X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    A ja teraz leżę i czekam na działanie scopolanu. Mam wrażenie,że brzuch mi eksploduje z bólu.
    Az tak???? Oby szybko minelo

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Kurde ja tez ing :p no nic czekam cierpliwie :p
    Może to zależy od odziału z Zusu. Mi wysyłają z warszawy

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Az tak???? Oby szybko minelo
    Masakra. Ostatnio mnie tak bolało wtedy co byłam na tej awaryjnej konsultacji. Mam nadzieję, że przejdzie. Bo nie to, że jestem sama to jeszcze bez auta.

• editchen Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa - o kurcze... ale to sa takie bole jak na okres czy takie ciagnace? Ja mam od paru dni takie ciagnace w podbrzuszu, chodzenie sprawa mi spory problem (plus spojenie)...
    Ps. spoznione zyczenia!!!! dobrego, szybkiego porodu, pociechy z Wojtka i meza ;)

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja teraz leżę i czekam na działanie scopolanu. Mam wrażenie,że brzuch mi eksploduje z bólu.
    W grudniu będziesz tak przyzwyczajona do bólu, że nie poczujesz porodu....

A tak na poważnie to współczuję. Oby przeszło szybko.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Editchen-na dole ból jak na okres i promienieje do góry, a od 5cm w góre twardnieje brzuch. Ale mały się co jakiś czas rusza, więc chociaż tyle jestem spokojna.

Dziękuje za życzenia :)

editchen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    W grudniu będziesz tak przyzwyczajona do bólu, że nie poczujesz porodu....

A tak na poważnie to współczuję. Oby przeszło szybko.
    Haha, oby tak było.

• MagO31 Ekspertka

Wysłany: 28 września 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, trzymam kciuki, zeby sie to wyciszylo.

Karol 1.09.2010
    Gosia 21.11.2012
    Wojtek 21.12.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scopolan to jednak silny lek. Boli, ale powoli ustępuje. Da się wytrzymać.
    Czasami myślę sobie,ze chętnie polezalabym w szpitalu, żeby być pod opieka w razie czego. A z drugiej strony, to skonczyloby się pewnie tylko środkami rozkurczajacymi, Jak teraz.

Ale, w między czasie kupiłam na blizejciebie.pl podkłady do przewijania, krem na zimę do buzi dla małego. Wzięłam happy-calkiem porządny skład. Masc na brodawki i woreczki na zużyte pieluchy. No i kupiłam fride. Na mniejszy katarek. Także leżenie ma też plusy;)

• emikey Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlazłam na wrześniowy wątek żeby zobaczyć czy wszystkie rozpakowane. No i przeczytałam historię porodu z koszmarów. Po co ja łażę po innych wątkach :/ tylko się zestresowałam myślą o takim porodzie sn

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co się nastawiac negatywnie. Codziennie sobie to powtarzam. Mimo, że podświadomie Mysle, ze trafię na jakiegoś idiotę lekarza na IP. Bo ja to takiego pecha mam.

Październikowe mamy zaczynają się rozpakowywac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 12:22

• editchen Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Wlazłam na wrześniowy wątek żeby zobaczyć czy wszystkie rozpakowane. No i przeczytałam historię porodu z koszmarów. Po co ja łażę po innych wątkach :/ tylko się zestresowałam myślą o takim porodzie sn
    Emilia - kurcze, tez przegladalam, ale niecaly i na ten trafilam... co tam sie dzialo?

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez poczytalam.... Masakra :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synus ma vo jakis czas bole glowy...dostalismy skierowanie do neurologa ale terminy takie odlegle ze pojde na bank prywatnie, to samo okulista. W tym kraju trzeba wszystko prywatnie....

• editchen Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam ten wpis... jakbym czytała o mojej mamie 18 lat temu... tylko tam już kazali tacie decydować, czy mają ratować mamę czy brata :/ całe szczeście oboje mają się dobrze...

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja na pierwsze pieniądze z ZUSu czekam... i się doczekać nie mogę :(

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • emikey Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    Emilia - kurcze, tez przegladalam, ale niecaly i na ten trafilam... co tam sie dzialo?
    Na ostatniej stronie jest. Ogólnie to chyba działo się wszystko... dzieciaczka prozniowo wyciagali :( nie wspomnę już o opisie krocza :/

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus-Niestety. Co zrobić. Jak byłam w przychodni zalatwiac położna, to dziwnie mi było, bo w przychodni na NFZ, to kawał czasu mnie nie było. Zawsze tylko po prywatnych łaziłam. Nawet do internisty, to do enel medu, ale abonament tam mialam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 12:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się właśnie tego boję, że trafię na takiego idiotę na IP. Z reszta pod koniec ciaży, Jak moje dziecko z usg będzie miało ważyć więcej niż 3800, to od razu powiem mojemu lekarzowi o cesarce, żeby mi skierowanie wypisał. Na żaden proznociag, ani kładzenie się na brzuch na pewno sie nie zgodzę.

• nesairah Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do biustonoszy. Właśnie się pomierzyłam i według tabeli na intymna.pl mam rozmiar 70I - no to czas szukać stanika w rozmiarze 75J :( nie cierpię swoich cycków, teraz szczególnie...

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
‹‹ 1252 1253 1254 1255 1256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ