zauważylam,ze niektórzy to najchętniej pod samymi kasami chcieliby zaparkować.

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Im lepsza fura tym większy buc. U mnie w pracy podjeżdżali pod same drzwi, mimo, że tam parkować nie wolno a 5 metrów dalej duży parking ale on nie może stracić cennej minuty ze swojego życia.
    Dziś też stałam w luxmedzie w kolejce. A kartka jak wół ciężarne poza kolejką. Ja się wpychać nie mam ochoty. Babka by się prawie pozabijala tak gnała żeby tylko być przede mną w kolejce :/

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spędziłam dziś w kuchni pół dnia! Zostaw faceta na 2 tyg! Nie ma do czego wracać. Pusta lodówka. Byly tylko jabłka, pieczarki i czosnek. Do tego zużyl całą zastawe jaka mamy. Wszystkie łyżki i widelce. Patelnie zaschniete kilkudniowe. Drewniane łyżki to chyba do wywalenia pójdą. Pojemniki tłuste jakby rope naftowa w nich przechowywal. Teraz muszę się zabrać za sypialnię....

Nola lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż zabił nasze kwiaty....

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/282e48d920f9.jpg

I weź tu zostaw faceta samego :D tak je podlewal, że az warstwa kurzu w doniczce jest :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2017, 19:01

Nola lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    życie kawalarskie mu się przypomniało :)

Nola lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xD ja bym chyba zabiła, mam takie kwiaty wielkie i gęste, zielone, że udusiłabym

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WsZystkie padły. Za to zioła w kuchni, którymi zawalił mi całe okno to dżungla! O zielone żarcie to dba!

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo dla niego chociaż za jedno;)

• malysmok84 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faceci są jednak zasami upośledzeni, a moi teściowie na równi. W niedziele M. musi jechać do nich,a jest też umówiony ze znajomą babeczką,na ogladanie rzeczy dla małej. Jego matka to załatwiła. No wszystko fajnie,tylko ja sobie niedziele posiedzę sama w domu, bo nie mamy samochodu, a oni nie wpadną na pomysł żeby po nas podjechać. A kolejką to jest godzina i ja już nie daję rady. Milutko co...no, to ja się wyżaliłam tym razem.

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • ślązaczka Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie z innej beczki - jaki laktator i jakiej firmy jest najlepszy? Albo jaki Wy kupujecie?

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małysmoku, a jakbyś swojemu to zasugerowała, to może zasugerowałby mamusi i jednak podjechaliby?

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko powiedzieć, który najlepszy, bo każdej pasować będzie co innego :)

Ja mam madela elektryczny

• ślązaczka Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te ręczne są dobre? Nie orientujesz się?

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Źle nie sa, elektryczne chyba wygodniejsze, bo nie trzeba samemu pompowac, ale może wypowie sie jakaś mama, która ręcznego uzywala

‹‹ 1197 1198 1199 1200 1201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ