X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Czy wasze dzieciaczki maja juz czkawkę? Bo moja chyba dziś miała pierwszy raz.
    Mój ma. Już czuję ją odstawić dawna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej co ja mam z tymi nogami zrobic ;( wsciekne sie zaraz

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A leżenie nie pomaga?

• editchen Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba faktycznie wyjdzie kolo kilkunastu tysiecy, ale lacznie z remontem pokoiku i meblami, do tego wozek, fotelik, ciuszki (nie mamy malych dzieci w otoczeniu), ciuchy ciazowe, leki, wyprawka etc. zostal nam laktator, sterylizator, monitor oddechu, troche ciuszkow, pierdoly typu cos do prania, kosmetyki dla mnie po porodzie, kosmetyki dla Olka, wiec wszystko razem faktycznie tak sie zbierze...

dzis chyba taki "klotniowy" dzien. ja sie z moim tak dzis pozarlam, ze wyszlam z domu trzaskajac drzwiami, z nieumyta glowa i przesiedzialam godzine w samochodzie byle na niego nie patrzec, a teraz kazde w innym pokoju...

kiedy prawidlowo szyjka powinna zaczac sie skracac i co jesli sie nie skroci?

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czułam tylko kilka razy. Zdecydowanie częściej gmera girkami.

Goście jeszcze nie przyszli, więc duża szansa, że pójdę spać nim zdążą się upić :) Tylko poczekam na pizzę :P hehe Chociaż jakiś plus tej imprezki.

Ja jeszcze tylko materaca nie mam. Oczywiście nic nie gotowe, łóżeczko i wózek nadal u znajomych i mąż pozwoli mi zabrać pewnie pod koniec listopada ale już jestem spokojna. Jeszcze muszę ogarnąć te ciuszki i ewentualnie dokupić bo ja nie wiem jakie ja rozmiary mam :P

magdzia26 lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • ara Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czkawka... nadal nie wiem co to :P
    mój mąż już się wziął za łóżeczko więc mam miejsce na pakowanie gratów ;)
    96b7a59088b79c02med.jpg

ps. trochę je przyozdobiłam, miałam taką radochę :D
    c5f4d6a896e63e32med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2017, 20:18

nataliamonika, Lura82, Szczesliwa_mamusia, k878, emikey, Aztoria, magdzia26, Iruletka, Coco55 lubią tę wiadomość

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    u nas z droższych rzeczy zostało emolium, witamina d, w sumie to najwięcej zostało pierdułek i te pierdułki w sumie dają taką sumę że mnie przeraża. Nie lubię pierdułek XD

Co racja to racja, lepiej tego nie podliczać :P

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc

Wysłany: 30 września 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    czkawka... nadal nie wiem co to :P
    mój mąż już się wziął za łóżeczko więc mam miejsce na pakowanie gratów ;)
    96b7a59088b79c02med.jpg

ps. trochę je przyozdobiłam, miałam taką radochę :D
    c5f4d6a896e63e32med.jpg

Śliczne <3 Bielone drewno?

ara lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=editchen

kiedy prawidlowo szyjka powinna zaczac sie skracac i co jesli sie nie skroci?[/QUOTE]

Skróci sie, bo musisz urodzic :)

Z tego co widzę teraz w szpitalu. Dziewczyny, które sa po terminie z dluga szyjka i bez rozwarcia. Najpierw maja zakladany taki "balonik". Ciagnie szyjke w dol + robi rozwarcie. Przy 3 cm potrafi juz wypadc ale to różnie. Jak dalej nic sie nie dzieje ( bark skurczy) to daja oxy. A jak to nic nie daje to cerarka.
    To tak z moich tygodniowych obserwacji :)
    Serio to nie jest fajnie widziec dzień w dzień rodzące, bo juz mam stresa

editchen lubi tę wiadomość

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • ara Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Śliczne <3 Bielone drewno?

tak, szwagier własnymi rękami strugał :D
    co prawda siostra też w ciąży, ale stwierdzili przy 3 dziecku, że nie mają miejsca i że i tak raczej dziecko z nimi będzie... więc nam oddali a wzięli sobie mniejsze od rodziców ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pomaga bo one nie dretwieja a ciągną :(

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Moja lekarka mi mówiła, że do +/- 10 takich twardnień na dzień to jest jeszcze ok. No bo w końcu macica przygotowuje się do porodu. Jak się szyjka nie skraca, twardnienia nie są bolesne to jest wszystko w porządku :)
    Moja lekarka twierdzi, że nawet do 20 na dobę. Jeżeli nie mają wpływu na szyjkę off course.

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim polskim domu kupili dziś szczeniaczka!!!! A mnie tam nie ma!!!! Życie jest nie fair :( mój mąż mówi, że ja będę miała niedługo coś lepszego. Ale w Polsce miałabym i Gabiego i szczeniaczka.

Poznajcie Bum!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dd0d125d3e7b.jpg

salenne, editchen, nataliamonika, Aztoria, Szczesliwa_mamusia, Lura82, ara, Iruletka, Coco55 lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png

Wysłany: 30 września 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    tak, szwagier własnymi rękami strugał :D
    co prawda siostra też w ciąży, ale stwierdzili przy 3 dziecku, że nie mają miejsca i że i tak raczej dziecko z nimi będzie... więc nam oddali a wzięli sobie mniejsze od rodziców ;)

Zazdraszczam jak nie wiem, ubóstwiam bielone meble. A taki szwagier to skarb :D

ara, magdzia26 lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• k878 Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam zostało kupić monitor oddechu, chustę i kosmetyki dla Kluseczki, jakieś pojedyncze ciuszki, ale czekam z kupnem na paczkę od teścia i jego żony,
    a dla mnie staniki i może jakiś ciuch, żeby było wygodniej karmić, ale to opcja;

kasę kiedyś chciałam policzyć, ale nie ogarnęłam :D

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3

Wysłany: 30 września 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    W moim polskim domu kupili dziś szczeniaczka!!!! A mnie tam nie ma!!!! Życie jest nie fair :( mój mąż mówi, że ja będę miała niedługo coś lepszego. Ale w Polsce miałabym i Gabiego i szczeniaczka.

Poznajcie Bum!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dd0d125d3e7b.jpg

Ale cudo buldożkowe! A mój już przestaje być szczeniaczkiem, za kilka dni 1. urodziny. Muszę imprezę zrobić :P

emikey, ara lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jaki monitor oddechu kupujecie? Ja się zastanawiam nad babysense 5.

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj, ja nawet nie chcę podliczać ile wydamy w listopadzie i październiku. Zostały same gabaryty - łóżeczko z materacem i pościelą, wózek, fotelik, laktator, śpiwór, zestaw butelek, przewijak, wanienka Onda, kosz na pieluchy z wkładami i nie wiem co jeszcze. Kupa forsy. Ale po porodzie dostaniemy 8 kafli z naszych ubezpieczeń grupowych, więc się zwróci. Ciuszki kupuję używane w większości na olx, resztę mam od mamy i teściowej.
    No i byłam wczoraj na wizycie u mojej ginki i nie kazała mi się już zapisywać do centrum badań prenatalnych na usg III trymestru, bo sama mi zrobiła bardzo dokładne i długie badanie i za 3 tygodnie znowu zrobi z przepływami i wszystkim co ważne. Więc 250 zł w kieszeni zostanie.

P.S. Moja mała waży już prawie 1,3 kilo i wyszła młodsza tylko o jeden dzień (a było 4-5) i główka tydzień do przodu (była 2 tygodnie do tyłu). Rośnij Zosia, rośnij!!!!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2017, 20:51

Aztoria, nataliamonika, Szczesliwa_mamusia, ara, magdzia26, emikey, Iruletka lubią tę wiadomość

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Dziewczyny, a jaki monitor oddechu kupujecie? Ja się zastanawiam nad babysense 5.

ja mysle tez o babysense, ale jeszcze nie wiem dokladnie jaki. raczej taki pod materac i chyba poszukam uzywanego.

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ten babysense 5 jest pod materac i ma bardzo dobre opinie. Wyszedł też niedawno model babysense 7, ale jeszcze żadnych recenzji o nim nie ma, więc pewnie weźmiemy tę 5.

editchen lubi tę wiadomość

‹‹ 1271 1272 1273 1274 1275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ