X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lekarka też wpisuje skończone tygodnie. Ale najbardziej byłam zła jak byłam na wizycie w 28+6 a w karcie ciąży oczywiście 28! A to jeden dzień do kolejnego skończonego tygodnia :P

• aknelam Ekspertka

Wysłany: 1 października 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosz kurde, caly post napisałam i wcięlo:/ dodam pozniej z komputera,bo chcialam zapytac o cos.

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aknelam - ucina jak dodaje się gotowe emotki ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Moja lekarka też wpisuje skończone tygodnie. Ale najbardziej byłam zła jak byłam na wizycie w 28+6 a w karcie ciąży oczywiście 28! A to jeden dzień do kolejnego skończonego tygodnia :P
    Ja byłam ostatnio w równym 28 i wpisał 27 :/

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przystawialyscie latarkę do brzuszka? Ja raz na jakis czas przystawiam. Niesamowite Jak mały podąza za swiatlem. Wczoraj mój mąż był zachwycony falujacym brzuchem. Choć trwało to chwilę, bo on sie boi, że małego oslepiam. Przystawiam latarkę do ręki i pokazuje mu, za tylko bardziej czerwono się robi, a nie jeżdże latarka bezpośrednio przy skórze na brzuchu. Ale Mimo,ze mu się podobało, zabronił mi tak robić. Wczoraj mój syn był bardzo ogólnie aktywny. Przeciągal sie, zmieniał pozycje. Czuliśmy jak się przekreca i chyba czuliśmy jego nóżkę, jak wepchnął mi ją przy pępku. Zarówno ja, jak i P doszliśmy do wniosku, że to nóżką. Rośnie to moje dziecię.i czuć z każdym dniem, jak robi się większy i silniejszy

salenne, Aztoria, nataliamonika, editchen, Iruletka, Lady Savage, Petitka, ara lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Ja byłam ostatnio w równym 28 i wpisał 27 :/

No nie, to to już skandal. Chyba bym sobie poprawiła :P

nataliamonika lubi tę wiadomość

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o tygodnie ciąży, to moj lekarz liczy pelne tygodnie. Zawsze chodzę w piatki na wizyty, a w soboty zmienia mi sie tydzień. Czyli jeżeli byl 30+6 w piątek to wpisywal 30 tc. W szpitalu licza identycznie. Ja również od samego początku liczę w taki sposób.

Kalendarz na forum mam ustawiony według terminu usg. Ale trzymam sie tego pewnego na 100%. Czyli dziś 31+1. Dla mnie to 31tc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2017, 11:32

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa - ja też często mam wrażenie, że potrafię odróżnić, że moja córa mi nóżkę wbija w brzuch więc coś w tym musi być :) Albo jak wypina pupkę :)

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

• nesairah Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa z latarką nie próbowałam, ale dziś wieczorem zrobię taki mały test :D
    Mój mały odkąd się obrócił główką w dół ciągle kopie mnie po prawej stronie pod żebrem. Wciska mi stópki tam. Lekarz na USG mówił, że jeśli czuję kopniaki pod żebrem, to właśnie nóżki. Tak się zastanawiam, czy jeśli jest już główką w dół ułożony to tak zostanie? Do terminu jeszcze trochę czasu zostało, oby już się nie obracał...

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od dłuższego czasu zauważyłam, że moje dziecko lubi jak się kąpię. Jak leżę w wannie to od razu zaczyna się ruszać, ale nie kopie tylko się tak przesuwa i kołysze, więc chyba lubi :) Ja w każdym razie uwielbiam leżeć w wannie z rękami na brzuchu i czuć ruchy mojego skarba :)

Szczesliwa_mamusia, editchen, Lady Savage lubią tę wiadomość

• k878 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda piękna, a ja przeziębiona. Niby przeszło i dobrze się już czuje ale dziś nigdzie nie wychodzę :(

Ja na L4 od 4+3, ale tak:
    Pierwsze dwa miesiące oprocz latania po lekarzach to wymiotowałam i spałam,
    Potem 3 tyg przeziębienia

Ogólnie przeczytałam chyba 2-3 książki, obejrzałam kilka filmów, ale ogólnie to chodzę po lekarzach, codziennie na spacery, drobne zakupy robię, więcej zajmuje się domem - gotowanie, pranie, prasowanie - wcześniej więcej mój mąż robił.

Wyprawka i czytanie o ciazy i dzieciach zajmuje mi sporo czasu, No i forum :P
    Mój luby dziś czyta o szczepionkach i przegląda pediatrów luxmedowych w okolicy :D

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Szczesliwa z latarką nie próbowałam, ale dziś wieczorem zrobię taki mały test :D
    Mój mały odkąd się obrócił główką w dół ciągle kopie mnie po prawej stronie pod żebrem. Wciska mi stópki tam. Lekarz na USG mówił, że jeśli czuję kopniaki pod żebrem, to właśnie nóżki. Tak się zastanawiam, czy jeśli jest już główką w dół ułożony to tak zostanie? Do terminu jeszcze trochę czasu zostało, oby już się nie obracał...
    Spróbuj. I niekoniecznie musisz ta latarkę trzymać przy główce. Ja trzymałam tak w połowie, bliżej dupci, Ale po tej stronie co na buziaka. Tak mi się wydaje,ze dobrze,bo można mniej więcej wyczuć Jak mu idzie kręgosłup. W każdym razie działa, bo sie ruszał. Niezapomniany widok :)
    Raczej już nie powinnien się przekręcić. Mój główkę w dół od 20ty siedzi. Aczkolwiek ma tą główkę tak bardziej w lewej pachwinie niż po środku. Mam nadzieję,ze do porodu się "wyprostuje"

• nesairah Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was ma chyba laktator elektryczny Lovi Prolactis. Lady, czy dobrze pamiętam, że Ty masz? Orientujesz się, czy pasują do niego tylko butelki Lovi, czy te z Avent też da się wkręcić? Jak ogólnie się sprawdza w użytkowaniu?

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też tak leży, główka w dół i girki pod żebrami. W zasadzie te stopy czuję cały czas albo kopie albo wypycha. To dziecko chyba nigdy nie śpi...

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Spróbuj. I niekoniecznie musisz ta latarkę trzymać przy główce. Ja trzymałam tak w połowie, bliżej dupci, Ale po tej stronie co na buziaka. Tak mi się wydaje,ze dobrze,bo można mniej więcej wyczuć Jak mu idzie kręgosłup. W każdym razie działa, bo sie ruszał. Niezapomniany widok :)
    Raczej już nie powinnien się przekręcić. Mój główkę w dół od 20ty siedzi. Aczkolwiek ma tą główkę tak bardziej w lewej pachwinie niż po środku. Mam nadzieję,ze do porodu się "wyprostuje"

Mój z kolei główką ma tak jakby w prawej pachwinie :D też mam nadzieję, że prawidłowo wstawi się w kanał rodny. Mało miejsca już tam ma, musi siedzieć z podkulonymi nogami :P

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też spróbuje z tą latarką :)

Mój za to główkę nadal ma u góry i kopniaki czuję na dole, ale jeszcze ma czas, żeby się odwrócić

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 1 października 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, temat już był pewnie nie raz, ale czasami mi to umyka - materacyk - kokos pianka czy taki dwustronny z pianki wysokoelastycznej? Bo między takimi się zastanawiam i w końcu zgłupiałam;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja to za gruba jestem by wyczuc tak anatomie malej :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje caly czas na dole jak gmera a u gory malo. Troche mnie to denerwuje bo chyba nozki powinnam czesciej czuc

• emikey Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    A ja od dłuższego czasu zauważyłam, że moje dziecko lubi jak się kąpię. Jak leżę w wannie to od razu zaczyna się ruszać, ale nie kopie tylko się tak przesuwa i kołysze, więc chyba lubi :) Ja w każdym razie uwielbiam leżeć w wannie z rękami na brzuchu i czuć ruchy mojego skarba :)
    Mój też lubi :)

salenne lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 1275 1276 1277 1278 1279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ