X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teść zapomniał jak mały ma mieć na imię mimo, że to ich rodzinna tradycja, ze oni po kolei Gabriele lol

We wtorek przyjeżdżają mi jeszcze szwagier z żona i dziećmi ;) ale ich akurat lubię więc mi nie prZeszkadza. Nalot węgierski :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2017, 23:04

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    No i musiałam wyjść bo teściowa chciała siku. A robiła zanim weszłam.... mąż to siada na klopie prZy mnie i nie zamykamy drzwi. Ech.....
    Domyślam się, że się nie spieszyłaś z wyjściem ;-) ?

dhpclr4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Domyślam się, że się nie spieszyłaś z wyjściem ;-) ?
    Jak waliła w drzwi to wyszłam. Nawet zgasiła mi światło na chwilę... Ale zanim poszłam powiesIalam, że chce się wylezec z godzinę bo brZucho mnie pobolewa. Oboje poszli. Siedzę sobie sama teraz w sypialni. Jestem tu zbędna. Nie będę całe dni siedZieć przy stole i patrZę jak piją, wkurZać się się mąż pije piwska(normalnie nie pije praktycznie, rodzice go rozpijają). Muszę cZasem wyprostować nogi lub się położyć. A mąż mi powiedział, że on chce być z rodzicami. W sumkę mam to gdzies. Odwrócę to przeciwko niemu wkrótce. Tylko mały będzie na tyle spory żeby lecieć polecę do rodziców na 2-3 tyg i też mu powiem, że chce być z rodzicami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2017, 23:35

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Ale cudo buldożkowe! A mój już przestaje być szczeniaczkiem, za kilka dni 1. urodziny. Muszę imprezę zrobić :P
    Moja za miesiąc kończy 7 lat. Nie wiem, kiedy to minęło ;)

nataliamonika lubi tę wiadomość

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Emikey stęsknił Ci się mąż za rodzicami najwyraźniej. Jutro już mu się zapewne znudzi i wróci do żonki ;-)

dhpclr4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Oj Emikey stęsknił Ci się mąż za rodzicami najwyraźniej. Jutro już mu się zapewne znudzi i wróci do żonki ;-)
    Postaram się żeby zatęsknić za mną ;) wkrótce...

Ja rozumiem, że się stęsknił. Nie był w BudapesZcie jakieś hmmm 2 tyg... a za 2 znowu leci. Tyle, że olewajac mnie, nastawia mnie nijako przeciwko nim.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:
    Moja za miesiąc kończy 7 lat. Nie wiem, kiedy to minęło ;)

Ja mam jeszcze drugiego, 16-letniego dziaduńcia, ale z moją mamą jest :) Całe życie z psami i nie wyobrażam sobie inaczej :)

Coco55 lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuu a ja już myślałam, że to dłuższa rozłąka z rodzicami była

dhpclr4.png

Wysłany: 1 października 2017, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey, masz chyba niestety teściową z gatunku tych wiedźmowatych...

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• Coco55 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Ja mam jeszcze drugiego, 16-letniego dziaduńcia, ale z moją mamą jest :) Całe życie z psami i nie wyobrażam sobie inaczej :)
    O kurczę to już rzeczywiście strowinka ;) powiki odplywam. Mam nadzieję ze uda mi się trochę przespać ;)

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey-jak u nas byli Teściowie, też z nimi nie siedziałam cały czas. Szłam się położyć. Nie chciało mi się słuchać pieprzenia głupot moich teściów. Ale u nas, to P ma dłuższe rozłąki, więc pozwalam mu się nacieszyć z rodzicami. Mi się za nimi nie tęskni.

Twój Tešć to niezły gość, skoro zapomniał imienia. Może za dużo wypił? ;)
    Z pozytywów, codzien zostaje mniej dni do ich wyjazdu. Wytrzymasz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2017, 06:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i witam się w 31 tygodniu i 8 m-cu :D
    Doczekałam się i ja trojeczki z przodu :)

Petitka, Aztoria, Opolanka 85, editchen, salenne, k878, Iruletka, ara lubią tę wiadomość

• 78beti Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś mam takie wrażenie, że te ostatnie 2 miesiące to będą się ciągły jak guma do żucia :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti niestety :/
    Czy wam gin tez tak wpisuje do ksiazeczki? Jak jestem u niego np 27+4 to mi wpisuje 27 w okienko...irytuje mnie to :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. Mój normalnie wpisuje tydzień i dzień. Tylko zawsze ssie śmieje, bo chodzilam do niego równo co 4tyg i zawsze jest wpisane np 16.5, 20,5, a on i tak zawsze się pyta położonej, która z nim siedzi, kiedy był ostatni dzień miesiączki i jaki tydzień ciąży mamy. Podpowaiadam mu szybko, a on taki rozbawiony mowi-no już pani policzyła? Więc mamy ubaw, mój lekarz nie umie policzyć do 4 :) ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Jakoś mam takie wrażenie, że te ostatnie 2 miesiące to będą się ciągły jak guma do żucia :(
    A ja mam wrażenie, że teraz przyspieszy. Mi jakoś strasznie czas zasuwa. Tyle rzeczy obiecałam sobie zrobić w czasie ciąży, a mam wrażenie,ze większość czasu przebimbalam

Wysłany: 1 października 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    78beti niestety :/
    Czy wam gin tez tak wpisuje do ksiazeczki? Jak jestem u niego np 27+4 to mi wpisuje 27 w okienko...irytuje mnie to :p

Mnie zawsze o tydzień cofa :/ Tez mnie to wkurza.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Mnie zawsze o tydzień cofa :/ Tez mnie to wkurza.

Czyli nie tylko moj taki :p ja sobie podopisuje te dni jak wpisuje 27 to dopisze +5 hehehe

Na fb mamusia sienoglasza ten tiny love 3w1 za 180 zl chyba kupie. Stan idealny ale oczywiscir jeszcze sprawdzimy

Szczesliwa no to pozazdroscic hehe przynajmniej masz dobrze wpisane :D ja tez chodze co 4 tyg co piatek w dodatku wkurza mnie on :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2017, 08:08

• Petitka Ekspertka

Wysłany: 1 października 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio położna stwierdziła, że skoro z usg nam termin na 19go a nie z om na 23 to jestem w 26 a nie 25 tc. Po prostu przeskoczyła sobie do następnego tygodnia. Jak teraz idę na wizytę i pyta który tydzień to jej mówię żeby sobie sama sprawdziła :/

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus u mnie tez tak wpisuje, zawsze skonczony tydzien.

Szczesliwa ja tez mialam tyle rzeczy zrobic jak bede juz na L4 a jakos mi te dni mijają i srednio mi to wychodzi. Ale tez sil tyle nie ma

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
‹‹ 1273 1274 1275 1276 1277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ