X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teść zapomniał jak mały ma mieć na imię mimo, że to ich rodzinna tradycja, ze oni po kolei Gabriele lol

We wtorek przyjeżdżają mi jeszcze szwagier z żona i dziećmi ;) ale ich akurat lubię więc mi nie prZeszkadza. Nalot węgierski :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2017, 23:04

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    No i musiałam wyjść bo teściowa chciała siku. A robiła zanim weszłam.... mąż to siada na klopie prZy mnie i nie zamykamy drzwi. Ech.....
    Domyślam się, że się nie spieszyłaś z wyjściem ;-) ?

dhpclr4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Domyślam się, że się nie spieszyłaś z wyjściem ;-) ?
    Jak waliła w drzwi to wyszłam. Nawet zgasiła mi światło na chwilę... Ale zanim poszłam powiesIalam, że chce się wylezec z godzinę bo brZucho mnie pobolewa. Oboje poszli. Siedzę sobie sama teraz w sypialni. Jestem tu zbędna. Nie będę całe dni siedZieć przy stole i patrZę jak piją, wkurZać się się mąż pije piwska(normalnie nie pije praktycznie, rodzice go rozpijają). Muszę cZasem wyprostować nogi lub się położyć. A mąż mi powiedział, że on chce być z rodzicami. W sumkę mam to gdzies. Odwrócę to przeciwko niemu wkrótce. Tylko mały będzie na tyle spory żeby lecieć polecę do rodziców na 2-3 tyg i też mu powiem, że chce być z rodzicami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2017, 23:35

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Ale cudo buldożkowe! A mój już przestaje być szczeniaczkiem, za kilka dni 1. urodziny. Muszę imprezę zrobić :P
    Moja za miesiąc kończy 7 lat. Nie wiem, kiedy to minęło ;)

nataliamonika lubi tę wiadomość

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Emikey stęsknił Ci się mąż za rodzicami najwyraźniej. Jutro już mu się zapewne znudzi i wróci do żonki ;-)

dhpclr4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Oj Emikey stęsknił Ci się mąż za rodzicami najwyraźniej. Jutro już mu się zapewne znudzi i wróci do żonki ;-)
    Postaram się żeby zatęsknić za mną ;) wkrótce...

Ja rozumiem, że się stęsknił. Nie był w BudapesZcie jakieś hmmm 2 tyg... a za 2 znowu leci. Tyle, że olewajac mnie, nastawia mnie nijako przeciwko nim.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:
    Moja za miesiąc kończy 7 lat. Nie wiem, kiedy to minęło ;)

Ja mam jeszcze drugiego, 16-letniego dziaduńcia, ale z moją mamą jest :) Całe życie z psami i nie wyobrażam sobie inaczej :)

Coco55 lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuu a ja już myślałam, że to dłuższa rozłąka z rodzicami była

dhpclr4.png

Wysłany: 1 października 2017, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey, masz chyba niestety teściową z gatunku tych wiedźmowatych...

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• Coco55 Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Ja mam jeszcze drugiego, 16-letniego dziaduńcia, ale z moją mamą jest :) Całe życie z psami i nie wyobrażam sobie inaczej :)
    O kurczę to już rzeczywiście strowinka ;) powiki odplywam. Mam nadzieję ze uda mi się trochę przespać ;)

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey-jak u nas byli Teściowie, też z nimi nie siedziałam cały czas. Szłam się położyć. Nie chciało mi się słuchać pieprzenia głupot moich teściów. Ale u nas, to P ma dłuższe rozłąki, więc pozwalam mu się nacieszyć z rodzicami. Mi się za nimi nie tęskni.

Twój Tešć to niezły gość, skoro zapomniał imienia. Może za dużo wypił? ;)
    Z pozytywów, codzien zostaje mniej dni do ich wyjazdu. Wytrzymasz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2017, 06:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i witam się w 31 tygodniu i 8 m-cu :D
    Doczekałam się i ja trojeczki z przodu :)

Petitka, Aztoria, Opolanka 85, editchen, salenne, k878, Iruletka, ara lubią tę wiadomość

• 78beti Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś mam takie wrażenie, że te ostatnie 2 miesiące to będą się ciągły jak guma do żucia :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti niestety :/
    Czy wam gin tez tak wpisuje do ksiazeczki? Jak jestem u niego np 27+4 to mi wpisuje 27 w okienko...irytuje mnie to :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. Mój normalnie wpisuje tydzień i dzień. Tylko zawsze ssie śmieje, bo chodzilam do niego równo co 4tyg i zawsze jest wpisane np 16.5, 20,5, a on i tak zawsze się pyta położonej, która z nim siedzi, kiedy był ostatni dzień miesiączki i jaki tydzień ciąży mamy. Podpowaiadam mu szybko, a on taki rozbawiony mowi-no już pani policzyła? Więc mamy ubaw, mój lekarz nie umie policzyć do 4 :) ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Jakoś mam takie wrażenie, że te ostatnie 2 miesiące to będą się ciągły jak guma do żucia :(
    A ja mam wrażenie, że teraz przyspieszy. Mi jakoś strasznie czas zasuwa. Tyle rzeczy obiecałam sobie zrobić w czasie ciąży, a mam wrażenie,ze większość czasu przebimbalam

Wysłany: 1 października 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    78beti niestety :/
    Czy wam gin tez tak wpisuje do ksiazeczki? Jak jestem u niego np 27+4 to mi wpisuje 27 w okienko...irytuje mnie to :p

Mnie zawsze o tydzień cofa :/ Tez mnie to wkurza.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Mnie zawsze o tydzień cofa :/ Tez mnie to wkurza.

Czyli nie tylko moj taki :p ja sobie podopisuje te dni jak wpisuje 27 to dopisze +5 hehehe

Na fb mamusia sienoglasza ten tiny love 3w1 za 180 zl chyba kupie. Stan idealny ale oczywiscir jeszcze sprawdzimy

Szczesliwa no to pozazdroscic hehe przynajmniej masz dobrze wpisane :D ja tez chodze co 4 tyg co piatek w dodatku wkurza mnie on :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2017, 08:08

• Petitka Ekspertka

Wysłany: 1 października 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio położna stwierdziła, że skoro z usg nam termin na 19go a nie z om na 23 to jestem w 26 a nie 25 tc. Po prostu przeskoczyła sobie do następnego tygodnia. Jak teraz idę na wizytę i pyta który tydzień to jej mówię żeby sobie sama sprawdziła :/

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 1 października 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus u mnie tez tak wpisuje, zawsze skonczony tydzien.

Szczesliwa ja tez mialam tyle rzeczy zrobic jak bede juz na L4 a jakos mi te dni mijają i srednio mi to wychodzi. Ale tez sil tyle nie ma

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
‹‹ 1273 1274 1275 1276 1277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ