Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyemikey wrote:Tamten miał 3500. Jak Ci się dziecko zaklesczy to zgodzisz się na kleszcze czy proznociag. W sumie nie wiem czy pytają o zgodę jak ratować dziecko trzeba ...
-
nick nieaktualnyemikey wrote:Tamten miał 3500. Jak Ci się dziecko zaklesczy to zgodzisz się na kleszcze czy proznociag. W sumie nie wiem czy pytają o zgodę jak ratować dziecko trzeba ...
Ja już mówiłam swojemu lekarzowi, że chce rodzic naturalnie, ale boję się tych wszystkich kleszczy i proznociagow. Mnie to przeraża. On powiedział, że pod koniec będzie sprawdzał wielkość główki, bo to też wazne -
Szczesliwa_mamusia wrote:Napisała, że urodził się 4040.
Ja już mówiłam swojemu lekarzowi, że chce rodzic naturalnie, ale boję się tych wszystkich kleszczy i proznociagow. Mnie to przeraża. On powiedział, że pod koniec będzie sprawdzał wielkość główki, bo to też wazne -
nick nieaktualny
-
U mojej mamy wszystko szlo ksiazkowo. A potem bęc. Ona zaczela odjezdzac, nie miala sily przec, brat sie dusil (do tego owiniety pepowina), na cc bylo za pozno - jak u tej dziewczyny z wrzesnia. Rodzice nie pamietaja czy pytali o zgode na kleszcze albo vaccum, ale nawet nie probowali, tylko tez wielki 2metrowy lekarz "wyciskal" brata z mamy - on urodzil sie niedotleniony, mama polamane zebra... po paru dniach bylo juz ok, wyszli, ale trauma taka, ze... . a dzis wlasnie z mama o tym rozmawialam
teoretycznie wg opisow na stronach szpitali (przynajmniej w P-niu) informuja o koniecznosci porodu zabiegowego, ale jak jest w rzeczywistosci to nie wiem...
moja lekarka niestety jest przeciwna CC... wiem, ze skierowania mi nie wypisze jesli chodzi o wage Olka. a on juz 1,5 tyg temu mial 27 cm. 6 pazdziernika mamy III USG, bedzie wiadomo cos wiecej. kardiolog pytalam o przeciwwskazania do sn przy moim nadcisnieniu i tachykardii - tez nie ma. wiem, ze od reki dostane od psychiatry, ale to podobno jest wskazanie wzgledne i moga tego nie uwzglednic...
-
nick nieaktualny
-
O kurczaczki, też wlazłam na wrześniówki przez Was
No masakra tak się męczyć! Ja to się spodziewam maluśkiego bejbika, chyba że nagle pod koniec odbije.
Szczęśliwa, ja dziś też mega koszyk na bliżejciebie zamówiłam. Już mam chyba całą kosmetykę kupioną. Teraz tylko gabaryty zostały na najbliższe dwa miesiące i awaryjnie trochę maleńkich ciuszków, jak się okaże, że dzidziuś dalej mikrusek.
Byłam na paznokciach, od razu mi lepiej. Do tego wiosna w powietrzu i lasagne w piekarnikuA na deser zakupiona drożdżówka z serem. Żyć nie umierać!
A pokażę Wam co sobie walnę w salonie nad kanapą:
https://naklej-to.pl/badz-dobrej-mysli-p-992.html
To powinno być moje nowe motto
Zamówię przy okazji naklejek dla dzidzi, jak już łóżeczko kupimy.ara, Coco55 lubią tę wiadomość
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
nick nieaktualnyMoja jedna koleżanka jak mi opowiadała swój poród, to też mnie mrozilo. Ona akurat rodziła 8lat temu na inflanckiej w wawie. Trwało wszystko 20godz, a na końcu i tak zrobili jej cesarke. Ale tylko dlatego,ze zmieniła się lekarka (o dziwo starszej daty). Która nawrzeszczala na poprzedni zespół, że zabija ja i dziecko. Ona nie miała dużego rozwarcia, chyba na 5cm, ale już miała skurcze parte i kazali jej przec. Stwierdzili, że dziecko sie rozepcha i wyjdzie. Ona parła, a dziecko się cofało. Chyba około 7razy tak było. Mały się urodził tym cc, ale był tak wymęczony, był niedotleniony i miał ogromnego guza na głowie. Chodziła z nim jakiś czas do neurologa, Na szczęście wszystko się dobrze skończyło. Ale dziewczyna miała taka traumę, że do tej pory się nie zdecydowała na drugie dziecko
-
Ja mam usg 4d 10.10. Zobaczyli ile pan Gabriel waży. Trochę się boję bo dzieci u mnie w rodzinie do małych nie należą, a mój mąż urodził się 3600. Moja 50kg bratowa musiała wypchnąć 3800 bobo i jakoś dała radę więc może i ja sobie poradzę. Ale myślę, że będzie koło 4
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Mój lekarz zachęca mnie do porodu sn, Ale jak będzie konieczność, to jeszcze osobiście zapiszę mnie na cc.
Mówisz, że tachykardia nie jest przecieskazaniem do porodu sn? Ciekawa co mi w środę powie kardiolog
no tak mi powiedziala - kardiolog, hipertensjolog; niby najlepsza od ciezarnych w P-niu... jak ja spytalam, to tylko usmiechnela sie i powiedziala, ze tachykardia jest w ciazy norma, bo serce ma wiecej do obrobienia i mam nie panikowac.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyeditchen wrote:no tak mi powiedziala - kardiolog, hipertensjolog; niby najlepsza od ciezarnych w P-niu... jak ja spytalam, to tylko usmiechnela sie i powiedziala, ze tachykardia jest w ciazy norma, bo serce ma wiecej do obrobienia i mam nie panikowac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 13:14
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny