X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamten miał 3500. Jak Ci się dziecko zaklesczy to zgodzisz się na kleszcze czy proznociag. W sumie nie wiem czy pytają o zgodę jak ratować dziecko trzeba ...

editchen lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Tamten miał 3500. Jak Ci się dziecko zaklesczy to zgodzisz się na kleszcze czy proznociag. W sumie nie wiem czy pytają o zgodę jak ratować dziecko trzeba ...
    Wiem ze o naciskanie i " skakanie " na brzuchu pytali moja znajoma bo sie mlody zaklinowal

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Napisała, że urodził się 4040.

Ja już mówiłam swojemu lekarzowi, że chce rodzic naturalnie, ale boję się tych wszystkich kleszczy i proznociagow. Mnie to przeraża. On powiedział, że pod koniec będzie sprawdzał wielkość główki, bo to też wazne

• emikey Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Napisała, że urodził się 4040.

Ja już mówiłam swojemu lekarzowi, że chce rodzic naturalnie, ale boję się tych wszystkich kleszczy i proznociagow. Mnie to przeraża. On powiedział, że pod koniec będzie sprawdzał wielkość główki, bo to też wazne
    To coś źle na ich liście sprawdziłam

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio mialam twardnienie brzucha ale myslalm ze ro nie to. Bo brzuch mi stwardnial pod cyckami jak kamien nawet odsychanie bylo trudne. Po magnezie przeszlo. Dzisiaj taki miekki jest

• emikey Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się położonej zapytać czy w Anglii sprawdzają wielkość główki i wielkość miednicy.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojej mamy wszystko szlo ksiazkowo. A potem bęc. Ona zaczela odjezdzac, nie miala sily przec, brat sie dusil (do tego owiniety pepowina), na cc bylo za pozno - jak u tej dziewczyny z wrzesnia. Rodzice nie pamietaja czy pytali o zgode na kleszcze albo vaccum, ale nawet nie probowali, tylko tez wielki 2metrowy lekarz "wyciskal" brata z mamy - on urodzil sie niedotleniony, mama polamane zebra... po paru dniach bylo juz ok, wyszli, ale trauma taka, ze... . a dzis wlasnie z mama o tym rozmawialam :/ teoretycznie wg opisow na stronach szpitali (przynajmniej w P-niu) informuja o koniecznosci porodu zabiegowego, ale jak jest w rzeczywistosci to nie wiem...

moja lekarka niestety jest przeciwna CC... wiem, ze skierowania mi nie wypisze jesli chodzi o wage Olka. a on juz 1,5 tyg temu mial 27 cm. 6 pazdziernika mamy III USG, bedzie wiadomo cos wiecej. kardiolog pytalam o przeciwwskazania do sn przy moim nadcisnieniu i tachykardii - tez nie ma. wiem, ze od reki dostane od psychiatry, ale to podobno jest wskazanie wzgledne i moga tego nie uwzglednic...

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama twierdzi, że łatwiej jej było wypchnąć mojego 4kg brata niż mnie 2950. Brat był duży, miał duża głowę ale był też silny i sam parł się nieźle do przodu. Mama mówi, że miała z nim tylko 6 boli partych.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz zachęca mnie do porodu sn, Ale jak będzie konieczność, to jeszcze osobiście zapiszę mnie na cc.
    Mówisz, że tachykardia nie jest przecieskazaniem do porodu sn? Ciekawa co mi w środę powie kardiolog

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczaczki, też wlazłam na wrześniówki przez Was :) No masakra tak się męczyć! Ja to się spodziewam maluśkiego bejbika, chyba że nagle pod koniec odbije.

Szczęśliwa, ja dziś też mega koszyk na bliżejciebie zamówiłam. Już mam chyba całą kosmetykę kupioną. Teraz tylko gabaryty zostały na najbliższe dwa miesiące i awaryjnie trochę maleńkich ciuszków, jak się okaże, że dzidziuś dalej mikrusek.

Byłam na paznokciach, od razu mi lepiej. Do tego wiosna w powietrzu i lasagne w piekarniku :) A na deser zakupiona drożdżówka z serem. Żyć nie umierać!

A pokażę Wam co sobie walnę w salonie nad kanapą:
    https://naklej-to.pl/badz-dobrej-mysli-p-992.html

To powinno być moje nowe motto :)
    Zamówię przy okazji naklejek dla dzidzi, jak już łóżeczko kupimy.

ara, Coco55 lubią tę wiadomość

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te naklejki łatwo że ściany odchodzą?

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jedna koleżanka jak mi opowiadała swój poród, to też mnie mrozilo. Ona akurat rodziła 8lat temu na inflanckiej w wawie. Trwało wszystko 20godz, a na końcu i tak zrobili jej cesarke. Ale tylko dlatego,ze zmieniła się lekarka (o dziwo starszej daty). Która nawrzeszczala na poprzedni zespół, że zabija ja i dziecko. Ona nie miała dużego rozwarcia, chyba na 5cm, ale już miała skurcze parte i kazali jej przec. Stwierdzili, że dziecko sie rozepcha i wyjdzie. Ona parła, a dziecko się cofało. Chyba około 7razy tak było. Mały się urodził tym cc, ale był tak wymęczony, był niedotleniony i miał ogromnego guza na głowie. Chodziła z nim jakiś czas do neurologa, Na szczęście wszystko się dobrze skończyło. Ale dziewczyna miała taka traumę, że do tej pory się nie zdecydowała na drugie dziecko

• emikey Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam usg 4d 10.10. Zobaczyli ile pan Gabriel waży. Trochę się boję bo dzieci u mnie w rodzinie do małych nie należą, a mój mąż urodził się 3600. Moja 50kg bratowa musiała wypchnąć 3800 bobo i jakoś dała radę więc może i ja sobie poradzę. Ale myślę, że będzie koło 4 :/

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    A te naklejki łatwo że ściany odchodzą?
    Nie wiem, nigdy nie miałam.

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Mój lekarz zachęca mnie do porodu sn, Ale jak będzie konieczność, to jeszcze osobiście zapiszę mnie na cc.
    Mówisz, że tachykardia nie jest przecieskazaniem do porodu sn? Ciekawa co mi w środę powie kardiolog

no tak mi powiedziala - kardiolog, hipertensjolog; niby najlepsza od ciezarnych w P-niu... jak ja spytalam, to tylko usmiechnela sie i powiedziala, ze tachykardia jest w ciazy norma, bo serce ma wiecej do obrobienia i mam nie panikowac.

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczę na małe dziecko. Choc mysle, że moje dziecko wyjdzie przez pępek. Tak sie teraz rozpycha. Mam wrażenie, że czuję bioderko albo nóżkę przy samym pępku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    no tak mi powiedziala - kardiolog, hipertensjolog; niby najlepsza od ciezarnych w P-niu... jak ja spytalam, to tylko usmiechnela sie i powiedziala, ze tachykardia jest w ciazy norma, bo serce ma wiecej do obrobienia i mam nie panikowac.
    To nieźle. Wiem, że w ciąży jest norma, ale ja mam ją urodzenia.idę do specjalistki, która niby zajmuje się tachykardia w ciąży. Najgorsze jest to, że te napady mam częste, ale krótkie i nie jestem wstanie tak szybko włączyć cisnieniimierza, żeby je złapać. Jak nosiłam holter, to też akurat przez dobę nic nie wykazał. Raz zapisał tętno 192, ale akurat się połknęłam i wystraszyłam. Poprzednio, inna kardiolog, powiedziala mi, że powinnam wypożyczyć holter na min tydzień, ale państwowo nie wypożyczaja, a prywatnie mnie nie stać. A i tak znając moje szczęście akurat nic by nie zarejestrowal

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 13:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa - ja też często mam wrażenie, że moje dziecko wyjdzie pępkiem :D

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

• editchen Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie przed ciaza tez tachykardia - puls rzadko kiedy na pare min schodzil mi ponizej 90. "norma" u mnie byla 90-100 plus skoki - wiadomo. teraz nie schodzi ponizej 100, raczej jest w okolicach 110 plus skoki.

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u mnie na szczęście teraz potrafi spasć. W dzień utrzymuje sie w granicach 100, a w nocy spada na 52, ale to tylko w jakiś godzinach. Średnio mam 92

‹‹ 1253 1254 1255 1256 1257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ