Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
salenne wrote:Moja lekarka też wpisuje skończone tygodnie. Ale najbardziej byłam zła jak byłam na wizycie w 28+6 a w karcie ciąży oczywiście 28! A to jeden dzień do kolejnego skończonego tygodniaGaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
nick nieaktualnyPrzystawialyscie latarkę do brzuszka? Ja raz na jakis czas przystawiam. Niesamowite Jak mały podąza za swiatlem. Wczoraj mój mąż był zachwycony falujacym brzuchem. Choć trwało to chwilę, bo on sie boi, że małego oslepiam. Przystawiam latarkę do ręki i pokazuje mu, za tylko bardziej czerwono się robi, a nie jeżdże latarka bezpośrednio przy skórze na brzuchu. Ale Mimo,ze mu się podobało, zabronił mi tak robić. Wczoraj mój syn był bardzo ogólnie aktywny. Przeciągal sie, zmieniał pozycje. Czuliśmy jak się przekreca i chyba czuliśmy jego nóżkę, jak wepchnął mi ją przy pępku. Zarówno ja, jak i P doszliśmy do wniosku, że to nóżką. Rośnie to moje dziecię.i czuć z każdym dniem, jak robi się większy i silniejszy
salenne, Aztoria, nataliamonika, editchen, Iruletka, Lady Savage, Petitka, ara lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jeżeli chodzi o tygodnie ciąży, to moj lekarz liczy pelne tygodnie. Zawsze chodzę w piatki na wizyty, a w soboty zmienia mi sie tydzień. Czyli jeżeli byl 30+6 w piątek to wpisywal 30 tc. W szpitalu licza identycznie. Ja również od samego początku liczę w taki sposób.
Kalendarz na forum mam ustawiony według terminu usg. Ale trzymam sie tego pewnego na 100%. Czyli dziś 31+1. Dla mnie to 31tcWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2017, 11:32
22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
nick nieaktualny
-
Szczesliwa z latarką nie próbowałam, ale dziś wieczorem zrobię taki mały test
Mój mały odkąd się obrócił główką w dół ciągle kopie mnie po prawej stronie pod żebrem. Wciska mi stópki tam. Lekarz na USG mówił, że jeśli czuję kopniaki pod żebrem, to właśnie nóżki. Tak się zastanawiam, czy jeśli jest już główką w dół ułożony to tak zostanie? Do terminu jeszcze trochę czasu zostało, oby już się nie obracał... -
nick nieaktualnyA ja od dłuższego czasu zauważyłam, że moje dziecko lubi jak się kąpię. Jak leżę w wannie to od razu zaczyna się ruszać, ale nie kopie tylko się tak przesuwa i kołysze, więc chyba lubi
Ja w każdym razie uwielbiam leżeć w wannie z rękami na brzuchu i czuć ruchy mojego skarba
Szczesliwa_mamusia, editchen, Lady Savage lubią tę wiadomość
-
Pogoda piękna, a ja przeziębiona. Niby przeszło i dobrze się już czuje ale dziś nigdzie nie wychodzę
Ja na L4 od 4+3, ale tak:
Pierwsze dwa miesiące oprocz latania po lekarzach to wymiotowałam i spałam,
Potem 3 tyg przeziębienia
Ogólnie przeczytałam chyba 2-3 książki, obejrzałam kilka filmów, ale ogólnie to chodzę po lekarzach, codziennie na spacery, drobne zakupy robię, więcej zajmuje się domem - gotowanie, pranie, prasowanie - wcześniej więcej mój mąż robił.
Wyprawka i czytanie o ciazy i dzieciach zajmuje mi sporo czasu, No i forum
Mój luby dziś czyta o szczepionkach i przegląda pediatrów luxmedowych w okolicyCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualnynesairah wrote:Szczesliwa z latarką nie próbowałam, ale dziś wieczorem zrobię taki mały test
Mój mały odkąd się obrócił główką w dół ciągle kopie mnie po prawej stronie pod żebrem. Wciska mi stópki tam. Lekarz na USG mówił, że jeśli czuję kopniaki pod żebrem, to właśnie nóżki. Tak się zastanawiam, czy jeśli jest już główką w dół ułożony to tak zostanie? Do terminu jeszcze trochę czasu zostało, oby już się nie obracał...
Raczej już nie powinnien się przekręcić. Mój główkę w dół od 20ty siedzi. Aczkolwiek ma tą główkę tak bardziej w lewej pachwinie niż po środku. Mam nadzieję,ze do porodu się "wyprostuje" -
Któraś z Was ma chyba laktator elektryczny Lovi Prolactis. Lady, czy dobrze pamiętam, że Ty masz? Orientujesz się, czy pasują do niego tylko butelki Lovi, czy te z Avent też da się wkręcić? Jak ogólnie się sprawdza w użytkowaniu?
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Spróbuj. I niekoniecznie musisz ta latarkę trzymać przy główce. Ja trzymałam tak w połowie, bliżej dupci, Ale po tej stronie co na buziaka. Tak mi się wydaje,ze dobrze,bo można mniej więcej wyczuć Jak mu idzie kręgosłup. W każdym razie działa, bo sie ruszał. Niezapomniany widok
Raczej już nie powinnien się przekręcić. Mój główkę w dół od 20ty siedzi. Aczkolwiek ma tą główkę tak bardziej w lewej pachwinie niż po środku. Mam nadzieję,ze do porodu się "wyprostuje"
Mój z kolei główką ma tak jakby w prawej pachwinieteż mam nadzieję, że prawidłowo wstawi się w kanał rodny. Mało miejsca już tam ma, musi siedzieć z podkulonymi nogami
-
nick nieaktualnySzczesliwa_mamusia wrote:Spróbuj. I niekoniecznie musisz ta latarkę trzymać przy główce. Ja trzymałam tak w połowie, bliżej dupci, Ale po tej stronie co na buziaka. Tak mi się wydaje,ze dobrze,bo można mniej więcej wyczuć Jak mu idzie kręgosłup. W każdym razie działa, bo sie ruszał. Niezapomniany widok
Raczej już nie powinnien się przekręcić. Mój główkę w dół od 20ty siedzi. Aczkolwiek ma tą główkę tak bardziej w lewej pachwinie niż po środku. Mam nadzieję,ze do porodu się "wyprostuje" -
nick nieaktualny
-
salenne wrote:A ja od dłuższego czasu zauważyłam, że moje dziecko lubi jak się kąpię. Jak leżę w wannie to od razu zaczyna się ruszać, ale nie kopie tylko się tak przesuwa i kołysze, więc chyba lubi
Ja w każdym razie uwielbiam leżeć w wannie z rękami na brzuchu i czuć ruchy mojego skarba
salenne lubi tę wiadomość